Εισβολέας αιφνιδιάζεται από Boerboel ( ; )

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Ενω αν τον παει για εκπαίδευση φυλαξης, υπάρχει περίπτωση να του πουν δεν στον εκπαιδευουμε, δεν κανει ο σκύλος σου γιατι δεν τον ελέγχεις ουτε στη ΒΥ ή γιατι ειναι ασταθής χαρακτηρας ή έχει αδύναμα νευρα ...

Ακόμα και ένας να το πει, θα βρεθουύν άλλοι δέκα που θα τον αναλάβουν...

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
@kasi
Ρωταω εγω τωρα:
-Μπαινει ενα νεο μελος κ ρωταει για εκτροφειο. Πως ξερουμε οτι αυτος ειναι καταλληλος ιδιοκτητης κ του δινουμε απλοχερα πληροφοριες (και καλα κανουμε) ενω αν μπει καποιος κ μιλησει για εκπαιδευση φυλαξης σε συγκεκριμενες φυλες ολοι λενε αυτοματως "οχι δεν χρειαζεται"!??

-Πως γινεται καποιος να ξερει τι σκυλο εχει αν δεν τον δει υπο" δυσκολες συνθηκες"??
Πως μπορει να τον χειριστει αν δεν τον εχει δει ποτε να αντιδρα σε συγκεκριμενο ερεθισμα (που πιθανον να συναντησει)???

-Εαν καποιος εχει ενα σκυλο "προβληματικο" με ασταθη χαρακτηρα η αδυναμα νευρα η οτιδηποτε, πως θα το ξερει αν δεν τον τεσταρει;;;;
Αν και απευθύνεσαι στην @kasi

Όταν μπαίνει καποιος και ρωτάει για εκτροφείο πολλάκις προτείνουμε φιλοζωικές ή αδέσποτα εφόσον βλέπουμε ότι θέλει απλά εκτροφείο και τίποτα περισσότερο δεν τον απασχολεί.
Η εκπαίδευση φύλαξης είναι έτη φωτος πιο απαιτητική συνθήκη από το απλά "θέλω εκτροφικό σκύλο" οπότε γιατί τα συγκρίνεις; Επισης αν ένας προβληματικός χαρακτήρας σκύλου τεσταριστεί τι κίνδυνο ενέχει αυτό για να ανακαλύψει a brand new world στο δάγκωμα ο σκύλος και ο αποθαρρημένος πλέον ιδιοκτητης πώς θα το χειριστεί; Δεν συζητάω καν για την περίπτωση να μην το αποθαρρύνει ο εκπαιδευτής και να συνεχίσουν την "δουλεια" στον ήδη ασταθή σκύλο....

Chris K.A.

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2014
566
1.037
43
Aθήνα
H αλήθεια είναι πως το θέμα της εκπαίδευσης στη φύλαξη πάντα θα μας "χωρίζει".Πάντα θα μπαίνουν οι παράμετροι του πόσο υπεύθυνος είναι ο ιδιοκτήτης,τι νεύρα έχει το εκάστοτε σκυλί κτλ.Επίσης,αλήθεια είναι πως 3 στους 4 εκτροφείς boerboel, για να απαντήσω εν μέρει και στην @kasi ,δεν συνιστούν περαιτέρω εκπαίδευση πέραν της ΒΥ και αυτό λόγω συγκεκριμένων ιδιαιτεροτήτων της φυλής που διατηρούνται (για πόσο ακόμα είναι άγνωστο) μέσω συγκεκριμένων επιλογών στην εκτροφή (aka δεν έχει γίνει ακόμα "εργοστάσιο" η φάση με τα μπουρμπούλια)

Chris K.A.

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2014
566
1.037
43
Aθήνα
@ghelly ,ποτέ κανένας σκύλος δεν ανακάλυψε χωρίς επιστροφή τον brand new world του δαγκώματος με ένα απλό τεστάρισμα.Το ότι υπάρχουν άμπαλοι άνθρωποι που προτείνουν ανεξάρτητα από τα νεύρα του κάθε σκύλου την συνέχιση της εκπαίδευσης στη φύλαξη είναι ένα άλλο (πολύ σημαντικό) ζήτημα

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Άλλο η κατοχή σκύλου, και άλλο η κατοχή εκπαιδευμένου σκύλου φύλαξης!
Νομίζω καταλαβαίνουμε όλοι την διαφορά!

