Για τους λατρεις των Dobermanns!

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Οτι χειροτερο για ενα μακρυποδαρο σκυλο με υψηλο κεντρο βαρους ειναι το γλιστερο πατωμα,εκει ειναι εντελως ανισχυροςκαι με το IQ που εχει το Ντοπερ. λογικο ειναι να μην πηγαινει επανω, χτυπανε και τα νυχια λογο τετραγωνης πατουσας και γλυστραει πιο πολυ,παντως ο πονος ειναι πολυς και οτι χειροτερο για μεγαλο σκυλο.

Sophiaouda

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2008
1.325
8
Φθινοπωρο
Δεν βλέπω κάτι παραξενο στο videaki :rolleyes:
Αν το σκυλί δεν έχει ξαναπατήσει ποτε σε ξυλινο πάτωμα και είναι κάποιας ηλικίας μου φαινετε φυσιολογικότατο.
πχ τα ''σκυλιά της πόλης'' όταν πατάνε πρώτη φορά χώμα είναι επιφυλακτικα.

Αυτο δεν μπορω να καταλάβω:confused::confused:
απλα σου λεω ειναι λαθος να δινεις φαγητο σε δυο σκυλους ταυτοχρονα ...αμα δεν θες να το καταλαβεις αλλο . ειδικα σε ντοπερμαν .....

dober

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
125
0
sofiaouda@ενας απ τους πολυ καλους λογους να τσακωθουν σκυλια μεταξυ τους ειναι να ριξεις χαμω τροφη για να φαει οποιος προλαβει!!!
ειδικα σε κυριαρχες φυλες ειναι εντελως ανοητο ......

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Αυτο δεν μπορω να καταλάβω:confused::confused:
Εμένα γιατί δεν μου φαίνεται περίεργο?
Δίκιο έχει ο Dober. Δεν είναι όλα τα σκυλιά ιδια. ;)

Εγώ πάντως δεν θα έβαζα ΠΟΤΕ στην διαδικασία το σκύλο μου να διεκδικήσει λιχουδιά από άλλο σκύλο, διότι θα κατέληγα και με τους δυο σκύλους στο πλησιέστερο κτηνιατρείο για ράμματα.

Sophiaouda

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2008
1.325
8
Φθινοπωρο
@doper
ναι οκ,βλακεία είπα
(εφοσον το videaki ειναι έτσι και εσυ απαντησες ''να ριξεις χαμω τροφη για να φαει οποιος προλαβει'')

κολλησα στο σκέτο ''ταυτόχρονα''

dober

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
125
0
δεν ειπες βλακεια απλα δεν καταλαβες !!!!!:)

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Καλά ο άλλος γιατί έβαλε το μικρό να πάει να πάρει τη λιχουδιά από τη Ράμση? Μόνο και μόνο για να το γρυλίσει? :mad:
Ποιο το νόημα αυτής της εντολής μου λέτε?
Το μικρό μπερδεύεται, πάει να πάρει τη λιχουδιά, φυσικά κάτι τέτοιο δεν γίνεται και τελικά αυξάνεται η εμπιστοσύνη του για το αφεντικό του? Όχι βέβαια.

Dober αν έχω ένα ντομπ κι ένα τσιουάουα και γίνει μια βλακεία (π.χ πέσει κάτω λίγο τυρί και δεν το δω και το διεκδικήσουν και τα δύο) ΠΡΕΠΕΙ το ντομπ μου να φάει το τσιουάουα? Συγγνώμη, δεν κατάλαβα.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Εχει δικιο ο dober,για το οτι δεν κανει να πεταμε κατι ετσι,αλλο να το δινεις και αλλο να το πετας αναμεσα,ειναι σαν να τα λες φαγωθειτε,αλλα μαλλον εριξαν την λιχουδια για να παει το ντομπερ. επειδη ηξεραν οτι δεν θα παει λογο πατωματος,και μαλλον εχουν τα δυο καλες σχεσεις(η το κουλουρακι ηταν μαπα).

dober

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
125
0
cloe!ναι βρε μπορει εσυ να μην το θελεις αλλα τα σκυλια δεν ειναι ανθρωποι ....

rottaki

Well-Known Member
4 Αυγούστου 2008
603
1
Κέρκυρα
Dober αν έχω ένα ντομπ κι ένα τσιουάουα και γίνει μια βλακεία (π.χ πέσει κάτω λίγο τυρί και δεν το δω και το διεκδικήσουν και τα δύο) ΠΡΕΠΕΙ το ντομπ μου να φάει το τσιουάουα? Συγγνώμη, δεν κατάλαβα.
Βρε Λίζα εσύ πρέπει να τα ξέρεις αυτά, το ένστικτο και η διεκδίκηση του φαγητού είναι πολυ έντονα στα σκυλιά, πόσο μάλιστα όταν πρόκειται για κυριαρχικές φυλές ή ας πούμε μεταξύ 2 αρσενικών.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
Δεν είναι άνθρωποι? To γνωρίζω. Κι αυτά που λες εσύ Γιώργο.
Όπως γνωρίζω επίσης ότι στην αγέλη των θηρίων με την οποία κάνω παρέα, η αρχηγός δεν τρώει κανέναν αν διεκδικήσει φαγητό. Απλώς τους βάζει στη θέση τους.
ΑΝ λοιπόν είχα δυο σκύλους, ακόμα και ντομπ με τσιουάουα, ακόμα και αρσενικά, θα ήθελα κάθε διαφορά τους να λύνεται χωρίς να χρειάζεται αιματοχυσία. Και έτσι πρέπει να γίνεται. Μπορεί να είναι ζώα αλλά ζουν μαζί μας, σύμφωνα με τη φύση τους, αλλά και τους δικούς μας όρους.
Αυτό έλειπε αν η φύση τους επέτασσε το φόνο μέλους αγέλης από μέλος της ΙΔΙΑΣ ΑΓΕΛΗΣ.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Όπως γνωρίζω επίσης ότι στην αγέλη των θηρίων με την οποία κάνω παρέα, η αρχηγός δεν τρώει κανέναν αν διεκδικήσει φαγητό. Απλώς τους βάζει στη θέση τους.
Πως τους βάζει στη θέση τους? Έχει τύχει ποτέ να δαγκώσει άλλο ζώο το οποίο βρίσκεται πιο χαμηλά στην ιεραρχία για να το συνετίσει? Ειμαι σιγουρη πως εχει τυχει.

