Διάγνωση Ερλιχίωσης

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Σοφία, αν δεν έχει συμπτώματα ακόμα καλύτερα. Εγώ κάνω εξετάσεις για ερλιχίωση και καλααζαρ προληπτικά, ωστε να προλάβω κάτι πριν εμφανίσει συμπτώματα ο σκύλος και κάνει ζημιά η αρρώστια. Γιάυτο δεν καταλαβαίνω γιατι εσύ που έχεις και μια υποψία απο τις αιματολογικές δεν κάνεις την εξέταση να σιγουρευτείς..... στη θέση σου θα επέμενα πολύ στον κτηνίατρο.

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Μια ερωτηση...
Στα συμπτωματα ερλιχιωσης μπορει να ειναι και η κακη εμφανιση δοντιων?

sofia

Active Member
28 Ιανουαρίου 2009
37
0
αύριο πρωί,πρωί θα πάμε στο παστέρ και σκέφτομαι εκτός απο ερλιχίωση να του κάνουμε και την εξέταση για πυροπλάσμωση που μου είπες kopritis. Αφού θα του πάρουν αίμα ας κάνουμε και τις 2. Δεν θα μιλήσω με τον κτηνίατρο καθόλου μόλις πάρω τα αποτελέσματα θα τον πάρω τηλέφωνο. Με το Παστερ που μίλησα μου είπαν 2 μέρες τα αποτελέσματα οπότε θα περιμένω. Αυτό που μου κάνει φοβερή εντύπωση και δεν ξέρω πώς να το ερμηνεύσω είναι αυτή η αποφάση του γιατρού να μην γίνει η εξέταση ο οποίος κατα τα άλλα είναι άψογος. Ό,τι έχει συμβεί στον Φιντέλ είναι πάντα εκεί με άψογες οδηγίες και θα τον χαρακτήριζα και πολύ σχολαστικό στις εξετάσεις του. Και εμάς σαν οικογένεια θα μας χαρακτήριζα άνετα εκμεταλλεύσιμη σε σχέση με τον Φιντέλ. Μου είπε <<ακριβές τις εξετάσεις και να μην μπείτε στην διαδικασία>> ενώ το Παστέρ μου είπε 25€. Θα σας κρατήσω ενήμερους! Ευχαριστώ

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
αύριο πρωί,πρωί θα πάμε στο παστέρ και σκέφτομαι εκτός απο ερλιχίωση να του κάνουμε και την εξέταση για πυροπλάσμωση που μου είπες kopritis. Αφού θα του πάρουν αίμα ας κάνουμε και τις 2. Δεν θα μιλήσω με τον κτηνίατρο καθόλου μόλις πάρω τα αποτελέσματα θα τον πάρω τηλέφωνο. Με το Παστερ που μίλησα μου είπαν 2 μέρες τα αποτελέσματα οπότε θα περιμένω. Αυτό που μου κάνει φοβερή εντύπωση και δεν ξέρω πώς να το ερμηνεύσω είναι αυτή η αποφάση του γιατρού να μην γίνει η εξέταση ο οποίος κατα τα άλλα είναι άψογος. Ό,τι έχει συμβεί στον Φιντέλ είναι πάντα εκεί με άψογες οδηγίες και θα τον χαρακτήριζα και πολύ σχολαστικό στις εξετάσεις του. Και εμάς σαν οικογένεια θα μας χαρακτήριζα άνετα εκμεταλλεύσιμη σε σχέση με τον Φιντέλ. Μου είπε <<ακριβές τις εξετάσεις και να μην μπείτε στην διαδικασία>> ενώ το Παστέρ μου είπε 25€. Θα σας κρατήσω ενήμερους! Ευχαριστώ
Για την πυροπλάσμωση δεν νομίζω ότι υπάρχει αιματολογική εξέταση....απλά αν ο σκύλος έχει συμπτώματα ερλιχίωσης, αλλά βγαινει αρνητικός στις εξετάσεις (μετά τον πρώτο μήνα), είναι κι αυτό μια πιθανότητα.

25 ευρώ είναι η εξέταση για ερλίχια στο παστέρ. 16 κάνει για το καλααζάρ.

Last edited:

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Γιατί το καλαζάρ είναι πιό φτηνό από την ερλιχίωση?????
Ναι.... ποιος ξέρει γιατί....
(αυτές ήταν οι τιμές πέρυσι που πήγα.... δεν ξέρω αν έχουν αλλάξει φέτος....)

Μια ερωτηση...
Στα συμπτωματα ερλιχιωσης μπορει να ειναι και η κακη εμφανιση δοντιων?
Ρώτησα συγκεκριμένα γι'αυτό τον οδοντοκτηνίατρο (γιατι ο Γκογκόλ έχει περάσει ερλιχίωση και είχε κάκιστα δόντια πριν τον καθαρισμό), και μου απάντησε πως όχι (με μια εξαίρεση αν πήρε vibramycin ως κουτάβι σε μια συγκεκριμένη περίοδο που δεν την θυμάμαι τώρα).

