Εκπαίδευση σε κουτάβι 6 μηνών

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
1.067
1.117
28
εφόσον το αγαπάς θα γίνει..αυτή είναι η ομορφιά του δεσίματος με το τετράποδό μας
δυστυχως η αγαπη δεν ειναι αρκετη σε αυτη τη ζωη
και πολλες φορες, η πολλη αγαπη.... σκοτωνει!
θελουμε και αγαπη, αλλα και γνωση, υπομονη, εμπειρια, χρονο, και διαθεση.... πραγματα που δεν υπαρχουν, στην συγκεκριμενη περιπτωση. δεν ειναι κακο να παραδεχωμαστε πως εκτιμησαμε το τι ειμασταν ετοιμοι να κανουμε λαθος.... ισα ισα, αυτο ειναι πραγματικη αγαπη. να μπορεσει να πει οτι, ξερεις, ναι, δεν ειμαι καταλληλη για αυτο το σκυλι. δεν το βλεπω ομως με εγωισμο. θα βρω αυτον/η που θα ειναι σωστος/η για εκεινον. ΑΥΤΟ, ειναι αγαπη.

Koutavomama

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2025
204
43
52
... δεν εκθέτουμε το κουτάβι σε καταστάσεις που θα βγάλει τα όποια ένστικτα ,τώρα θα μου πείς "μα δαγκώνει ενίοτε διεκδικώντας" ..ε δε θα γίνεις ένα με αυτό γιατί τότε θα σε δεί σαν αντίπαλο σκύλο ..κάντε του ανταλλαγή κάτι δελεαστικό και με αποφασιστικότητα πάρε το αντικείμενο που διεκδικούσε πριν..ήρεμα όλα αυτα! δούλεψε ηρεμία και αποφασιστικότητα..μεγαλώνοντας κουτάβι εκπαιδευόμαστε κι εμείς! θα του δείξεις με τον καιρό ότι είσαστε φιλαράκια κι όχι εχθροί!
Αυτο κανω πια καθημερινα! Δεν μου το ειχε πει κανενας ως τωρα.. ουτε καν οι εκπ/τες. Μου βγηκε ως ιδεα αυθορμητα. Κι επιασε! διοτι ειναι λαιμαργος! Αφηνει ο,τι εχει βουτηξει κι ερχεται να φαει φαΐ που του δινω ως ανταλλαγμα.

• Like
Reactions: marytherion

Koutavomama

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2025
204
43
52
ΑΥΤΟ, ειναι αγαπη.
Ετσι ακριβως ειναι! Οταν "ξερεις" ν'αγαπας, μπορεις να υπομενεις πολλα κι ενιοτε να κανεις ενα βημα πισω, αν ειναι για το καλο του αλλου. Αφου μονο το καλο του θες ετσι κι αλλιως. Διαφορετικα ειναι καθαρος εγωισμος να κρατας δεσμιο καποιον (ανθρωπο ή ζωο) απο δικη σου ματαιοδοξια.

• Like
Reactions: Ans

marytherion

Well-Known Member
16 Απριλίου 2010
310
296
KORYDALLOS
παιδιά χίλια συγνώμη για κάποιο λόγο έχασα πολλές απαντήσεις σας από το νήμα εξ'ού και μίλησα στο άκυρο ...και πάλι σόρρυ:cautious: δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά τελικά

• Haha
Reactions: Estranged

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.423
8.394
6 μηνων , οχι ασπρος μαλλιαρος, με θεματακια υγειας , συμπεριφορας, στην Ελλάδα που οι μισοι δεν εχουν να πανε λεφτα καλα καλα στο supermarket και ακριβως πριν το καλοκαίρι..... παιξτε καλυτερα τζοκερ ειναι πιο πιθανο να το κερδίσετε παρα να βρεθει υιοθεσία.

Εγω θα ελεγα στη θεματοθετρια να κλεισει τον λογαριασμο εδω που ο καθενας λεει το μακρυ και το κοντο του , να παρει 2 βαθιες ανάσες και να ακολουθησει ενα κτηνιατρο και ενα εκπαιδευτη.

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
1.067
1.117
28
Εγω θα ελεγα στη θεματοθετρια να κλεισει τον λογαριασμο εδω που ο καθενας λεει το μακρυ και το κοντο του , να παρει 2 βαθιες ανάσες και να ακολουθησει ενα κτηνιατρο και ενα εκπαιδευτη.
σαν αυτους που εχει ακουσει μεχρι τωρα που δεν εκαναν ενα απλο τεστ γιαρδια και πετουσαν το σκυλι τρια μετρα μακρια σαν μπαλα, ε; θεωρεις δηλαδη πραγματικα οτι αν ο συγκεκριμενος ανθρωπος κλεισει το λογαριασμο εδω, θα καταφερει να βγαλει ακρη μονη της και να βρει σωστους επαγγελματιες. γιατι εγω πιστευω πως μονο εδω μεσα εχει βρει ουσιαστικη βοηθεια και εχει ακουσει την αληθεια. οτι δηλαδη δεν ειναι ετοιμη για σκυλι, και ειδικα αυτον τον σκυλο. σημερα την εφερα σε επαφη με γνωστο μου εκπαιδευτη/συμπεριφοριστη. αμα θελει και η ιδια θα σας πει τι της ειπε. αλλα να κανω εναν προλογο.... δεν της ειπε να κρατησει το σκυλι.
δεν λεει λοιπον ο καθενας το μακρυ και το κοντο του. να βοηθησουμε προσπαθουμε. και δεν ειναι ντροπη ουτε προσβλητικο να λεμε οτι καποιοι ανθρωποι απλα δεν κανουν για να εχουν σκυλο. δεν σημαινει οτι ειναι ουτε αχρηστοι ουτε χαζοι. απλα δεν το χουν, που λεμε.

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.423
8.394
Δε θα κρατησει το σκυλι και που θα το δωσει? ο συμπεριφοριστης (καντηλες βγαζω με τη λεξη) που προτεινει να παει το σκυλι ακριβως, εχει καμια λύση? Ποιος μ@λ@κας θα το παρει, που ζείτε, σε αλλη χώρα ? Και με ποια κριτηρια θα το δωσει η θεματοθετρια αντε και βρεθει κανεις ? Λες και κανουν κρα εκει εξω να παρουν ενα προβληματικο μαυρο ημίαιμο με διαρροια....

Εαν δε μπορει να τα καταφερει η μοιρα του ειναι προδιεγραμμενη ....ειτε να το παραδόσει στον δήμο κατοικίας της με το αναλογο προστιμο κτλ και αν δεχτουν . Οσο νωρίτερα κανει τις διαδικασίες τόσο καλύτερα, θελει και ενα δίμηνο τουλαχιστον. Εαν ειναι ειναι τυχερο και ειναι κανας δημος/εθελοντες που ασχολουνται θα βρεθουν ανθρωποι να το βοηθήσουν και δωσουν για υιοθεσία.
Διαφορετικα μολις μεγαλωσει λιγο που θα γινει η φαση χειρότερη θα βρει μονη της κανα συγγενη επαρχια με κανα χωραφι και θα το στειλει εκει ή θα το δωσει σε καμια μαντρα.
Εχω δει πολλακις τετοιες ιστοριες και συχνα δεν εχουν happy end.

Εαν μπορούσε να το δωσει πισω στη φιλοζωικη, θα ηταν η καλυτερη λύση, οσο ειναι μικρός και η ζημιά μικρότερη. Χτες κιολας.

Last edited:
  • Like
Reactions: Estranged

Mava

Well-Known Member
4 Δεκεμβρίου 2022
496
305
46
Στο happyhouse ο Νεκτάριός συνεργάζεται με πολλούς θετικούς εκπαιδευτές μήπως να τον παρακολουθήσετε λίγο;προτείνει κάποιους δεν θυμάμαι ονόματα.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.578
10.942
Athens
Εγώ θα συμφωνήσω με όλους και με κανέναν.
Θα συμφωνήσω πάντως με την @medusa - υπάρχει κάποιος εκεί έξω που θέλει να υιοθετήσει ένα μαύρο, τρελό, με διάροιες σκυλί? Εξαφανίστηκαν τα χαριτωμένα ασπρουλιάρικα και ήσυχα αδέσποτα και θα διαλέξουν αυτό?

Θα συμφωνήσω και με @TheBestBoi ότι η θεματοθέτης τουλάχιστον ενημερώθηκε για μερικά βασικά (π.χ. γιάρδια, καλλίεργεια κοπράνων) όπου όπως είδαμε για άλλη μια φορά ένα κτηνιατρικό fail "σε στοιχειώδη θέματα".

Για μένα, κακή τύχη, λάθος σκυλί (πιθανόν ζόρικο) σε πρωτάρη. Και εδώ έρχεται αυτό που λέμε "υιοθέτησε ένα ΕΝΗΛΙΚΟ" για να ξέρεις τι παίρνεις σε χαρακτήρα και σε κιλά.

Καταλαβαίνω ότι έχουμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο με απειρία που του έλαχε αυτό και η κατάσταση είναι πράγματι δύσκολη. Επειδή όμως βλέπω και κάποιους να κουνάνε το δάχτυλο θα πω:

Nα σηκώσουν παρακαλώ το χέρι όσοι θεωρούν τον εαυτό τους 100% σωστό σε θέματα εκπαίδευσης και σωστής διατήρησης οποιουδήποτε σκύλου. Εγώ πάντως δεν το σηκώνω ούτε με σφαίρες.

Koutavomama

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2025
204
43
52
παιδιά χίλια συγνώμη για κάποιο λόγο έχασα πολλές απαντήσεις σας από το νήμα εξ'ού και μίλησα στο άκυρο ...και πάλι σόρρυ:cautious: δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά τελικά
Ευχαριστω για το καθαρα ανθρωπινο ενδιαφερον σου και τις συμβουλες σου που αποδεικνυεται οτι το ενστικτο μου ηταν σωστο, να προβαινω σε ανταλλαγες αντι για βιαιη αποσπαση καποιου πραγματος που βουτηξε. Ειναι τοσο λαιμαργος.. που πιανει παντα.
Κατα τ'αλλα δεν καταλαβα καταλαβα τον ενδοιασμο σου να προτεινεις σωστες λυσεις.... και ανησυχησες για ...ban. Απειληθηκες μεσω π.μ. απο γνωστή-αγνωστη.... που το μονο που ξερει ειναι να ασκει μπουλινγκ;;;
Ειμαι σιγουρη γιαυτο!
Διαπιστωνω οτι, ακομη και σε ενα απλο φορουμ που ανταλλασσονται γνωμες για αθωες ψυχες που εχουν την αναγκη μας για να επιβιωσουν, βσιλευει η "κλικα" και "το ξερεις ποιος ειμαι εγω ρε;;" και οι "κολεγιές"!
Ειμαι νομικος και σιγουρα δεν πεφτω απ'τα συννεφα, αλλα λυπαμαι ειλικρινα για την καταντια τοσο των συγκεκριμενων μπουλερς οσο και των "ακολουθων" τους.. που δεν τολμανε ουτε να μιλησουν αν... δεν παρουν αδεια!

Last edited:
  • Like

Koutavomama

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2025
204
43
52
Η εξελιξη θα ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ αυτη που περιεγραψε η medusa.

Θα παει πισω στη Φιλοζωικη, σε ενα κλουβι οπου καθως θα τελειωσει η ειδικη τροφη hills id που λαμβανει ΔΕΝ θα ανανεωθει φυσικα, οποτε θα αρχισουν οι διαρροιες.. ο πονος στο εντερο.. και δεδομενου οτι πλεον θα ειναι στο υπαιθρο, πιθανον να ψοφησει.

Δεν αυτοπροσδιοριζομαι "σωτηρας του", ωστοσο ενα λιθαρακι στην επιβιωση του το εβαλα, με τη δικη σας συνδρομη (των καλοπροαιρετων μονο φυσικα εννοω), γιαυτο η φιλοζωικη με παρακαλαει να κανω υπομονη, αφου ξερει οτι αυτο το σκυλι θα τους μεινει!

Ευχαριστω οσους εδειξαν ειλικρινες ενδιαφερον για τη σοβαρη περιπτωση μου! Δειχνει οτι υπαρχουν ακομη λιγοι... Ανθρωποι.

Οι υπολοιποι... απολιτιστοι και αναλγητοι μπουλερς που εχουν θεοποιησει τον εαυτο τους και υποχρεωνουν τους αδαεις.. να τους προσκυνουν, ειναι απλα για λυπηση.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.578
10.942
Athens
Κατα τ'αλλα δεν καταλαβα καταλαβα τον ενδοιασμο σου να προτεινεις σωστες λυσεις.... και ανησυχησες για ...ban. Απειληθηκες μεσω π.μ. απο γνωστή-αγνωστη.... που το μονο που ξερει ειναι να ασκει μπουλινγκ;;;
Ειμαι σιγουρη γιαυτο!
Δημόσιος χώρος είναι, όποιος θέλει γράφει ό,τι θέλει.
Αν είναι εκτός θέματος κάτι, το μετακινεί ο αντμιν στο κατάλληλο θέμα.
Μπαν πέφτει από τον αντμιν αν αρχίσουν τα μπινελίκια ή παραβιάζονται οι ότοι του φόρουμ.

