Εκτροφής και πώληση κουταβιών με συμβόλαιο στείρωσης!

liajoe

Well-Known Member
Επισης ξερω ιδιωτες χομπιστες ιδιοκτητες σκυλων εκθεσεων που και μπορουν να καταλαβουν την ποιοτητα πολυ περισσοτερο απο "εκτροφεις¨, που εγιναν εκτροφεις γιατι μικροι δεν ταπαιρναν τα γραμματα, γινανε πρωτα "εκπαιδευτες" και μετα αρχισαν τα ζευγαρωματα...Η ηταν πετσοπαδες και εκαναν και ζευγαρωματα στο χτημα...Με επωνυμια βεβαιως...
Οι σοβαροτεροι εκτροφεις διεθνως και ιστορικα αλλα και τωρα, ειναι χομπιστες ιδιωτες που εξελιξαν το χομπι τους στο επομενο επιπεδο. Καμμια σχεση με "κτηματα" και αλλες ...τριχες.
Εσεις ομως, επειδη οντως υπαρχουν ΒΥΒ, θελετε να τους σταματησετε ολους...
Συμφωνώ οτι όλοι ξεκινάμε από την αρχή και η αρχή τις περισσότερες φορές είναι χόμπι και καλύτερα ίσως γιατι με μεγαλύτερη αγάπη φαντάζομαι ότι θα το κάνουν. Θα ήθελα όμως να πιστεύω ότι αυτός που θα ενδιαφερθεί θα ξεκινήσει τις προσπάθειες του μέσο ενός αξιόπιστου εκτροφέα, όπως προανέφερες.

Έχεις δίκιο επίσης για την φοβία όλων όσο αφορά τους BYB απλά γιατί είναι απάνθρωπο. (Βέβαια, θα μου πεις εδώ αφήνουμε και πεθαίνουν μωρά/παιδιά από την πείνα σε όλο τον κόσμο, τα σκυλιά θα τους ενδιαφέρουν?...)
Απλά το "καινούργιο μέτρο" ίσως να βοηθήση να μη γίνει τόσο εύκολα.

Κάτι άλλο είναι η ραγδαία αύξηση εκτροφέων/εκπαιδευτών.
Έχουμε καταντήση να έχουμε περισσότερους εκτροφείς και
εκπαιδευτές απο ότι είναι τα σκυλιά μας και τώρα πληθαίνονται και αυτά.

Καλημέρα:)

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Σορυ αλλα για μενα η δημιουργια νεων πλασματων δεν πρεπει να ειναι χομπυ αλλα επαγγελμα-ισως οχι ακριβως αν δεν βγαζεις λεφτα απο αυτο. Να μη σου πω οτι θα επρεπε να υπαρχουν ειδικα σεμιναρια που πρεπει να παρακολουθησεις για να παρεις αδεια! Ε και θα πρεπει να υπαρχει σδεια αναπαραγωγης. Αν τα εχεις αυτα εκτρεφεις αν οχι der pulen!! Ετσι θα εχεις και μορφολογικα καλα σκυλα αλλα και οσο το δυνατον υγιη..
Α... και οσοι γινονται κατι επειδη δεν μπορουν να κανουν κατι αλλο ειναι οχι καλοι για μενα. θα μιλησω για το δικο μου επαγγελμα. Πολλοι επιστημονες που εχουμε ειναι πλασματα πολυ περιεργα με αδυναμια κοινωνικοποιησης. Εχω την εντυπωση οτι γιναν επισημονες γιατι μονο να διαβαζουν μπορουσαν. Συνηθως αυτοι ειναι κακοι στη δουλεια τους αδυνατουν να παρουν πρωτοβουλιες γιατι μονο διαβαζουν..:D Τα παντα πρεπει να τα κανεις απο αγαπη.. ειδικα για ενασχολησεις που ειναι τεχνη οπωςλες!!

