Καλημέρα και καλές γιορτές με υγεία σε όλους μας. Έχω ενα κόκερ 24 μηνών, την Πέμπτη κάναμε τις ετήσιες εξετάσεις αίματος και βρήκαμε οτι έχει λευκα 5,1 με φτ μέχρι 4,5 και αιμοπετάλια 155 με φτ 150-400.Όλες οι υπόλοιπες αιματολογικές φυσιολογικές. Ο γιατρός μίλησε για ερλιχίωση αλλά όχι με απόλυτη βεβαιότητα. Τον ρώτησα γιατί δεν κάνουμε την εξέταση για ερλιχίωση για να είμαστε σίγουροι και μου είπε οτι δεν χρειάζεται γιατί υπάρχουν πολλά είδη τσιμπουριών και για το καθέ ένα θα έπρεπε να γίνει ξεχωριστό τέστ, επιπρόσθετα οτι η vibramycin είναι η αντιβίωση για την ερλιχίωση, οπότε και ξεκινήσαμε την vibramycin και σε ένα μήνα θα ξανακάνουμε αιματολογικές για να δούμε τί γίνεται. Οι απορίες μου τώρα, ισχύει αυτό που μας είπε για τα διάφορα τεστ για την ερλιχίωση? Και το πιο σημαντικό το τσιμπούρι υπάρχει περίπτωση να είναι ακόμα πάνω του? Τον ψάξαμε αλλά δεν βρήκαμε τίποτα. Πώς μπορώ να τον ψάξω και να είμαι 100% οτι δεν έχει τίποτα? Σκεφτήκαμε να τον κουρέψουμε αλλά και πάλι δεν ξέρω. Να αναφέρω οτι ο Φιντέλ τρώει σαν γουρουνάκι, πηδάει σαν κατσίκακι και τρέχει σαν μουρλό, δεν είναι αλλαγμένη καθόλου η διάθεση του. Σας ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων!