Για τους λατρεις των Dobermanns!

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Μα νομίζω πως αποδοκιμάζει συμπεριφορές ανεύθυνων/αδαων ιδιοκτήτων που σπάνε πλάκα βάζοντας τα σκυλιά τους να διεκδικήσουν φαγητό το ένα από το άλλο.
Και ναι, αν πάει σκύλος να πάρει τροφή, λιχουδιά, κόκαλο κτλ από κυριαρχικό Dob και μάλιστα επιμείνει, (δεν είναι λίγα τα μικρόσωμα σκυλιά που όσο μπόι τους λείπει, το έχουν σε τσαμπουκά - πχ διαφορα terriers-), είναι πολύ πιθανό να δαγκωθεί άσκημα.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Μα νομίζω πως απ' αυτή τη δημοσίευση καθώς και επόμενες που ακολούθησαν έγινε σαφές τι εννοεί.
Ρωτάει η Loukia
Δηλαδή, για να καταλάβω κι εγώ που δε γνωρίζω τη φυλή, είναι κατάντια για ένα ντόμπερμαν να μην κατασπαράζει ένα σκυλάκι που πάει να του πάρει την τροφή;
και απαντάει:
στην πραγματικοτιτα ναι ειναι
ρωτάω:
Dober αν έχω ένα ντομπ κι ένα τσιουάουα και γίνει μια βλακεία (π.χ πέσει κάτω λίγο τυρί και δεν το δω και το διεκδικήσουν και τα δύο) ΠΡΕΠΕΙ το ντομπ μου να φάει το τσιουάουα?
"Πρέπει" νομίζω ότι όλοι ξέρουμε τι σημαίνει.
Και η απάντηση:
cloe!ναι βρε μπορει εσυ να μην το θελεις αλλα τα σκυλια δεν ειναι ανθρωποι ....
Τέλος πάντων, αυτά κατάλαβα εγώ...
Δεν διαφωνώ στα υπόλοιπα που λέει ο άνθρωπος, αυτό άλλωστε
που σπάνε πλάκα βάζοντας τα σκυλιά τους να διεκδικήσουν φαγητό το ένα από το άλλο.
είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!

Αν παρεξήγησα κάτι, ζητώ συγγνώμη.

dober

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
125
0
αντε να τα πω παλι :):)
λοιπον 1)ειναι απαραδεκτο να βαζουμε τροφη αναμεσα σε δυο σκυλους ....στην ουσια διμιουργουμε συνθηκες που ενα απ τα δυο το πιο κυριαρχο πρεπει να φαει πρωτο .συμφωνουμε ???????
το θεωρο απαραδεκτο !!!!!!!!τι πανα πει θελω τα σκυλια μου να μην φαγονονται .....?????:rolleyes::rolleyes:
2)καποες φυλες οπως πιτ, ντοπερμαν, τοσα, ροτ κ.τ.λ γρηγορα θα καταλαβουν οτι το μικρο σκυλακι δεν ειναι απειλη....και τοτε τι θα εχουμε βρε παιδια ??????
3)επειδη τα εχω δει .......και τα εχω πει πολλες φορες ...δυστηχως επιβεβεωνομαι καθε φορα που ενας ιδιοκτητης σκυλου δοκομαζει τετοια κολπα .....
συμβιωνω με 4 ντομπ τα οποια ειναι εκπαιδευμενα κοινωνικοποιημενα και χωρις κοληματα ....αλλα στο φαγητο δεν κανω πειραματα .ο καθενας τρωει μονος του ...γιατι π.χ να εχω σκυλια που ποτε δεν τσακωνονται και να πεταω ζαμπονακια αναμεσα τους ????
να δω τι ???? απλα καποια στιγμη θα τα εξωθησω να τσακωθουν ????
αποριες δεκτες :):)

dober

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
125
0
οκ .....κανενα προβλημα ..να ξερεις κατι δεν ειμαι παντογνωστης και σιγουρα θα κανω και λαθη σε αυτα που λεω !!!!:p
καλο ειναι να συζηταμε και σορρυ απο μενα αν μερικες φορες (που σιγουρα το κανω:rolleyes:)ανεβαζω ενταση!!!!!