GAIA LYKAIA

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2007
614
16
57
Θεσσαλονίκη
gaialykaia.com
O ιδιωτης απο εκτροφεα παιρνει σκυλο ΕΚΘΕΣΕΩΝ (αρα με εκτροφικη αξια) οχι συντροφιας..
Δηλαδή εννοείς ότι από μία γέννα εκτροφέα που έχει δώσει 10 σκυλιά, αυτομάτως και τα 10 είναι εκθεσιακά; Μπορείς να μου αναφέρεις 1 τέτοια γέννα στον κόσμο; Μία θα μου είναι αρκετή.... Γιατί εμείς (στην αρχή είμαστε βέβαια) θεωρούμε το 4 στα 6 τρομερή επιτυχία, όταν άλλα εκτροφεία με διπλάσια χρόνια στην πλάτη τους έχουν γέννες με 1 στα 6....

...Υπαρχουν ιδιωτες που εκτρεφουν με συνιστωμενους αναπαραγωγης (οπερ εκθεσεις-τεστ χαρακτηρα-τεστ δυσπλασιας) αυτη τη στιγμη που μιλαμε.Φυσικα στο μελλον θα ειναι εκτροφεις-απλα ειναι στην αρχη...
Μήπως με τον όρο Ιδιώτες εννοείς όλους όσους δεν έχουν κάνει έναρξη επαγγέλματος στην Εφορία ως........ τι; Κτηνοτρόφοι....; Λίγο δύσκολο να διατηρήσεις 2 Παράγωγα Ζώων σαν αρχή το βλέπω.....
Γιατί, από τη στιγμή που ένας Ιδιώτης εκτρέφει με συνιστώσες (μάλλον ήθελες να πεις και όχι συνιστωμενους) αναπαραγωγής, πάει να πει ότι γνωρίζει την ύπαρξή τους, τους όρους και περιορισμούς λειτουργίας τους... έτσι δεν είναι;.... Άρα, δεν είναι Ιδιώτης πλέον..... Άρα, για τι πράγμα μιλάμε;

...Οι ...γενετιστες δεν εχουν καμμια σχεση με την εκτροφη....
Η εξίσωση:
FX = S (1/2)n+n’+1 (1 + FA)
σου λέει τίποτε;

...Δεν εχουν εντοπιστει τα συγκεκριμενα γονιδια που προκαλουν ασθενειες........
Αυτή είναι η προσωπική σου άποψη, ή μεταφέρεις κάτι που άκουσες κάπου;

Λοιπόν, έχουμε και λέμε:
Απάλειψη μεγέθους 7.8kb υπεύθυνη για την οφθαλμική γενετική ανωμαλία στα Collie (Δημοσίευση στο Genome Research, Vol 17, Issue 11, 1562-1571 - αποτελέσματα pdf)
H CNGB3 μετάλλαξη στους σκύλους ανάλογη της εκφυλιστικής ACHM3 αχρωματοψίας στους ανθρώπους (Δημοσίευση στο Human Molecular Genetics 11(16): 1823-1833)
Χαρτογράφιση του πρωτεύοντος γονιδίου υπεύθυνου για την Οφθαλμική Ανωμαλία στα Collie (Δημοσίευση στο Genomics 82: 86-95)
Γενετική Μοριακή Ανάλυση του κλώνου του μικρόσωμου οικιακού σκύλου (Δημοσίευση στο Nature, 440(7081):E1-2)
και πολλά άλλα που δεν έχω το χρόνο τώρα να αναφέρω

Ίσως αυτό το άρθρο του Nature, Dog genome sequence and analysis, να σε βοηθήσει λίγο να κατανοήσεις το μέγεθος της δουλειάς που γίνεται στο σκύλο και στο γονιδίωμά του και τα εργαστήρια και τους επιστήμονες που ασχολούνται σοβαρά με το θέμα..

