Δεύτερος σκύλος? Τη γνώμη σας!

mariettou

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2009
314
1
Glasgow, UK
Δεν μπορώ να φανταστώ να πάρω τώρα την Ιρίνα μου και σε δέκα μέρες να την επιστρέψω στο καταφύγιο να μου την κρατήσουν για να φύγω διακοπές.
Ονομαστηκε λοιπον η μικρη;:D

Πολυ χαιρομαι που ταιριαξατε και καλα κανεις και τα σκεφτεσαι ολα! Αντε να ερθει με το καλο στο σπιτι το φθινοπωρο!:)

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.

Πολυ χαιρομαι που ταιριαξατε και καλα κανεις και τα σκεφτεσαι ολα! Αντε να ερθει με το καλο στο σπιτι το φθινοπωρο!:)
Ναι ναι! Ιρίνα από το... Μποξερίνα! (κι ας μην είναι ακριβώς μποξερίνα!). Κι επίσης το Ιρίνα παραπέμπει σε... ρωσίδα καλλονή!!!:D:D

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
1. Χάρηκα πολύ που γνώρισα τις κυρίες
Κι εγώ! :)

2. To κλικ μεταξύ Κατερίνας και μποξερίνας (η οποία καταλήξαμε τελικά ότι είναι mix με πίτμπουλ) ήταν προφανές!
Τώρα που κοιτάζω τις φωτογραφίες της (της σκυλίτσας, όχι της Κατερίνας! :p ), θα έλεγα ότι μου μοιάζει ίσως ακόμα περισσότερο με american staffordshire terrier :confused:

5. Φυσικά μόλις άρχισε ή xotikouli να βγάζει φωτογραφίες τα σκυλιά, πλάκωσε η μπόρα.... εβγαλε πάντως αρκετές φωτογραφίες, παρά τις δυσχέρειες και την ευχαριστούμε πολύ!!!:):)
Όχι, το επίθετό μου δεν είναι Μητσοτάκη! :p Αλλά αυτός ο Μέρφυ πρέπει να με συμπαθεί πολύ τελικά... :rolleyes:
Μην το συζητάς για τις φωτό... Σκυλιά και φωτογραφία μαζί? = η καλύτερη μου!

Λες και δεν έφτανε το βαφτιστήρι, τώρα έχω και συνονόματη στο καταφύγιο! :D

Κι επίσης το Ιρίνα παραπέμπει σε... ρωσίδα καλλονή!!!:D:D
Δεν ξέρω για ρωσίδα, καλλονή είναι όμως σίγουρα! *agapoylas*

Ελπίζω να πάει καλά το "συνοικέσιο" και να γίνει το νέο μέλος της οικογένειας της Kat. Ακόμα και αν δεν γίνει όμως, έστω και η εικονική υιοθεσία θα βοηθήσει σίγουρα τη μικρή μέχρι να βρει σπίτι :)

