Δεύτερος σκύλος? Τη γνώμη σας!

kat201161

Well-Known Member
5 Μαϊου 2009
436
7
ΑΓ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,ΑΘΗΝΑ
Σκέπτομαι την απόκτηση και δεύτερου σκύλου. Βλέπω από την μικρή μου εμπειρία πως θα μπορούσα να τον έχω και...το όνειρό μου από πάντα ήταν τα γαλλικά μπουλντόγκ! Μη με ρωτήσετε πως και τι, δεν ξέρω, απλά τα λάτρεψα από την πρώτη στιγμή που τα είδα σε φωτογραφία.
Το θέμα είναι πως δεν θέλω κουτάβι. Θέλω ενήλικο σκυλί, να ξέρει από τουαλέτα και λουρί, να είναι φιλικό με παιδιά και...με το τσιουάουά μου και , ιδανικά, στειρωμένο. Φυσικά προτίθεμαι να αγοράσω , όχι να μου χαρίσουν.
Μπορώ να βρω κάτι τέτοιο σε εκτροφείο ή θα γελάνε μαζί μου? Να το ψάξω, ποιά είναι η γνωμη σας?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας

Ioulitsa

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
98
0
Έδεσσα-Θεσσαλονίκη
Μόνο σκούπα που δε θέλεις να βάζει!!!:D:D:D

Πλάκα κάνω...
Κοίτα, ενήλικο και στειρωμένο είναι σχετικά εύκολο να βρεις, αλλά τα άλλα που ζητάς να κάνει (βόλτα με λουρί κλπ) δε θα ήταν καλύτερο να του τα μάθεις εσύ? Εξάλλου πες μου, αν είχε κάποιος ένα τέτοιο σκυλί που ζητάς, θα το έδινε?!?!?

Έτσι θα πετύχεις και καλύτερο δέσιμο με το σκυλί! Διάβασε και το σχετικό θέμα σο forum για το δέσιμο και θα δεις...

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
Μόνο σκούπα που δε θέλεις να βάζει!!!:D:D:D

Πλάκα κάνω...
Κοίτα, ενήλικο και στειρωμένο είναι σχετικά εύκολο να βρεις, αλλά τα άλλα που ζητάς να κάνει (βόλτα με λουρί κλπ) δε θα ήταν καλύτερο να του τα μάθεις εσύ?

ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΌΓΟ ???

Εξάλλου πες μου, αν είχε κάποιος ένα τέτοιο σκυλί που ζητάς, θα το έδινε?!?!?

ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΕΔΙΝΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΠΟΥΛΑΓΕ ΑΝ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΤΟ ΗΘΕΛΕ - ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙ

Έτσι θα πετύχεις και καλύτερο δέσιμο με το σκυλί!

ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΥΤΟ ???????

Διάβασε και το σχετικό θέμα σο forum για το δέσιμο και θα δεις...

ΒΑΛΕ ΛΙΓΟ ΤΟ ΛΙΝΚ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ
:-|

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
δεν μπορω να σε δειρω ειμαι μακρυα

τεκμηρίωσε την γνωμη σου και ασε τους κτηνίατρους να σχοληθουν με την δουλεια τους ( την υγεια του σκυλου)

Gizmo

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2009
563
1
Ηρακλειο Κρητης
Kατερινα , εγω θα σου ελεγα να βοηθησεις τον καημενο τον Καδμο, εαν ημουν Αθηνα σιγουρα θα τον επαιρνα , να περασει κανα 2-3 χρονια ευχαριστα που του απομενουν !ε;
Ειναι αγγλικο μπουλντογκ αυτος αλλα φατσας!!!!!