...ουτε μπορει ενας γενετιστης πρακτικα να συστησει ζευγαρωμα για μορφολογια.........
Γιατί; Έχεις ρωτήσει κάποιο Γενετιστή εσύ και ξέρεις; Ή δε πιστεύεις ότι διαφορετικά μορφολογικά χαρακτηριστικά διέπονται από διαφορετικούς κανόνες; Για να στο πω απλά, πιστεύεις ότι με την ίδια ευκολία αλλάζει το ύψος του σκύλου και με την ίδια η θέση της ουράς; Ή με την ίδια ευκολία αλλάζει η θέση της ουράς και ο τρόπος μεταφοράς της;

...Η εκτροφη ειναι τεχνη.........
Όντως η εκτροφή περικλείει ένα παράγοντα τέχνης μέσα της, αλλά με τον τρόπο που το θέτεις μου θυμίζει εκείνους τους πλανόδιους στην Αμερικανική Δύση, στις αρχές του 19ο αιώνα, που πουλούσαν εκείνα τα θαυματουργά ελεξήρια σε μπουκαλάκια, τα οποία μόνο αυτοί μπορούσαν να παρασκευάσουν..

...GAIA...δεν ξερω αν εσεις εκτρεφετε μονο απο ...θαυματα,......
Όχι, τα θαύματα τα έχουμε αφήσει εμείς σε πιό κλασσικούς εκτροφείς του χώρου. Εμείς εφαρμόζουμε σύγχρονες τάσεις Δυναμικής Πληθυσμών, και Κληρονομικότητας, πολύ παρακολούθηση (επιτόπια, όχι μέσω ανταποκριτών) σημαντικών εκθέσεων της Φυλής μας, ενημέρωση από τους 3 κορυφαίους Ομίλους Φυλής και κοιτάμε (παρακολουθούμε) πολλά σκυλιά... όχι αποκλειστικά αυτά που γράφουν Νέα, αλλά κάτι άλλα που δεν τα αναφέρει κανείς αλλά για μας είναι πραγματικά διαμάντια. Και γιαυτό έχουμε και τα αποτελέσματα που έχουμε... έμπρακτα, όχι στα λόγια.... όπως είναι το ελληνικό...

...αλλα ενας σκετος "εξαιρετος" δικαιουται να ζευγαρωσει ...διεθνως. ......
Ναι, βάση κανονισμών. Αλλά εγώ δε θα ζευγάρωνα ένα σκέτο εξαίρετο ποτέ. Έναν 35 φορές "Εξαίρετος" (σε 35-38 εκθέσεις) θα τον ελάμβανα υπόψην μου. Αν ήταν και Club Winner (μέσα στην 3αδα) θα ενίσχυε τις πιθανότητές του. "Εξαίρετος" μπορεί να πάρει και ένα σκυλί συντροφιάς απ' ότι σου έχω πει...

...Εσεις ομως, επειδη οντως υπαρχουν ΒΥΒ, θελετε να τους σταματησετε ολους......
Εμείς ποιοί; Και ποιούς όλους;

Last edited:

BasKal

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2007
423
2
Οπως εγραψα και παραπανω και αλλου, ολες οι εκτροφες για show - εργασια, δινουν και σκυλια επιπεδου πετ, για τα οποια η στειρωση η εστω η αποφυγη αναπαραγωγης ειναι μονοδρομος. Και τα οποια δεν μπορουν να εχουν την χρηση, ουτε την τιμη των κουταβιων εκθεσεων. Για αυτα ενα συμβολαιο στειρωσης θα ηταν πολυ χρησιμο. Αρα μακρυα απο μενα η αντιληψη που μου αποδιδεις.
Παρεπιπτοντως δεν επιτιθεμαι στην εκτροφη σας - αναφερομαι κατα καιρους σε σας γιατι ειστε οντως εκτροφεις ...Και γιατι εχετε αποψεις προς συζητηση...ευτυχως.
Αλλα, πριν γινετε εκτροφεις μηπως εισασταν "ιδιωτες"; Η γεννηθηκατε με το...χαρισμα;

Οταν παραπανω αναφερθηκα σε εκτροφεις (με επωνυμια και μελη του AKC) που συστηματικα δινουν κουταβια ΜΟΝΟ σαν πετ με limited registration η και συμβολαιο στειρωσης ως λαμογια, αναφερομαι στους εκτροφεις μονο πετ σκυλων απο πετ γονεις και κατα κανονα γιγαντιαια εκτροφεια -πολλα με πολλες φυλες. Αυτοι στην αμερικη υπαρχουν και ειναι νομιμοι και "επιθεωρουνται απο το AKC" oπως διαφημιζουν.

Ο "σκετος εξαιρετος" και για μενα πρεπει να το παιρνει παντα, σε διαφορους κριτες και πολλες φορες...δεν εννοω ΕΝΑ εξαιρετος οταν λεω "σκετος εξαιρετος"...
Παρολα αυτα στη φυλη μου, ενα θηλυκο με ΖΤΡ 'καλος" και ενα αρσενικο με ΖΤΡ "πολυ καλος" -στη μορφολογια αναφερομαι-θεωρουνται καταλληλοι για αναπαραγωγη. Και μερικα τετοια εχουν αφησει εποχη σαν αναπαραγωγοι ασχετα αν εγω δεν θα τα χρησιμοποιουσα. Το ΖΤΡ ειναι διεθνης εξεταση καταλληλοτητας αναπαραγωγης μορφολογιας - χαρακτηρα.
Δεν νομιζω οτι οι προσωπικες μας επιλογες στην εκτροφη, αν ειναι αυστηροτερες, μας δινουν και το αλλοθι να αμφισβητουμε τους διεθνεις κανονισμους.
Πολυ καλα κανετε και ειστε αυστηροτεροι, ομως οταν καποιος εκτρεφει βαση κανονισμων δεν μπορει να υποτιμαται.

Το οτι εχουν εντοπιστει τα υπευθυνα γονιδια για καποιες παθησεις σε καποια φυλη, δεν αναιρει το οτι για τη συντριπτικη πλειοψηφεια των θανατηφορων κληρονομικων παθησεων ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ απο τους γενετιστες. Ουτε καν ο τροπος που κληρονομουνται δεν εχει ξεκαθαρισει...
Επισης οι γενετιστες περα ισως απο την προβλεψη για τα χρωματα σε καποιες φυλες, δεν εχουν να προσφερουν τιποτε -για την ωρα- ουτε στην εκτροφη για μορφολογικη ποιοτητα στην πλειοψηφια των φυλων. Η γενετικη ειναι αντικειμενο καποιων απο τις σπουδες μου στο παρελθον -αν και ακολουθησα αλλο δρομο τελικα- και την παρακολουθω. Επισης ο ανηψιος μου ειναι γενετιστης -τωρα στο παστερ, πριν διδασκε στο πανεπιστημιο και ειμαστε σε επαφη για νεωτερα. Ακομα λιγα πραγματα με πρακτικη αξια.

"...όχι αποκλειστικά αυτά που γράφουν Νέα, αλλά κάτι άλλα που δεν τα αναφέρει κανείς αλλά για μας είναι πραγματικά διαμάντια. ..."
Τι εννοειτε με το "για μας"; Θα περιμενω απαντηση και δεν θα κανω υποθεσεις φωναχτα. Αποτελεσματα εχουν κι αλλοι παρεπιπτοντως...