kat201161

Well-Known Member
5 Μαϊου 2009
436
7
ΑΓ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,ΑΘΗΝΑ
΄Οπου χθες, Κυριακή, ξαναπήγαμε στο καταφύγιο, με τα αγόρια. Ο γιος μου ξετρελλάθηκε με όλα...το χώρο, τα σκυλια και την "δικιά μας"! Και ένα ακόμα λυκόσκυλο, για το οποίο εκδήλωσε την επιθυμια να το "υιοθετήσει" με το χαρτζηλίκι του...αφού θα πηγαίνουμε που θα πηγαίνουμε, να βγάζουμε και τον Ρεξ βόλτα αντί για μόνο την Ιρίνα!
Η οποία μου έκανε φοβερή εντύπωση... δεύτερη φορά την είδαμε, μπήκαν στο χώρο η Μαριάνθη με τα παιδιά, εγώ ήμουν απέξω με τον ΄Αρη (το τσιουάουα)
Στην Μαριάνθη, να κάνει κάτι σάλτους απίστευτους.
Στην κόρη μου, να πηδάει πάνω της μεν , αλλά πολύ πιο προσεκτικά, λες και καταλάβαινε ότι το παιδί δεν είναι ακόμα εξοικειωμένο.Το ίδιο και στον γιο μου!
Με το τσιουάουα είχαμε μεγάλη πλάκα. Τον μύρισε με μεγάλη περιέργεια (το συγκεκριμένο σκυλί δεν χωνεύει καθόλου τις γάτες και τις κυνηγάει)...φαίνεται της έφερνε σε γάτα το μικρό.Ο οποίος αρχικά πανικοβλήθηκε και κρυβόταν στα πόδια μας (kopritis και xotikouli χάσατε φάση, ακόμα θα γελάγατε!)...μετά τον αγνόησε. Φαντάζομαι με τον καιρό θα γνωριστούν καλύτερα.
Πάντως στην Μαριάνθη έκανε εντύπωση ο μικρός-όχι μόνο λόγω μεγέθους, είναι πολύ μικρόσωμος-αλλά λόγω χαρακτήρα. Με την έννοια ότι είναι περίεργος μεν αλλά πολύ φιλικός, δεν γαυγίζει, δεν αντιδρά "υστερικά"...αν εξαιρέσει κανείς το μικρό του μέγεθος, μια χαρά σκυλάκι είναι:)
Μετά βέβαια από τόσα σκυλιά , ο δικός μας μας φαινόταν... μια σταλίτσα βρε παιδιά, τον κρατούσα αγκαλιά στο αυτοκίνητο στηνεπιστροφή, όπου αυτός αποκαμωμένος από τη ζέστη, τις καινούργιες εμπειρίες, το τρέξιμο...είχε πέσει ξερός και κοιμόταν και σκεπτόμουν...
σαν μπιμπελό είναι, τόσο μικρούλης και "εύθραυστος" πως να το πω αλλιώς...
όσο και να θέλεις να τον δεις σαν "σκύλο" , είναι αφάνταστα δύσκολο, ένα μωρό το βλέπεις, ένα ζωντανό παιχνίδι-με όλη τη τρυφερότητα και την αγάπη του κόσμου φυσικά.
Ενώ η μποξερίνα μου, είναι θεά! Να την πιάσεις, να τη ζουπήξεις, να την κρατήσεις και να την "μάθεις" πράγματα. Την κοιτάς στα μάτια και βλέπεις πως προσπαθεί να επικοινωνήσει!
Είναι ιδέα μου? Το ίδιο κανει και το μικρό...Λουκία, χρήζω επειγόντως ψυχανάλυσης μου φαίνεται!

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Χα χα, Κατερινα εχεις πολλή πλακα :D

Ο ενθουσιασμος σου με ενθουσιαζει κι εμενα.

Μου αρεσει που σχεδον κάθε φορα που μιλας για τον Αρη, ξεκαθαριζεις ότι εννοεις το τσιουάουα :p

Καταλαβαινεις πώς βλεπουμε εμεις την μινι πινσερινα μας που την εχουμε μαζι με το τερας την Ηρα!
Όταν παω σπιτι, θα ανεβασω μερικες φωτογραφιες με περιπτύξεις με την Ζηνα για να δεις τι θα πει μωρο :)

Αρης :D

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Έχω χαρεί πολύ για την μποξερίνα σας Κατερίνα :D
Αλλά...
όσο και να θέλεις να τον δεις σαν "σκύλο" , είναι αφάνταστα δύσκολο, ένα μωρό το βλέπεις, ένα ζωντανό παιχνίδι-
με αυτό το σκεπτικό πολλών ιδιοκτητών δημιουργούνται αφάνταστα εκνευριστικά μικρόσωμα σκυλιά.
Είτε εξαιρέσεις (όπως λες) το μέγεθός τους, είτε όχι, σκυλιά παραμένουν, τόσο, όσο και το μπόξερ που προσπαθεί να επικοινωνήσει και σε προκαλεί να του "μάθεις διάφορα".
Δεν ξέρω... ίσως υπερβάλεις, ίσως όντως φέρεσαι στο τσιουάουα όπως θα φερόσουν σ' ένα οποιοδήποτε μεγαλόσωμο - με τις απαραίτητες προσαρμογές - αλλά αυτό που καταλαβαίνω απ' όσα γράφεις είναι ότι δεν το εκτιμάς όσο του αξίζει. Ίσως έπρεπε εξ αρχής να επιλέξεις ένα μεγαλόσωμο σκυλί!

Edit: Δες την (κατά τα άλλα χαζή) ταινία Beverly Hills Chihuahua! Τουλάχιστον περνάει το μήνυμα ότι τα σκυλάκια αυτά, τα "μπιμπελά", τα "διακοσμητικά", τα "μωρά σε τσάντες", τα "κακομαθημένα" είναι τόσο σκυλιά όσο όλα τα άλλα.

pan35

Member
10 Ιουνίου 2009
12
0
Εγω εχω τον Παρη (Σιχ Του 4 κιλα) 4 ετων και προσφατα πηρα με διαφορα μια αδεσποτη περιπου 2 μηνων την Ηρα (διασταρωση γκριφον με κατι).