Από εκεί και πέρα νομίζω ότι θεωρούμε κάτι διαφορετικό τον σκύλο φύλακα.
Ο σκύλος φύλακας είναι ένας σκύλος που διαθέτει εν γένει ένστικτο φύλαξης!
Ο εκπαιδευμένος σκύλος φύλακας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ επικίνδυνος, απλώς ξέρει να διαχειριστεί τις δυνατότητες του σωστότερα!
Αυτό που κάνει πολλούς να λέμε ότι δεν χρειάζεται να περάσει ο σκύλος του τάδε από φύλαξη είναι το γεγονός ότι οι υπόλοιποι παράγοντες ίσως να μην είναι διαχειρίσιμοι, όχι από τον ίδιο τον σκύλο, αλλά από τον άνθρωπο!

Αν ρωτάτε εμένα, θεωρώ αμέλεια να διαθέτεις σκύλο φύλαξης, να έχεις δει την ανάπτυξη του στο εν γένει ένστικτο φύλαξης και να μην τον δουλέψεις ώστε να ξέρει που κυμαίνεται!

Το λέμε να λανθασμένα!!!
Δεν υπάρχει εκπαίδευση φύλαξης!!! Υπάρχει εκπαίδευση σκύλου φύλαξης!!!
Την φύλαξη την έχεις ήδη και θες να την δουλέψεις στον σκύλο, δεν την αποκτάς!!!

• Like
Reactions: betty coltrane

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
@ghelly ,ποτέ κανένας σκύλος δεν ανακάλυψε χωρίς επιστροφή τον brand new world του δαγκώματος με ένα απλό τεστάρισμα.Το ότι υπάρχουν άμπαλοι άνθρωποι που προτείνουν ανεξάρτητα από τα νεύρα του κάθε σκύλου την συνέχιση της εκπαίδευσης στη φύλαξη είναι ένα άλλο (πολύ σημαντικό) ζήτημα
την επιστροφή όμως στον ασταθή σκύλο ποιος θα την κάνει; Ο άπειρος ιδιοκτήτης; Καταλήγει φαύλος κύκλος μετα!

Chris K.A.

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2014
566
1.037
43
Aθήνα
την επιστροφή όμως στον ασταθή σκύλο ποιος θα την κάνει; Ο άπειρος ιδιοκτήτης; Καταλήγει φαύλος κύκλος μετα!
Μαλλον δεν το έγραψα καλά,γιατί δεν εννοώ αυτό.Εννοώ πως καμία συμπεριφορά δεν παγιώνεται με ένα one off τεστάρισμα στο δάγκωμα.Αν ο σκύλος είναι ασταθής και κάνει κάποιος το τεστ αυτό για να δει αν κάνει (που δεν κάνει) για εκπαίδευση στη φύλαξη,ότι προβλήματα θα είχε πριν το τεστάρισμα θα έχει και μετά.Δεν αλλάζει κάτι με ένα τεστ

• Like
Reactions: east49

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.920
5.310
patra
grdane.blogspot.com
εκπαιδευση φυλαξης...
μπερδευεστε πολυ και τσαμπα...
πριν απο το τι ειναι ιδιοκτητης
αν ξερουμε τα θελω του ιδιοκτητη ολα καλα
αλλα
πρεπει να καταλάβουμε
υπάρχουν φυλές σκύλων που εκπαιδεύονται
γιατι εχουν εκτραφεί με αυτό το σκοπό χρόνια τώρα
και υπάρχουν φυλές σκύλων που δεν εκπαιδεύονται...
αν κάποιος θέλει σκύλο φύλακα λοιπόν
δεν είναι κανείς αρνητικός στην εκπαιδευση του...
απλά του λέμε να πάρει ντοπερμαν, μαλινουά, βελγικα, γερμανικο ποιμενικό κανε κορσο κ.α.
αν κάποιος αδαής θέλει καυκάσου, ασιατικό, μπουρμπουλ , ντογκο κ.λ.π.
του λέμ να μην κάνει εκπαίδευση
πως το ξεχωρίζουμε?
μα το αναγράφουν τα πρότυπα φυλών πρωτα από όλα ξεκάθαρα...
τι άλλο να ψάξουμε...\\
βεβαια υπαρχουν κι αυτοί το είδαμε τελευταία που θέλουν σκύλο φύλακα και να τον αφήνουν ελευθερο εξω σε κοινοχρηστους χωρους να λερωνει και να λιαζεται..
ε εκει δεν θέλει και ιαδιαίτερη ευφιία .......

