Δεμοδήκωση κ οι μορφές της

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Οκ..

Αν η θυληκιά έχει, κάνει 1-2-3-4 γέννες χωρίς πρόβλημα μεταφοράς δεμοδήκωσης σε καμια τοκετομάδα, και εννοείται ότι ο άνθρωπος δεν το γνωρίζει ότι έχει δεμοδήκωση, πως μπορεί να το προφυλάξει? Αν καποιο κουτάβι απο αυτες τις τοκετομάδες εμφανίσει δεμοδηκτική ψώρα, αυτόματα όλα τα κουταβια απο ολες τις τοκετομαδες αποκλειωντε για αναπαραγωγη?>
Εγώ θα απέκλεια τους γονείς και όλα τα κουτάβια απο τον ίδιο συνδιασμό. Όταν οι γονείς είναι φορείς το κουτάβι μπορεί να είναι πάσχων (25%), υγιής (25%) ή φορέας (50%).

Επίσης, μεγάλο ρόλο παίζει και η ψυχολογική πίεση που μπορεί να υπάαρχει, αλλαγή περιβάλλοντος, βία. Είναι παράγοντες που εμφανίζουν, που βγάζουν τη δεμοδηκτικη ψώρα.
Και ο οίστρος θεωρείται περίοδος στρες και πολλοί κτηνίατροι συμβουλεύουν την στείρωση.

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
θα βάλω trickius, αν κ δεν φαινεται κατι σπουδαίο, απλά ειναι ενα μικρό κυκλάκι που λείπει από εκείνο το σημείο το τρίχωμα.

Κρίνα, της πήρε ξύσμα κ ειδαμε στο μικροσκόπιο οτι ειναι γόνος ακόμα (όχι ενηλικας), οπότε όταν τελειώσουμε τη θεραπεία, θα πρέπει να ξαναπάρουμε πάλι δείγμα για να δουμε αν εξαφανίστηκαν;
(τρίχωμα, σε εκείνο το σημείο μου είπε ότι θα αρχίσει να ξαναβγάζει από την 3η εβδομάδα κ μετά)

Last edited:

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
Κρίνα, της πήρε ξύσμα κ ειδαμε στο μικροσκόπιο οτι ειναι γόνος ακόμα (όχι ενηλικας), οπότε όταν τελειώσουμε τη θεραπεία, θα πρέπει να ξαναπάρουμε πάλι δείγμα για να δουμε αν εξαφανίστηκαν
το ειδες στο μικροσκοπιο το ακαρι ? ειναι μακροστενο ,το μισο σωμα του ειναι σαν του κροκοδειλου το δερμα και το αλλο μισο εντελως λειο ,επισης στο πρωτο μισο εχει 8 ποδια

trickius

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2009
263
4
Alexia αυτά που έχεις ανεβάσει πρέπει να είναι πιο προχωρημένο στάδιο. Βασικά θέλω να μου στείλει φώτο γιατί έχω και εγώ στην δικιά μου σε ένα σημείο στο κεφάλι της κάτι αντίστοιχο οπως το περιγράφει η Νατάσσα.

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
το ειδες στο μικροσκοπιο το ακαρι ? ειναι μακροστενο ,το μισο σωμα του ειναι σαν του κροκοδειλου το δερμα και το αλλο μισο εντελως λειο ,επισης στο πρωτο μισο εχει 8 ποδια
ναι, το είδα. Μου έδειξε η κτηνίατρος πώς φαίνονται κ τα ενήλικα για να τα συγκρίνω...
Το συγκεκριμένο ήταν μακρόστενο κ είχε ποδαράκια ναι.... Δεν τα μέτρησα να σου πω την αλήθεια...

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Alexia αυτά που έχεις ανεβάσει πρέπει να είναι πιο προχωρημένο στάδιο. Βασικά θέλω να μου στείλει φώτο γιατί έχω και εγώ στην δικιά μου σε ένα σημείο στο κεφάλι της κάτι αντίστοιχο οπως το περιγράφει η Νατάσσα.
θα παραθέσω το βράδυ που θα'μαι σπίτι.
Αλλά για καλο κ για κακό δεν πας μια επίσκεψη από τον κτηνίατρό σου;

Last edited:

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Στις 3 πρώτες βλέπθμε σκυλιά με εντοπισμένη μορφή και στις άλλες 2 με γενικευμένη.

Αυτό είναι το σκυλάκι της τεταρτης φωτο μετά την θεραπεία.

Demodex Canis

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
στη πρωτη φωτο δεν ειναι μια απλη εστια για να την πουμε εντοπισμενη μορφη ,ειναι μεγαλη περιοχη που εχει προβλημα και δεν φαινεται και καθαρα γιατι η φωτο ειναι τραβηγμενη μετα απο το ξυσμα που πηρε ο γιατρος

στη δευτερη φωτο δεν καταλαβαινω με ανησυχει που δειχνει δερματικο ερεσθισμο

στη τριτη δεν ειναι εντοπισμενη μορφη αλλα ποδοδεμοδηκωση

και στη τεταρτη φωτο σιγουρα δεν ειναι απλη γενικευμενη μορφη ,αν ειναι δεμοδηκωση τοτε ειναι ή φολιδωδης δεμοδηκωση ή

φλυκταινωδης δεμοδηκωση

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
η παθολογια το λεει ξεκαθαρα <<καθε ειδους ζωου φιλοξενει στο δερμα το δικο του ακαρι που ανηκει στο γενος demodex>>
Σε ευχαριστώ. Κ εμένα έτσι μου είπε η κτηνίατρος, ότι όλα τα σκυλιά έχουν στο δέρμα τους ακάρι.;)
Άρα το αν θα υπάρξει μόλυνση μπορεί να οφείλεται κ στο ότι, πχ, υπήρξε κάποια αδυναμία στην άμυνα του οργανισμού;
(προσπαθώ να καταλάβω γιατί εμφανίστηκε έτσι ξαφνικά στη λώρα... με το που βγήκε ύποπτη για Ανάπλασμα - ανησύχησα εγώ τόσο σε σημείο ώστε να στρεσαριστεί κ το έβγαλε αυτό;
Όπως εμείς με τους έρπεις ένα πράγμα;:D ....)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.976
20.414
Γι' αυτό σε ρώτησα στην αρχή αν ενεργοποιήθηκε από κάτι.
Πρώτη φορά στην ζωούλα της είναι ανεπαίσθητα πεσμένο το ανοσοποιητικό της;
Και ήταν αυτό αρκετό για να ξυπνήσει το παράσιτο και να προκαλέσει την δεμοδήκωση;

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Η κτηνίατρος μου είπε ότι ίσως οφείλεται στο ύποπτο Ανάπλασμα.
Οι εξετάσεις της (γενικές κ βιοχημικές) ήταν τέλειες σε όλες τις τιμές κ από όλες τις απόψεις...