Γλύψιμο ποδιών

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Ξαναμίλησα με τον κτηνιατρο μόλις και μου είπε να πάω το απόγευμα να πάρει ξέσμα να δεί μήπως υπάρχει κατι σε υποδόριο σημείο και γι'αυτό ξύνεται.

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Ο Λανς το κανει οταν του πλυνουμε τα ποδια και παρολο που τον σκουπιζουμε παντα μετα τα ψιλογλυφει μολις μπει μεσα και ξαπλωσει. Του πλενετε μηπως συχνα τα ποδια?

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Εγω δεν μπορώ να το συνδέσω με τα πόδια της γιατι το κάνει σε ασχετες ώρες... πχ τη νύχτα δν επαιζε κατι τετοιο!

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
και εμενα ξυνεται στον λαιμο πολυ. το κανει απο το σκαλιμπορ

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Ax αυτό το ξύσιμο !!
Έτσι ακριβώς έκανε και η δικιά μου !
Ένα βήμα +5 ξυσίματα :p
Απλά με το ΜΗ το σταμάτησε .

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Μόλις ηρθαμε από τον κτηνιατρο.
Το ξέσμα δεν εδειξε τίποτα, και μου αλλαξε το σαμπουαν της στο allercalm (ή κάπως ετσι) και μου ειπε να της βάλω stronghold ανα 15 ημερες, για την περιπτωση που εχει μείνει κανα παράσιτο υποδόρια.

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.695
4.340
43
www.proudtobegreek.eu
Προσοχή...είναι εποχή αλλεργιών και για τα τετράποδα μας...!Πολλά εμφανίζουν αλλεργία σε αρκετά πράγματα π.χ γύρη,σκόνη κλπ

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Προσοχή...είναι εποχή αλλεργιών και για τα τετράποδα μας...!Πολλά εμφανίζουν αλλεργία σε αρκετά πράγματα π.χ γύρη,σκόνη κλπ
Η μικρή το εκανε από 2 μηνων... και τώρα το μωρό μου εχει ενα τετραγωνακι ξυρισμένο που της πήραν ιστό... :confused:

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Ο σκυλος μου εδω εχει βγαλει στα ποδια του κοκκινα εξανθηματα σε 2-3 σημεια τα οποια εγλειφε και δαγκωνε 1-2 φορες την ημερα.Επισης γυρνουσε αποτομα και δαγκωνε διαφορα σημεια του σωματος και προς τον ποπο του του παρ'ολο που ηταν καθαρος απο μπανιο και δεν ειχε καποιον ψυλο.Υπεθεσα οτι ηταν κατι αλλεργικο και ηλπιζα να υποχωρησει.Η μηπως εχει καποιο προβλημα με τους πρωκτικους αδενες.Ειχαν περασει 3-4 εβδομαδες και δεν ειχαν φυγει.Σε καποια σημεια υποχωρουσαν και εμφανιζοντουσαν σε αλλα.
Σκεφτηκα μηπως ειναι συμπτωματα Καλαζαρ,ερλιχιωσης η καποιας αλλης ασθενειας.Τον πηγα πριν 1 εβδομαδα στον κτηνιατρο και ειπε οτι ειναι ατοπικη δερματιτιδα και παρ'ολο που μπορει να ειναι εποχιακη μπορει να γινει μονιμη.Επισης οτι δεν πρεπει ο σκυλος να συνεχισει να δαγκωνει τα σημεια αυτα γιατι θα γινουν πληγες που θα κλεισουν με καρκαδι σκληρο δλδ θα υπαρχει δερματικο προβλημα σε αυτα τα σημεια.
Μου εγραψε να αγορασω κορτιζονη σε χαπια σε μικρη ποσοτητα για 3 ημερες,αντιμηκητιακο σαμπουαν για 1 μηνα με το οποιο πλενω τον σκυλο 2 φορες την εβδομαδα και καψουλες για την ενδυναμωση και των προβληματων του δερματος.Με το που εδωσα το 1ο χαπι κορτιζονης ο σκυλος επαψε να εχει φαγουρα,αλλα οπως ειπε και ο κτηνιατρος περιμενουμε να δουμε μετα τις 3 αυτες ημερες αν συνεχιστει το προβλημα.Τελικως μειωθηκε πολυ το προβλημα εως τωρα που εχει περασει 1 εβδομαδα αλλα σημερα εμφανιστηκε και αλλο εξανθημα σε αλλο σημειο του ποδιου που εγλειφε και δαγκωνε.Τον επλυνα με το σαμπουαν στα ποδια και δεν το ξαναπειραξε.Οποτε ο χρονος θα δειξει...
Μου ειπε οτι παλια ξυριζαν καποιο σημειο του τριχωματος στον σκυλο,εβαζαν πανω διαφορα που θα μπορουσαν να δημιουργησουν αλλεργια στον σκυλο βλεποντας αντιδραση του δερματος.Και η αλλη μεθοδος που στελνεται αδειγμα αιματος αλλα δεν καναμε κατι απο αυτα τα 2.Προτεινε τελικως με αυτα τα "ελαφρα" μεσα να προσπαθησουμε να διωξουμε το προβλημα και να τον ενημερωσω στην εβδομαδα τι γινεται.