Μετα απο1 εβδομαδα βρηκα μια αδεσποτη στο Λαυριο την Λιζα περιπου 4 μηνων πραγματικα αξιολατρευτη και αλητισα θα ελεγα.

Λοιπον ο Μικρος Παρης εχει φρικαρει με την Ηρα ενω δειχνει τρελος για την Λιζα , ενω μεταξυ τους οι Θηλυκες ολοι μερα τρωγοντα μιλαμε .

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Έχω χαρεί πολύ για την μποξερίνα σας Κατερίνα :D
Αλλά...

με αυτό το σκεπτικό πολλών ιδιοκτητών δημιουργούνται αφάνταστα εκνευριστικά μικρόσωμα σκυλιά.
Είτε εξαιρέσεις (όπως λες) το μέγεθός τους, είτε όχι, σκυλιά παραμένουν, τόσο, όσο και το μπόξερ που προσπαθεί να επικοινωνήσει και σε προκαλεί να του "μάθεις διάφορα".
Δεν ξέρω... ίσως υπερβάλεις, ίσως όντως φέρεσαι στο τσιουάουα όπως θα φερόσουν σ' ένα οποιοδήποτε μεγαλόσωμο - με τις απαραίτητες προσαρμογές - αλλά αυτό που καταλαβαίνω απ' όσα γράφεις είναι ότι δεν το εκτιμάς όσο του αξίζει. Ίσως έπρεπε εξ αρχής να επιλέξεις ένα μεγαλόσωμο σκυλί!

Μην εισαι τοσο αυστηρη βρε Λιζα.
Και η Κατερινα, κι εγω αλλά και αλλοι με μινι σκυλακια, συχνα τονιζουμε ότι είναι 100% σκυλια και όχι λούτρινα κουκλακια.

Αλλά είναι αληθεια ότι πολύ συχνα ξεφευγουμε και τα βλεπουμε και τα εχουμε σαν μωρα.
Ενας βασικος λογος είναι το ότι είναι τοσο ευθραστα (και αυτό δεν είναι υπερβολη αλλά η αληθεια) που μας κανει υπερπροστατευτικους.
Είναι κατι που βγαινει αυθορμητα, με όλα τα επακολουθα και τις συνεπειες φυσικα.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
Άρη μου κι εγώ μικρό σκυλάκι έχω!!! Τέσσερα κιλά είναι όλος κι όλος. Κι επειδή για πολύ καιρό - τα πρώτα και σημαντικότερα χρόνια της ζωής του - τον έβλεπα σαν εύθραυστο "μπιμπελό" κατέληξα με ένα σκύλο φοβικό-επιθετικό με όλα τα υπόλοιπα σκυλιά - υπ' όψιν, μέχρι 2 ετών δεν είχε εκδηλώσει τόσο έντονα αυτό το πρόβλημα... αντιθέτως! Ήθελε να κοινωνικοποιηθεί ο κακομοίρης, εγώ δεν τον άφηνα! Μαζεύω ό,τι μπορώ τώρα, στα γεράματά του! Διαβάζω και κάτι άλλα τρελά στο φόρουμ για σκυλιά που ζουν ΜΑΖΙ, στο ίδιο σπίτι και δεν συναντιούνται ποτέ, για να μη γίνει κάτι "κακό" πάνω στο παιχνίδι :-|
Γι' αυτό είμαι και τόσο "αυστηρή"!
Φυσικά δεν ξέρω τι κάνει η Κατερίνα, μάλλον έχει ένα αξιολάτρευτο, κοινωνικοποιημένο σκυλάκι, απλά κάποια πράγματα δεν μπορώ να μην τα πω...

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Λιζα, η θεση σου με καλυψε πληρως και είναι ένα μαθημα για ολους μας.

Σε ευχαριστω πολύ, πραγματικά.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Λοιπον η κουκλάρα είναι η εξής (μιας και μου ζήτησε η kat να ανεβασω φωτογραφίες της). Επισης η xotikouli εβγαλε πολύ ωραιες φωτο με την Ιρίνα και την Κατερίνα καθώς και την κόρη της. Κατερίνα, αν θέλεις τις ανεβάζω κι αυτές! (αλλά φαίνεστε κι εσύ κι η Μαριάννα).