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
2)καποες φυλες οπως πιτ, ντοπερμαν, τοσα, ροτ κ.τ.λ γρηγορα θα καταλαβουν οτι το μικρο σκυλακι δεν ειναι απειλη....και τοτε τι θα εχουμε βρε παιδια ??????
Τί θα έχουμε ?? :)

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Τί θα έχουμε ?? :)
Αυτή την απορία την είχα κι εγώ... Δεν υποτίθεται ότι όταν καταλαβαίνουν ότι ένα πολύ μικρότερο σκυλί δεν αποτελεί απειλή, απλά δεν ασχολούνται μαζί του? Αν καταλάβει ότι ΔΕΝ αποτελεί απειλή γιατί να έχουμε κάτι?

Επίσης, δεν έχω σκοπό να ξανα-ανάψω τα αίματα αλλά ήθελα να πω ότι κι εγώ το ίδιο (αρνητικό) εισέπραξα από αυτό...

Ρωτάει η Loukia

Δηλαδή, για να καταλάβω κι εγώ που δε γνωρίζω τη φυλή, είναι κατάντια για ένα ντόμπερμαν να μην κατασπαράζει ένα σκυλάκι που πάει να του πάρει την τροφή;
και απαντάει:

στην πραγματικοτιτα ναι ειναι

dober

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
125
0
γιατι προσπαθητε να δωσετε ανθρωποκεντρισμο στα σκυλια ρε παιδια ???????
δεν εχουν ενδιασμους για το φαι !!!!
τι θες να σου πω δηλαδη ?????οτι αμα πετας ζαμπονακια η τυρακια μεταξυ ενος τσιουαουα και ενος τοσα ???η ενος ροτ???η ενος ντοπερμαν ????
τι θα κανει????
απλα καντο εσυ και θα δεις τι θα κανει :D....εγω ποτε δεν θα το εκανα !!!!:)

rottaki

Well-Known Member
4 Αυγούστου 2008
603
1
Κέρκυρα
Εννοείς ανθρωπομορφισμό, ανθρωποκεντρικά είναι και πολλά σκυλιά μάλιστα είναι πολύ.:)

dober

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
125
0
ναι εχεις δικιο το διατυπωσα λαθος !!!!!:rolleyes:

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
εγω ποτε δεν θα το εκανα !!!!:)
Εννοείται ούτε εγώ, δεν είναι εκεί ο προβληματισμός μου. Δεν είπα ότι πρέπει να τα προκαλέσουμε για να δούμε τι θα γίνει... Τα δικά μου σκυλιά καμία σχέση δεν έχουν ούτε με τόσα, ούτε με πιτ, ροτ κ.α., και πάλι χωριστά τα βάζω να φάνε!

Απλά μου κάνει εντύπωση ότι το διευκρινίζεις πως
γρηγορα θα καταλαβουν οτι το μικρο σκυλακι δεν ειναι απειλη....και τοτε τι θα εχουμε βρε παιδια ??????"
Σαν να εννοείς δηλαδή ότι όταν καταλάβουν ότι δεν είναι απειλή, τότε θα κάνουν τα χειρότερα? Δεν μου φάνηκε λογικό, εκτός αν εννοούσες κάτι άλλο.

Για αυτό τον λόγο "μου κακοφάνηκε" και ο διάλογος που παρέθεσε πιο πάνω και η Chloe. Πρώτον γιατί πίστευα ότι ένας ισορροπημένος σκύλος ακόμη και αν προκληθεί από έναν σαφώς πιο αδύναμο κατά κανόνα δεν πρέπει να αντιδράσει-όχι τουλάχιστον σε βαθμό που να μιλάμε για κατασπαραγμένα σκυλάκια. Και δεύτερον γιατί με το να θεωρείς αυτονόητο ότι πρέπει να αντιδράσει έτσι έντονα, αλλιώς είναι η κατάντια των doberman είναι σαν να λες ότι τα dob είναι αυτό που εγώ τουλάχιστον δεν είχα στο μυαλό μου για ιδανικό (όχι για doberman συγκεκριμένα-δεν έχω ειδικευμένες γνώσεις άλλωστε-αλλά για μεγαλόσωμο, δυναμικό αλλά και ισορροπημένο σκύλο). Σαν να τα δυσφημείς δηλαδή. Εγώ ως άσχετη με την φυλή αν θες, άνετα θα το έπαιρνα έτσι.

dober

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
125
0
ναι μαλλον στο μυαλο σου δεν εχεις το νπομπ οπως ειναι ...αλλα τον υπαστυνομο ρεξ.......
μα τι ειναι αυτα που λες τωρα .......
σιγα μην διαβαζουν και αρλεκιν τα ντοπερμαν .....
εδω κοιταμε στις εκθεσεις να μην αρπαχτουν και ειμαστε στην τσιτα .....και εσυ μου λες ...ρομαντισμους !!!!
δεν στο λεω με ειρωνια .....πιστεψε με ....αλλα ....σορρυ ...ρε ροτταδες τα δικα σας πως ειναι ...μιληστε !!!!

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Χαχαχα. Ρομαντισμούς? Όχι δεν το εννοούσα με την ρομαντική έννοια. Δεν περιμένω να μην ασχοληθεί γιατί είναι ιππότης. Αλλά δεν είναι και τσάμπα σπατάλη δυνάμεων? "Why bother?" που λένε...

Έχω διαβάσει πολλές φορές σε περιγραφές από ιδιοκτήτες σκύλων αυτών των φυλών να λένε ότι δεν ασχολούνται/προκαλούν τα πολύ μικρά σκυλιά.

Δεν ισχύει? Εννοώ δεν κρίνει κατά κάποιο τρόπο? Όλα το ίδιο του κάνουν?

dober

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
125
0
ναι μια χαρα τα πανε με μικρα σκυλακια ....και γενικα με σκυλια που δεν ειναι επιθετικα .....εχω σκυλιτσα που υποδεχετε σκυλους ...αλλα οχι να πεταω ζαμπονακια αναμεσα και να καθετε να κοιταει ....
δεν μιλαμε να δωσω εντολη ...αυτο ειναι αλλο ...εκει θα κανει την κοτα ..αλλα σε περιπτωσει που βρει ακομα και ενα κοκκαλο αντε να παει ο αλλος σκυλος να το παρει.
αυτο λεω και το προσσεχω παρα πολυ ....

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
dober αν καποος θεωρησε το παραπανω βιντεο ως "ντροπη των ντοπερμαν"τοτε τι να πουμε γι αυτο!αναρωτιεμαι ο σκυλος ειναι τρελος η τον κανανε τρελο?μαλλον το δευτερο...
[ame]http://www.youtube.com/watch?v=0aJOvxu6lP0&feature=related[/ame]

dober

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
125
0
θες σχολιο τωρα ?????χχμμμμ....
ενας ανοητος που μαλλον αναπαραχθηκε (βλεπω και δυο παιδακια και μαλιστα το κοριτσακι παροτρυνει το σκυλο )ο οποιος βασανιζει ενα σκυλο με κυκλικη συμπεριφορα !!!!δεν σημαινει οτι κανει κυκλους η κυκλικη συμπεριφορα ,αλλα κλειδωνενο το κακομοιρο να νομιζει οτι η ουρα του ειναι εχθρος του και να την κυνηγαει !!!!!!
η ντροπη των ανθρωπων ειναι και οχι η ντροπη των Γ.Π.

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
θες σχολιο τωρα ?????χχμμμμ....
ενας ανοητος που μαλλον αναπαραχθηκε (βλεπω και δυο παιδακια και μαλιστα το κοριτσακι παροτρυνει το σκυλο )ο οποιος βασανιζει ενα σκυλο με κυκλικη συμπεριφορα !!!!δεν σημαινει οτι κανει κυκλους η κυκλικη συμπεριφορα ,αλλα κλειδωνενο το κακομοιρο να νομιζει οτι η ουρα του ειναι εχθρος του και να την κυνηγαει !!!!!!
η ντροπη των ανθρωπων ειναι και οχι η ντροπη των Γ.Π.
ακριβως!κ το ιδιο φανταζομαι οτι ισχυει κ στο βιντεο με το ντοπερμαν,ιδιοκτητες που κανουν τραγικα λαθοι κ μετα επειριπτουν ευθυνες στα ζωα τους!

dober

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
125
0
καπως ετσι ,αλλα θεωρω εντελως βασανιστη τον χαζοαμερικανο στο δευτερο βιντεο!!

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
καπως ετσι ,αλλα θεωρω εντελως βασανιστη τον χαζοαμερικανο στο δευτερο βιντεο!!
ειναι τοσο ανιδεος που εκτος οτι δεν καταλαβαινει τη μ@λ@κ...του απογοητευεται κ απο το σκυλο λεγωντας "μ αρεσει που πηραμε κ ποιμενικο"κατι τετοιο λεει τελος παντων!

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
τουλαχιστον για να δικαιολογηθει κ ο τιτλος του νηματος θα βαλω κατι αγαπημενο μου μια κ τα dobermans ειναι η δευτερη αγαπημενη μου φυλη μαζι με τα beaucerons!
[ame]http://www.youtube.com/watch?v=ZXCrmrcQnU4[/ame]

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.326
Μέλη
20.093
Νεότερο μέλος
Melenia78