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Ρώτησα συγκεκριμένα γι'αυτό τον οδοντοκτηνίατρο (γιατι ο Γκογκόλ έχει περάσει ερλιχίωση και είχε κάκιστα δόντια πριν τον καθαρισμό), και μου απάντησε πως όχι (με μια εξαίρεση αν πήρε vibramycin ως κουτάβι σε μια συγκεκριμένη περίοδο που δεν την θυμάμαι τώρα).
Σε ευχαριστω Πηγη.
:D

sofia

Active Member
28 Ιανουαρίου 2009
37
0
καλημέρα, μόλις γυρίσαμε απο το Παστέρ, 25€ η ερλιχίωση, για καλαζάρ δεν κάναμε γιατί είχαμε κάνει την προηγούμενη Πέμπτη. Στο Παστέρ κάνουν μόνο καλαζάρ και ερλίχια τίποτα άλλο. Αύριο το πρωί θα τους πάρω τηλ. να μου στείλουν με φαξ τα αποτελέσματα Ο κτηνίατρος που τον είδε εκεί είπε οτι είναι φοβερά ευδιάθετος για να έχει κάτι. Εντωμεταξύ εγώ δεν είχα ξαναπάει στο Παστέρ με τον Φιντέλ και λύσσαξε πραγματικά. Απο παρτέρι σε παρτέρι και απο δέντρο σε δέντρο. Δεν ηρέμησε ένα λεπτό. Οπότε τώρα περιμένουμε μέχρι αύριο, εύχομαι να είναι αυτό για να τελειώνουμε, να μην ταλαιπωρείται και αυτός ο καημένος! Αν δεν είναι αυτό, μάλλον ανοίγει ο <<ασκός του Αιόλου>> για μας, μέχρι να μάθουμε τί ειναι!!!

sofia

Active Member
28 Ιανουαρίου 2009
37
0
καλημέρα, μολίς μίλησα με το Παστέρ ο Φιντέλ είναι αρνητικός για ερλίχια. Πήρα τον κτηνίατρο να μιλήσω αλλά έχει δουλειά και δεν ήθελα να τον διακόψω, θα τον ξαναπάρω πιο μετά. Τί κάνουμε τώρα? Μου έχει χαλάσει όλη η διάθεση μου, χρονιάρες μέρες!!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.925
20.333
Σοφάκι αρνητικός είναι. Γιατί έχει χαλάσει η διάθεσή σου; Ισα-ίσα θα πρέπει να είσαι χαρούμενη. Από γιατρούς, να φαν κι οι κότες...

sofia

Active Member
28 Ιανουαρίου 2009
37
0
βρήκα τον κτηνίατρο και μου είπε οτι στο Παστέρ κάνουν μια συγκεκριμένη εξέταση για ερλίχια, την ερλίχια canis ολικά αντισώματα, αυτή η εξέταση είναι αρνητική αλλά οι άλλες που υπάρχουν και δεν γίνανε μπορεί να είναι θετικές. Την αντιβίωση θα την συνεχίσουμε για μια εβδομαδα ακόμα και μετά θα δούμε τις αντιδράσεις του Φιντέλ και σε ενα μήνα θα ξανακάνουμε αιματολογικές. Σας ευχαριστώ όλους!

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
βρήκα τον κτηνίατρο και μου είπε οτι στο Παστέρ κάνουν μια συγκεκριμένη εξέταση για ερλίχια, την ερλίχια canis ολικά αντισώματα, αυτή η εξέταση είναι αρνητική αλλά οι άλλες που υπάρχουν και δεν γίνανε μπορεί να είναι θετικές. Την αντιβίωση θα την συνεχίσουμε για μια εβδομαδα ακόμα και μετά θα δούμε τις αντιδράσεις του Φιντέλ και σε ενα μήνα θα ξανακάνουμε αιματολογικές. Σας ευχαριστώ όλους!

Απ΄'οσο ξέρω σύμφωνα με αυτά που μου έχουν πει δυο τρεις κτηνίατροι όταν το έψαχνα το θέμα (και το έχω ψάξει πολύ, γιατι οπως ανέφερα ο δικός μου είχε βγεί θετικός), η μόνη περίπτωση να έχει προσβληθεί ο σκύλος και να μη φαίνεται είναι στην πολύ αρχή που δεν έχει προλάβει ακόμα ο οργανισμός του να αναπτύξει αντισώματα για το μικρόβιο.