Σκέψου τώρα να ψιλοδαγκωσει ένα κυριαρχικό Dob ένα τσιουαουα επειδή ο ιδιοκτήτης τους σπάει πλάκα βάζοντας τα δυο σκυλιά να διεκδικήσουν το ίδιο κόκαλο, παιχνίδι, λιχουδιά κτλ.
2 κιλά σκύλος είναι το τσιουαουα. Δεν θέλει πολύ να γίνει το κακό, ειδικά εάν ο ιδιοκτήτης έχει αφήσει ασαφή τα περι ιεραρχίας στην ανθρωποζωοαγέλη του.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
Έχει τύχει ποτέ να δαγκώσει άλλο ζώο το οποίο βρίσκεται πιο χαμηλά στην ιεραρχία για να το συνετίσει? Ειμαι σιγουρη πως εχει τυχει.
Βέβαια...
Ζημιά όμως δεν έχει κάνει ποτέ σε κανένα. Ούτε σταγόνα αίματος...
Άλλο βέβαια να πάει το ντομπερμαν να συνετίσει ψιλοδαγκώνοντας το τσιουάουα (κι ας γίνει και ατύχημα) κι άλλο να πάει να το κατασπαράξει (γιατί αυτό ειπώθηκε) και μάλιστα να είναι το σωστό αυτό για τη φυλή...

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Δεν είναι σωστό, αλλά μπορεί να γίνει (άσχετα αν φαίνεται σ’ εμάς λαθος). Στη φύση τα ζώα δεν λειτουργούν με το savoir vivre. ;)

Πάντα μπορεί να γίνει το κακό και γι’ αυτό θεωρώ πως πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας και αυτό το ενδεχόμενο. Ας μην ξεχνάμε πως τα σκυλιά μας είναι ζώα και γι’ αυτό οφείλουμε να γνωρίζουμε τις ιδιαιτερότητες τους και να σεβόμαστε την φύση και τα ένστικτα τους.

:)

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
Μα συμφωνώ! Είπα άλλωστε πως ήταν πολύ ηλίθιο απ' τον ιδιοκτήτη των σκυλιών να στείλει το μικρό να διεκδικήσει τη λιχουδιά από τη σκύλα. Δεν τα προκαλούμε!
Παρ΄όλα αυτά η ίδια η φύση μας δείχνει ότι τα σκυλιά μπορούν να συμβιώσουν αν είναι σωστά κοινωνικοποιημένα, χωρίς να χρειάζεται να σκοτωθούν μεταξύ τους αν γίνει λάθος.
Αυτό που με ενόχλησε είναι ότι θεωρήθηκε "χαλασμένο" το ντόμπερμαν που δεν ΣΚΟΤΩΣΕ το τσιουάουα με συνοπτικές διαδικασίες. Λες και δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι... Το έδειξε η σκύλα στο δεύτερο βίντεο...

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
. Λες και δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι... Το έδειξε η σκύλα στο δεύτερο βίντεο...
αυτη ειναι αμερικανικο κατσικι ειπαμε!!!:D:D:D

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Αυτό που με ενόχλησε είναι ότι θεωρήθηκε "χαλασμένο" το ντόμπερμαν που δεν ΣΚΟΤΩΣΕ το τσιουάουα με συνοπτικές διαδικασίες.
Δεν νομίζω να γράφτηκε πουθενά κάτι τέτοιο.
Σε ποια δημοσίευση αναφέρεσαι? :confused:

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
Δημοσίευση 14.
Λέει ο dober
)αν σε δικο μου ντοπερμαν (που δεν φοβουνται και πολλα )παει σκυλακι να τους παρει τροφη ...........επιεικως το κατασπαρασουν .... το πως κατανταει ο καθε αδαης βεβαια ενα σκυλο εμενα με κανει να νευριαζω και οχι να γελαω .

rottaki

Well-Known Member
4 Αυγούστου 2008
603
1
Κέρκυρα
Λίζα, αν και έχεις δίκιο, τυπικά δηλαδή έτσι φαίνεται, αλλά νομίζω πως ο dober το εννοεί με την έννοια του φόβου και του θάρρους, δηλαδή κυριαρχικές φυλές όπως ντοπ ή ροτ περιμένεις να είναι πιο αποφασιστικές και όχι δειλές.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.326
Μέλη
20.093
Νεότερο μέλος
Melenia78