Εκτροφείο για Beagle




Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
Έχω διαβάσει οτι με 2 φορές την ημέρα βόλτα , τα σκυλιά αυτά είναι μια χαρά ΚΑΙ για διαμέρισμα . Και το διασταυρώνω αυτό καθώς συχνά πυκνά βλέπω στον δρόμο αθρώπους που εχουν Beagle.
Ισχύει αυτό ?
Θέλω να πώ οτι σκέφτομαι να πάρω ενα Beagle ( θα μου χαρίσουν βασικά ) και μένω σε διαμέρισμα . Λόγω προγράμματος της σχολής μου θα λείπω κατα ΜΟ απο το σπίτι απο τις 9 μεχρι τις 8 , υποθέτω την πρωϊνή και απογευματινή βόλτα την καλύπτω . Απο την άλλη στο σπίτι μένουν οι γονείς μου , οπότε δεν θα είναι μόνο όλη μέρα σπίτι του .

Έχω και άλλες απορίες σχετικά με την ιδιοσυγκρασία και τα γενικά χαρακτηριστικά του σκύλου αυτού , πχ για το γάβγισμα κλπ κλπ , και θα ήθελα να μάθω κάποια πράγματα προκειμένου να δω εάν είμαι σε θέση να συντηρήσω ένα. Όπως καταλαβαίνετε δεν θέλω να βρεθώ στην δύσκολη θέση να το "μετανοιώσω" και να το δώσω πίσω .

Πέραν των μαρτυριών και εμπειριών που είναι σαφώς χρήσιμες , αλλα παράλληλα και γενικευμένες , υπάρχει κάποιος πλήρης οδηγός , κάποιο βιβλίο , κατι τεσπα που θα αναλύει την φυλή αυτή ??
 


greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
51
Πατρα
Οι γονεις σου τι λενε,συμφωνουν με το να αποκτησεις ενα σκυλακι που θα το συντηρουν αυτοι απο τις 9-8?
Εχει αρκετες παραμετρους η αποκτηση του σκυλου σε αυτην την ηλικια.
Αν ψαξεις μεσα στο φορουμ θ δεις πολλα θεματα πανω σε αυτον το τομεα.
 


Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
ο πατέρας γυρνάει αργά , οπότε βγαίνει εκτως μάχης :pP
Η μάνα μου είναι πολύ φιλόζωη , όχι με την κακή έννοια της ζωο-ψύχωσης που παντού να βλέπει εχθρούς (σορρυ για τους φιλόζωους , καταλαβαίνω φαντάζεστε ποια κατηγορία εννοώ) , αλλα με την έννοια οτι πάντα αγαπούσε και αγαπάει τα ζώα. Το οτι μένουμε σε διαμέρισμα είναι ο παράγοντας που μας κρατούσε πάντοτε απο το να αγοράσουμε κάποιο ζώο πέραν του...χρυσόψαρου.
Πάντα ήθελε κάποιο ζώο στο σπίτι . Μάλιστα μου είπε οτι μια γάτα θα την ήθελε , αλλα προς το παρόν όχι (θέλω αλλα δεν θέλω φάση , καταλαβαίνεις ) , και εμένα μου αρέσουν οι γάτες αλλα αυτο που με "ξενερώνει" είναι η ανάγκη της φροντίδας και της δυσκολίας για τον καιρό που πιθανών θα πρέπει να λείπουμε για καιρό απο το σπίτι (πχ Καλοκαίρι) . Ο σκύλος σαφως ΚΑΙ μεταφ΄λερεται ευκολα αλλα και έχουμε γνωστο μας με κηπο οπου θεωρητικά θα μπορούσε να φιλοξενηθεί για κάποιο καιρό .

Έτσι στρέφομαι στην αναζήτηση -προς το παρόν κάνω την έρευνα , και προσπαθω να την κανω οσο πιο διεξοδική γίνεται - ενος μικρόσωμου και μεσαίου σκύλου και μου έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον το Beagle .
Γνώριζα οτι ανηκει στην κατηγορία "κηνυγετικό" αλλα δεν ήξερα (με βαση αυτα που διαβαζω) οτι είναι τόσο υπερδραστήρια , υπερκινητικά κλπ κλπ (τουλάχιστον δεν νομίζω οτι είναι τόσο "τρελά" όσο τα Κόκερ Σπανιελ) επειδη καθε φορά που θα δω στην σχολή μας αλλα και στον δρόμο Beagle , αυτό ουτε τρέχει σαν τρελό , ουτε τίποτα. Το αντίθετο μάλιστα , είναι φιλικότατο και αξιαγάπητο με τους ξένους! :)
Χθές μάλιστα είδα ενα Beagle με τον ιδιοκτητη στην βόλτα τους , και αφου πιάσαμε την κουβέντα με αφορμή την σκυλίτσα του , αυτη κατευθειαςν ετρεχε χαρουμενα γυρω μου , πηδουσε επάνω , την χάϊδευα κανονικά κλπ και δεν μπορούσα να φανταστώ οτι είναι τοοοσο ενεργητικό !! :)

