Είμαστε στο Πρώτο Βοηθειών

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Το Πάντα έμπλεξε κάπου το πόδι του και έσκισε το νύχι του! Μου ηρθε καταματωμένος και δεν με άφηνε να του βάλω αντιβιοτική αλοιφή και να του περιποιηθεί καν το πόδι και είμαστε τωρα στο Πρώτο Βοηθειών με το νύχι του να κρέμεται και αυτον να πονάει. Φυσικά πήρα και το Μουφ μαζι διοτι θα γινόταν χαμός. Ελπίζω να μην ειναι σοβαρό και να σώζεται το νύχι, αλλα πρεπει να τον δει κτηνίατρος. Επισης ελπίζω να μην τσιμπήσει καμία μόλυνση αφού περπάτησε στο δρόμο με τα αίματα μέχρι να έρθουμε μέσα.

Θα σας πω νεωτέρα οταν εχω. Για την ώρα ανησυχώ.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Λοιπόν, το Πάντα δεν άφησε το γιατρό καν να τον ακουμπήσει, ούτε καν με αναλγητικα, οποτε του κανανε αναισθησία για να βγάλουν το νύχι. Ευτυχώς δεν χρειάζονται ράμματα και τέτοια, απλώς το τραβάνε και μετά αφήνουν την πληγή να θρέψει μόνη της. Μάλιστα μου είπαν οτι θα ξαναφυτρώσει το νυχι, απλώς θα παρει καποιον καιρό. Μετά εχει αναλγητικά και αντιβίωση διοτι ως Αυστραλεζος θα πρσπαθησει σιγουρα να βγάλει τον επίδεσμο. Επισης απαγορεύεται για μερικές μέρες να τρέξει σε σκληρό δάπεδο, οπως τσιμέντο.

kosmaki

Well-Known Member
17 Σεπτεμβρίου 2015
367
793
38
Περαστικά του! Φοβόταν και δεν άφηνε? Αυτό είναι πρόβλημα...

• Like
Reactions: Sara

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Τελικα τον κοίμησαν για να του βγάλουν το νύχι. Ηταν κατατρομαγμενος μεχρι που πηγε για υπνο. Ειναι γενικα φοβητσιάρης. Αυριο πρεπει να καθαρίσω ολα τα αίματα διοτι ήρθαμε σπιτι μια το πρωι.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.803
4.109
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Και ο δικός μου είχε βγάλει όλο το νύχι του πριν μερικά χρόνια, πανικός με έπιασε γιατί ολόκληρη η κοιλιά του είχε γεμίσει αίματα. Καλά που τον πήγες στον κτηνίατρο γιατί εμείς είχαμε πάθει και μόλυνση. Μερικές μέρες αντιβίωση και όλα καλά. Το νύχι ξαναφύτρωσε.

• Like
Reactions: Sara and dnassib

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.146
1.413
Περαστικά σας! Το μόνο που ξέρω από δικό μου νύχι που είχε πέσει είναι ότι πρέπει να αναπνέει το σημείο... Και θα ξαναβγεί

• Like

mariatheo

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2015
828
435
Λοιπόν, το Πάντα δεν άφησε το γιατρό καν να τον ακουμπήσει, ούτε καν με αναλγητικα, οποτε του κανανε αναισθησία για να βγάλουν το νύχι. Ευτυχώς δεν χρειάζονται ράμματα και τέτοια, απλώς το τραβάνε και μετά αφήνουν την πληγή να θρέψει μόνη της. Μάλιστα μου είπαν οτι θα ξαναφυτρώσει το νυχι, απλώς θα παρει καποιον καιρό. Μετά εχει αναλγητικά και αντιβίωση διοτι ως Αυστραλεζος θα πρσπαθησει σιγουρα να βγάλει τον επίδεσμο. Επισης απαγορεύεται για μερικές μέρες να τρέξει σε σκληρό δάπεδο, οπως τσιμέντο.
Περαστικα ευχομαι γρηγορα να γίνει καλα.

• Like

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.803
4.109
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Περαστικά.
Τι είναι το "Πρώτο Βοηθειών"?
Στην Αμερική υπάρχουν εφημερεύοντα κτηνιατρεία για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και χρεώνουν περισσότερο απ' τα κανονικά, απ' αυτά που γνωρίζω.

• Like
Reactions: Sara and sea-mol

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Περαστικά.
Τι είναι το "Πρώτο Βοηθειών"?
Emergency Vet Clinic με εφημερεύοντα γιατρό. Το λεγόμενο ER.

Δεν μας χρέωσαν υπερβολικά δεδομένου οτι επρεπε να δει γιατρό, να παρει δυο ειδών φάρμακα, δηλαδη παυσίπονα και αντιβίωση, και να κανει και γενική αναισθησία για να του αφαιρέσουν το νύχι. Με την τοπική ειχε τόσο τρομάξει που δεν άφηνε το γιατρό να τον αγγίξει. Και μέχρι να πιάσει η αναισθησία πέρασε λίγη ώρα διοτι του ειχε ανεβεί η αδρεναλίνη. Για να του κάνουν δε και τη γενική και να του βάλουν ορο, επρεπε να έρθω να τον πάρω αγκαλιά, οποτε τοτε ηρέμησε και τους άφησε να του κάνουν τις ενέσεις. Έτρεμε πάντως απο το φόβο του και του πονούσε και το πόδι.

Υπάρχει πάντως μια χρέωση 98 δολαρίων για τη χρήση της κλινικής. Ο τελικός λογαριασμός ηταν 324 δολάρια.