Πάντως εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί ανυσηχείς..... οι τιμές που ανέφερες στην αρχή είναι πολύ κοντά στις φυσιολογικές.... δεν είναι καν απαραίτητο να εχει κάτι ο σκύλος.

sofia

Active Member
28 Ιανουαρίου 2009
37
0
ο γιατρός μου είπε συγκεκριμένα οτι μπορεί να είναι η ehrlichia platys η οποία χτυπάει τα αιμοπετάλια μόνο και δεν θα δείξει κάτι στην εξέταση για ehrlichia canis. Μάλλον έχετε δίκιο, αντιδράω υπερβολικά, για όποια εξέλιξη θα σας ενημερώσω! και πάλι ευχαριστώ!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.925
20.333
δεν είναι καν απαραίτητο να εχει κάτι ο σκύλος.
Αυτό. Εχω μόνο μια μικρή ένσταση (γιατί δεν είμαι γιατρός) στο γιατί να συνεχίσει να παίρνει αντιβίωση αν τελικά δεν έχει κάτι; Γιατί δεν περιμένει στον μήνα (που και πάλι με τις δικές μου εμπειρίες, μου φαίνεται μικρό χρονικό διάστημα) να κάνει την επαναληπτική για να αποφανθεί τελικά;

sofia

Active Member
28 Ιανουαρίου 2009
37
0
mareco τον ρώτησα και μου απάντησε κατά λέξη << γιατί εγώ θα τρέχω μετά, αν πάρει την αντιβίωση και δεν έχει τίποτα είμαστε οκ,αν όμως δεν πάρει την αντιβίωση και έχει κάτι που δεν φάνηκε τότε θα τρέχω και δεν θα φτανω>> Και νομίζω έχει δίκιο, πάντα με το δικό μου μυαλό το οποίο δεν λειτουργεί σωστά σε σχέση με τον Φιντέλ!

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
ο γιατρός μου είπε συγκεκριμένα οτι μπορεί να είναι η ehrlichia platys η οποία χτυπάει τα αιμοπετάλια μόνο και δεν θα δείξει κάτι στην εξέταση για ehrlichia canis. Μάλλον έχετε δίκιο, αντιδράω υπερβολικά, για όποια εξέλιξη θα σας ενημερώσω! και πάλι ευχαριστώ!
Eνδιαφέρον. Δεν ήξερα για την platys...
Διαβάζοντας πάντως λίγο παραπάνω, βρήκα ότι τελικά έχει αλλάξει όνομα (και ταξινόμηση) και λέγεται πλέον Anaplasma platys. Aν κάνεις μια αναζήτηση γι'αυτο θα βρεις διάφορα στο διαδίκτυο.

Πάντως είναι γεγονός οτι την ίδια αντιβίωση παίρνουν και για τα τρία (ehrlichiosis, anaplasmosis, babesiosis) και τα κλινικά συμπτώματα είναι παρόμοια.

Να σου πω πάντως ότι κι ο δικός μου είχε οριακά χαμηλά αιμοπετάλια στην τελευταία εξέταση και δεν έκανα κάτι γι'αυτό... Προέκυψε ένα θέμα όταν χρειάστηκε να τον ναρκώσουν, αλλά αποφασίσαμε με τον κτηνίατρο του να προχωρήσει στη νάρκωση με δεδομένο ότι δεν επρόκειτο να τον ανοίξει (ηταν μονο για καθαρισμό δοντιών). Αργότερα μου είπε πάντως ότι δεν είχε κανένα πρόβλημα στην πήξη του αίματος (φαίνεται ακόμα και με τον καθαρισμό δοντιών πόσο γρήγορα πήζει).

Αυτό που θέλω να πω είναι οτι υπάρχουν διακυμάνσεις στις τιμές, ακόμα και σε σκυλιά που δε νοσούν. Μην αγχώνεσαι.

Εντάξει, ίσως είναι υπέρβολικά προνοητικός ο κτηνίατρος σου και θέλει να προλάβει κάθε πιθανότητα δίνοντας στην ουσία προληπτική αντιβίωση, αλλα στη θέση σου δε θα ανυσηχούσα.... (πχ εγώ στο σκύλο μου δεν ξαναέδωσα αντιβίωση, παρά που είχε χαμηλά αιμοπετάλια και ιστορικό ερλιχίωσης, απλά και μόνο γιατι οι εξέτασεις αίματος ήταν αρνητικές... χωρις να λέω ότι αυτό είναι το σωστό φυσικά.... απλά αυτό αποφάσισα εγώ.... και δε διαφώνησε ο κτηνίατρος! :))

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.925
20.333
Θα διαφωνήσω. Οχι για να σου αλλάξω γνώμη. Σε καμμία περίπτωση. Να κάνεις αυτό που εσένα σε κάνει να νοιώθεις ασφαλέστερα. Αλλωστε δικός σου είναι ο Φιντέλ και ο γιατρός :) Απλώς να σου πω ότι "με το δικό μου μυαλό" που κι εμένα ξεφεύγει καμμιά φορά όσον αφορά τα σκυλιά μου, δεν θεωρώ την αντιβίωση, πρόληψη. Εντάξει, μάλλον δεν κάνει κακό αλλά ακόμη και για ανθρώπους λένε να την αποφεύγουμε εάν δεν συντρέχει λόγος. Στο δια ταύτα, ενημέρωσέ μας μετά την επανεξέταση, αν τελικά είχε κάτι.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.322
Μέλη
20.085
Νεότερο μέλος
DimitrisK.