Δεύτερος σκύλος? Τη γνώμη σας!

scooby doo

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2009
612
3
Ναύπλιο-Αθήνα
Είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ όμορφη η μικρή!!:)
Ειλικρινά από τις πιο όμορφες φάτσες που έχω δει..
Με το καλό να την αποκτήσεις και μέχρι τότε σκέψου όλες τις παραμέτρους όπως είπε και η ROTTIE, ώστε μόλις έρθει η στιγμή να την πάρετε σπίτι να εξελιχθούν όλα ομαλά..

kat201161

Well-Known Member
5 Μαϊου 2009
436
7
ΑΓ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,ΑΘΗΝΑ
Κι εγώ το εξετάζω και θα το εξετάζω για καιρό ακόμα (μέχρι να τελειώσει το καλοκαίρι τουλάχιστον!)
Με το μικρό (το τσιουάουα)
τη γνωρισα χθες , Κυριακή, το έγραψα ήδη. ΄Οπου τον μύρισε (πανικοβλήθηκε ο νεαρός) και τον αγνόησε τελείως μετά.
Είναι απίστευτα φιλική, τη βουτάς αγκαλιά και την κάνεις κόμπο, στην κυριολεξία. Εγώ μόλις κατάφερα να την ακινητοποιήσω, έμεινε στην αγκαλιά μου και απολάμβανε χάδια.
Μου έκανε εντύπωση με τα παιδιά. Η κόρη μου τρόμαξε στην αρχή που όρμηξε πάνω της...εντάξει, δεν άρχισε να τρέχει βεβαια...και το σκυλί αμέσως σταμάτησε τα χοροπηδητά. Το ίδιο και με το γιο μου, πήδηξε πάνω του αλλά όχι κινδυνεύοντας να τον ρίξει κάτω!
Και όταν της βάλαμε λουρί, εμένα με "τράβηξε", στην κόρη μου ήταν πολύ πιο συγκρατημένη-και αυτό στα δέκα πρώτα λεπτα της γνωριμίας μας.
΄Οπως και νά χει, δεν πρόκειται να κάνω τίποτα παρορμητικό και ειδικά με ένα ζώο που έχει ήδη μία φορά στη ζωή του πεταχτεί στο δρόμο. Καλύτερα να μείνει για πάντα στο καταφύγιο, να είναι καλυμμένα όλα της τα έξοδα και να την βλέπω στις επισκέψεις, παρά να την πάρω και να την επιστρέψω λίγο μετά.
Χαίρομαι αφάνταστα ωστόσο το ότι βρήκα ένα τρόπο να προσφέρω έστω και αυτό το ελάχιστο ενώ παράλληλα ωφελούνται τα παιδιά μου(και διασκεδάζουν) σε άμεση επαφή με τα ζώα.
Και περισσότερο χαίρομαι την κουβέντα, την ανταλλαγή απόψεων, την κριτική, τη γνωριμία μαζί σας!
Θα δείξει, όπως λέει και η Πηγή:)

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Εγώ πάντως Κατερίνα, και με δεδομένο ότι είσαι άνθρωπος υπεύθυνος και με πολύ καλή διάθεση και λατρεύεις το σκύλο, αλλά δεν έχεις εμπειρία, ΑΝ αποφάσιζα στη θέση σου οτι θέλω να υιοθετησω το συγκεκριμένο αυτό σκύλο, θα έπαιρνα μαζί μου εναν καλό εκπαιδευτή στις επόμενες συναντήσεις μου με το σκύλο. Η εκπαιδευση θα σας βοηθήσει και στη σχέση σας με τον Αρη, και στο δέσιμο σας με την Ιρίνα, και θα είναι εκπαιδευμενη η σκύλα μεχρι να την πάρετε σπίτι. Αυτά όλα ΑΝ αποφασίσετε τελικά οτι θέλετε να την υιοθετήσετε.