• Like

marytherion

Well-Known Member
16 Απριλίου 2010
310
296
KORYDALLOS
Ευχαριστω για το καθαρα ανθρωπινο ενδιαφερον σου και τις συμβουλες σου που αποδεικνυεται οτι το ενστικτο μου ηταν σωστο, να προβαινω σε ανταλλαγες αντι για βιαιη αποσπαση καποιου πραγματος που βουτηξε. Ειναι τοσο λαιμαργος.. που πιανει παντα.
Ειμαι σιγουρη γιαυτο!
Διαπιστωνω οτι, ακομη και σε ενα απλο φορουμ που ανταλλασσονται γνωμες για αθωες ψυχες που εχουν την αναγκη μας για να επιβιωσουν, βσιλευει η "κλικα" και "το ξερεις ποιος ειμαι εγω ρε;;" και οι "κολεγιές"!
Ειμαι νομικος και σιγουρα δεν πεφτω απ'τα συννεφα, αλλα λυπαμαι ειλικρινα για την καταντια τοσο των συγκεκριμενων μπουλερς οσο και των "ακολουθων" τους.. που δεν τολμανε ουτε να μιλησουν αν... δεν παρουν αδεια!
μα όχι προς θεού κανένα μπούλιγκ απολύτως!!! αυτολογοκρισία ήταν γιατί νιώθω ότι σπάμμαρα με το σχόλιό μου μία πολύ σοβαρή κατάσταση ! κάπου εδώ σου εύχομαι καλύ δύναμη με το σκύλο ό,τι κι αν γίνει ,προφανώς δεν θα το πράξεις ελαφρά τη καρδία το αντίθετο! ας όψονται αρκετοί εθελοντές που προωθούν αδεσποτο παρακαλώντας για μια μονάχα γωνίτσα στο μπαλκόνι κι όλα καλά..αμ έτσι προωθώ κι εγώ αβέρτα κουβέρτα!

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
1.067
1.117
28
εγω εξακολουθω να πιστευω οτι αξιζει εστω τον κοπο να φτιαχτει μια ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ αγγελια και να μπει εδω, στο φορουμ. ποτε δεν ξερεις. και τουλαχιστον εδω μεσα εχουμε πολλους καλους και εμπειρους. καποιου, καποτε, μπορει να πεσει το ματι, και να γουσταρει την προκληση. δεν πιστευω ουτε εγω πως σε καταφυγιο θα περνουσε τοσο καλα το συγκεκριμενο σκυλι. ναι, οι εθελοντες δεν τα παιρνουν στο καταφυγιο για να τα κακοποιουν (ΒΕΒΑΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ Ε? γιατι η εκπαιδευτρια που το επνιγε και το πετουσε 3 μετρα μακρια, του καταφυγιου ηταν.), αλλα ειναι ενα σκυλι που ακομα εχει διαρροιες, θελει ειδικες τροφες και καποιες θεραπειες δερματικες. συν οτι δε ξερουμε ποσο εχει, συγχωρεστε με, γαμηθει το ανοσοποιητικο του με αποκουελ και κορτιζονες και μαλακιες, οποτε μπορει ανετα να κολλησει και αλλα πραγματα εκει περα.

Last edited:

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
1.067
1.117
28
Nα σηκώσουν παρακαλώ το χέρι όσοι θεωρούν τον εαυτό τους 100% σωστό σε θέματα εκπαίδευσης και σωστής διατήρησης οποιουδήποτε σκύλου. Εγώ πάντως δεν το σηκώνω ούτε με σφαίρες.
οσο για αυτο, ουτε εγω σηκωνω το χερι, και ειμαι και υπερηφανος για αυτο, γιατι ξερω οτι υπαρχουν πολλα ακομη να μαθω, και μαθαινω καθε μερα και κατι καινουργιο, ειτε για εκπαιδευση, ειτε για κτηνιατρικα θεματα. και μου αρεσει, και εχω μερακι και διαθεση, και δε θελω ποτε να σταματησω να μαθαινω.
αν συμπεριλαμβανομαι και εγω σε αυτους που φαινεται σαν να κουνανε το δαχτυλο, λυπαμαι. εχουμε μιλησει μεσω ΠΜ με την θεματοθετρια πολλες φορες παντως να ξερετε, και πιστευω εχω αποδειξει το ποιον μου σαν ανθρωπος πολλακις. και δερματολογους της συστησα, και εκπαιδευτη/συμπεριφοριστη, και προσπαθησα οπως μπορουσα να βοηθησω. και εγω, και πολλοι αλλοι. "κουναω το δαχτυλο" λοιπον, γιατι βλεπω οτι εχω απεναντι μου εναν ανθρωπο που ηθελε απεγνωσμενα να νιωσει δεσιμο με ενα σκυλι, της εκατσε ενα δυσκολο σκυλι, και ηταν και η ιδια τελειως απροετοιμαστη για το τι ακριβως σημαινει να εχεις σκυλο. "κουναω το δαχτυλο" και ταρακουναω, γιατι θεωρω οτι, οπως ειπε και η φιλη @medusa, η συμβιωση τους ηδη δεν ειναι υγιης, και αν συνεχισει ετσι, οταν το σκυλι γινει ολοκληρο γομαρι, θα γινουν ολα χειροτερα. "κουναω το δαχτυλο" γιατι θελω το σκυλι να παει σε εμπειρα χερια, και η γυναικα να βρει την ησυχια της γιατι εχει παθει νευρικο κλονισμο και την βλεπω να πεφτει στα ζαναξ εφ ορους ζωης αν το κρατησει. ΔΕΝ ειναι μια υγιης κατασταση αυτη που διαβαζουμε τοσους μηνες. καθε αλλο.
και ναι, παρακαλεσα το παιδι που συστησα να κανει οτι μπορει μπας και βρεθει καποιος απο το χωρο του για να παρει το σκυλι. ναι, και αυτος μου ειπε ειναι δυσκολο επειδη βγαζει τοση αντιδραστικοτητα σε τοσο μικρη ηλικια και δεν εχει κανενα οριο. αλλα την προσπαθεια μου, την εκανα. και ηταν πολλη περισσοτερη απο το να κουνησω απλα το δαχτυλο.

• Like
Reactions: Koutavomama

Koutavomama

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2025
204
43
52
. αλλα την προσπαθεια μου, την εκανα. και ηταν πολλη περισσοτερη απο το να κουνησω απλα το δαχτυλο.

Εκτιμω αφανταστα οσα κανατε για μενα!
Ο μοναδικος που χωρις κακη προαιρεση και διαθεση χλευασμου με βοηθησε αποτελεσματικα!

• Like
Reactions: TheBestBoi

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.423
8.394
δε μπορω να τα διαβασω ολα αλλα θα πω κατι ακομα, οι προθεσεις δεν αρκουν , δυστυχως λογω του σκυλου ημιαιμου κτλ και των εποχων (ειναι απο τις χειροτερες χρονιες και περιοδους για υιοθεσίες) δεν υπαρχουν προσωρινες λύσεις. Δεν μπορει να παει καπου για λιγο η να τον αναρτησετε και να περιμενετε να βρεθει καποιος μηπως και....Χαθηκε ηδη πολυς χρονος, ταλαιπωρηθηκατε και οι δυο, επρεπε να χει φυγει νωρίτερα, οσο μικρότερος για να εχει περισσοτερες ελπιδες να υιοθετηθει αλλου. Η φιλοζωικη θα της ξεμεινει αλλα καλυτερα επαρχια παρα σε ενα κλουβι Αθήνα.

Η φιλοζωικη που επιμενει να τον κρατησετε εχει κανει αγγελιες και προσπαθειες να βρει αλλου? Σιγουρα κερδιζει χρονο οσο ειναι σε σας αλλα αν δε γινεται εντατικη προσπαθεια να βρεθει κατι αλλο , σπιτι νεο κτλ δεν εχει νοημα.

Καταλαβαίνω οτι ανησυχείτε για τη διατροφη του υγεία αλλα εφοσον θα τον δώσετε ειναι ενα θεμα που δε θα μπορείτε να επεμβετε πια.....Εαν σας περνει οικονομικα, μπορείτε να προσφερθειτε να καλύψτε καποια ιατρικα εξοδα σε βαθος καποιου χρονου που επιθυμειτε ή να πατε και επιπλεον ειδικη τροφη.

Last edited:
  • Like
Reactions: Koutavomama