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.920
5.310
patra
grdane.blogspot.com
τεσταρισμα σκυλου
αν καποιος μπλεξει με επαγγελματια εκπαιδευτη
σιγα μην χασει το μεροκαματο τετοιες εποχες σιγουρα και θα κανει...

αν φωναξεις εμενα να σου τεσταρω το σκυλο για πρωτη φορα...
και ο σκυλος ειναι κατω του ετους καλη ωρα κοντινο θεμα στο φορουμ
μπορω να παρουσιασω το σκυλο με δυο σεναρια
την μια να τον κανω να φοβηθει να ορμηξει οποτε να πω..
ναι τοχει ο σκυλος αλλα θελει λιγο αυτοπεποιθηση παραπανω...
χρειαζεται εκπαιδευση για να γινει φυλακας
και μπορω επισης να τον κανω να ορμηξει απο την πρωτη φορα ...
και παλι να πω εχμ... δαγκωσε αλλα δεν μαρεσε πως δαγκωσε
χρειαζεται εκπαιδευση για να γινει αυτο που θελεις..
και στις δυο περιπτωσει θα τσιμπησω την εκπαιδευσουλα και τα χρηματα ανετα
ενω αν δεν ειχα κινητρο τα χρηματα θα μπορουσα να πω
τι να τεσταρω σε ενα σκυλο 11 μηνων
αστον να μεγαλωσει πρωτα και το ξανασυζηταμε αν δεν εισαι ευχαριστημενος οταν παει 2 ετων...

και αναφερομαι για τους δευτερους τους αδαεις...

Last edited:

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
@kasi
Ρωταω εγω τωρα:
-Μπαινει ενα νεο μελος κ ρωταει για εκτροφειο. Πως ξερουμε οτι αυτος ειναι καταλληλος ιδιοκτητης κ του δινουμε απλοχερα πληροφοριες (και καλα κανουμε) ενω αν μπει καποιος κ μιλησει για εκπαιδευση φυλαξης σε συγκεκριμενες φυλες ολοι λενε αυτοματως "οχι δεν χρειαζεται"!??
-Πως γινεται καποιος να ξερει τι σκυλο εχει αν δεν τον δει υπο" δυσκολες συνθηκες"??
Πως μπορει να τον χειριστει αν δεν τον εχει δει ποτε να αντιδρα σε συγκεκριμενο ερεθισμα (που πιθανον να συναντησει)???
-Εαν καποιος εχει ενα σκυλο "προβληματικο" με ασταθη χαρακτηρα η αδυναμα νευρα η οτιδηποτε, πως θα το ξερει αν δεν τον τεσταρει;;;;
Για το πρωτο θα απαντησω οτι ειναι δουλεια του (σωστου) εκτροφεα να κρινει αν κανει ο ιδιοκτητης για τα σκυλια του. Οχι δικη μου.
Τα αλλα 2 νομιζω απαντηθηκαν απο ghelly kai GRDANE , τα ιδια πιστευω ,αλλα σιγουρα δεν θα διατυπωνα καλυτερα .
Να προσθεσω μονο (αν το ειπαν τα παιδια συγνωμη) οτι τετοιου ειδους εκπαιδευση καλο ειναι να ξεκιναει μετα τους 18 μηνες, δεν μπορει να μην εχει δειξει ο σκυλος αν το χει η οχι.. ασχετα αν μερικοι βιαζονται να καμαρωσουν για την αγορα τους.

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.903
Aθήνα
@kasi
Εαν καποιος εχει ενα σκυλο "προβληματικο" με ασταθη χαρακτηρα η αδυναμα νευρα η οτιδηποτε, πως θα το ξερει αν δεν τον τεσταρει;;;;
1. Οπως δυσκολεύεσαι να βρεις εκτροφέα, έτσι δυσκολεύεσαι να βρεις και εκπαιδευτή.
Ο,τι δηλώνεις είσαι και στην πράξη δυστυχώς θα φανεί το αποτέλεσμα, είτε μιλάμε για επιτυχία, είτε για πλήρη αποτυχία.

2. Δεν έχει undo (ctrl+z) να τον επαναφέρεις στην προηγούμενη κατάσταση.
Ο,τι βγάλεις, βγήκε, δεν το ξαναθάβεις πάλι. Και αυτός που θα επωμιστεί τις συνέπειες θα είναι ο ιδιοκτήτης και όσοι θα συναντήσει το "πειραματόζωο", όχι ο "εκπαιδευτής".

3. Δεν είναι όλοι οι κάτοχοι σκύλων ψυχικά υγιείς και νοητικά ικανοί να αντιληφθούν το μέγεθος της ευθύνης. Οσοι και όσες έχετε τοποθετηθεί πάνω στο θέμα αποτελείτε την συντριπτική μειοψηφία. Και αυτό είναι καλό να το γνωρίζετε.

4. Ολα ξεκινάνε από τα γονίδια σε συνδυασμό με το περιβάλλον.
Η "εκτροφή" πολύ συχνά γίνεται για λάθος λόγους και σχεδόν στην πλειοψηφία των περιπτώσεων "καθαρόαιμοι" σκύλοι της χ,ψ φυλής είναι προϊόν ζευγαρώματος του κανακάρη του κυρ Μήτσου και της μπουμπούς του Βαγγέλα... ή από pet shop.

Τέτοιοι σκύλοι φέρουν αγνώστου προέλευσης και δυναμικής γονίδια.
Επιπρόσθετα δε, το περιβάλλον που μεγάλωσαν δεν είναι και το ιδανικό.
Ειδικά στην τελευταία περίπτωση, τις πιο κρίσιμες και καθοριστικές για τον ισορροπημένο τους χαρακτήρα στιγμές της ζωής τους, τις περνάνε σε ένα κλουβί μεταφοράς.

Για να μην κουράζω....
Συμφωνώ απόλυτα με τον φίλο μου @ISKENDER

Για να προχωρήσει καποιος σε εκπεδευση φύλαξης χρειάζονται
καποιες προϋποθέσεις:

1) Να βρεθεί ο κατάλληλος εκπεδευτης o_O που να ξέρει πολυ καλα
την συγκεκριμένη δουλειά και να μπορει να αξιολογεί σκυλους και
ανθρώπους αν κανουν για αυτη την δουλειά κ.α. πολλα.

2) Να βρεθεί ο κατάλληλος σκυλος o_O που εκτός απο το να το εχει
στην εργασία του να ειναι κατάλληλο άτομο απο την συγκεκριμένη
κατάλληλη φυλή. Πχ να μην ειναι ουτε φρουτούλης ουτε υπερβολικά γαμόσκυλο κ.α. πολλα.

3) Να βρεθεί ο κατάλληλος ιδιοκτήτης o_O που να ξέρει τι θελει
και γιατι το θελει και να μπορει και αυτος με την σειρά του να
εκτιμήσει εκπεδευτη και σκυλο. Να εχει πελαιότερη εμπειρία
με δυναμικό σκυλο κ.α. πολλα.

Πόσες πιθανότητες υπάρχουν να παντρευτούν τα παραπάνω για
να μπορείς να πεις κάποιον απο ενα φορουμ κάντο; :coffee:
Ο επιτυχημένος συνδυασμός των παραπάνο αλλα και των
"παρελκομένων" που δημιουργούν κατ´ επέκταση ειναι
εξαίρεση σε έναν κανόνα και δεν πρεπει να προτείνουμε εξαιρέσεις

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Υπαρχουν και οι περιπτωσεις βλ. johnk που αρκουνται και με το παραπανω απο αυτο που τους δινει ο σκυλος τους - Βρε Γιαννη τι κεφαλα ειναι αυτη?! .. για τον Κασπερ λεω ;)
Γιαννη πες μας, αν θες σε παρακαλω, αν προχωρουσες σε εκπαιδευση φυλαξης τι θα παθαινε ο κασπερ? :cool: Σε ρωταω λογω boerboel μιας που ειδαμε και στο βιντεο ποσο αποτελσματικος ηταν ο σκυλος χωρις εκπαιδευση...
Καταρχήν, Βίκυ μου, ΚΑΙ οι δυό κεφάλες δεν πάνε πίσω!!! Απλά, είσαι ευγενής...:p:D