Last edited:

kat201161

Well-Known Member
5 Μαϊου 2009
436
7
ΑΓ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,ΑΘΗΝΑ
Η ιδέα μου μπήκε τυχαία, ψάχνοντας εκτροφεία είδα πως στην Αμερική πουλάνε σε 'προσφορά" καθαρόαιμα που δεν αγοράστηκαν ως κουτάβια. Και σκέπτομαι αν κάτι αντίστοιχο παίζει κι εδώ. Εμφανίζεται μάλιστα και ως θετικό η μεγαλύτερη ηλικία με τη λογική ότι έχει κάνει τα εμβόλια, είναι σίγουρα υγιές (ή έστω ότι τσεκάρεται πιο εύκολα αυτό) όπως και ο χαρακτήρας του, και είναι και εκπαιδευμένο στα βασικά.
Από την άλλη, έγραψα πως προτίθεμαι να αγοράσω, δεν ζητάω να μου χαρίσουν. Απλά θα ήθελα (ιδανικά) να μην ξεκινήσω από μηδενική βάση, ούτε να έχω προβλήματα συγκατοίκησης με τον Αρούλη!

dimiv

Well-Known Member
18 Αυγούστου 2008
506
0
51
Αθήνα
όταν έψαχνα για golden ο εκτροφέας που είχα έρθει σε επικοινωνία έδινε

και σκύλο 1,5 ετών ο οποίος είχε αυτά που ζητάς-

μίλα με εκτροφείς της συγκεκριμένης φυλής ,δεν μου φαίνεται δύσκολο να

βρεις αυτό που ζητάς.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Κατερινα, θα σου πω την δικη μου εμπειρια κι εσυ βγαλε συμπερασματα.

Όπως ξερεις εχουμε εδώ και τρια χρονια την Ζηνα την μινι πινσερινα.
Βασιλισσα στο σπιτι, ανεκπαιδευτη, την εχουμε σαν μωρο ολοι.
Ναι είναι μεγα λαθος, το ξερω.
Αλλα μικρο σκυλακι, μικρα προβληματα.

Καποια στιγμη σκεφτηκα, αφου είναι τοσο ευκολο να εχεις σκυλο, ας παρω κι ένα ποιμενικο.
Ναι, αλλά μεγαλο καραβι μεγαλες φουρτουνες.

kat201161

Well-Known Member
5 Μαϊου 2009
436
7
ΑΓ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,ΑΘΗΝΑ
Eπειδή και αυτό το έχω ψάξει, πιστεύω πως το γαλλικό μπουλντόγκ είναι το ιδανικό σκυλί για διαμέρισμα - και είναι και το σκυλί των ονείρων μου(μη γελάσετε)...δύο πράγματα ονειρευόμουν να αποκτήσω από μικρή, ένα μπουλντόγκ και μία κουνιστή πολυθρόνα(!!!!!)...από την οποία έχω παραιτηθεί προς το παρόν, δεν χωράμε!
ΔΕΝ είναι μεγάλο σκυλί, δεν θέλει πολλή άσκηση,είναι τρυφερά,χαδιάρικα, πιστά,στοργικά και...είναι πιο σκυλιά γαμώτο, δεν είναι ο ΄Αρης, που σαν τη Ζήνα σου, φοβάσαι μην τον ζουλήξεις μη τυχόν διαλυθεί!(γλύκας κατά τα άλλα δεν το συζητάω!)
Αλλά δεν θέλω να μπω απ΄την αρχή ξανα στη διαδικασία να το μάθω τουαλέτα, βόλτα και όλα τα συναφή. Θέλω να είναι έτοιμος, να έχει χαρακτήρα, πως να το πω αλλιώς...από την άλλη, δεν θέλω αδέσποτο, δεν θέλω μεγάλο σε ηλικία, θέλω το μικρότερο "κόστος" αν μπορώ να εκφραστώ έτσι (και, επ ουδενί δεν εννοώ χρηματικό!).
Η γνώμη σας μου είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για το αν 1.μπορώ να ψάξω χωρίς να θεωρηθώ κατ΄ελάχιστον ιδιόρρυθμη και 2.αν όντως τα μεγαλύτερα σε ηλικία καθαρόαιμα σκυλιά (χρόνου και άνω δηλαδή) είναι πιό "ασφαλή" όσον αφορά αρρώστειες, χαρακτήρα, "κόπο" εν ολίγοις.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
1. Φυσικά! Απορώ γιατί το συζητάς και δεν έχεις ακόμα αρχίσει το ψάξιμο :)
2. Ναι, τα ενήλικα θέλουν λιγότερο κόπο και χρόνο. Γλιτώνεις από πολλά γνωρίζοντας εξ αρχής το χαρακτήρα τους.