Στο τελευταιο "εσεις" αναφερομαι σε πολλα μελη και οχι συγκεκριμενα, του φορουμ, τα οποια επιτιθενται στους ιδιωτες αδιακριτως ενω υπαρχουν πολλοι "τυποι". Σιγουρα ο κοινος ΒΥΒ ειναι καταπτυστος, αλλα εχει κι αλλους.
Εγω θελω να σταματησω μονο τους πραγματικους ΒΥΒ. Που μπορει να ειναι και επωνυμοι, σε διοικητικα, κλπ. Ο ιδιωτης που ζευγαρωσε νικητες, με τεστ χαρακτηρα και δυσπλασιας ειναι μια χαρα...Δεν δικαιουται να του επιτιθεται κανεις.

Tελειωνοντας, εγω ειμαι υπερ του Limited registration (και μιας εκπτωσης στην τιμη) για τα πετ, αλλα δεν νομιζω οτι στα πλαισια της FCI ειναι νομιμο.
Το συμβολαιο στειρωσης ειναι καλυτερο, αλλα επισης δυσκολο στην εφαρμογη.

Last edited:

GAIA LYKAIA

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2007
614
16
57
Θεσσαλονίκη
gaialykaia.com
Συνεχίζοντας, περιμένω μια απάντηση στο:

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο BasKal
...Οι ...γενετιστες δεν εχουν καμμια σχεση με την εκτροφη....

Η εξίσωση:

FX =S(1/2)n+n’+1 (1 + FA)

σου λέει τίποτε;

...Αλλα, πριν γινετε εκτροφεις μηπως εισασταν "ιδιωτες"; ....
Συνεχίζουμε να είμαστε ιδιώτες... και θα είμαστε πάντα.... τα βιοποριστικά μας τα λύνουμε από αλλού.... Δεν είμαστε επαγγελματίες Εκτροφείς.... ερασιτέχνες είμαστε....

...Ουτε καν ο τροπος που κληρονομουνται δεν εχει ξεκαθαρισει.......
Αυτό ούτε καν θα το σχολιάσω... είναι γελοίο.....

...για τη συντριπτικη πλειοψηφεια των θανατηφορων κληρονομικων παθησεων .......
Θα ήθελες να μου αναφέρεις μερικές από αυτές τις πλειοψηφικές παθήσεις που εκκρεμούν ακόμη...

...Επισης οι γενετιστες περα ισως απο την προβλεψη για τα χρωματα σε καποιες φυλες, δεν εχουν να προσφερουν τιποτε -για την ωρα- ουτε στην εκτροφη για μορφολογικη ποιοτητα στην πλειοψηφια των φυλων........
Μήπως είδες καθόλου το #23; Αναφέρω κάτι σχετικό ή όχι.....;

Επίσης, απ' ότι καταλαβαίνω, την αποκωδικοποίηση του γωνιδιώματος του σκύλου την θεωρείς τίποτε.....

...Ο ιδιωτης που ζευγαρωσε νικητες, με τεστ χαρακτηρα και δυσπλασιας ειναι μια χαρα........
Είναι μια χαρά γιατί:
Έχει που να δώσει τα 8 κουτάβια...
Τα 2 σκυλιά που έχει του άνοιξαν τα μάτια και ξέρει τι κάνει, οπότε επόμενος στόχος, η "Καλυτέρευση της Φυλής"....
Εξετάζουμε καθόλου το πως κατέληξε να πάρει τα σκυλιά (πάντα του άρεσαν και ήθελε και αυτός ένα, είχε και ο ξάδελφός του ένα)

και τελειώνοντας, σε τι ακριβώς δε σου έχω απαντήσει; γιατί η μορφή της γλώσσας "Κι εγω περιμενω αλλου μια απαντησουλα, που δεν χρειαζεται λινκς." δεν είναι του στυλ μου....

BasKal

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2007
423
2
Ενα παραδειγμα; Η δικη μου φυλη ταλαιπωρειται απο Μυοκαρδιοπαθεια (DCM). Εντελως αθεραπευτη και εντελως ακομα "μυστηριο" για τους γενετιστες.
Ο τροπος μεταδοσης απο τους γονεις, (αυτοσωμος κυριαρχικος - αυτοσωμος υπολειπομενος, φυλοσυνδετος, πολυγονιδιακος), παραμενει αδιευκρινιστος.
Τα υπευθυνα γονιδια δεν εχουν εντοπιστει.
Η αναλυση του γονιδιωματος μπορει να οδηγησει στον εντοπισμο αλλα οχι τοσο συντομα οσο ισως φανταζεστε, ακριβως λογω του μεγαλου αριθμου πιθανον ενοχων γονιδιων. Μονο αφελεις μπορουν να ισχυριζονται οτι τα θεματα των κληρονομικων ασθενειων του σκυλου εχουν ηδη λυθει.

H μορφη της γλωσσας ειναι παντα καλο αλλοθι...Ποια "διαμαντια" δεν γραφουν νεα τελικα; Αυτα που δεν εκτιμουν οι 'ασχετοι' κριτες μηπως;

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Σχετικά με το συμβόλαιο στείρωσης ...

Θα απαντήσω όπως πιστεύω ότι θα απαντούσε ο denis........

XAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXA

!!!!!!!!!!
Στόχος ΜΟΥ είναι να ζευγαρώνουν ιδιώτες σκυλιά που αξίζουν πραγματικά και ΟΧΙ αποκλειστικά εγώ ... μάλλον να έχουν την παιδεία να το κάνουν ... απιαστος ναι ... ;) :rolleyes: ... θέλω να σταματήσουν τα ζευγαρώματα ιδιωτών ΟΠΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ - έχει διαφορά -

Διαφωνώ με το ότι ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να ενθουσιαστείς με σκυλι που έχεις δώσει ώς χαμηλότερη επιλογή από την δικιά σου ... έχω όμως μικρή σχετικά πείρα και ακόμα μικρότερη όταν το έπαθα, αν και το σκυλί το είχαν δεί αλλοι και άλλοι ... δεν επιμένω όμως ...

Καταλήγωντας θα σας έλεγα να μην ''τσακώνεστε'' γιατί η εκτροφή είναι επιστήμη , με λίγες δόσεις τέχνης και ακόμα τύχης αλλά σίγουρα και τεράστιες δόσεις εμπειρίας ... αν ψάχνουμε το αποτέλεσμα μπορεί να το συναντήσουμε πηγαίνοντας από πολλούς δρόμους, ή συνδυασμούς τους ...

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Χμμ και πως θα γινεται ελεγχος ποιοι εχουν την παιδεια να το κανουν?
υ.γ. γουελκομ μπακ

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Κακως.. δηλαδη εγω απλα μπορω να παρω τηλεφωνω στον ΚΟΕ ΜΟΕ και να δηλωθω ως εκτροφεας? Δεν πρεπει να τηρω καποιες προυποθεσεις.. Τοσο σε επιπεδο τι σκυλια εχω οσο και τι εγκατασταασεις?

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Εχουμε πεί ... ΟΧΙ ...

Και ηθικά δεν είναι σωστό ...

τι σκυλιά έχεις ... εκτροφή = βγάζω καλύτερα από αυτά που έχω (το λέω πολύ απλά) άρα δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κάποιον να προσπαθήσει. ;)

εγκαταστάσεις δεν παίζουν ΚΑΝΕΝΑΝ ρόλο, πολλοί παγκόσμιοι πρωταθλητές έχουν γεννηθεί στο σαλόνι διαμερισματος ...

Θα μπορούσαν να ελέγχονται άλλα πράγματα όμως κυρίως πάνω στην γέννα πχ εξετάσεις υγείας - μορφολογίας κλπ, να κρίνεται η δουλειά σου , κάτι που δεν γίνεται βέβαια ...