Και για να μην παρεξηγηθώ, δεν το προτινω γιατι η σκύλα έχει κάποιο πρόβλημα συμπεριφορας. Δεν έχει απολύτως κανένα, ισα ισα φαίνεται πολύ συνεργάσιμη. Αλλά έχει ογκο και δύναμη. Και θέλει εμπειρία στο χειρισμό της. Νομίζω οτι θα κάνει πολύ καλό και σε σένα (θα είσαι πιο σίγουρη) και κυρίως στα παιδια.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Ωραίο σκυλί.
Πίτμπουλ είναι προσέξτε, όπως και ένα rottweiler (για να μην παρεξηγηθώ) πρέπει να το ελέγξετε και έξω από αυτόν τον χώρο - με σκυλιά ιδίου φύλου ΟΧΙ φιλικά - την ώρα του φαγητού - και να υπάρχει η δυνατότητα δοκιμαστικής περιόδου. Μετά από 2 ή και 3 μήνες προσαρμογής στο σπίτι, μπορεί να έχετε εκπλήξεις.

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
ρε συ ντενις, τι να ελεγξουν δηλαδη, με σκυλια "οχι φιλικα, ιδιου φυλου, την ωρα του φαγητου"? υπαρχει περιπτωση να μην αρπαχτουν ?:p ο συνδιασμος που προτεινεις ειναι κολαση ουτως η αλλως:)
τι δεν καταλαβα?:confused:

παντως το σκυλι ειναι απιθανο εξωτερικως!:) κορμαρα, κεφαλαρα, πολυ το γουσταρω!

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Παιδιά, σας εγγυώμαι, θα είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί!!!:):)

Εγώ ουδεμία σχέση δεν έχω βέβαια, αλλά αισθάνομαι κάπως σα νονά, επειδή έκανα το κονέ!!!:D:D Κι επειδή η σκύλα σε κερδίζει αμέσως, όχι μόνο με την εμφάνιση, αλλά κυρίως με το χαρακτήρα..... το ξέρω οτι δεν έχει αξιοπιστία ο λόγος μου γιατι λέω το ίδιο για όλα (Φρέντο, Τiny, Said ktl), αλλά πραγματικά το εννοώ!!!:D:D

Ως προς τα ζητήματα που θέτει ο Denis, ξερω οτι ζει και με άλλα σκυλιά (και θυληκά), αλλά δεν ξέρω ποια, οπότε δε μπορώ να δώσω πληροφορίες για τη θέση της και τη συμπεριφορά της στην αγέλη της. Μπορούμε να ρωτήσουμε τη Μαριάνθη όμως να μας πει, που την έχει δει σε διάφορες φάσεις και με διάφορα σκυλιά, ΚΑΙ σε ώρα φαγητου. Προφανώς πληροφορίες για τη συμπεριφορά της εκτός καταφυγίου, δεν έχουμε.
Οσο για τη δοκιμαστική περίοδο, το θέμα είναι να πάνε καλά τα πράγματα και να μην χρειαστεί να επιστρέψει ο σκύλος στο καταφύγιο. Αν ομως χρειαστεί, ανα πάσα στιγμή τον παίρνουν πίσω.

παντως το σκυλι ειναι απιθανο εξωτερικως!:) κορμαρα, κεφαλαρα, πολυ το γουσταρω!
Εμένα γενικά δε μου λέει κάτι ο σωματότυπος αυτός, αλλά έπρεπε να δεις τις άλλες κυρίες τις παρέας που έχουν φετιχ με τα "σκυλο-μπουτάκια" πως τη ζουλουσαν τη σκύλα!!! Σουρεαλιστική κατάσταση!!!! Πάλι καλά που είναι καλόβολο το σκυλί και γούσταρε, αλλιώς θα τις είχε φάει όλες!!!!:D:D:D

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
ρε συ ντενις, τι να ελεγξουν δηλαδη, με σκυλια "οχι φιλικα, ιδιου φυλου, την ωρα του φαγητου"? υπαρχει περιπτωση να μην αρπαχτουν ?:p ο συνδιασμος που προτεινεις ειναι κολαση ουτως η αλλως:)
τι δεν καταλαβα?:confused:

