ο γιατρός μου είπε συγκεκριμένα οτι μπορεί να είναι η ehrlichia platys η οποία χτυπάει τα αιμοπετάλια μόνο και δεν θα δείξει κάτι στην εξέταση για ehrlichia canis. Μάλλον έχετε δίκιο, αντιδράω υπερβολικά, για όποια εξέλιξη θα σας ενημερώσω! και πάλι ευχαριστώ!
Eνδιαφέρον. Δεν ήξερα για την platys...
Διαβάζοντας πάντως λίγο παραπάνω, βρήκα ότι τελικά έχει αλλάξει όνομα (και ταξινόμηση) και λέγεται πλέον Anaplasma platys. Aν κάνεις μια αναζήτηση γι'αυτο θα βρεις διάφορα στο διαδίκτυο.
Πάντως είναι γεγονός οτι την ίδια αντιβίωση παίρνουν και για τα τρία (ehrlichiosis, anaplasmosis, babesiosis) και τα κλινικά συμπτώματα είναι παρόμοια.
Να σου πω πάντως ότι κι ο δικός μου είχε οριακά χαμηλά αιμοπετάλια στην τελευταία εξέταση και δεν έκανα κάτι γι'αυτό... Προέκυψε ένα θέμα όταν χρειάστηκε να τον ναρκώσουν, αλλά αποφασίσαμε με τον κτηνίατρο του να προχωρήσει στη νάρκωση με δεδομένο ότι δεν επρόκειτο να τον ανοίξει (ηταν μονο για καθαρισμό δοντιών). Αργότερα μου είπε πάντως ότι δεν είχε κανένα πρόβλημα στην πήξη του αίματος (φαίνεται ακόμα και με τον καθαρισμό δοντιών πόσο γρήγορα πήζει).
Αυτό που θέλω να πω είναι οτι υπάρχουν διακυμάνσεις στις τιμές, ακόμα και σε σκυλιά που δε νοσούν. Μην αγχώνεσαι.
Εντάξει, ίσως είναι υπέρβολικά προνοητικός ο κτηνίατρος σου και θέλει να προλάβει κάθε πιθανότητα δίνοντας στην ουσία προληπτική αντιβίωση, αλλα στη θέση σου δε θα ανυσηχούσα.... (πχ εγώ στο σκύλο μου δεν ξαναέδωσα αντιβίωση, παρά που είχε χαμηλά αιμοπετάλια και ιστορικό ερλιχίωσης, απλά και μόνο γιατι οι εξέτασεις αίματος ήταν αρνητικές... χωρις να λέω ότι αυτό είναι το σωστό φυσικά.... απλά αυτό αποφάσισα εγώ.... και δε διαφώνησε ο κτηνίατρος!

)