Έχεις δίκιο... έχουμε ξαναμιλήσει επί του θέματος... έχω αρκεστεί σε αυτό που μου δίνει ο σκύλος μου... σε σχέση με το "και με το παραπάνω", απλά θα κάνω τη (γνωστή σε όλους σας) παρατήρηση ότι αυτό θα συνέβαινε αν ήταν και λιγάκι πιο "ψύχραιμος"...;)
Είναι περιτό να πω, όμως, ότι υπάρχουν άνθρωποι που θα ήθελαν το σκύλο μου ΑΚΡΙΒΩΣ όπως είναι και ακριβώς ΕΠΕΙΔΗ είναι πολύ "ευσυγκίνητος"...:cool:

Ο σκύλος μου ακολουθεί έναν απλό κανόνα, με 2-3 παραλλαγές:
Θα την πέσει (εάν δεν είμαστε μπροστά) σε οποιονδήποτε εισέρχεται, ακόμα και στον (25χρονο) γιό μου (βλέπετε, έχουν και ανταγωνισμό, τρομάρα τους, για το ποιός την έχει μεγαλύτερη)...
Θα την πέσει σε οποιονδήποτε (κυρίως, άντρα) καλεσμένο, εάν ακουμπήσει το χέρι του, έστω και λίγο πιο αυθόρμητα, επάνω μας...
Εάν στο σπίτι βρίσκονται μόνο οι κόρες μας, δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να εισέλθει...
Τα βράδια, έξω, θα "κλειδώσει " οποιονδήποτε περπατάει αργά και συγκλίνει προς εμάς και θα προσπαθήσει να του την πέσει εφόσον η απόσταση μικρύνει κάτω από τα 3 μέτρα...

Το δε "κερασάκι" είναι ότι (σε ένα βαθμό) το "μειονέκτημά" του είναι ταυτόχρονα πλεονέκτημα: Επειδή είναι "αλεπουδάκι", δεν κουράζεται τόσο εύκολα όσο ένα "τυπικό" Μπουρμπούλ (που θα ήταν στατιστικά πάνω από 65 κιλά)... είναι ανεξάντλητος... τόσο πολύ, που αν δεν ήταν γ@μwσκ@λο, θα του κάναμε σίγουρα agility!

Σου απαντάω στο δεύτερο σκέλος, τώρα...
Όπως έχετε καταλάβει (τουλάχιστον οι παλιότεροι από εσάς) η εκπαίδευση του σκύλου μου άρχισε στους 2,5 μήνες και συνεχίζεται ακόμα και τώρα που είναι 4,5 ετών... τόσο επαγγελματικά, όσο και από εμάς τους ίδιους που συντηρούμε αυτή την "δια βίου μάθηση"... ο συγκεκριμένος σκύλος οφείλει να είναι (και είναι, ως επί το πλείστον) "στρατιώτης", εφόσον καλείται να ζει στο αστικό (έστω και πιο εξοχικό) περιβάλλον αυτό...
Επίσης (όπως δεν είναι ανάγκη να διατυμπανίζω όλα αυτά τα χρόνια), επενδύουμε πολύ "πάνω του"... τον έχουν δει και αξιολογήσει κάποιοι εκπαιδευτές (πολύ εξειδικευμένοι σε παρόμοιες φυλές, αλλά όχι μόνο - και εξειδικευμένοι στη "φύλαξη")... και έχουν γνωμοδοτήσει (όσο μπορεί να βάλει κάποιος το χέρι του στη φωτιά, χωρίς να δουλεύει για μεγάλο διάστημα μαζί του) επί της option να προχωρήσει σε δαγκώματα - τεστάρισμα - φύλαξη.
Την τελική (ομόφωνη) απάντησή τους (και μιλώντας για "αυτές" τις φυλές, όπως λέει και ο Πέτρος), σας την δίνει η δική μου πρακτική: "Let sleeping dogs lie"...:)
Ο δε "δικός μας" (και "δικός του") εκπαιδευτής (που τον ξέρει άριστα, όλα αυτά τα χρόνια), έχει καταλήξει και ο ίδιος στο συμπέρασμα ότι δεν χρειάζεται (και δεν πρέπει) να προχωρήσει ούτε κάν στις πιο χαλαρές συναφείς διαδικασίες... δεν θέλει να του ανεβάσει το drive, ούτε κατά διάνοια και δεν βασίζεται καθόλου στα νεύρα του...
Απάντηση, λοιπόν: Θα χειροτέρευε... με, μάλλον, μη αναστρέψιμο τρόπο...

