Ο σκυλος μου εδω εχει βγαλει στα ποδια του κοκκινα εξανθηματα σε 2-3 σημεια τα οποια εγλειφε και δαγκωνε 1-2 φορες την ημερα.Επισης γυρνουσε αποτομα και δαγκωνε διαφορα σημεια του σωματος και προς τον ποπο του του παρ'ολο που ηταν καθαρος απο μπανιο και δεν ειχε καποιον ψυλο.Υπεθεσα οτι ηταν κατι αλλεργικο και ηλπιζα να υποχωρησει.Η μηπως εχει καποιο προβλημα με τους πρωκτικους αδενες.Ειχαν περασει 3-4 εβδομαδες και δεν ειχαν φυγει.Σε καποια σημεια υποχωρουσαν και εμφανιζοντουσαν σε αλλα.
Σκεφτηκα μηπως ειναι συμπτωματα Καλαζαρ,ερλιχιωσης η καποιας αλλης ασθενειας.Τον πηγα πριν 1 εβδομαδα στον κτηνιατρο και ειπε οτι ειναι ατοπικη δερματιτιδα και παρ'ολο που μπορει να ειναι εποχιακη μπορει να γινει μονιμη.Επισης οτι δεν πρεπει ο σκυλος να συνεχισει να δαγκωνει τα σημεια αυτα γιατι θα γινουν πληγες που θα κλεισουν με καρκαδι σκληρο δλδ θα υπαρχει δερματικο προβλημα σε αυτα τα σημεια.
Μου εγραψε να αγορασω κορτιζονη σε χαπια σε μικρη ποσοτητα για 3 ημερες,αντιμηκητιακο σαμπουαν για 1 μηνα με το οποιο πλενω τον σκυλο 2 φορες την εβδομαδα και καψουλες για την ενδυναμωση και των προβληματων του δερματος.Με το που εδωσα το 1ο χαπι κορτιζονης ο σκυλος επαψε να εχει φαγουρα,αλλα οπως ειπε και ο κτηνιατρος περιμενουμε να δουμε μετα τις 3 αυτες ημερες αν συνεχιστει το προβλημα.Τελικως μειωθηκε πολυ το προβλημα εως τωρα που εχει περασει 1 εβδομαδα αλλα σημερα εμφανιστηκε και αλλο εξανθημα σε αλλο σημειο του ποδιου που εγλειφε και δαγκωνε.Τον επλυνα με το σαμπουαν στα ποδια και δεν το ξαναπειραξε.Οποτε ο χρονος θα δειξει...
Μου ειπε οτι παλια ξυριζαν καποιο σημειο του τριχωματος στον σκυλο,εβαζαν πανω διαφορα που θα μπορουσαν να δημιουργησουν αλλεργια στον σκυλο βλεποντας αντιδραση του δερματος.Και η αλλη μεθοδος που στελνεται αδειγμα αιματος αλλα δεν καναμε κατι απο αυτα τα 2.Προτεινε τελικως με αυτα τα "ελαφρα" μεσα να προσπαθησουμε να διωξουμε το προβλημα και να τον ενημερωσω στην εβδομαδα τι γινεται.