Εκπαίδευση στο σκύλο από μέσα στο σπίτι να μένει έξω


Mava

Well-Known Member
4 Δεκεμβρίου 2022
396
252
45
Συγκρίνεις ανόμοιες καταστάσεις και ζώα. Οπότε το argument σου δεν βγάζει ιδιαίτερο νόημα.
Η πιο σωστη απάντηση.από σκύλος στην αυλή ή στο σπίτι φτάσαμε στην ζούγκλα ..
 
  • Haha
  • Like
Reactions: Amaliaz and Orjo


Aliki V.

Well-Known Member
1 Μαϊου 2020
554
527
49
Αγαπητή @maldim. Εγώ θα προσπαθήσω να σου θέσω 2-3 θεματάκια για σκέψη...(όχι όμως με τον τρόπο που μου τα έθεσαν κι εμένα πριν 3 χρόνια και κόντεψαν να με φάνε όταν είπα ότι ήθελα να έχω τη Νέλλη στον κήπο μόνιμα)
Κατ'αρχήν καταλαβαίνω ΑΠΟΛΥΤΑ το θέμα σου με τις τρίχες, το ζω καθημερινά (αφού τελικά η Νέλλη έμεινε φυσικά μόνιμα μέσα στο σπίτι) και πλέον συνειδητοποιώ ότι το έχω συνηθίσει, απλά σκουπίζει το ρομποτάκι κάθε 2η μέρα...Ειδικά όταν θα έχεις ένα μωρό που σε 8-10 μήνες μετά τη γέννησή του θα μπουσουλάει και θα βάζει τα χέρια του στο στόμα..ναι είναι σοβαρό. Επίσης δεν ξέρω πόσο σας απασχολεί και η ασφάλεια του μωρού δεδομένου ότι όσο καλά και να είναι τα σκυλιά, ΠΟΤΕ δεν θα μπορείς να τα αφήνεις χωρίς επίβλεψη και πάντα το ένα μάτι θα πρέπει να είναι στο παιδί.
Καταλαβαίνεις ότι τα σκυλιά έξω δεν θα είναι το ίδιο με μέσα. Όσο κι αν έχεις καλή πρόθεση στην αρχή, οι απαιτήσεις του παιδιού και η καθημερινότητα θα μειώνουν σταδιακά το χρόνο που θα ασχολείστε με τα σκυλάκια. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το θεωρήσεις δεδομένο. Όπως και δεδομένη είναι η σχέση που αποκτούν τα παιδιά με το σκυλί. Είναι το μόνο που μετάνιωσα βλέποντάς τη σχέση που έχουν τα κορίτσια τώρα με τη Νέλλη τώρα που είναι ήδη μεγάλες (17 ΚΑΙ 19). Έκανα λάθος που δεν ήθελα σκυλάκι νωρίτερα που μου το ζήταγαν..
Τα σκυλιά που έχουν μάθει μέσα, πράγματι, τους αρκεί πολλές φορές η επαφή μ'εμάς. Μια μικρότερη βόλτα μπορεί να μην τα πειράξει τόσο αρκεί να πάρνουν κάποια προσοχή μέσα στο σπίτι πχ ένα παιχνίδι "ψάξε" στο πάτωμα, ξάπλωμα μαζί στον καναπέ κλπ. Αυτό, τα σκυλάκια που θα είναι έξω δεν θα το έχουν.
Προσωπικά, επειδή το έχω σκεφτεί πολλές φορές, τώρα πια ξέρω ότι αν είχα τη Νέλλη με τα παιδιά μωρά, θα τα κατάφερνα. Όπως τόσοι και τόσοι άλλοι. Παλιά δεν το διανοούμουν. Τώρα ξέρω ότι θα αντιμετώπιζα και τις τρίχες, και την έλλειψη χρόνου και όλα. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι (δεδομένου ότι δεν τίθεται θέμα χώρου, όλοι ξέρουμε ότι τα σκυλιά μέσα στο σπίτι καταλαμβάνουν το χώρο του κρεβατιού τους) η απόφαση εξαρτάται ΜΟΝΟ από τους δυο σας: κατά πόσο θέλετε να προσπαθήσετε ΚΑΙ οι δυο, με περισσότερο κόπο, να κρατήσετε τα σκυλάκια σπίτι με τον ερχομό του μωρού. Αλλιώς η λύση είναι ο κήπος, αλλά θα πρέπει να ξέρετε ότι τι πάρε-δώσε με τα σκυλιά θα μειωθεί δραστικά: δεν θα δίνετε και δεν θα παίρνετε αυτά που έχετε τώρα. Εγώ θα ζητούσα και την άποψη του εκπαιδευτή στη μετάβαση απ το σπίτι -έξω, αν το αποφασίσετε. Εύχομαι να πάρετε τη σωστή απόφαση για εσάς και τα σκυλάκια και με το καλό το μωρό!
 