@kasi...Πως γινεται καποιος να ξερει τι σκυλο εχει αν δεν τον δει υπο" δυσκολες συνθηκες"??

Στο πρώτο σκέλος (γι' αυτό και δεν το παραθέτω) νομίζω ότι με κάλυψε κατά 99,999% ο @GRDANE ...

Σε σχέση με το δεύτερο σκέλος (αυτό που παραθέτω), θα σου απαντήσω με μία σχετική ανεπάρκεια... μιάς και εμείς έχουμε φτάσει κοντά σε αυτά που ρωτάς, αλλά δεν τα έχουμε "αγγίξει" ακριβώς... έχουμε κάνει απλά "προσομοίωση", για να καταλήξουμε στα συμπεράσματά μας...
Έτσι, έχουμε διαπιστώσει ότι έχουμε σε ένα (πειστικό) βαθμό τις απαντήσεις μας στα περισσότερα από τα θέματα αυτά...

Θα μου πεις ενδεχομένως ότι "ρε Γιάννη, νομίζεις ότι όλος ο κόσμος έχει τη διάθεση και το χρόνο να ασχολείται καθημερινά, τόσα χρόνια, για να καταλήξει στα συμπεράσματά του?"...
Δεν θα έχεις άδικο στη γενική περίπτωση...:):whistle:

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Νιώθω (το οφείλω στον εαυτό μου) ότι πρέπει να γράψω ένα απαραίτητο υστερόγραφο...

Εντάξει όσα περιέγραψα... αλλά, ακόμα και εάν επέλεγα (ή, καλύτερα, μου "τύχαινε" - με την εμπειρία που είχα) ένα "τυπικό" Μπουρμπούλ, "ψύχραιμο", με γερά νεύρα κλπ...
Και πάλι, δεν θα προχωρούσα σε όλη την ιεροτελεστία της εκπαίδευσης φύλαξης...

Εφόσον είμαι λάτρης της Ομάδας 2, αυτό συνεπάγεται ότι έχω μελετήσει και εκτιμήσει κάποια (κοινά) χαρακτηριστικά της Ομάδας φυλών αυτής... και, αποκτώντας σκύλο από αυτές τις φυλές, αυτόματα αποδέχομαι και τα πρότυπά τους (όπως, πολύ σωστά περιέγραψε ο Πέτρος)...

Τέλος δε, επισφραγίζοντας τις επιλογές μου αυτές, έχω αποκτήσει σκυλιά από κάποιες φυλές, επειδή θαύμασα και εκτίμησα τα χαρακτηριστικά τους... και όχι για να "φάνε τη σφαίρα" για πάρτη μου (ό μη γένητω!)...
Κοινώς: Σε μία "στραβή", μπορεί αυθόρμητα να επέλεγα να πεθάνω εγώ για να προστατέψω τα σκυλιά μου και όχι το αντίστροφο...
Ρομαντικός? Ναι...
Ροζ συννεφάκι? Πιθανότατα...
Έλλειψη ρεαλισμού? Όχι...

Υ.Γ. Και, μπορώ να πω ότι, αν ενδιαφερόμουν να προχωρήσω σε φύλαξη - ρεαλιστικές κλπ... θα ήμουν ήδη προσανατολισμένος, με χίλια, στην Ομάδα 1...
Και, για να σας "φτιάξω" λιγάκι... θα ήμουν προσανατολισμένος σε ένα "δυνατό" Beauceron...

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
1) γιαννη ... σπευδε βραδεως...

2) οσο για τις φωτο...
ρε γερο τι της εβαλες...