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Τι εννοεις ηθικα δεν ειναι σωστο?
Μπορει να εχουν γεννηθει σε σαλονι.. αλλα το σημαντικο ειναι αυτο το σαλονι να παρεχει ολα τα απαραιτητα ωστε να εξασφαλιζεται η υγεια και η υγιεινη της μαμας και των μικρων. Αν γινεται αυτο οκ..
Τελικα δεν μου απαντησες αν εγω μπορω να γινω εκτροφεας και πως? Πως γινεται ο διαχωρισμος?

BasKal

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2007
423
2
Μετρανε: Η ποιοτητα (αντικειμενικη οσο ειναι δυνατον-τα ιδιωτικης αντιληψης "διαμαντια" δεν με πειθουν...Μονο αν ο εκτροφεας μας εχει πηξει στους πρωταθλητες και μετα απο αρκετα χρονια εμπειριας ), των γεννητορων, η σκεψη για το ποιος συνδυασμος θα γινει, η ποιοτητα των απογονων και οι φροντιδα για την καλη διαβιωση των γεννητορων και των απογονων. Οι καλυτεροι εκτροφεις ιστορικα ηταν παντα χομπιστες-δεν εννοω ασχετοι που κανουν το κεφι τους αλλα "αρρωστοι" ερασιτεχνες που αφιερωσαν τη ζωη τους στη φυλη. Απο αυτους προερχονται και οι σημαντικοτεροι κριτες. Η κυλοφιλια μονο με τον "ιδιωτη" μπορει να εχει σχεση σαν τετοια. Οι επαγγελματιες την διαστρεφουν οσο και οι ασχετοι.
Οι "εγκαταστασεις' οσο καλες και να ειναι, ειναι μαλλον κακες για τα σκυλια τα ιδια . Ειναι συνθηκες "αποθηκευσης" με συνεπειεσ και στον ψυχισμο και στην υγεια τους.
Θα ελεγα οτι η αντιληψη οτι η εκτροφη πρεπει να ειναι επαγγελμα και να τελειται σε κενελ αναχρονιστικη. Φυσικα δεν δεχομαι και το ...γκαραζ η την ταρατσα της ελληνικης πραγματικοτητας των ΒΥΒ.
....................
Τυποις, μπορεις να παρεις επωνυμια αυριο το πρωι. Αλλα εκτροφεας γινεται αυτος που εχει το σαρακι μεσα του. Η διαφορα ειναι αναλογη με καποιον που εχει καρτα σε ενα γυμναστηριο και παει καποιες φορες και εναν πρωταθλητη-οχι τοσο στην επιδοση αλλα στην αφοσιωση.

Last edited:

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Δε γινεται διαχωρισμος? Η δε γινεται να γινω εκτροφεας:confused: Αν ειναι το πρωτο τελικα ο διαχωρισμος εκτροφεα και ΒΥΒ ποιος ειναι? Γιατι αν εγω αρκει να δηλωσω εκτροφεας για να γινω.. απλα θα ειμαι το ιδιο επικινδυνη αλλα με τιτλο. επισης αν ισχυει αυτο ναι τοτε δεν εχει σημασια το συμβολαιο στειρωσης αλλα ουτε και για να μιλαμε για αγορα απο εκτροφεις. Απλα για αγορα απο ανθρωπους που εμπιστευομαστε..

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Οι "εγκαταστασεις' οσο καλες και να ειναι, ειναι μαλλον κακες για τα σκυλια τα ιδια . Ειναι συνθηκες "αποθηκευσης" με συνεπειεσ και στον ψυχισμο και στην υγεια τους.
Οταν λεω εγκαταστασεις δε μιλαω για χωρο η κατι τετοιο. Αλλα σιγουρα μια φορμα δε θα επρεπε να υπαρχει ωστε να μην μπορει ο καθενας να κανει οτι να ναι. Δε μιλησα για επαγγελμα.. και η ιστιοπλοοια χομπυ ειναι αλλα αυτο δε σημαινει οτι περνω τωρα αυριο εγω ιστιοπλοικο και αρχιζω και τρωω καραβακια.. τζετ σκι 300 ποιντς λουομενος 100 ποιντς!! πρεπει σε καποια θεματα να εχεις ελεγχο για το αν μπορεις να κανεις το χομπυ σου η οχι. Αλλωστε φανταζομαι για να εχεις κερδος βιοποριστικο μαλλον παπυ μιλ πρεπει να εχεις παρα εκτροφειο..