Οχι συγχρόνως όλα ρε συντρόφισσα ... :D :D με απογοητεύεις ... :p

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
εμ το πα εγω, κατι δεν καταλαβα, αποκλειεται να ειπε αυτο που καταλαβα:p
ενταξει, τωρα καταλαβα:D

kat201161

Well-Known Member
5 Μαϊου 2009
436
7
ΑΓ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,ΑΘΗΝΑ
Ωραίο σκυλί.
Πίτμπουλ είναι προσέξτε, όπως και ένα rottweiler (για να μην παρεξηγηθώ) πρέπει να το ελέγξετε και έξω από αυτόν τον χώρο - με σκυλιά ιδίου φύλου ΟΧΙ φιλικά - την ώρα του φαγητού - και να υπάρχει η δυνατότητα δοκιμαστικής περιόδου. Μετά από 2 ή και 3 μήνες προσαρμογής στο σπίτι, μπορεί να έχετε εκπλήξεις.
Από την πρώτη στιγμή που "μου έκανε κλικ" το συγκεκριμένο σκυλί, σκεφτηκα πως θα χρειαζόμουν οπωσδήποτε κατ΄οίκον εκπαίδευση και πολύ διάβασμα και ενασχόληση. Με δεδομένο ότι και τα παιδιά μένουν κάποιες ώρες μόνα τους μέχρι να γυρίσουμε, δεν θα ένοιωθα καθόλου ήσυχη με ένα πιτμπουλ στο σπίτι. Για την ώρα φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση άμεσης υιοθεσίας, έχουμε καιρό μπροστά μας.
Ωστόσο μου έκανε εντύπωση αυτό που λες, "μετά από δυο ή τρεις μήνες προσαρμογής στο σπίτι, μπορεί να έχετε εκπλήξεις"...τι εννοείς? Πως μόλις "ηρεμήσει" από το καταφύγιο και νοιώσει στο σπίτι της, μπορεί να δείξει έναν τελείως διαφορετικό χαρακτήρα, απείθαρχο και πεισματάρικο?Μπορεί να γίνει επικίνδυνη?Και μόνο η ιδέα με τρομάζει!
Πάντως, έτσι για να (ξανα)ευθυμήσουμε, φανταστείτε με να βγαίνω βόλτα με πιτμπουλ και τσιουάουα! Θα γελάσει ο κάθε πικραμένος:D

Serme

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2009
97
0
Athens,Greece
Πάντως, έτσι για να (ξανα)ευθυμήσουμε, φανταστείτε με να βγαίνω βόλτα με πιτμπουλ και τσιουάουα! Θα γελάσει ο κάθε πικραμένος:D
χαχαχα σε παρακαλώ όταν το κάνεις αυτό βγάλε μια φώτο!:D
(καλησπέρα κ απο μένα κ σ αυτό το post :p )

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
τι εννοείς? Πως μόλις "ηρεμήσει" από το καταφύγιο και νοιώσει στο σπίτι της, μπορεί να δείξει έναν τελείως διαφορετικό χαρακτήρα, απείθαρχο και πεισματάρικο?Μπορεί να γίνει επικίνδυνη?Και μόνο η ιδέα με τρομάζει!
Οποιοδήποτε σκυλί μετά από μία (άγνωστη- καθένα χρειάζεται και διαφορετική) περίοδο προσαρμογής σε νέο περιβάλλον μπορεί να δείξει τελείως διαφορετικό χαρακτήρα από αυτόν που βλέπαμε πρίν.

Επίσης παίζει ρόλο και ο ιδιοκτήτης, μπορεί να βγάλει έναν άλλο σκύλο είτε συνηδειτά είτε ασυνείδητα.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Μόνο «κάτι»? Αυτό είναι το μόνο σίγουρο (τόσο σίγουρο που πραγματικά απορώ γιατί βαφτίσατε «μποξερινα» τη σκύλα και όχι «πιτμπουλοειδες»).
Την σκυλίτσα δεν βαφτίσαμε εμείς μποξερίνα, ως τέτοια είχε περαστεί από πριν. Επειδή κι εμείς όταν την είδαμε από κοντά σχολιάσαμε ότι δεν μοιάζει με μπόξερ αλλά με πιτμπουλ, μας είπε η κοπέλα στο καταφύγιο ότι την είδαν δύο διαφορετικοί γιατροί που της είπαν ότι είναι μπόξερ :shock:

Εμένα γενικά δε μου λέει κάτι ο σωματότυπος αυτός, αλλά έπρεπε να δεις τις άλλες κυρίες τις παρέας που έχουν φετιχ με τα "σκυλο-μπουτάκια" πως τη ζουλουσαν τη σκύλα!!! Σουρεαλιστική κατάσταση!!!! Πάλι καλά που είναι καλόβολο το σκυλί και γούσταρε, αλλιώς θα τις είχε φάει όλες!!!!:D:D:D
Παρούσα! :D Ε, ναι λοιπόν... το παραδέχομαι! Έχω κι εγώ σκλυλομπουτοφετιχ :p Η σκυλίτσα δεν ήταν πάντως απλά καλόβολη, ήταν η καλύτερή της να είναι με κόσμο. Μέσα στην τρελή χαρά!