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Επανέρχομαι στο θέμα γιατί πάλι έχουμε πρόβλημα με το πόδι του Ρόκυ που γλείφει επίμονα! Φορέσαμε κολάρο τον είδε η κτηνίατρος και του βάζω fucicort κρέμα!
Ενας φίλος μου είπε για κάποια ασθένεια που λέγεται ακρολειχία,και είναι αυτή η επιμονή τους να γλείφουν με μανία σημεία του σώματος τους και κυριως των ποδιών!
Δεν το είχα ξανακούσει ομολογώ,αλλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ειναι αυτο!
Εδώ φαίνεται πως το έχει κάνει το πόδι του!!:confused:

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Βιβη αν ειναι τετοιο δεν ξερω γιατι του βαζετε κορτιζονη. Νομιζω πως η ακρολειχια ειναι ψυχογενης καθαρα. Ξεπατωσε τον στη βολτα και στο παιχνιδι. Αλλα καλα κανεις νομιζω και του βαζεις το κολαρο για λιγο να ξεκολλησει το μυαλο του.

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Βιβη αν ειναι τετοιο δεν ξερω γιατι του βαζετε κορτιζονη. Νομιζω πως η ακρολειχια ειναι ψυχογενης καθαρα. Ξεπατωσε τον στη βολτα και στο παιχνιδι. Αλλα καλα κανεις νομιζω και του βαζεις το κολαρο για λιγο να ξεκολλησει το μυαλο του.
Το τι ξεπάτωμα του κάνω δε λέγεται τον τελευταίο καιρό,αλλά μη νομίζεις ότι όταν καθήσει και ειδικά τη νύχτα δεν το γλείφει!!! Αναγκαστικά λοιπον κολλάρο και αλοιφή! Θα μιλήσω πάλι με τη κτηνίατρο μήπως και τη σταματήσουμε την αλοιφή αν και εφόσον μας το επιτρέψει και βλέπουμε..

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
Πωπω μόνο με γλύψιμο έγινε αυτό????:eek:
Περαστικά σας!!

Μήπως να του έπαιρνες ένα παιχνίδι που βάζεις λιχουδιές μέσα ώστε να ασχολείται με αυτό??

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Εχουμε και γκονκ απ όλα έχουμε:D....αλλά ότι και να κάνει όταν έρχεται η ώρα της ξεκούρασης σου λέει κάτσε να γλύψω και λίγο να μου περάσει!:rolleyes:

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Βιβη μολις πηγε το μυαλο και στον δικο μας σκυλο με ολο αυτο. Το γκολντεν που ειχε η κοπελα μου απο πριν εχει αλλεργιες, οσο μεγαλωνει γινεται χειροτερος, δεν μπορουμε να εντοπισουμε τι του το προκαλει, μπορει ακομη και απο τη σκονη μας ειπε ο κτηνιατρος. Τον τελευταιο χρονο γυμνωσε την μιση περιοχη της κοιλιας του γλειφοντας την. Εκανε θεραπεια και πλεον παιρνει μισο χαπι medrol (κορτιζονη) καθε δευτερη μερα. Και μαλλον θα το παιρνει εφ'ορου ζωης αφου μολις το σταματησουμε ξαναρχιζει. Ο κτηνιατρος μας ειπε οτι η δοση ειναι μικρη και δεν τον επηρεαζει καπου, ισα ισα του σταματαει την αλλεργια και δεν γλειφεται πια.

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
δεν μπόρεσα να βρώ άλλο θέμα αν και μπορεί να είναι αλλεργία .

λοιπόν χθές καθαρίσαμε τα αυτάκια της με χαρτοπετσέτα όχι epiotic ,βγάλαμε λίγη βρωμιά και δεν μοιάζουν να είναι κόκκινα ούτε μυρίζουν.έτσι αφήνω στην άκρη την ωτίτιδα αν και ποτέ δεν ξέρεις !

με προβληματίζει όμως το παρακάτω ....

κοιτάξτε τι κάνει(όχι όλη μέρα και κυρίως το βράδυ την έχω πετύχει) ,ξυπνάει και αρχίζει και γλύφει το κρεβάτι της για κάποιο διάστημα ..αφού σταματάει γλύφει και το μέρος κάτω απο την ουρά (τον πισινούλη της) και παράλληλα πλένει και το πουλάκι της αλλά αυτο εντάξει το κάνει αρκετές φορές αφού είναι κυρία !

μα αυτήν την στιγμή που γράφω έχει μία μυρωδιά εδώ μέσα σαν κάτουρο να το πω , λέτε να την ενοχλεί κάτι και απο που να βγαίνει αυτή η μυρωδιά ?

Last edited:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.799
8.004
Πιθανότατα καθαρίζει τους πρωκτικούς της αδένες και η μυρωδιά που λες είναι σαν ψαριλα μάλλον,

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
έτσι θα γίνεται κάθε φορα δλδ οταν θα τους καθαρίζει?:-o

με το γλυψιμο στο κρεβατι όμως γιατι να το κάνει?

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.322
Μέλη
20.086
Νεότερο μέλος
xaskoulini