Εισβολέας αιφνιδιάζεται από Boerboel ( ; )

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Δεν νομίζω ότι ειχε χρόνο να του το δώσει
Δεν ξερω από μπουρμπουλ και τέτοια αλλα ο Σουμεριακός:D μου παρότι πιθανότατα δεν την πεφτει κατευθειαν αλλα γρυλιζογαυγιζει αγρια, εκτος κι αν τρεχει ό άλλος, παρ ότι ειναι πολύ λιχούδης, εκεινη την ώρα δεν βλεπει ουτε μπεικον ουτε καν την κοπανιστη που του αρεσει περισσότερο.
Εγω νομιζω ότι μόνο αν εμενε το κατα δύναμιν ακίνητος, θα τρωγε τις λιγοτερες δαγκωνιές!

Chris K.A.

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2014
566
1.037
43
Aθήνα
Δεν ξερω από μπουρμπουλ και τέτοια αλλα ο Σουμεριακός:D μου παρότι πιθανότατα δεν την πεφτει κατευθειαν αλλα γρυλιζογαυγιζει αγρια, εκτος κι αν τρεχει ό άλλος, παρ ότι ειναι πολύ λιχούδης, εκεινη την ώρα δεν βλεπει ουτε μπεικον ουτε καν την κοπανιστη που του αρεσει περισσότερο.
Εγω νομιζω ότι μόνο αν εμενε το κατα δύναμιν ακίνητος, θα τρωγε τις λιγοτερες δαγκωνιές!
κοπανιστή ρε @epial ??Πόσο μερακλής είναι επιτέλους αυτος ο σκύλος!!

• Like
Reactions: epial

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Γιατί? αποφευγει τα πτώματα? Δεν έχετε ιδιες διατροφικές συνήθειες, τέζα και σιτεμένα τα μπριζολάκια? :p

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Σε τεραστειο ποσοστο η πραξη λεει, οτι σε τετοιες περιπτωσεις, ο εισβολεας που θα κατσει "τσολιας στο συνταγμα" κοιταζοντας ταυτοχρονα κ προς τον ουρανο, διατρεχει τις μικροτερες πιθανοτητες.......

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Θέλει απίστευτη αυτοπειθαρχία όμως (αν είσαι μόνος και δεν ακουσεις καποιον να σου φωναζει «μείνε ακίνητος») διότι το ενστικτο κραυγάζει «τρεχάτε ποδαράκια μου»

Chris K.A.

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2014
566
1.037
43
Aθήνα
Yorkie Ninja....
Mήπως όμως υπάρχει κάποιος Μολοσσος,κάποιο βαρύ Μαστίφ που έχει ξεκινήσει να τρέχει πίσω από το Γιόρκι και απλά δεν προλαβαίνει να το πιάσει η καμερα,αλλά το χει δει ο ιντρουντερ?

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Yorkie Ninja....
Mήπως όμως υπάρχει κάποιος Μολοσσος,κάποιο βαρύ Μαστίφ που έχει ξεκινήσει να τρέχει πίσω από το Γιόρκι και απλά δεν προλαβαίνει να το πιάσει η καμερα,αλλά το χει δει ο ιντρουντερ?
Δεν θα υποψιαστώ ότι δεν σου φτάνει το γιορκι, γιατί ειμαι και σαββατογεννημένη... beware :p

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Μαλλον πίστεψε ότι τον πήραν είδηση και όπου φυγει φύγει για πιο εύκολο στόχο! (χωρις αυτο να μειώνει το θαρρος του Yorkie)*
Εκτός αν είναι σαν την αδερφή μου που τρέμει κάθε σκυλί...

* Το έσωσα;

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Όπως καταλάβατε... λάθος φυλές προτείνετε σε όποιον θέλει σκύλο φύλακα....

btw το τσίου απλά τους έκανε παρέα... το γιορκι τον έτρεψε σε φυγή....

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Επειδη το φορουμ μου δημιουργει αποριες που δεν ηξερα οτι ειχα, αυτη η ερωτηση απαντηθηκε καπου που την εχασα;
Γιάννη επειδή το λες και το ξαναλές για τα λαρύγγια και για το σωστό Ορεινό που "θα τον φάει".
Θα ήθελα μερικά λινκ, όχι βιντεάκια με σκυλιά σε λουρί (ξέρεις τι σημαίνει), αλλά λινκ που να λένε ότι έχουν τέτοιου τύπου aggression στον άνθρωπο.

canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.417
6.557
Ευχαριστώ άπαντες για την συμμετοχή!

Η αλήθεια είναι πως κι εγώ Boerboel θα έλεγα πως είναι και κάτι σχολιασμούς που πέτυχα για το βίντεο για Boerboel το κάνουν οι περισσότεροι.