Όσο για το γαλλικό που θα είναι "πιο σκύλος" απ' τον Άρη σου, θέλεις να τ' ακούσεις? :p

chiara

Well-Known Member
12 Ιουνίου 2008
274
0
Nea Smirni
Με όλα αυτά που διαβάζω μου γεννήθηκε μια απορία και θα την εκφράσω;
Ειναι δυνατόν ένας σκύλος μιας κάποιας ηλικίας (με παρελθόν που λένε) να δεθεί το ίδιο με το αφεντικό του όσο ένα κουτάβι;

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Φυσικά και γίνεται να βρεις. Προς Ιουλίτσα: μην το γελάς διότι το Μουφ-Μουφ μου βάζει σκούπα και σκουπίζει από μόνο του και μάλιστα έλεγα ότι κρίμα που το ρομπότ που σκουπίζει (η Roomba της iRobot) είναι εύκολο να το θέσει σε λειτουργία το Μουφ ενώ η σφουγγαρίστρα (η Scooba της iRobot) είναι πιο δύσκολη. Τις προάλλες λοιπόν πήγε το Μουφ από μόνο του και έβαλε και το άλλο ρομπότ να σφουγγαρίσει! Το σπίτι σου λέω λαμπίκο!:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Τώρα για το πού θα βρεις γαλλικό μπουλντόγκ: αν ρωτήσεις εκτροφέα σίγουρα θα ξέρει και ίσως και να έχει. Και ναι, όντως στην Αμερική δίνουνε, συνήθως όσα σταματάνε να τα ζευγαρώνουν ή αν είχανε κανένα απλό πρόβλημα υγείας που λυνότανε μεν, δεν μπορούσαν όμως να το κατεβάσουν πλέον σε εκθέσεις δε. Ή κι αν τους έμεινε κανένα. Π.χ. πρόσφατα καταφύγιο στο St. Louis έδινε Αυστραλέζο με περγαμηνές και έτσι που τον δώσανε διότι, λέει, ανέπτυξε καταρράκτη στα μάτια. Μάλιστα για κάποιο λόγο του κάνανε εγχείριση (δεν είπαν ποιος αλλά δίνανε τον ιατρικό του φάκελλο με τις λεπτομέρειες) και τώρα του βάζουνε για την ώρα σταγόνες στα μάτια. Και προβλεπότανε, λέει, να αναρρώσει πλήρως.

Τώρα στην Ελλάδα ξέρω ότι πολλές φορές διάφοροι ηλίθιοι σκοτώνονται να αγοράσουν καθαρόαιμα και μετά επειδή βαρειά η καλογερική τα παρατάνε. Υπάρχει π.χ. ένας περιφραγμένος χώρος στη Θεσσαλονίκη όπου ο Δήμος ταΐζει και φροντίζει τα αδέσποτα και φίλοι μου λένε χρόνια ότι έχει ένα σωρό καθαρόαιμα και ακριβές φυλές σε μερικές περιπτώσεις! Το δύσκολο φαντάζομαι θα είναι να βρεις ποιος έχει γαλλικό μπουλντόγκ παρατημένο αφού τα ελληνικά καταφύγια απ' ό,τι ξέρω δεν έχουνε κοινό δίκτυο επικοινωνίας μεταξύ τους και με το ενδιαφερόμενο κοινό ώστε να διαφημίζουν τα ζώα που έχουνε και να δίνουνε πληροφορίες ώστε να τα προωθούν προς υιοθεσία. Αλλά είναι σίγουρα κι αυτά μια λύση.

Πάντως είναι πραγματικά κρίμα που δεν είσαι Αμερική διότι ΚΑΙ παρατημένο γαλλικό μπουλντόγκ θα έβρισκες ΚΑΙ στις τοπικές αγορές θα έβρισκες κουνιστή πολυθρόνα και μάλιστα αντίκα σε πάμφθηνη τιμή. Τις προάλλες χτυπιόμουνα διότι βρήκα τρομερή αντίκα Ethan Allen (που του έχω τρομερή αδυναμία) κουνιστή και με τίποτα δεν μπορούσα να την εντάξω στο ντεκόρ κι ας έχω άφθονο χώρο (είπαμε: μένω στη βλαχο-καλαμποκέρημο οπότε απέραντες οι εκτάσεις!:D:D).