BasKal

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2007
423
2
Η διαφορα εκτροφεα και ΒΥΒ ειναι η αντιληψη για το τι ζευγαρωνει και με ποιο σκοπο. Ειναι μαλλον λεπτη. Τα νομικα δεν παιζουν και τοσο ρολο (δεν μιλαω για κακες συνθηκες-αυτες ειναι παντα απαραδεκτες αν υπαρχουν ).
Υπαρχουν ΒΥΒ καραμπινατοι με νομιμες εγκαταστασεις και επωνυμια και εκτροφεις σοβαροι με 2 σκυλες σε διαμερισμα-δεν μπορεις να τα βλεπεις μονο απο αυτη τη σκοπια.
Τελικα αυτο που τους διαχωριζει ειναι η προσεγγιση και η δραση τους. Και η ποιοτητα αυτου που βγαζουν.

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Αρα δεν υπαρχει καμια προστασια τοσο για τα σκυλια οσο και για τον μεσο μελλοντικο ιδιοκτητη σκυλου. Ολα επαφυονται στην καλη θεληση του διασταυρωτη -εκτροφεα η ΒΥΒ-. Αρα η κουβεντα πρεπει να παει ενα βημα πιο πισω. Αγνοωντας ορισμους οπως ΒΥΒ εκτροφεας εγκαταστασεις κλπ συμφωνειτε η οχι οτι θα πρεπει να υπαρχουν αδειες για διασταυρωσεις σκυλων. Να μαζευτουν καποιοι ανθρωποι που ξερουν ποιες προυποθεσεις πρεπει να υπαρχουν για να διασφαλιζεται η υγεια των σκυλιων και οι βασοικοι κανονες για τη διατηρηση του προτυπου..
Αν καποιος μπορει να αποδειξει οτι τους τηρει μπορει να διασταυρωνει αλλιως οχι..

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
xritaki,

υπάρχει:
α. ο εκτροφέας
β. ο αναπαραγωγέας

Ο πρώτος εκτρέφει με πλάνο, όραμα και ουσιαστικό σκοπό την βελτίωση του "υλικού" του και κατά συνέπεια της φυλής την οποία υπηρετεί. Ο δεύτερος αναπαράγει χωρίς πλάνο, χωρίς όραμα και με άλλον σκοπό... την βελτίωση του "υλικού" του και της φυλής την έχει γραμμένη στα παλαιότερα των υποδυμάτων του.

Δεν χρειάζεσαι για κανένα απ' τα δύο σούπερ - ντούπερ εγκαταστάσεις! Ποιο απ' τα δύο θες να γίνεις πρέπει να αποφασίσεις!

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Εγω θελω να γινω διευθυντης φαρμακευτικης!! Το θεμα ειναι αν θελουμε να λεμε οτι προστατευουμε τις φυλες δεν πρεπει να δωθουν αδειες ωστε να μπορει μονο αυτος που εχει το οραμα να αναπαραγει? Η τελος παντων να υπαρχει ενας ελεγχος.. Μην κολλατε στις εγκαταστασεις.. ειπαμε δε μιλαω για σουπερ χωρους αλλα οτι δε θα εχει τα νεογγενητα μες στη βροχα.. αν κανει το σαλονι.. το σαλονι.. θεωρειτε οτι πρεπει να ελεγχεται η οτι πρεπει να το αφησουμε στην καλη θεληση του καθενοσ?

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.308
Μέλη
20.070
Νεότερο μέλος
Nelson Thea