Last edited:

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.514
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Υπάρχει πάντως μια χρέωση 98 δολαρίων για τη χρήση της κλινικής. Ο τελικός λογαριασμός ηταν 324 δολάρια.
whow!!!
Η μια δικια μου ειχε σπασει μια φορα ολο το νυχι της!
Κρεμοταν " το νευρο" απ εξω και το νυχι εκει σε μια γονιτσα.
Ευτυχος με αφηνουν να τους κανω ΤΑ ΠΑΝΤΑ- και ετσι την πηρα αγκαλια, της εκοψα το σπασμενο νυχι, της εβαλα αντιβιοτικη αλοιφη, Fucinide γαζα και εναν ελαφρο επιδεσμο απο πανω για λιγες μερες. ( μερι να ξεραθει καπος- αλλαγες καθε μερα και ξανα fucidine).
Αλλα εμας ηταν το πλαινο- που δεν παταει. 945749_536904316350715_1748342377_n.jpg
601949_536904323017381_2023764250_n (1).jpg

την ιδια μερα ετρεχε παλι και επαιζε με μια μπαλα! Με τον επιδεσμο!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Δυστυχώς το Πάντα ειναι καινούριος και δεν μας ξέρει καλα. Επιπλέον φοβάται πολυ. Κι εγω πηγα να του κάνω τα ίδια, αλλα δεν με άφησε διοτι πονούσε. Σήμερα κουτσαίνει και πρεπει να πονάει διοτι ηταν ανόρεκτος, αν και τελικά κατάφερε να φάει με μένα πάνω απο το κεφάλι του να προσπαθώ να αναχαιτισω το φαγάνα απο δίπλα. Του έδωσα και την αντιβίωση του, καθώς και το παυσίπονο. Χτες μπορούσε ακόμα να περπατάει διοτι ηταν απο την επήρεια της αναισθησίας. Ειναι γενικά πολυ ήσυχος. Ήπιε και παρα πολυ νερό.

Τελικά φύτρωσε το νύχι του δικού σου σκύλου; Απ' ο,τι ξερω εσύ παίρνεις τα σκυλιά σου απο εκτροφέα, οποτε δεν εχουν ψυχολογικά προβλήματα, ετσι; Και είσαι και επαγγελματίας groomer; Δυστυχώς το Πάντα εχει τα δικά του ετσι που τον είχαν παραπεταμενο και φοβάται και τη σκιά του. Μου έσκισε όμως χτες τον καναπέ, αρα μαλλον εχει και άγχος αποχωρισμού. Αυτο έγινε πριν γίνει η φάση με γο νύχι, το οποιο κάπως έβγαλε έξω στον κηπο (μαλλον).

Μου είπε ο γιατρός να του αφαιρέσω τον επίδεσμο αύριο. Φοβήθηκε οτι επειδή ειναι Αυστραλεζος, ια καταφέρει να τον βγάλει μόνος του πιο πριν, αλλα τούτος εδω δεν ειναι Μουφ και απλώς κάθεται κάτω, πονάει και ειμαι ήσυχος.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.803
4.109
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Πάρε ένα κρέιτ βρε Σάρα και μην τους αφήνεις να σου σκίζουν τους καναπέδες! Ασε τα ψυχολογικά τους! Καταλαβαίνω πως ο Πάντα είναι καινούριος και η εμπιστοσύνη θέλει χρόνο να χτιστεί αλλά βάλε κάποια όρια.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.514
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Τελικά φύτρωσε το νύχι του δικού σου σκύλου; Απ' ο,τι ξερω εσύ παίρνεις τα σκυλιά σου απο εκτροφέα, οποτε δεν εχουν ψυχολογικά προβλήματα, ετσι; Και είσαι και επαγγελματίας groomer; Δυστυχώς το Πάντα εχει τα δικά του ετσι που τον είχαν παραπεταμενο και φοβάται και τη σκιά του. Μου έσκισε όμως χτες τον καναπέ, αρα μαλλον εχει και άγχος αποχωρισμού. Αυτο έγινε πριν γίνει η φάση με γο νύχι, το οποιο κάπως έβγαλε έξω στον κηπο (μαλλον).
Το νυχι ξαναβγηκε κανονικα!

Σιγουρα εχει σημασια, εαν παιρνεις σκυλο απο κουταβι- η μεγαλητερης ηλικιας και με διαφορα βιωματα! Εμεις εχουμε απ ολα! Κουταβια απο εκτροφειο, ενηλικο απο εκτροφειο, κουταβι απο το δρομο και ενηλικο απο το δρομο και μετα απο λιγο καιρο ειναι ολα τα ιδια. Απλα θελουν τον χειρησμο τους!
Αλλα μην νομιζεις, οτι και οι δικες μου απο την αρχη δεν μου εκαναν νουμερα, οταν ηθελα να τους κανω κατι που δεν τους αρεσε! Απλα δεν τους περναει- με τιποτα!

• Like
Reactions: mareco and Sara

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Πάρε ένα κρέιτ βρε Σάρα και μην τους αφήνεις να σου σκίζουν τους καναπέδες! Ασε τα ψυχολογικά τους! Καταλαβαίνω πως ο Πάντα είναι καινούριος και η εμπιστοσύνη θέλει χρόνο να χτιστεί αλλά βάλε κάποια όρια.
Έχω crate, αλλά δεν θέλω να τον βάλω μέσα και μετά είναι και το θέμα Μουφ.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Αλλα μην νομιζεις, οτι και οι δικες μου απο την αρχη δεν μου εκαναν νουμερα, οταν ηθελα να τους κανω κατι που δεν τους αρεσε! Απλα δεν τους περναει- με τιποτα!
Μωρέ ούτε εδώ περνάει, αλλά μου είναι πολύ δύσκολο.