Με δεδομένο ότι και τα παιδιά μένουν κάποιες ώρες μόνα τους μέχρι να γυρίσουμε, δεν θα ένοιωθα καθόλου ήσυχη με ένα πιτμπουλ στο σπίτι.
Ομολογώ ότι αυτό με μπερδεύει λίγο... Δηλαδή πώς έχεις σκεφτεί να το λύσεις ? :confused:

Οποιοδήποτε σκυλί μετά από μία (άγνωστη- καθένα χρειάζεται και διαφορετική) περίοδο προσαρμογής σε νέο περιβάλλον μπορεί να δείξει τελείως διαφορετικό χαρακτήρα από αυτόν που βλέπαμε πρίν.

Επίσης παίζει ρόλο και ο ιδιοκτήτης, μπορεί να βγάλει έναν άλλο σκύλο είτε συνηδειτά είτε ασυνείδητα.
Το μόνο σχετικό παράδειγμα που έχω, με σκύλο δηλαδή που τον έζησα και στο σπίτι μου αλλά και σε άλλο σπίτι ήταν με το επίσης "πιτμπουλοειδές" που είχα βρει στο δρόμο προ καιρού. Έμεινε 1+ μήνα σε μένα, 1+ μήνα σε σπίτι φίλου και μετά πήγε στο τωρινό μόνιμο σπίτι του. Αν και εγώ ήμουν αυτή που ασχολήθηκα εκ των πραγμάτων λιγότερο με την εκτόνωση του σκύλου (έχοντας ήδη άλλα δύο σκυλιά), στο δικό μου σπίτι δεν έκανε καμία ζημιά και σεβόταν απόλυτα τους κανόνες του τύπου δεν μασάμε διάφορα, δεν ανεβαίνουμε σε έπιπλα κλπ. Πράγματα που έκανε σε έναν βαθμό τον πρώτο καιρό και στα 2 άλλα σπίτια. Δεν το αναφέρω για να δείξω τι σωστή που είμαι (που δεν είμαι αλλιώς θα κατάφερνα και τη βόλτα του που ήταν για βδομάδες σαν... road-skiing:p), αλλά για να επισημάνω στην Kat πού εντόπισα τη βασικότερη διαφορά... Ήμουν απλά πιο "αυστηρή". Όχι πιο σκληρή, απλά πιο σταθερή και "απαιτητική" αν θες. Κοινώς δεν τον άφησα να "με τουμπάρει", να του κάνω όλα τα χατίρια κλπ (δεν με έπαιρνε κιόλας με τρία σκυλιά στο σπίτι! :D ) και επέμεινα από την πρώτη μέρα στα απλά καθημερινά πραγματάκια που βοηθάνε (τύπου "μείνε" πριν φάει, "άστο" την ώρα του παιχνιδιού κλπ). Στο λέω απλά γιατί έχω την αίσθηση ότι έχεις μια τάση να καλομαθαίνεις τον Άρη (αν κάνω λάθος συγνώμη εκ των προτέρων), η οποία όμως δεν βοηθάει καθόλου στο να θέτεις τα όρια...

Τέλος παραθέτω ένα άρθρο του djdoctor, το οποίο συγκεντρώνει πολλά θέματα που ταιριάζουν κατά τη γνώμη μου και στην συγκεκριμένη περίπτωση. Εμένα πάντως με βοήθησε την εποχή που έπρεπε να αποφασίσω τι είναι καλύτερο για το μέλλον του σκυλάκου που βρήκα ;)