Επίσης, αληθινό μου μοιάζει το περιστατικό και όχι "σκηνοθετημένο", εκτός και αν ο ιδιοκτήτης έδωσε 10$ στον κακόμοιρο για να πάει να του φέρει από την αυλή μια πένσα με απώτερο σκοπό να τεστάρει τον σκύλο του... South Africa είναι εκεί! :D

Ακόμα, νομίζω πως δεν βλέπουμε εκπαιδευμένο σε φύλαξη σκύλο, αλλά σκύλο που απλά λειτουργεί το ένστικτο εν απουσία ιδιοκτήτη. Υπογράμμισα αυτό διότι παίζει ρόλο για την συμπεριφορά του σκύλου.

Τα σημεία που εντόπισα και σας υπέδειξα δείχνουν (νομίζω έστω) και τις προθέσεις που έχουν συνήθως τα ζώα όταν λειτουργούν σε φύλαξη χώρου. Δεν επιθυμούν να κατασπαράξουν ή να σκοτώσουν ή να κατακρεουργήσουν και πολλές φορές θα σου δώσουν ευκαιρία να γλυτώσεις ή θα σου δείξουν τι πρέπει να κάνεις. Δεν πετυχαίνει συχνά αυτό διότι ποιος έχει τόση ψυχραιμία και γνώση που θα χρησιμοποιήσει εκείνη την στιγμή για να κάνει αυτά που πρέπει.

Σαν άποψη για τα τσοπανόσκυλα στην εκτέλεση καθηκόντων φύλαξης θα ήθελα να σχολιάσω πως (γνώμη μου είναι) αυτά τα ζώα θέλουν περισσότερο να σε αποτρέψουν (και όχι μόνο αυτά) παρά να σε σκοτώσουν, να σε συντρίψουν, κλπ. Νομίζω ότι και στο κοπάδι που φυλάνε έχουν σκοπό να φυλάξουν "την περίμετρο" και όχι να κυνηγήσουν και να σκοτώσουν λύκους και αρκούδες. Λειτουργεί και το ένστικτό της συντήρησης (ίσως και επιβίωσης) και δεν θα εμπλακούν σε μάχη σώμα με σώμα αν μπορούν να πετύχουν το σκοπό τους με γαυγίσματα, αύξηση του όγκου με ανασήκωμα τρίχας και ουράς, γρυλίσματα, "μαρς", κλπ.

Θα θυμάστε ίσως και βιντεάκια με ποδηλάτες που δεν έγιναν "μπριζολάκια" αλλά απλά απωθήθηκαν, τρομοκρατήθηκαν και δεν "εισέβαλαν".

Τώρα, αν βγάλουμε τα σκυλιά από τον "φυσικό τους χώρο", τα εκπαιδεύσουμε και τα κατευθύνουμε προς κάτι διαφορετικό, επιλέγουμε άλλες συμπεριφορές για επιβράβευση και αναπαραγωγή... όλα είναι δυνατά και πιθανά.

Last edited:

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Γιατί θεωρείς ότι είναι σκηνικό εν τη απουσία του ιδιοκτητη; Το δεύτερο σκυλί βγαίνει από πόρτα (?) σπιτιου, κανένα από τα 2 μεγάλα δεν είναι στο σκυλόσπιτο του.... μου εδωσαν την εικόνα ότι ο ιδιοκτητης είναι μεσα. Το ίδιο και η κωλυσιεργία του διαρρήκτη που πλησιάζει την πορτα πίσω από τη μπαγκαζιέρα... (σαν να ακούει κίνηση/ομιλία και προσπαθεί να περάσει απαρατηρητος)

Βεβαια μπορεί να καλπάζει και η φαντασία μου

canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.417
6.557
Δίκιο έχεις που αναρωτιέσαι... Εγώ φταίω. Δεν ξέρω αν είναι μέσα στο σπίτι κάποιος, ο ιδιοκτήτης του σκύλου ή η οικογένεια του (κάποια μέλη της, κλπ.). Ήθελα να πω πως δεν είναι το ίδιο με το να είναι ιδιοκτήτης, σκύλος και "κακός" στον ίδιο χώρο, στην ίδια αυλή ταυτόχρονα ώστε ο σκύλος να νιώθει πως προστατεύει τον ιδιοκτήτη, να νιώθει πως προστατεύεται από τον ιδιοκτήτη, να νιώθει πως εκτελεί εντολές με την παρουσία του ιδιοκτήτη, να νιώθει πως αυτό που κάνει επιβραβεύεται από τον ιδιοκτήτη, κ.α.