Προς υπόλοιπους: πού μπορώ να βρω πληροφορίες και λίστα των ελληνικών καταφυγίων? Διότι προσφέρομαι να βοηθήσω αν θέλουν στη δημιουργία του αντίστοιχου αμερικανικoύ petfinder. Είμαι δε σίγουρη ότι αν ρωτήσω τους Αμερικάνους εδώ θα βοηθήσουν κι αυτοί με πληροφορίες/ιδέες/ενδεχομένως χώρο.

kat201161

Well-Known Member
5 Μαϊου 2009
436
7
ΑΓ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,ΑΘΗΝΑ
Chloe μου,
όταν λέω "πιό σκύλος", εννοώ αυτό ακριβώς που λέει και ο ΄Αρης (ο "δικός μας" όχι ο σκύλος!!!)... δηλαδή, λίγο πιο πιασούμενος βρε παιδί μου, να μπορείς να τον πάρεις αγκαλιά, να τον παίξεις, μη φοβάσαι να το ζουλήξεις μη σου μείνει στα χέρια!!!Αν και το τσιουάουα είναι πιο ρωμαλέο σκυλάκι από το πίνσερ(είδα ένα στο Σχοινιά την Κυριακή, θεϊκή ήταν, πανέμορφη , αλλά ...σαν μπαλαρινούλα, ψιλόλιγνη και φινετσάτη), όμως ο ΄Αρης είναι 2.200...τελικό βάρος, παίζουμε μαζί του και φοβόμαστε μην τον πατήσουμε!
Σάρα,
αυτό ακριβώς που γράφεις εννοούσα αν υπάρχει κι εδώ. Κάποιο με πολύ απλό πρόβλημα που δεν μπορεί να κατέβει σε εκθέσεις-καθαρόαιμο ωστόσο-ή κάποιο που απλά δεν πουλήθηκε ως μωρό. Αρκετά νεαρό για να έχεις χρόνια μπροστά σου να το χαρείς αλλά όχι μωρό για να ξεκινήσεις απ΄την αρχή.
Chiara,
Η απορία σου είναι περισσότερο φιλοσοφική και μου θυμίζει το ερώτημα της Σάρας. Λοιπόν...θα δεθεί μαζί μου(μας) γιατί θα το αγαπάμε και θα το φροντίζουμε. Περισσότερο ή λιγότερο από το "πρώην" αφεντικό, δεν μπορώ ούτε να ξέρω, ούτε να το
μετρήσω και δεν με νοιάζει. Τα σκυλιά είναι εξαιρετικά νοήμονα,ευγνώμονα και στοργικά πλάσματα και για τον λόγο για τον οποίο τα θέλω κοντά μου (συντροφιά) δεν πιστεύω πως έχει σημασία.Ούτε πιστεύω πως έχουν το είδος της μνήμης που έχουμε εμείς του στυλ...καλός ο Γιώργος ρε παιδί μου, με παντρεύτηκε με παπά και με κουμπάρο, κάναμε τα παιδάκια μας αλλα εμένα η πρώτη αγάπη της ζωής μου ήταν ο Μήτσος...και τώρα να γύριζε και να μου λεγε πως με θέλει, θα τα παρατούσα όλα και θα τρεχα με τα τέσσερα κοντά του!!...Οπότε η ερώτησή μου ήταν αν ξέρετε να παιζει κάτι ανάλογο στην Ελλάδα και αν το θεωρείτε ασφαλες από πλευράς υγείας του ζώου.
΄Εχω ήδη ξεκινήσει να ψάχνω βέβαια, θα σας ενημερώσω.
Αν είναι αρσενικό, το Φρίξος πως σας φαίνεται σαν όνομα? Δεν έχουμε κανέναν εδώ, έτσι δεν είναι?
Ευχαριστώ:):):)