3) δεν θα παρατηρουσα νομιζεις ποσο προσεχτικα ανεβαινει πανω σου ωστε να μην σε ριξει κατω?:LOL::love:
1) ???:eek:

2) Τώρα, μη με προκαλείς να σου ανεβάσω τις φωτο, που τρέχω στα χωράφια, με τα τακούνια και το μίνι... και με το σύμφωνο συμβίωσης υπό μάλης...:D:LOL:

3) Αυτό είναι αλήθεια... έχει εκπαιδευτεί πολύ, ώστε να ανεβαίνει προσεκτικά και μόνο με εντολή...:cool: Χωρίς εντολή δεν το κάνει ποτέ...

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
οχι γιατι αν το εχει θα το βγαλει μονος του και τοτε θα ειναι καλτερη στιγμη για να δουλευτει (αν θελει να προχωρησει)

ξερει αν ξερει απο πριν την φυλη που διαλεξε και μπορει να κρινει (εως ενα σημειο) απο τις αντιδρασεις του σκυλου

θα ειναι πιο ευκολο εφοσον ο σκυλος δεν ξερει την δυναμη του η το τι ακριβως πρεπει να κανει γιατι αν ξερει ο σκυλος και ο ιδιοκητηης ειναι τζορας χειροτερευουν τα πραγματα.

αν ο σκυλος ειναι προβληηματικος στο πρωτο δαγκωμα εγω θα κ@υλωσω και δεν θα σταματησω οποτε μονο κακο θα κανω στον σκυλο και σε εμενα ομως αν ο σκυλος ειναι προβληματικος κα ο ιδιοκτητης δεν το εχει καταλαβει και ο εκπαιδευτης (γιατι υποτιθετε οτι θα εχει κανει και μια βυ) τον δουλευει ποσο χεροτερα πιστευεις οτι θα ειναι τα πραγματα...

εσυ εχεις κανει φυλαξη/σωματοφυλακη,εγω εχω κανει.εμενα με σταματησε ο εκπαιδευτης επειδη ο σκυλος ανεβαινε πολυ και ειχε δικιο,αργοτερα το καταλαβα και εγω αρα αν εγω ημουν μαγκας καταλαβενεις ποσο επικυνδινο μπορει να ηταν αυτο παρολο που ο σκυλος ηταν ελενχομενος λυτος και δεμεμνος.
οποτε ποσο ευκολα χωρις να ξερεις τον σκυλο και τον ιδιο μπορεις να προτεινεις να το κανει

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
Κατ αρχην το θεμα του εκπαιδευτη, οπως κ ολα τα συναφη σκυλοεπαγγελματα, ειναι "να βρεις τον σωστο".
Οπως ο εκαστοτε υποψηφιος σκυλοιδιοκτητης πρεπει με την γνωστη διαδικασια να ανακαλυψει τον σωστο εκτροφεα, ετσι κ μετεπειτα οφειλει να βρει τον σωστο εκπαιδευτη.

Οταν ομως αναφερεται το θεμα φυλαξης το να θεωρουμε αυτοματως οτι ο ιδιοκτητης ανηκει στους ανεπαρκεις η ψυχικα διαταραγμενους, με ξεπερναει. Οφειλουμε για να ειμαστε ειλικρινεις πρωτα με τον εαυτο μας, να του ξεκαθαρισουμε τις παραμετρους υπο τις οποιες θα μπορουσε να προχωρησει κ οχι να του κοψουμε την συζητηση απο την αρχη "γιατι δεν χρειαζεται".

Μετα, η διαδικασια της εκπαιδευση του σκυλου φυλακα, ειναι το δευτερο βημα, αφου γινουνε καποια τεστ στον σκυλο.
Αν ο σκυλος (κ ο ιδιοκτητης) αποδειξουν οτι εχουν τις προυποθεσεις προχωραει το εργο. Αν οχι πρεπει να σταματησει κ να κατευθυνθει αλλου.......

