Εβαλε τσιπ σε κλεμμένο σκύλο




katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Ομως εδω, αν δε μας δουλευει ο φιλος μας , υποτιθεται οτι ο αλλος τον πηρε γνωριζοντας που ανηκει ο σκυλος για τους χ,ψ λογους.

Είδες? Και εσύ στο ίδιο συμπέρασμα κατέληξες....Τελικά ήταν πρωήν!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 




Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Εγώ αναρωτιέμαι γιατί ο τύπος δε δήλωσε την εξαφάνιση του σκύλου. Δεν υπάρχει κάποια διαδικασία;












Αποκλείεται δηλαδή να ήταν απηυδισμένος δοσατζής???? :p[/QUOTE]
 


Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Δεν μπορώ να ξέρω τι έχει συμβεί στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Θεωρώ όμως ότι ισχύουν τα εξής.
Το να μαζέψει κάποιος έναν σκύλο που κυκλοφορεί μόνος του στο δρόμο δεν είναι κλοπή αλλά διάσωση.
Το να τον κρατήσει αν ο σκύλος δεν έχει στοιχεία δεν βλέπω πώς είναι παράνομο.

Το πόσο θα ψάξει κανείς για το σπίτι του σκύλου, εξαρτάται από τις γνώσεις, την υπομονή του και το χρονικό διάστημα που έχει δυνατότητα να φιλοξενήσει τον σκύλο μέχρι να βγει άκρη.

Η δική μου υπομονή πάντως έχει αρχίσει να εξαντλείται αγρίως με όλα αυτά τα σκυλιά που είναι "από σπίτι" αλλά βολτάρουν μόνα τους.

Πριν από κάποιο καιρό είδα ένα κανισοειδές μόνο του στο δρόμο. Προσπάθησα να δω αν έχει ταυτότητα, παραλίγο να φάω δάγκωμα και τελικά δεν είχε. Συνέχισα να το ακολουθώ για να δω αν υπάρχει άνθρωπος εκεί κοντά. Δεν υπήρχε. Άρχισα να ρωτάω περαστικούς και ανθρώπους στα μαγαζιά της γειτονιάς και να παίρνω τηλέφωνο όσους ήξερα ότι μένουν κοντά για να ρωτήσω μήπως κάποιος το ξέρει. Κανένας. Δεν είχα λουρί πάνω μου και δεν έπαιζε να πάρω το σκυλί αγκαλιά γιατί ήταν και ξινό. Πήγα στο πλησιέστερο σημείο όπου μπορούσα να βρω έστω και αυτοσχέδιο λουρί, επέστρεψα και άρχισα ξαναρωτάω περαστικούς, αυτή τη φορά για να δω που πήγε. Με ρωτούσαν αν το έχασα και τους έλεγα ότι δεν το έχασα αλλά το ψάχνω γιατί μάλλον έχει χαθεί. Η τρελή της γειτονιάς... Το σκυλί δεν πρέπει να ήταν πάνω από 6-7 κιλά και κούτσαινε ελαφρά στο ένα πόδι. Σκεφτόμουν τότε ότι δεν μπορεί να είναι αδέσποτο της γειτονιάς, κάποιος θα το έχει χάσει. Μετά από σχεδόν 2 ώρες (τις οποίες ομολογώ είχα για σκότωμα, αλλιώς δεν θα μπορούσα να ασχοληθώ τόσο) έμαθα ότι το σκυλί είναι του κυρ τάδε και "κοίτα να δεις, έφτασε ως την πλατεία; Συνήθως βολτάρει από εκεί και κάτω". Η πλατεία βρισκόταν σε δρόμο όπου σκοτώνονται συχνά πυκνά ζώα. Μόλις πριν λίγες μέρες είχε πεθάνει ένα στα χέρια μου, γι'αυτό και επέμεινα τόσο. Μα την αλήθεια, αν το ξαναέβλεπα θα το έπαιρνα μαζί μου επί τόπου και χέστηκα ποιανού κυρ τέτοιου υποτίθεται ότι είναι. Δεν ξέρω αν δεν το ξανασυνάντησα επειδή παρέμεινε στην "κάτω γειτονιά" ή τελικά έγινε χαλκομανία πουθενά. Σε απόσταση 3-4 τετραγώνων από εκεί που το είδα πάντως υπήρχε δρόμος υψηλής κυκλοφορίας, χειρότερος από αυτόν όπου κυκλοφορούσε πριν.