chris paras

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
59
0
για τι εχεις αποκλεισει να το παρεις κουταβι?? ρε συ δεν υπαρχει η ομορφια που εχουν τα γαλλακια :) .. μιλαμε για σοβαρη εμπειρια να μεγαλωσεις french bulldog :)

kat201161

Well-Known Member
5 Μαϊου 2009
436
7
ΑΓ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,ΑΘΗΝΑ
΄Εχεις δίκιο chris , κι εγώ τα λατρεύω που τα βλέπω, όχι να έχω κι ένα τέτοιο δικό μου. ΄Ομως έχω ήδη ένα κουτάβι εννιά μηνών, δύο παιδιά 12 και 13 και δουλεύω δέκα ώρες περίπου την ημέρα (εκτός σπιτιού, γιατί όπως ξέρεις οι δουλειές για μια γυναίκα δεν τελειώνουν ποτέ!). Και δεν έχω και τη φοβερή και τρομερή πείρα να διαχειριστώ ένα κουταβάκι και ένα ακόμα στην εφηβεία, ούτε να κρατήσω ισορροπίες μεταξύ τους. Γι αυτό και πιστεύω πως ένα ενήλικο σκυλί, ιδανικά στειρωμένο, θα μου ήταν πολύ πιο εύκολο.

chris paras

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
59
0
εσυ πρεπει να εισαι ο τιραμολα κανονικα.. πως γινεται να εχεις 2 παιδια κοντα στην εφηβεια να εχεις ενα σκυλι κοντα στην εφηβεια και να θες και αλλο ενα ..?? πραγματικα χαρας το κουραγιο σου εισαι :)
μπραβο σου!

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Προς υπόλοιπους: πού μπορώ να βρω πληροφορίες και λίστα των ελληνικών καταφυγίων? Διότι προσφέρομαι να βοηθήσω αν θέλουν στη δημιουργία του αντίστοιχου αμερικανικoύ petfinder. Είμαι δε σίγουρη ότι αν ρωτήσω τους Αμερικάνους εδώ θα βοηθήσουν κι αυτοί με πληροφορίες/ιδέες/ενδεχομένως χώρο.
Mια λίστα υπάρχει εδώ:
http://strayshelp.gr/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=54&Itemid=75

Aλλη είναι αυτή, αλλά μόνο με τηλεφωνα:
http://adespoto.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=45&Itemid=53

Γενικά το adespoto.gr προσπαθεί να κάνει αυτό που λες.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.910
5.282
patra
grdane.blogspot.com
σκυλακο θα βρεις... με τον ένα ή τον άλλο τρόπο...
οποιασδήπτε ρατσας φύλου και ηλικίας...

ο προβληματισμός μου είναι .... μπορεί ο ήδη υπάρχων σκύλος να συγκατοικήσει...
( κι εδώ εννοώ και τις δικές σου ικανότητες...) με τον νέο φίλο που θέλεις να φέρεις στην οικογένεια...?
δεν θέλω να σε τρομάξω....
(έχω ήδη δύο αρσενικά ένα λευκό λύκο και έναν μαύρο μολοσσό ενήλικα που συγκατοικούν μία χαρά...)

απλά θέλω να επιστήσω την προσοχή σου στο ότι δεν αρκεί να βρεθεί το νέο μέλος της οικογένειας... αλλά...
πρέπει να προσεξεις... ο ήδη υπάρχων σκυλάκος τα παει καλά με άλλους...?
ο νέος μεγαλύτερης ηλικίας θα θελήσει την αρχηγία ανεξάρτητα στείρωσης... ο μικρός έχει καλή κοινωνικοποίηση.../?
έστω ότι βρέθηκε σκυλάκος όπως τον θές, έχεις σκεφτεί πως θα τους γνωρίσεις..?αυτά είναι λίγα από αυτά που θα με απασχολούσαν στην συζήτηση και που δεν βλέπω να έχουν συζητηθεί εκτός κι αν τα γνωρίζεις....
φιλικά πάντα \
πέτρος

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.310
Μέλη
20.071
Νεότερο μέλος
Λάμπρος Φαλάρης