Στο πρωτο βημα, αυτο του τεσταρισματος, εξακολουθω να λεω οτι ειμαι 1000% υπερ. Μονο βλεποντας το αποτελεσμα μπορεις να ξερεις περι τινος προκειται, τι ειναι ο σκυλος, ποιες οι αντιδρασεις του...... Κ φυσικα μετα καλεισαι να χειριστεις αυτο που πλεον γνωριζεις οτι υπαρχει. Δεν αλλαζει δραματικα ενας σκυλος με ενα δυο τεσταρισματα.......
Ακομα ομως κ αν δεν τεσταριστει επι τουτου ο σκυλος, το ιδιο ακριβως δεν μπορει να συμβει ανα πασα στιγμη αν παρουσιαστει το ερεθισμα;;; Το ιδιο δεν θα αλλαζε;;
Ακομα κ αν καποιος δεν επιδιωξει να μαθει αν ο σκυλος θα προστατευσει το χωρο του απεναντι σε εναν ξενο, το ιδιο δεν θα δει αν μπει καποιος απροσκλητος;;;;;

Οπως καποιος θελει να ξερει πχ αν το σκυλι που εχει ειναι επιθετικο με αλλα σκυλια, θα επιδιωξει να το φερει σταδιακα σε επαφη για να τσεκαρει αντιδρασεις κ αναλογως να πραξει μετα, ετσι αν εχει ενα σκυλι με ενστικτο φυλαξης, ΟΦΕΙΛΕΙ να τεσταρει το σκυλο, ωστε να δει τι αντιδρασεις εχει κ αναλογως τι θελει μετα να τις διαχειριστει αναλογως......

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Μιάς και είμαστε (μάλλον?) στο κατάλληλο θέμα (για τα Μπουρμπούλ)...
Να τρολλάρω λίγο ακόμα, αλλά με "εποικοδομητικό" τρόπο... για να μείνει και κάτι εκτός από την πλάκα... και, μέσα σε όλα, ίσως η @yasemin , σαν "καθ' ύλην αρμόδια" να μπορεί να επεξηγήσει μερικά πράγματα...

Δεν ξέρω αν θυμάστε την προηγούμενη εβδομάδα που είχα αναφέρει ότι είχα στο σπίτι ένα συνεργείο 4 ατόμων και έκαναν κάποιες θορυβώδεις σιδηρικές εργασίες (για 6-7 ώρες), κυρίως στον εξωτερικό χώρο (αλλά μπήκαν και μέσα οι άνθρωποι, για να πάνε τουαλέτα)... και είχα απομονώσει τα σκυλιά στο ένα μέρος του σπιτιού, με κλειστή πόρτα...

Λοιπόν... επειδή όπως έχουμε πει πως τα Μπουρμπούλ έχουν άμεση επαφή με τα λιοντάρια, στην πατρίδα τους... και επειδή (φαντάζομαι) έχουν ξεσηκώσει και σχετικές συμπεριφορές (λέμε τώρα)... τι έκανε ο κανακάρης μου όταν έφυγε το συνεργείο:

Γύρισε όλο τον κήπο, μυρίζοντας και μαρκάροντας, άπειρες φορές... και, σαν να μην έφτανε αυτό... κάποια στιγμή τον έχασα... και τον ακούω στον επάνω όροφο (που είναι οι κρεβατοκάμαρες - βλέπε: το επίκεντρο από "τα ιερά και τα όσια")... να μουγκρίζει θριαμβευτικά...
Σκέφτομαι "να δεις που κάνει κάποια μ@λ@κία, τώρα" και τρέχω επάνω και τι να δω? Είχε ανέβει στο κρεβάτι μας... είχε κυλιστεί επάνω... και το είχε κατουρήσει! Και τον βρήκα να στέκεται όρθιος, πάνω στο κρεβάτι και να με κοιτάει με εκείνο το ενοχικό, "περίλυπο" ύφος...

Βέβαια, το θετικό είναι ότι, μόλις έσκασα μύτη στο δωμάτιο και πριν προλάβω να αρπάξω καμιά καρέκλα να του τη φέρω στο κεφάλι, αυτός κατέβηκε και έφυγε "σφαίρα" από το δωμάτιο...

Σίσσυ και Πέτρο (και οι υπόλοιποι φίλοι, εννοείται), τι λέτε επ' αυτού???

Υ.Γ. Εννοείται ότι δεν έχει ξανακάνει ποτέ κάτι παρόμοιο...

• Like
Reactions: ghelly