Καλός ιδιοκτήτης "δυναμικού" σκύλου

Τέλος, έχω να σου προτείνω κάτι... Στο διάστημα που έχεις μπροστά σου μέχρι να αποφασίσεις, σκέψου την σκυλίτσα, δες την όσες περισσότερες φορές μπορείς κατά προτίμηση μαζί με τον Άρη, την οικογένειά σου και εκπαιδευτή. Αλλά κάνε και κάτι άλλο παράλληλα... Σκέψου τι ανάγκες πιστεύεις ότι θα σου καλύψει το συγκεκριμένο σκυλί και δεν μπορεί να το κάνει το σκυλάκι που ήδη έχεις, πέρα από το μέγεθος και την εμφάνιση. Και σιγουρέψου ότι όντως δεν μπορεί στις καλύψει και δεν τον έχεις "υποτιμήσει" λόγω μεγέθους. Δες το κάτι σαν συνέχεια του "ψυχογραφήματος" της Αναστασίας (Loukia), αλλά μην μείνεις στην σκέψη. Κάνε περισσότερα πράγματα μαζί του, εκπαίδευσέ τον, βρες τα σημεία που ίσως πάσχουν στη συμβίωσή σας και βελτίωσέ τα... Όπως και να'χει μόνο καλό θα σας κάνει. Είτε θα δεις πλευρές του που δεν ήξερες και θα καταλήξεις στο ότι σε καλύπτει γιατί τα περνάτε τέλεια, είτε θα έχεις προετοιμαστεί κατάλληλα έχοντας κάνει "εξάσκηση" στον ήδη υπάρχον σκύλο αλλά και έχοντας να λύσεις τα θέματα μόνο του νοεφερμένου και όχι και των δύο όταν θα προστεθεί και η μικρή στην εικόνα. Στο λέω ως παθούσα, δεν είναι ότι πιο εύκολο να συνειδητοποιείς τα θέματα του πρώτου σκύλου αφού παίρνεις τον δεύτερο και να προσπαθείς να τα λύσεις όλα μαζί ;) Επίσης αν προστεθεί και η πιτμπουλίτσα (ή όποιος άλλος σκύλος) στην οικογένειά σας, θα είναι πιο εύκολο να προσαρμοστεί αν βρει μια κατάσταση όπου εσύ έχεις τον έλεγχο και ο ήδη υπάρχον σκύλος (και είναι σκύλος με τα όλα του, όσο και αν σε δυσκολεύει το μέγεθός του να τον δεις έτσι!) σέβεται και ακολουθεί τα όρια και τους κανόνες.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
χαχαχα σε παρακαλώ όταν το κάνεις αυτό βγάλε μια φώτο!:D
Serme, γαι χαρη σου θα αναβασω οταν μπορεσω φωτό οπου θα εχω στο ενα χερι την Ηρα το θηρίο και στο αλλο την Ζηνα την πινσερινα.
Όσοι με βλεπουν να τις πηγαινω βολτα μαζι παθαινουν ταράκουλο.

kat201161

Well-Known Member
5 Μαϊου 2009
436
7
ΑΓ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,ΑΘΗΝΑ

Thanks Denis, το κατάλαβα!
Το συγκεκριμένο σκυλί, όπως μάθαμε από την υπεύθυνη του καταφυγίου, είναι ένα εξαιρετικά φιλικό πλάσμα, παρότι ανήκει σε "άγρια" φυλή...προφανώς αυτός ήταν και ο λόγος που το πετάξανε.΄Ομως , απ΄ότι κατάλαβα από τη συζήτησή μας, αυτό δεν σημαίνει και πολλά πράγματα. ΄Οταν βρεθεί σε "προστατευμένο"περιβάλλον, με αδαή ιδιοκτήτη και επιπλέον με ιδιοκτήτη(καλά τα είπες xotikouli) που δεν είναι και ο καλύτερος στο να βάζει όρια και εχει την τάση να κακομαθαίνει τους πάντες γύρω του.....κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί πως δεν θα υπάρξουν δυσάρεστες εκπλήξεις!
Και πάντα φταίνε οι άνθρωποι, ποτέ τα ζώα!
Ευχαριστώ για τον προβληματισμό στον οποίο με βάλατε. Θα συνεχίσω να επισκέπτομαι συχνότατα το καταφύγιο (τώρα που το έμαθα!) συν τέκνοις και ΄Αρη και ο χρόνος θα δείξει.:)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.308
Μέλη
20.070
Νεότερο μέλος
Nelson Thea