Εnjoy!!:):):)

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
ααααααααα, ειναι πολυ ομορφη, πραγματικα δηλαδη!!
πως και δεν την ειχαν βουτηξει αμεσως απο το καταφυγιο? ποσο καιρο ειναι εκει?:confused:

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
Είναι σίγουρα μπόξερ?
edit: Κούκλα σε κάθε περίπτωση, αλλά δε μου θυμίζει μπόξερ με τίποτα όμως ρε παιδιά...
edit2: Σόρρυ, τώρα είδα ότι κι εσείς το ψάχνετε.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Eξι μήνες περίπου..... γενικά έχει προβλημα το καταφύγιο με τις προωθήσεις.... μέχρι πρόσφατα γίνονταν μόνο από άλλα σωματεία και από στόμα σε στόμα. Τώρα έχουν και δικό τους site και από χτες τους φτιάξαμε και σελίδα στο Facebook!
Οσοι ενδιαφέρεστε να προωθήσετε το Fazoo, γίνετε φίλοι του στο www.facebook.com/fazoo.farm
Aπο κει με δυο κλικ μπορείτε να "μοιράζεστε" τα άλμπουμ με τα αδεσποτάκια με τους φίλους σας.:)

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Κούκλα η σκυλίτσα, μόνο που δεν είναι boxer. Πιτμπουλοειδές είναι γι’ αυτό σας προτείνω να την φέρετε σε επαφή με το τσιουάουα το συντομότερο για να δείτε πως θα τα πάνε.

Αγαπητή συνονόματη, καλό είναι να γνωρίζεις ότι τα πιτμπουλοειδή δεν είναι σκυλάκια για τον οποιονδήποτε. Πρόκειται για σκυλιά με πολλές ιδιαιτερότητες και σιγουρα ακατάλληλα για άπειρους ιδιοκτήτες.
Λυπάμαι που χαλάω το χαρμόσυνο του νήματος και μετριάζω το ενθουσιασμό σου, αλλά εγώ στη θέση σου θα εξέταζα καλυτερα το θέμα, για να μην έχω προβλήματα αργότερα.

:)

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Είναι σίγουρα μπόξερ?
edit: Κούκλα σε κάθε περίπτωση, αλλά δε μου θυμίζει μπόξερ με τίποτα όμως ρε παιδιά...
Οχι. Είναι σίγουρα ημίαιμη. Συζητήσαμε και παραπάνω τι μπορεί να είναι!:D:D

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Κούκλα η σκυλίτσα, μόνο που δεν είναι boxer. Πιτμπουλοειδες είναι γι’ αυτό σας προτείνω να την φέρετε σε επαφή με το τσιουάουα το συντομότερο για να δείτε πως θα τα πάνε.

Αγαπητή συνονόματη, καλό είναι να γνωρίζεις ότι τα πιτμπουλοειδη δεν είναι σκυλάκια για τον οποιονδήποτε. Πρόκειται για σκυλιά με πολλές ιδιαιτερότητες και σιγουρα ακατάλληλα για άπειρους ιδιοκτήτες. Λυπάμαι που χαλάω το χαρμόσυνο του νήματος και μετριάζω το ενθουσιασμό σου, αλλά εγώ στη θέση σου θα εξέταζα καλυτερα το θέμα, για να μην έχω προβλήματα αργότερα.

Ναι, αυτό νομίζουμε κι εμείς. Εχει και κάτι απο πιτμπουλ. Παρολα αυτά τα πάει πολύ καλά με άλλα σκυλιά. Ηταν πολύ φιλική με το Freddo και το Γκογκόλ (το οποίο όμως δε σημαίνει τίποτα, γιατί αυτοί οι δύο είναι χαζοχαρούμενοι....:rolleyes::rolleyes:). Θα δείξει το πράγμα.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Εχει και κάτι απο πιτμπουλ.
Μόνο «κάτι»? Αυτό είναι το μόνο σίγουρο (τόσο σίγουρο που πραγματικά απορώ γιατί βαφτίσατε «μποξερινα» τη σκύλα και όχι «πιτμπουλοειδες»).

Ελπίζω να κάνετε τα σωστά βήματα έτσι ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα αργότερα. Σας εύχομαι καλή τύχη.