Το σενάριο έχει ξαναπαιχτεί πολλές φορές με σκυλιά μικρά, μεγάλα, γέρικα, επιθετικά. Με εμένα να τα ακολουθώ πεζή ή τα σκυλιά να ακολουθούν εμένα και τον σκύλο μου που δεν θέλει πολλά πολλά και εμένα να προσπαθώ να τα ξεφορτωθώ (γιατί είναι και επίμονα αφού θεωρούν το δρόμο τσιφλίκι τους) ή με εμένα συνοδηγό και τον οδηγό να προσπαθεί να κάνει μανούβρες για να προλάβει τον σκύλο ενώ ταυτόχρονα συλλέγει μούτζες που μοιράζουν οι οδηγοί διπλανών οχημάτων.

Δύο είναι τα σενάρια πλέον. Ή θα κάνω ότι δεν τα βλέπω ρισκάροντας να είναι πραγματικά χαμένα ή θα μαζεύω ότι αμολυτό βλέπω μπροστά μου και ας μοιάζει να είναι από σπίτι. Παράλογο;
 


Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Για χαρά σε όλη τη παρέα του forum.
Παιδιά αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα και θέλω την βοήθειά σας.
Πριν ένα μήνα ένας μου έκλεψε τον σκύλο μου και πήγε και του έβαλε τσιπακι.
Σε κάποια φάση τον πέτυχα και δεν μου τον εδεινε. Πήγαμε στην αστυνομία και τελικά μου τον δώσανε πίσω.
Εδω όμως και μερικές μέρες έρχεται αυτός ο τύπος κατω από το σπίτι μου με περιπολικά και μου βαράνε τα κουδούνια (εγώ όμως δεν ανοίγω).
Τι λέει ο νομός σε αυτί την περίπτωση; Eχει αντιμετωπίσει κανείς παρόμοια περίπτωση;

ότανήμασταν στην αστυνομία βαση φωτογραφιών που τους δειξαμε μου δωσανε τον σκυλο σε εμενα. αυτον δεν τον πιστευανε διοτι δεν ειχε κανενα στοιχειο παρα μονο το τσιπακι που πηγε και του εβαλε.
κάτι καινούριο στην όλη υπόθεση. αργά σημερα το βράδυ έμαθα ότι μαζί με την αστυνομία που ήρθε στο σπίτι ηταν και εισαγγελέας καθώς και η πρόεδρος της φιλοζωικής.
ο τύπος ισχυρίζεται ότι βρήκε τον σκύλο ξυλοκοπιμενο (εγώ τον ξυλοκοπουσα δηλαδή) και έχει και χαρτί απο κτηνίατρο γι αυτό (που το βρήκε το χαρτι απορώ αφού είναι ψέματα).

:confused:
Παίρνεις ναρκωτικά; Γράφεις πέντε αρλούμπες για να ασχοληθούμε με την ύπαρξή σου και δεν έχουν καμία συνάφεια.

Πας τάχα στο τμήμα να δηλώσεις ότι σου έκλεψαν τον σκύλο και βάσει φωτογραφιών σου τον έδωσαν πίσω, αγνοώντας και αδιαφορώντας για το μικροτσίπ που αναφέρει το όνομα του ''τύπου'' , που είναι το σοβαρότερο στοιχείο πιστοποίησης και γι' αυτό υπάρχει. Μετά οι ίδιοι έρχονται μαζί με τον τύπο να σου πάρουν πίσω τον σκύλο, αναιρώντας αυτό που οι ίδιοι έκαναν.
Υστερα έμαθες ότι ήταν παρόντες ο εισαγγελέας και η πρόεδρος της φιλοζωικής. Αλήθεια θα ΄μπαινε ο Έλλην αστυνομικός στην διαδικασία να ανοίξει φάκελο, να κάνει χαρτούρα, να καλέσει εισαγγελέα και αυτός να παραστεί, και μαζί να έρθει και η προεδρος της φιλοζωικής, για να κυνηγήσουν έναν αθώο; [-X



σήμερα το πρωί είχα καλές εξελίξεις στο θέμα μην σας πρήζω άδικα. τέλος καλό όλα καλά
ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις αλά και τους καχύποπτους...
Είσαι τυχερός όμως που στην Ελλάδα δεν υπάρχουν νόμοι για τα ζώα... και για τα trolls...



Εγώ αναρωτιέμαι γιατί ο τύπος δε δήλωσε την εξαφάνιση του σκύλου. Δεν υπάρχει κάποια διαδικασία;
Μόνο αν ο σκύλος έχει τατουάζ ή μικροτσίπ μπορείς να ξεκινήσεις διαδικασίες, είτε τον χάσεις είτε τον κλέψουν.

Το να μαζέψει κάποιος έναν σκύλο που κυκλοφορεί μόνος του στο δρόμο δεν είναι κλοπή αλλά διάσωση.
Το να τον κρατήσει αν ο σκύλος δεν έχει στοιχεία δεν βλέπω πώς είναι παράνομο.
Ακριβώς.
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.652
19.886
Xotikouli αυτή η γειτονιά σου παραγωγική πάντως...θυμάσαι και τον γπ που κυνηγούσαμε;

Κι αυτός... βολτούλες μοναχούλης :mad: κι αν τον είχαμε τσακώσει στο επόμενο στενό, μετά από τόσο κυνήγι ανάμεσα στ'αυτοκίνητα, σιγά μη ψάχναμε για τον βλάκα που καμάρωνε από το κατώφλι του...:mad:
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.642
7.753
Kαι κακά τα ψέμματα πόσα από τα σκυλιά που βλέπουμε στους δρόμους καθημερινά είναι χαμένα και πόσα αδέσποτα. Και λάβετε και υπόψη σας ότι όλοι αυτοί που θα ενδιαφερθούν να πιάσουν το σκύλο, να δουν αν έχει ταμπελάκι να τσεκάρουν τσιπάκι κλπ κλπ δεν έχουν ως όνειρο ζωής να φορτωθούν άλλον ένα σκύλο όσο καθαρόαιμος και να είναι αλλά πραγματικά εύχονται να βρουν τον ιδιοκτήτη.
 


Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Ο Γ.Π. είχε τουλάχιστον και μια ταυτότητα. Για τσιπ δεν ξέρω και ελπίζω να μην χρειαστεί να μάθω.
Αλλά γενικώς εδώ τριγύρω είναι πολύ της μοδός το σύστημα.

Μια μέρα που ήμουν στη φιλοζωική της Ν.Φιλαδέλφεις ήρθε μια να ρωτήσει αν έχει βρεθεί ο σκύλος της. Ταυτότητα φορούσε; Όχι. Τσιπάκι έχει τη ρωτάνε; Όχι απαντάει με ένα βλέμμα τρόμου και αηδίας. Πώς τον χάσατε ρωτάνε; Δεν ξέρω λέει, ενώ την ήξερε τη γειτονιά, δεν γύρισε σπίτι μετά τη βόλτα του. Με απόλυτη φυσικότητα όμως ε;

Και τρέχα εσύ μετά να κυνηγάς ξαμολυμένους σκύλους στη γειτονιά σαν το κορόιδο.