Αυτά πάνω κάτω

Προς το παρόν θέλω να ψάξω όσο περισσότερες πληροφορίες γίνεται (σκέφτομαι να αγοράσω 1 βιβλίο που βρήκα) ,για να ζυγισω τα + και τα - της κατάστασής μου , με το πρόγραμμα , το σπίτι κλπ πρωτού κάνω κάποιο λάθος και τελικά αποκτήσω ένα , χωρις ουσιαστηκά να μπορώ να το συντηρήσω , και όπως καταλαβαίνετε αυτό είναι και άσχημο αλλα και πρόβλημα , για τον σκύλο αλλα και εμένα !!

καλή συνέχεια σε όλους και ... ελπίζω οποιος μπορεί να με διαφωτίσει !! ;)
 
Last edited:


Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Ξεκίνα αρχικά με την αναζήτηση ενός καλού εκτροφείου για τον μελλοντικό σου σκύλο,
ώστε να πάρεις ένα beagle και όχι κάτι που μοιάζει με αυτό, να έχει ισσοροπημένο χαρακτήρα και να είναι υγιές.

Επειδή έχω ζήσει με υπερδραστήριο σκύλο και μάλιστα κατά τη διάρκεια της φοιτητικής ζωής,
θέλω να σου επισημάνω πως είναι δύσκολη υπόθεση.

Σκυλιά με μεγάλη ενέργεια θα γίνουν πολύ πιο εύκολα καταστροφικά σε σχέση με σκυλιά μέτριας ή και χαμηλής ενέργειας, αν και δεν είναι κανόνας, υπάρχουν και άλλες παράμετροι.
Η δικιά μου εμπειρία, δεν ήταν και τόσο καλή αν και λάτρευα τον σκύλο (επίσης κυνηγετικής φυλής), θεωρώ εν ολίγης πως υπήρξα πολύ ανάξια για τον σκύλο αυτό.Δυστυχώς δεν πρόλαβα να κάνω τα πράγματα καλύτερα γιατί έφυγε από την ζωή νωρίς. :(

Επειδή έχω ζήσει με κυνηγετικές φυλές γενικότερα, (τους έχω αδυναμία), θα σου εφιστήσω την προσοχή κυρίως στο αν πρακτικά μπορείς να ανταπεξέλθεις στις ανάγκες τους.Δεν γνωρίζω πολλά για τα μπιγκλ, αλλά με την όποια εμπειρία μου με κυνγόσκυλα, όταν ο σκύλος δεν κυνηγάει θέλει ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια από μέρους σου για την εκτόνωση του, σωματική και πνευματική.

Το ιδανικό για μένα είναι καθημερινά να πηγαίνουν στην εξοχή ελεύθερα μαζί με τον συνοδό φυσικά που επιβλέπει.
Ξαναλέω πως δεν γνωρίζω για τα beagle σχεδόν τίποτα, μιλάω γενικά για κυνηγετικές φυλές.
Δεν ξέρω επίσης τι παίζει με την εκτροφή τους, αλλά από εργασιακές γραμμές (σίγουρα θα υπάρχουν λογικά) εγώ δεν θα έπαιρνα ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.
 




Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Eννοώ σκύλους που εκτρέφονται με βάση τις επιδόσεις τους στο κυνήγι,
και προορίζονται κυρίως για αυτό.