panosha

Active Member
9 Ιανουαρίου 2022
43
25
Η πιο σωστη απάντηση.από σκύλος στην αυλή ή στο σπίτι φτάσαμε στην ζούγκλα ..
Σωστά. Η ζούγκλα όμως διαμορφώθηκε από απόλυτες και προσβλητικές απόψεις που γράφονται εδώ - και συνεχίζετε - χωρίς σεβασμό στους συνομιλητές σας. Δικαίωμα σας δεν είναι, δυστυχώς όμως, οι υπεύθυνοι του φόρουμ το επιτρέπουν. Αυτοί θα εισπράξουν και τα αποτελέσματα της ποιότητας και του αποτελέσματος που επιθυμούν γι΄ αυτό το χώρο.

Όλα τα σκυλιά δεν είναι ίδια, όπως δεν είναι ίδιοι και όλοι οι άνθρωποι. Δεν υπάρχουν λοιπόν απόλυτες λύσεις που ισχύουν για όλες τις περιπτώσεις συμβίωσης ανθρώπου (πρώτα) - σκύλου (μετά). Υποψιάζομαι μάλιστα, ότι μερικές από τις ανόητες προσεγγίσεις "αγάπης" που διάβασα σε αυτό το νήμα, αφορούν περιπτώσεις που έχουν περιορίσει τα σκυλιά τους βασικά στον καναπέ και τα αντιμετωπίζουν περισσότερο ως παιδιά, παρά ως σκύλους._
 
  • Like
Reactions: Aliki V.


GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.815
5.047
patra
grdane.blogspot.com
ο σκύλος είναι κοινωνικό ζώο σωστα...
αγελαίο θα έλεγα ακόμα καλύτερα.
όταν μιλάμε για έναν σκύλο ως συνήθως και μια ανθρώπινη οικογένεια... το σωστό είναι
ο σκύλος να μένει μαζί με την οικογένεια του ως αγέλη μέσα ή εξω ... όλοι μαζί
όταν μιλάμε για ένα σκύλο μόνο του έξω στην αυλή και η οικογένεια μέσα... σίγουρα ο σκύλος στερείται την ικανοποίηση του αγελαίου ζώου σε ένα μεγάλο βαθμό και αναπτύσσει πολλές φορές ανάλογες συμπεριφορές διαφορετική κατά περίπτωση και φυλή.

αν όμως μιλάμε για δύο, τρία και περισσότερα ζώα έξω στην αυλή... και ειδικά όχι δεμένα με αλυσίδα, σαφώς και ικανοποιείται το ένστικτο της αγέλης, τα σκυλιά δημιουργούν την δική τους αγέλη, (μέσα στην οποία ανήκουμε κι εμείς εφόσον περνάμε αρκετό χρόνο μαζί τους). ΑΝ όχι μας δέχονται στην αγέλη τους αλλά εν παρουσία μας βλέπουμε να υπακούν τους δικούς τους κανόνες... εκτός κι αν έχουμε καταφέρει να παραμείνουμε οι αρχηγοί της αγέλης.
αν τους δίνουμε πράγματα να ασχολούνται να μην βαριούνται δυο ή τρία σκυλιά μια χαρά περνάνε έξω...
πάντα το καλύτερο, είναι να κρατούν όλη την αγέλη ενωμένη, βλέπε @vrmode
δεν κακοπερνάνε όμως ούτε θεωρείται κακοποίηση.
έλεος.


στο θέμα μας...
το πρώτο βήμα το έχετε κάνει..
βγάλτε έξω τα σπιτάκια τους... αρχίστε να ταΐζετε έξω... αρχίστε να παίζετε έξω... αρχίστε να τα αφήνετε καμιά ώρα μόνα τους έξω... σταδιακά ανεβάζετε τους χρόνους.. καλό είναι να υπάρχουν κλαδιά να μπορούν να παίξουν... να μασουλήσουν... καμιά μπάλα να κυνηγήσουν... να υπάρχει οπτικό πεδίο έξω... να κουτσομπολεύουν τους περαστικούς... να μην βαριούνται... να μην σταματήσετε ποτέ να περνάτε μια δυο ώρες καθημερινά μαζί τους...
πιστέψτε με είναι πολύ καλύτερο να αποφασίσετε να έχετε μια δυο ώρες την ημέρα ποιοτικό χρόνο μαζί τους... παρά 8 ώρες να βρίσκεται σε ένα καναπέ κι εσείς απλά να βρίσκεστε δίπλα του.
 
  • Like
Reactions: panosha and vrmode


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.609
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3