Το κανισοειδές πάντως δεν ήταν στη γειτονιά μου αλλά σε πολυ πιο κεντρικό σημείο. Αρκεί να πω ότι ο δρόμος στα 3-4 τετράγωνα ήταν η Μεσογείων... Θα αναρωτιόντουσαν κι αυτοί πώς είναι δυνατόν να το χάσουν.

Και όπως είπε πολύ σωστά η l.kyveli, το τελευταίο πράγμα που μου έλειπε εκείνη τη στιγμή ήταν ένα αρσενικό στριμάδι που δεν είχα καν μεταφορικό να το πάω σπίτι...
 




ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Καλημερα. Δεν αμφιβαλει κανεις για τα φιλοζωϊκα αισθηματα καποιων, αλλα ειναι αλλο πραγμα το βρισκω εναν σκυλο μονο του στον δρομο και αναλογιζομενος ποσο κινδυνευει αφιερωνω χρονο και ενεργεια(οπως περιεγραψε η Xotikouli), και αλλο πραγμα βρισκω εναν σκυλο στον δρομο τον παιρνω, παω τον τσιπαρω, τον "βαφτιζω" δικο μου, ερχεται απο το "πουθενα" ο ιδιοκτητης, τον ζηταει, και εμενα η εννοια μου ειναι πως θα παραμεινει δικος μου και οχι πως θα επιστρεψει στο στον ιδιοκτητη του παρολο που τον εχει χασει(οπως λεει) και το θελει στο σπιτι του και φτανω ακομα και στο αστυνομικο τμημα και τελικα ο(κακος ισως) ιδιοκτητης εχει φωτογραφιες 5 ετων με τον σκυλο του και εγω επιμενω, επιμενω, επιμενω οτι ειναι δικος μου. Αυτο λοιπον, ειναι κατι αλλο και οχι τυπικη διασωση αδεσποτου...

Υ. Γ. Προφανως εχουμε ξεφυγει απο το συγκεκριμενο περιστατικο του θεματος που περιγραφει ο φιλος στο πρωτο ποστ και που ειναι πολυ πιθανο να ειναι troll γιατι εχει πολλες ασάφειες, αλλα καλο ειναι να υπαρχει ισορροπια και να μην επιδιωκουμε να "νομιμοποιουμαστε" και να "οικιοποιουμαστε" ετσι αυθαιρετα σε θεματα ιδιοκτησιας σκυλων οταν δεν συντρεχουν σοβαροι λογοι κακοποιησης ή εγκαταλειψης.

Sent from my Galaxy SII using Tapatalk
 


cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
Μα ο φίλος λέει πως ο "κλέφτης" είχε χαρτί από κτηνίατρο ότι ο σκύλος ήταν κακοποιημένος..Γιατί να μπει σε αυτή τη διαδικασία και να καλέσει αστυνομία,εισαγγελέα και μαζί την πρόεδρο της φιλοζωικής?
Μπορεί όντως να ήταν έτσι και γι αυτό να επιμένει να πάρει πίσω τον σκύλο!

Επίσης αν είναι στα αλήθεια το θύμα ο tmad77 και δεν μας λέει μπαρούφες δεν καταλαβαίνω τον λόγο που δεν εμφανίστηκε όταν του χτυπούσε τα κουδούνια η αστυνομία!Από αυτή του την κίνηση και μόνο δηλώνει ένοχος!
 


ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Μα ο φίλος λέει πως ο "κλέφτης" είχε χαρτί από κτηνίατρο ότι ο σκύλος ήταν κακοποιημένος..Γιατί να μπει σε αυτή τη διαδικασία και να καλέσει αστυνομία,εισαγγελέα και μαζί την πρόεδρο της φιλοζωικής?
Μπορεί όντως να ήταν έτσι και γι αυτό να επιμένει να πάρει πίσω τον σκύλο!

Επίσης αν είναι στα αλήθεια το θύμα ο tmad77 και δεν μας λέει μπαρούφες δεν καταλαβαίνω τον λόγο που δεν εμφανίστηκε όταν του χτυπούσε τα κουδούνια η αστυνομία!Από αυτή του την κίνηση και μόνο δηλώνει ένοχος!
Οπως εγραψα και πιο πανω, το συγκεκριμενο θεμα πιθανον ειναι troll και περιεχει πολλες αντιφασεις και ασάφειες. Και μονο που δεν εμφανιζεται πλεον να μας εξηγησει απλα τι ακριβως εχει συμβει δεν αφηνει πολλα περιθωρια να σκεφτουμε κατι αλλο. Εγω στο προηγουμενο ποστ μιλησα γενικα(επειδη υπηρξαν και γενικοτερες τοποθετησεις) και οχι για το συγκεκριμενο περιστατικο.



Sent from my Galaxy SII using Tapatalk
 


cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
Οπως εγραψα και πιο πανω, το συγκεκριμενο θεμα πιθανον ειναι troll και περιεχει πολλες αντιφασεις και ασάφειες. Και μονο που δεν εμφανιζεται πλεον να μας εξηγησει απλα τι ακριβως εχει συμβει δεν αφηνει πολλα περιθωρια να σκεφτουμε κατι αλλο. Εγω στο προηγουμενο ποστ μιλησα γενικα(επειδη υπηρξαν και γενικοτερες τοποθετησεις) και οχι για το συγκεκριμενο περιστατικο.



Sent from my Galaxy SII using Tapatalk
+1!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 


Staffordshire

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2011
350
3
Καλημερα!

Διαβαζω με ενδιαφερων το θεμα και τα σχολια του.. Μπορει να χαρακτηρισω μερικους σαν την ηλικιωμενη που καθεται στο μπαλκονι και κοιταει τους περαστικους και υστερα τα κουτσομπολευει.. Οχι τοσο καχυποψια.. Αλλα απο την αλλη δεν αμφιβαλλω για μερικους που λενε περι κακιας.. γιατι υπαρχει πολλη κακια εξω..


Ο κυριος με τον σκυλο που ειναι δικος του λεει οτι τον εχασε, του εφυγε σε μια βολτα. Κανεις δεν αμφιβαλλει για αυτα που γραφει και φυσικο ειναι οταν χαθηκε να τον χτυπησε καποιος περαστικος η καποιος που ηθελε να κανει χαβαλε και χτυπηθηκε ο σκυλος απο αυτους και οχι απο τον ιδιοκτητη του. Κακως που δεν εβαλε ο κυριος τσιπ στον σκυλο του γιατι τωρα δεν θα ειχε τοσα προβληματα.


Ο σκυλος ειναι φυλης και δεν ειναι καποιο αδεσποτακι και επομενως λογικο ηταν μερικοι που το εχουν κανει μοδα και λογο της φημης του καποιος να το πηρε το σκυλακι απο τον δρομο και να το πηγε σε κτηνιατρο να του βαλει τσιπ και να βγαλει χαρτι οτι το βρηκε χτυπημενο, υπαρχει και η περιπτωση να εγινε και πλαστογραφηση αν ηταν τιποτα φιλοι οι συγγενεις.


Στο τμημα δεν θα δινανε τον σκυλο πισω στον κυριο αν δεν ηταν δικος του και δεν φαινονταν απο τις φωτο, ο αλλος που ειχε βρει τον σκυλο φυσικο ειναι να νομιζει οτι ο σκυλος ηταν χτυπημενος απο τον ιδιοκτητη του και για αυτο κινητοποιηθηκε ο εισαγελεας και η φιλοζωικη η εκτος ξαναλεω να εγινε πλαστογραφια και τα χαρτια να ξεγελασαν..

Αφου λεει ο ιδιοκτητης ολα καλα πλεον τι ψαχνεται; Οσοι δεν ξερουν καλυτερα να μην μιλανε γιατι εκτος οτι κατανταει κουραστικο και βαρετο φευγουμε απο το νοημα του θεματος..

Αν ο φερομενος ως ιδιοκτητης ειπε ψεμματα κοροιδευει τον ευατο του και αν μπηκε στον κοπο να γραψει ψεμματα θα το βρει μπροστα του και καλυτερα ειναι να παει για θεραπεια..
 


betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
47
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Καλή φάση. Κέρδισε τσάμπα τσιπάρισμα.

Φαντάζομαι πως κάποιος που βρίσκει ένα σκύλο ακολουθεί κάποιες διαδικασίες πριν τον τσιπάρει στο όνομα του. Δεν πάει με το καλημέρα. Οπότε ο σκύλος πρέπει ήταν χαμένος καιρό και ο ιδιοκτήτης δεν θα πρέπει να έκανε πολλές προσπάθειες να τον βρει.
 


ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Φαντάζομαι πως κάποιος που βρίσκει ένα σκύλο ακολουθεί κάποιες διαδικασίες πριν τον τσιπάρει στο όνομα του. Δεν πάει με το καλημέρα.
Αν ο σκυλος δεν εχει τσιπ, λες καλημερα στον κτηνιατρο, τον πληρωνεις για το τσιπ, και εφυγες...



Sent from my Galaxy SII using Tapatalk
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.642
7.753
Αν ο σκυλος δεν εχει τσιπ, λες καλημερα στον κτηνιατρο, τον πληρωνεις για το τσιπ, και εφυγες...
Όταν πήγα τον Τζιμάκο για τσιπάρισμα καμιά διαδικασία δεν ακολούθησε ο γιατρός, εκτός από το να το στείλει στον κτηνιατρικό σύλλογο. Δεν είναι detectives γιατροί είναι τι να κάνουν και αυτοί..

Ωστόσο ήμουν σίγουρη 100% ότι δεν έχει ιδιοκτήτη, και δεν τσίπαρα αμέσως αλλά 2 μήνες αφού τον βρήκα.
 


Staffordshire

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2011
350
3
Όταν πήγα τον Τζιμάκο για τσιπάρισμα καμιά διαδικασία δεν ακολούθησε ο γιατρός, εκτός από το να το στείλει στον κτηνιατρικό σύλλογο. Δεν είναι detectives γιατροί είναι τι να κάνουν και αυτοί..

Ωστόσο ήμουν σίγουρη 100% ότι δεν έχει ιδιοκτήτη, και δεν τσίπαρα αμέσως αλλά 2 μήνες αφού τον βρήκα.
Δεν ειναι detectives δεν ειναι αλλα θα επρεπε να υπαρχει μια διαδικασια.. αλλα τι περιμενεις εδω αλλα και αλλα γινονται με αυτα θα ασχολιουμαστε..
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.642
7.753
Δεν ειναι detectives δεν ειναι αλλα θα επρεπε να υπαρχει μια διαδικασια.. αλλα τι περιμενεις εδω αλλα και αλλα γινονται με αυτα θα ασχολιουμαστε..
Θα σου πω γιατί αυτό που λες είναι άκυρο. Η νομοθεσία προβλέπει υποχρεωτικό τσιπάρισμα. Εάν την ακολουθούσαμε τότε με το που θα έβρισκε κάποιος έναν σκύλο και θα πήγαινε στον κτηνίατρο να τον τσιπάρει για δικό του ο κτηνίατρος θα το σκάναρε, θα έβρισκε ότι ανήκει σε άλλον, θα ειδοποιόταν ο ιδιοκτήτης του και ζήσαμε εμείς καλά και αυτοί καλύτερα..
Άρα η διαδικασία υπάρχει, όπως και ο νόμος υπάρχει, εμείς αυθαιρετούμε με το να μην τσιπάρουμε τα σκυλιά μας.