Φαντάζομαι σε μια φυλή όπως τα beagle, που είναι πλέον αρκετά δημοφιλή,
και πολλοί τα επιλέγουν ως pet, θα υπάρχουν εκτροφείς που εκτρέφουν σκύλους για pet και όχι τόσο για κυνήγι..
 




pkostas

Member
16 Αυγούστου 2011
22
0
Τα beagle όπως και όλα τα κυνηγετικά σκυλιά είναι δύσκολα σκυλιά ως κατοικίδια φιλαράκια.Όπως πολύ σωστά λεει και το sofouli χρειάζεται πολύ υπομονή και εκπαίδευση εκ μερους έτσι ώστε να μην σου δημιουργήσει πρόβλημα και αργότερα να το χαρίσεις κάπου αλλού . Η συνύπαρξη με ενα Beagle σε διαμέρισμα (και μάλιστα με την μητέρα σου- μιας και εσύ θα λείπεις τις περισσότερες ώρες της ημερας) το πιο πιθανόν να γινει καταστροφική αν δεν θέσεις εσυ απο την αρχή τους όρους και τα όρια (εκπαιδευση/crate/play room/διατροφή) και θα σπάσει τα νεύρα της μητέρας σου (και να μασουλήσει το μισό σπίτι) σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μιας και θα βαριέται τόσες ώρες μέσα.
Το beagle ΔΕΝ είναι ενα σκυλί που θα κατσει ησυχο στο καναπέ να σε περιμένει, μεχρι να γυρισεις το βράδυ από την σχολή σου, και αν εχεις όρεξη/κουραγιο/χρόνο να το πας μια βόλτα. Πρέπει να κάνεις πολλές παραχωρήσεις στην προσωπική σου ζωή (πολύ πρωινό ξύπνημα για μεγάλη βόλτα/επιστροφή το βράδυ σπίτι για βόλτα ξανα ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, ξεχνώντας βόλτες/καφέδες , μπαράκια τις καθημερινές) καινα βρείς και χρόνο για την εκπαιδευση του φιλαρακου σου.
Τα beagle ειναι υπέροχα σκυλιά (εχω beagle τα τελευταία χρόνια) , γίνονται υπέροχοι φίλοι και κατοικίδια , ΑΛΛΑ ΔΕΝ κανουν για σένα που θα λείπεις από το σπίτ ι(+ το γεγονός ότι δεν έχεις μεχρι τωρα εμπειρία συμβίωσης με σκυλο σε διαμέρισμα). Συμβουλή μου είναι να παρεις ενα μικρόσωμο άλλης φυλής που να είναι πιο κατάλληλο για διαμέρισμα μαζί με την μητέρα σου, και φυσικά να μπορείς να το παιρνεις μαζι σου τα καλοκαίρια που θα λείπετε.

Υ.Γ. Απόσο γνωρίζω δεν υπάρχουν εκτροφείς στην Ελλάδα που να μην τονίζουν τις ιχνηλατικές γραμμές των beagle.
 


Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
οκ

ευχαριστώ για τις απαντήσεις όλων σας
καθότι διάβασα και άλλα σχόλια και απο ξένα forums , συμπέρανα οτι τελικά ΔΕΝ είναι για διαμέρισμα.

Κλυτερα μάλιστα έτσι γιατί θα ήταν κρίμα και καό τόσο για το σκυλί όσο και για εμένα να κάνω ένα τέτοιο λάθος .

Θα βγω προς αναζήτηση άλλης φυλής . Σε περίπτωση που δεν με καλύψουν τα σχόλια και τα θέματα στην σελίδα αυτή θα θέσω τις τυχόν ερωτήσεις μου :)

Ευχαριστώ !!!

καλη συνέχεια
 














pasulisdog

Active Member
11 Φεβρουαρίου 2012
36
0
Καλησπέρα,

Ειμαι και εγω στο ψάξιμο για εκτροφείο Beagle, και παραθέτω παρακατω τα μονα Web sites που εχω εντοπίσει:

http://www.kinotrofeioolympia.gr/mpigkl.php
http://nooe.gr/
Στο Αρχάνι Φθιώτιδας υπάρχουν οι πιό έμπειροι εκτροφείς αποκλειστικά για Beagle. Επιστημονική δουλειά μιλάμε.
 






Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
Δεν μιλάς σοβαρά έτσι ?
καθηστερημένα απαντώ , αλλα δεν πειράζει :p

γιατι να μην απαντούσα σοβαρά ?

τελικά εχω πλέον Μαλτεζ , αλλα δεν πρόλαβα κάποιο beagle διοτι τα είχε ήδη χαρίσει , οπότε δεν πειράζει :)
(μεταξυ μας καλύτερα γιατι δεν εχω χώρο )
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.112
Μηνύματα
895.793
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf