Εκτροφεια εργασιακου Γερμανικου Ποιμενικου


tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.564
Το IPO και φυλακη θα ειναι τα εξτρα αφου ωριμασει και ειναι ετοιμο για τετοια πιεση/σωματικη ασκηση.
:p
προσεχε μην παει φυλακη χαχαχα
ποσο πιστευεις οτι πρεπει να ωριμασει για να ξεκινησεις το ιπο;
ερωτηση.
 


Ellie.Ricky

Active Member
19 Νοεμβρίου 2016
34
8
27
Θυμαμαι ενας που ηθελε να παει το ντογκο του σε σωματοφυλακη, μου ειχε πει οτι θα ξεκινουσε αφου εφτανε 1ος χρονων. Καπου εκει που "δενουν" τα κοκκαλα..? :confused:
 




Ellie.Ricky

Active Member
19 Νοεμβρίου 2016
34
8
27
Παλι, θα εβαζα σκυλο υπο μεγαλη σωματικη πιεση μετα τον πρωτο χρονο. Δεν θα διακινδυνευα να παθει τραυμα. Μεχρι τοτε, καλη ειναι η "θεωρια" και η υπακοη.
 


tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.564
μαλιστα
σου ειπαν και κατι αλλο πριν το οποιο περασε και δεν ακουμπησε
για αρχη θα πρεπει να ξαναβαλεις βασεις για το τι θες να κανεις με τον σκυλο που θα παρεις.οταν αποφασισεις οτι θα κανεις η το ενα η το αλλο ξεκινας και ωαχνεις να βρεις αυτο που πιστευεις/θεωρεις θα σου ταιριαζει καλυτερα.αφου το βρεις ξεκινας και περνας απο την θεωρεια στην πραξη.
αυτη την στιγμη πιστευω εισαι το ιδανικο θυμα για καποιον που θελει να πουλησει σκυλο.
τα κανει ολα και συμφαιρει,σαν το οβερλαυ ενα πραγμα.

δεν το λεω με κακια,μην με παρεξηγησεις.
 


Ellie.Ricky

Active Member
19 Νοεμβρίου 2016
34
8
27
Τι περασε και δεν ακουμπησε ακριβως? Με ρωτησε ο ανθρωπος να αποφασισω τι θελω να κανω με το σκυλο, ξεκαθαρησα νομιζω τι θελω να κανω μαζι του. Το οτι θελω να ασχοληθω επαγγελματικα με εκπαιδευση σκυλων και να δουλεψω πανω σε κατι περα απο αυτα που κανω ηδη... σημαινει οτι θελω να πουλησω σκυλο? Αν οντως ηταν ετσι η κατασταση, θα τον ειχα παρει απο οπουδηποτε (γιατι και τωρα "εχω τα λεφτα") και δεν θα με ενοιαζε αν ειναι εκθεσιακος, αν ειναι υγιης, αν θα εκτονωνοταν αρκετα. Το ψαχνω το θεμα σχεδον 3 χρονια, δεν ειναι οτι το αποφασησα χτες επειδη ετσι μου μυρισε. Και παλι, μιλαμε για του χρονου και υπο καποιες συγκεκριμενες συνθηκες. .-.
 


cygor

Well-Known Member
15 Νοεμβρίου 2015
623
1.496
41
Τι περασε και δεν ακουμπησε ακριβως? Με ρωτησε ο ανθρωπος να αποφασισω τι θελω να κανω με το σκυλο, ξεκαθαρησα νομιζω τι θελω να κανω μαζι του. Το οτι θελω να ασχοληθω επαγγελματικα με εκπαιδευση σκυλων και να δουλεψω πανω σε κατι περα απο αυτα που κανω ηδη... σημαινει οτι θελω να πουλησω σκυλο? Αν οντως ηταν ετσι η κατασταση, θα τον ειχα παρει απο οπουδηποτε (γιατι και τωρα "εχω τα λεφτα") και δεν θα με ενοιαζε αν ειναι εκθεσιακος, αν ειναι υγιης, αν θα εκτονωνοταν αρκετα. Το ψαχνω το θεμα σχεδον 3 χρονια, δεν ειναι οτι το αποφασησα χτες επειδη ετσι μου μυρισε. Και παλι, μιλαμε για του χρονου και υπο καποιες συγκεκριμενες συνθηκες. .-.
λοιπον τα πολλα λογια ειναι φτωχια λενε, αν θες να ασχοληθεις επαγγελματικα μην ξεκινας απτο σκυλο, ξεκινα απτον δασκαλο που θα σε αναλαβει, μιλα μαζι του, μαθε τι πρεπει να κανεις και τι δεν πρεπει, βρες δασκαλο που να εχει περασει αρκετα σκυλια ιπο3, οχι να του τα φτιαχνουν αλλοι, και να τα παιρνει ετοιμα, κοιτα να ειναι τιμιος και ηθικος, να εχει εμπειρια στην εκπαιδευση εκπαιδευτων και στην αγωνιστικη εκπαιδευση σκυλων για ιπο, αυτος με την εμπειρια του θα σε κατευθυνει και για τον αναλογο σκυλο που θα χρειαστεις...

Η εκπαιδευση ενος σκυλου ειτε θελουμε απλα να μας ακουει μεσα στο σπιτι ειτε θελουμε να κανει ιπο ξεκιναει απο τη μερα που θα φερουμε το κουταβι σπιτι κατα την γνωμη μου...
 


tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.564
καταρχην.
δεν ειπα να πουλησεις εσυ σκυλο,ειπα να σου πουλησουν σκυλο.
το οτι το ψαχνεις 3 χρονια οπως λες ειναι καλο,απο την αλλη βεβαια μπορεις να σκεφτεις οτι ανθρωπποι με εμπειρια,γνωσεις,πειρα ψαχνουν πιο πολα χρονια τον ιδανικο σκυλο και δεν τον εχουν βρει ακομα και εχουν περασει και στο θεμα αγορας,εκπαιδευσης κλπ κλπ.
οποτε ως εδω ειναι ολα σχετικα.σωστα μεχρι εδω;

σε ρωτησα ποτε θα ξεκινησεις ιπο,πως το σκεφτεσαι και μου λες στον χρονο για να αντεχει την πιεση κλπ τετοια.
σαρεει η οχι μαλλον τα εχεις λιγο μπερδεμενα σαν σκεψεις μεσα στο μυαλο σου,αυτο σου ειπα και πριν.πρωτα αποφασισε τι ακριβως θες να κανεις και μαθε ακριβως τι ειναι αυτο.πως θα ξεκινησεις,απο ποτε και γιατι.

υπαρχουν πολοι που λενε οτι κανουν ιπο αλλα δεν δινουν ποτε εξετασεις,μην μεινεις εκει,μην γινεις ετσι.
 
  • Like
Reactions: Orilis


st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.741
Θεσ/νίκη
Αυτό που θέλει να σου πει ο Τάσος αλλά δεν ξέρω γιατί δεν στο λέει κατευθείαν είναι ότι αν είναι να ασχοληθείς με κυνάθλημα, θα πρέπει να κατέχεις έστω μια υποτυπώδη γνώση, να έχεις μπλέξει με κυναθλητικές ομάδες, να έχεις δει χαρακτήρες από πιθανόν εκτροφικά σκυλιά που δουλεύονται, να έχεις μια εικόνα από αγώνες IPO τι και πως και έπειτα να προβείς σε αγορά σκύλου.
Αυτή θα ήταν η πιο ορθή εξέλιξη!

Γενικά επίσης να ξέρεις ότι βάσει αυτού που θέλεις να κάνεις θα επιλέξεις τον σκύλο. Με λίγα λόγια αν θέλεις τον σκύλο για IPO, θα πρέπει να το κατέχει από τα αρχ@#$%δια του πατέρα του και όχι πάνω στον χρόνο που θέλεις να τον δουλέψεις εσύ. Τουτέστιν, από την στιγμή που θα τον πάρεις ο σκύλος θα πρέπει να δουλεύεται αποκλειστικό πάνω σε αυτό! 2 μηνών+1ημερών που θα τον πάρεις αρχίζεις δουλειά!

Τέλος έχε κατά νου, πολλές μαμές, στραβό το παιδί! Όπου μαμές, τα τόσα που θέλεις να κάνεις!
Καταστάλλαξε τι σου ταιριάζει, τι θέλεις και βάσει αυτού προχώρα!
 
  • Like
Reactions: Orilis


Ellie.Ricky

Active Member
19 Νοεμβρίου 2016
34
8
27
Ωπα, περιμενετε, βλεπω οτι δεν συνοομαστε και ισως φταιει οτι δεν μπορω να περιγραφω καλα και ημουν και στο κινητο. Κατσε να ξεκαθαρησω καποια πραγματα:
Πρωτον, δεν θελω να κανω αποκλειστικα 1 πραγμα με αυτον τον σκυλο, θελω να τον κανω καλο σε διαφορους τομεις (βασικη υπακοη, κολπα, φυλαξη [σορρυ για το φυλακη, ειχα εναν υπεροχο πονοκεφαλο! :p], IPO, και αν τυχει agility, πολυ ευχαριστως!). Δεν θελω να αφοσιωθουμε μονο σε κατι συγκεκριμενο, που αυτο νομιζω καταλαβατε και πηγατε καθαρα στο IPO. Δεν θελω να "διαγωνιστουμε" σε καποιο αθλημα επαγγελματικα σε φαση Πανελληνιως και τα σχετικα, πιο πολυ σαν προσωπικη μας ευχαριστηση. Αυτα, και ποσα απο αυτα θα τα κανουμε για μεγαλο χρονικο διαστημα εξαρταται και απο την διαθεση του σκυλου. Ομως πχ βασικη υπακοη και τρικς ειναι στανταρ γιατι αυτα τα κανω σπιτι μου και μπορω να τα κανω μονη μου χωρις "εξωτερικη" βοηθεια.
Δευτερον, ο παραπανω λογος ειναι που θελω εναν σκυλο οπως ο ΓΠ που μπορει να κανει ολες τις "δουλειες" χωρις να εχει περιορισμους. Αν ηθελα μονο τρικς, θα πηγενα προς Μπορντερ, αν ηθελα μονο βασικη υπακοη, θα πηγενα ακομα και σε τσιουαουα. Απλα οι ΓΠ φημηζονται για το οτι μπορουν να κανουν πολλα πραγματα ταυτοχρωνος και εχουν επισης και αρκετη ενεργεια για να σε ακολουθησουν σε αυτα.
Τριτον, δεν θελω υψηλο drive σε φαση που ο σκυλος "τρελενεται" αν δεν κανει κατι για μια ωρα. Μετριο και θα ειναι υπερ-αρκετο για αυτα που ζηταω- νομιζω. Αυτο εξαρταται απο καθε γεννα και απο τι εκτρεφει ο καθε εκτροφεας, και αυτο ψαχνω να βρω το "κλικ" που ειναι κοντα σε αυτα που ζηταω. Σε αυτο θα βοηθησει και ο εκτροφεας, δικα του σκυλια ειναι, θα ξερει καλυτερα για να με "συνδιασει" με ενα κουταβι.
Τεταρτον, περι IPO, ο λογος που δεν ξεκινω με "δασκαλο" αυτην την στιγμη ειναι επειδη αμφιβαλω οτι υπαρχει καποιος διαθεσιμος να μου μαθει περι οτιδηποτε σκυλισιο οταν υπαρχει ηδη φοβερος ανταγωνισμος μεταξυ ολων των σκυλο-εκπαιδευτων. Και οσο να'ναι, η μπιζνα αυτη ειναι κλειστη, οποτε αν δεν εχεις κυκλο εξαρχης, δυσκολα μπαινεις.
Πεμπτον, τον σκυλο θα τον παρω οταν θα εχω εγκατασταθει εξωτερικο και θα πηγαινω παραλληλα σε σχολη εκπαιδευσης σκυλων, ωστε να μπορω να δουλευω με αυτον και να εχω εναν "αδειο καμβα" διοτι αυτος που εχω τωρα, τα ξερει ολα και πολλα παραπανω απο τα βασικα (συν το οτι καποια πραγματα ειναι απιαστο ονειρο να τα κανει γιατι εχει καποια θεματα). Αυτος ειναι και ο λογος που δεν ψαχνω απο τωρα ουτε σκυλο ουτε εκπαιδευτη (αν και εχω κανα-δυο στον νου σε περιπτωση plan b που δεν βγω εξωτερικο). Να προσθεσω επεισης οτι εφοσον παω εξωτερικο, πιθανοτητες ειναι οτι δεν θα παρω ΓΠ απο την Ελλαδα. Απλα θελω να εχω ενα "μπακ-απ" σε περιπτωση που δεν γινει το πραμα ετσι πως θελω (εξου και οι "συγκεκριμενες συνθηκες").
Εκτον, οταν λεω "θεωρια" για το IPO, εννοω την υπακοη χωρις τα δαγκωματα και την πολυ σωματικη πιεση. Ξερω οτι για να εξηδικευσεις τον σκυλο για το δαγκωμα, πχ, το μαθαινεις απο μικρο καποια πραγματα. Περα απο αυτα, δεν νομιζω οτι υπαρχει εντονη πιεση. Δεν το βαζεις να τρεχει ταχυτητες, δεν το τρεχεις 5 χιλιομετρα την μερα, δεν το βαρας, σκουντας. Τον προκαλεις, ναι, τον "τσιγκλας" λιγο, ναι. Αλλα δεν θα βαλεις ενα 10μηνο να τρεχει και να κανει δαγκωματα και ιστοριες, ή να σκερφαλωνει τυχους, ή να πηδα φραχτες κτλ. Εκτος αν εγω δεν το ξερω καλα (οτι δεν πρεπει να πιεζουμε το κουταβι υπερβολικα διοτι μπορει να παθει η αναπτυξη του).
Εβδομον, εννοειται βρε παιδια οτι ο σκυλος εκπαιδευεται απο την πρωτη μερα που ερθει σπιτι. Δεν διαφωνω. Αν δεν μαθει καποια πραγματα τοτε, την εχασες την μπαλα. Δεν ειπα το αντιθετο, οτι θα το αφησω στην τυχη του και οταν παει 1ος χρονου θα πω "α ναι, τωρα ειναι ωρα να βγεις απο το σπιτι και να κανεις κατι!". Απλα υπαρχουν ορια στο τι μπορει να μαθεις σε εναν σκυλο σε καθε ηλικια. Διορθωστε με αν κανω λαθος.

Αυτο νομιζω απαντα ολα τα ερωτηματα. Απλα Τασο, αυτο που καταλαβα οταν μου εγραψες "πουλησεις σκυλο" ηταν οτι με εριχνες στην κατηγορια των "θα παρω την ταδε ρατσα για να φανω μαγκας της γειτονιας" και εκει λιγο θυχτηκα, η αληθεια ειναι, γιατι αυτοι ειναι οι χειροτεροι τυπου να αποκτησουν σκυλο (κατα την αποψη μου).

Τεσπα, σορρυ για το μηκος, απλα τωρα που ξανα-διαβασα καποια σημεια, ειδα οτι δεεεε... Ελπιζω να τα καληψα ολα..?
 


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Αν είναι όπως τα γράφεις, τότε δεν ξέρω αν χρειάζεσαι ντε και καλά εργασιακό. Οι εργασιακές γραμμές έχουν ανεβασμένα drives, γενικότερα. Κι όταν τα παιδιά σου λένε να αποφασίσεις τι θέλεις να κάνεις με τον σκύλο είναι γιατί ο σκύλος που χαρακτηρίζεται ως πολυεργαλείο (όπως λέγεται για τον γπ) δεν είναι επειδή μπορεί να διαπρεψει σε πολλές εργασίες, ο ίδιος σκύλος, ταυτόχρονα. Λέγεται πολυεργαλείο διότι σκύλοι από την ίδια φυλή μπορούν να διαπρεψουν σε διαφορετικά πράγματα ο καθένας.
Για σκύλο που να είναι ταυτόχρονα καλός και σε φύλαξη και σε σωματοφυλακή και σε ιπο και σε μόντιο, και σε ατζίλιτυ, και πετ, ακόμα δεν έχω ακούσει. Αν υπάρχει θα ήθελα πολύ να τον δω, έστω απλά και σε βίντεο.
 


Ellie.Ricky

Active Member
19 Νοεμβρίου 2016
34
8
27
Εγω απο την αλλη ξερω σκυλια που "χρησημοποιουνται" σε διαφορες δουλειες και ταυτοχρονα ειναι και φανταστηκα πετ. Απλα οσοι εχουν τετοιο σκυλο, συνηθως τα εκτρεφουν. ^^ (ειναι συνηθως 1 τουλαχιστον αθλημα, 50% πιθανοτητα τρικς, και πετ, αναλογως την περισταση)
Οταν ειπα οτι θα "κανει τα παντα", δεν ενοουσα οτι πρεπει να περνει αριστα σε ολα, και για αυτο αλλωστε προσθεσα και το "Αυτα, και ποσα απο αυτα θα τα κανουμε για μεγαλο χρονικο διαστημα εξαρταται και απο την διαθεση του σκυλου.". Μπορει ο σκυλος να μην "την βρησκει" με τα τρικς, δεν θα κανει τρικς, μπορει να μην του αρεσει το αγκιλιτι, δεν θα τον αναγκασω να το κανει. Θελω ομως να εχει τις δυνατοτητες, την ενεργεια, την υγεια, την θεληση να μαθει και να ασχοληθει και το φοκους για να μπορεσουμε να περασουμε απο αυτα τα σταδια και να βρουμε αυτο που θα αρεσει και στους δυο μας. Μπορει εγω να τα θελω ολα, αυτο δεν σημαινει οτι ο σκυλος θα τα ευχαριστιεται. Αλλιως θα τα εκανα με αυτον που εχω και δεν θα με ενδιεφερε για αλλον σκυλο.
Εχω ενημερωθει υπερβολικα περι drives με πολλους που εχουν παρομοια σκυλια (μαλινουα, μπορντερ, κυριως) και ναι, αυτο θελω. Ενα αρκετα καλο drive για να εχει την θεληση να μαθει. Παλι, δεν θελω τα υψηλα drives, κατι μετριο ή ακομα και χαμηλο, αναλογως τι εκτρεφει ο καθενας και τι γονιδια βγαζει.
 
  • Like
Reactions: mareco


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Εάν θέλεις μέτριο προς χαμηλό ντράιβ, πας προς μορφολογικό. Έχε το κι αυτό μέσα στις επιλογές σου (που κακώς υπάρχει διαχωρισμός εργασιακό - μορφολογικό, άλλα ας το προσπεράσουμε)
 


Ellie.Ricky

Active Member
19 Νοεμβρίου 2016
34
8
27
Η επιλογη μου ηταν καθαρα εργασιακος γιατι εχω ακουσει απο διαφορους οτι ο μορφολογικος προτειμα τον καναπε απο το να κανει το οτιδηποτε. Ειναι και μεγαλυτερος, που η αληθεια ειναι το φοβαμαι λιγο αυτο (αληθεια, τα θυλικα μορφολογικα απο καλες γραμμες, τι βαρος φτανουν? Γιατι εχω δει γιγαντες απο ιδιωτες λαιβ μονο) οντας γυναικα και 60 κιλα. Εκτος το οτι εχω ακουσει διαφορα οτι αυτοι πιο πολυ εκτρεφονται για εμφανιση και οχι χαρακτηρα, κανοντας τα απροβλεπτα (και ειναι το τελευταιο πραγμα που θελω, να "κουμανταρω" εναν σκυλο για 15+ χρονια). Αντιθετως με τον εργασιακο, που η πρωτη επιλογη ειναι ο χαρακτηρας/τεμπεραμεντο.
 


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Μόνο με το διάβασμα δεν βγαίνει άκρη... Χρειάζεται να βγεις βόλτα σε εκτροφεία, εκθέσεις, εκπαιδευτήρια και κλαμπ και να συναντήσεις πολλούς, καθαρόαιμους γπ (και όχι τυχαίους στο δρόμο, εξηντάκιλους κιόλας) και πολλούς ιδιοκτήτες. Να δεις τι κάνει ο καθένας, πως διαχδιριζεται το σκύλο, ΤΙ σκύλο έχει ο καθένας, να δεις από κοντά τι σημαίνει χαμηλό και υψηλό ντράιβ, πόσο προβλεψιμο ή μη προβλεψιμο χαρακτήρα έχει ο καθένας και με τι ασχολείται ο κάθε σκύλος και πως τα πάει σε αυτό.

Κι όλα αυτά, γιατί λες ότι θα ασχοληθείς παραπάνω από το μέσο ιδιοκτήτη, επομένως πρέπει να κάνεις και παραπάνω έρευνα από το μέσο ιδιοκτήτη. Γιατί, μόνο το διάβασμα, δεν κάνει (ξαναλέω), θέλει και φυσική επαφή.
Αλήθεια, πόσο χρονών είσαι;
 


manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.593
7.631
Η επιλογη μου ηταν καθαρα εργασιακος γιατι εχω ακουσει απο διαφορους οτι ο μορφολογικος προτειμα τον καναπε απο το να κανει το οτιδηποτε. Ειναι και μεγαλυτερος, που η αληθεια ειναι το φοβαμαι λιγο αυτο (αληθεια, τα θυλικα μορφολογικα απο καλες γραμμες, τι βαρος φτανουν? Γιατι εχω δει γιγαντες απο ιδιωτες λαιβ μονο) οντας γυναικα και 60 κιλα. Εκτος το οτι εχω ακουσει διαφορα οτι αυτοι πιο πολυ εκτρεφονται για εμφανιση και οχι χαρακτηρα, κανοντας τα απροβλεπτα (και ειναι το τελευταιο πραγμα που θελω, να "κουμανταρω" εναν σκυλο για 15+ χρονια). Αντιθετως με τον εργασιακο, που η πρωτη επιλογη ειναι ο χαρακτηρας/τεμπεραμεντο.
Κανονικά δεν θα έπρεπε να υπηρχε διαχωρισμός αλλά πάμε παρακατω.
Οποιοσδήποτε γπ δεν πρότιμαει τον καναπε. Δεν υπάρχει αυτο.
60κιλα γπ απλά δεν είναι γπ. Διάβασε το πρότυπο.
Τελικά είναι του καναπε η απροβλεπτα? Δεν κολλάνε αυτά τα 2.
Σκυλιά καθαρόαίμα οποιαδήποτε ρατσας δεν είναι απροβλεπτα. Έχουν συγκεκριμένα χαρακτήριστικα εμφάνισης και χαρακτηρα.

Αφού θέλεις να ασχοληθείς σοβαρά με τα γπ σταματά να κοιτάς ότι δεις στο δρόμο και να ακούς ότι παπάρια σού λέει ο κάθε ένας και ψαξε εκεί που πρεπει.
 


Kouros

Banned
Banned
25 Μαρτίου 2014
757
529
Κανονικά δεν θα έπρεπε να υπηρχε διαχωρισμός αλλά πάμε παρακατω.
Οποιοσδήποτε γπ δεν πρότιμαει τον καναπε. Δεν υπάρχει αυτο.
60κιλα γπ απλά δεν είναι γπ. Διάβασε το πρότυπο.
Τελικά είναι του καναπε η απροβλεπτα? Δεν κολλάνε αυτά τα 2.
Σκυλιά καθαρόαίμα οποιαδήποτε ρατσας δεν είναι απροβλεπτα. Έχουν συγκεκριμένα χαρακτήριστικα εμφάνισης και χαρακτηρα.

Αφού θέλεις να ασχοληθείς σοβαρά με τα γπ σταματά να κοιτάς ότι δεις στο δρόμο και να ακούς ότι παπάρια σού λέει ο κάθε ένας και ψαξε εκεί που πρεπει.
Βεβαιως και υπαρχουν ΓΠ που ειναι του καναπε...αρκετοι για να μην πω οι περισσοτεροι εκτροφικοι.
Το 60κιλα οντως δεν υφισταται αλλα σκεψου οτι καθενας λεει οτι θελει στο δρομο και η πλειοψηφια των ιδιοκτητων προσανατολιζεται σε αυτο (στα κιλα) και στο πεντιγκρι.
Βεβαιως και μπορει να ειναι απροβλεπτα καποια σκυλια...Η φυση πολλες φορες εχει αντιθετη γνωμη απο τα δικα μας ΘΕΛΩ για το πως πρεπει να ειναι ενας σκυλος....
Υγ.Ησουν στην αλανα της λαικης την προηγουμενη βδομαδα και παιζατε μπαλακι?

Οσον αφορα την κοπελα που θελει να παρει εργασιακο Γπ..τι σκυλο εχεις τωρα ,ποσων ετων εισαι?Τι σκυλους εχεις γνωρισει στη ζωη σου?
 


Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.609
1.940
Εχω ενημερωθει υπερβολικα περι drives με πολλους που εχουν παρομοια σκυλια (μαλινουα, μπορντερ, κυριως) και ναι, αυτο θελω. Ενα αρκετα καλο drive για να εχει την θεληση να μαθει. Παλι, δεν θελω τα υψηλα drives, κατι μετριο ή ακομα και χαμηλο, αναλογως τι εκτρεφει ο καθενας και τι γονιδια βγαζει.
Μονο εγω μπερδευτικα απο αυτο?
 


Ellie.Ricky

Active Member
19 Νοεμβρίου 2016
34
8
27
Καλημερα ^^

Κανονικά δεν θα έπρεπε να υπηρχε διαχωρισμός αλλά πάμε παρακατω.
Οποιοσδήποτε γπ δεν πρότιμαει τον καναπε. Δεν υπάρχει αυτο.
60κιλα γπ απλά δεν είναι γπ. Διάβασε το πρότυπο.
Τελικά είναι του καναπε η απροβλεπτα? Δεν κολλάνε αυτά τα 2.
Σκυλιά καθαρόαίμα οποιαδήποτε ρατσας δεν είναι απροβλεπτα. Έχουν συγκεκριμένα χαρακτήριστικα εμφάνισης και χαρακτηρα.

Αφού θέλεις να ασχοληθείς σοβαρά με τα γπ σταματά να κοιτάς ότι δεις στο δρόμο και να ακούς ότι παπάρια σού λέει ο κάθε ένας και ψαξε εκεί που πρεπει.
Δεν ειπα οτι εγω τα θεωρω καθαροαιμα, αλλα αυτη η νοοτροπια υπαρχει, δυστηχως με πολλες ρατσες. Μεγαλητερο=καλυτερο. Τωρα αν εχει ο αλλος μια καλιαρκουδα και την θεωρει καθαροαιμο ποιμενικο γιατι το πηρε απο γνωστο και τα δικα του ειναι γνησια κτλ, εχει να κανει με το εγω του περισσοτερο. Βαση τους κανονισμους που αναγνωριζουν τις ρατσες, καμια δεν εξεχει τα 60 κιλα (αν τα φτανει κιολας) οποτε αυτο το καληπτει το θεμα πιστευω.
Απροβλεπτα στο να "βγαλουν" συμπεριφορες/αντιδρασεις που δεν αρμοζουν στην φυλη. Αυτο συνδεεται με το οτι εχω ακουσει οτι πολλοι εκτροφεις που θελουν φατσα σε μορφολογια, ξεχνανε να δωσουν σημασια σε χαρακτηρα, φευγοντας απο το προτυπο της φυλης. Αλλωστε, τα καθαροαιμα τα περνουμε κυριως για τα χαρακτηριστηκα, πιο το νοημα να πληρωσεις για σκυλο που δεν τα εχει? Περνεις αδεσποτο και οπου σε βγαλει.
(αυτα τα εχω ακουσει απο λατρεις της Γερμανικης φυλης του ΕΞΩτερικου. Δεν προερχονται απο Ελλαδα. Και επειδη με ειχαν ξενερωσει με αυτα που μου ελεγαν, το αφησα για μορφολογικο)

Dimi_21, που μπερδευτηκες, να ξεκαθαρησω?

Μόνο με το διάβασμα δεν βγαίνει άκρη... Χρειάζεται να βγεις βόλτα σε εκτροφεία, εκθέσεις, εκπαιδευτήρια και κλαμπ και να συναντήσεις πολλούς, καθαρόαιμους γπ (και όχι τυχαίους στο δρόμο, εξηντάκιλους κιόλας) και πολλούς ιδιοκτήτες. Να δεις τι κάνει ο καθένας, πως διαχδιριζεται το σκύλο, ΤΙ σκύλο έχει ο καθένας, να δεις από κοντά τι σημαίνει χαμηλό και υψηλό ντράιβ, πόσο προβλεψιμο ή μη προβλεψιμο χαρακτήρα έχει ο καθένας και με τι ασχολείται ο κάθε σκύλος και πως τα πάει σε αυτό.

Κι όλα αυτά, γιατί λες ότι θα ασχοληθείς παραπάνω από το μέσο ιδιοκτήτη, επομένως πρέπει να κάνεις και παραπάνω έρευνα από το μέσο ιδιοκτήτη. Γιατί, μόνο το διάβασμα, δεν κάνει (ξαναλέω), θέλει και φυσική επαφή.
Αλήθεια, πόσο χρονών είσαι;
Η αληθεια ειναι οτι πρεπει να τα κανω αυτα. Ομως δεν ξερω απο που να ξεκινησω. Δεν ξερω κατα ποσο καποιοι εκπαιδευτες θα ειναι προθυμοι να με αφησουν να ειμαι παρον σε εκπαιδευση οταν δεν τους πληρωνω να "φτιαξουν" τον σκυλο μου. Στις αρχες ηθελα να παω να τον σκυλο μου σε εναν ισα για να δω την συμπεριφορα χειριστη προς σκυλο, αλλα η τιμη με εκανε να τρεξω, διοτι θα ηταν τζαμπα λεφτα σε σκυλο που δεν εχει ιδιαιτερο θεμα/προβλημα. Ξερω οτι στο εξωτερικο γινεται αυτο, να πας να μαθεις απο καποιον αλλον, αλλα στην Ελλαδα, το θεωρω πολυ "κλειστο" κυκλο για να μπορεσω να μπω χωρις να με κοροιδεψουν, να πληρωσω τα λεφτα της κεφαλης μου, ή να με καθοδιγησουν προς λαθος κατευθυνση.
Για αυτο θελω να ασχολειθω με αυτο εκτος Ελλαδας, τουλαχιστον μεχρι να καλυψω ΟΛΑ τα θεματα περι εκπαιδευσης.

Οσον αφορα την κοπελα που θελει να παρει εργασιακο Γπ..τι σκυλο εχεις τωρα ,ποσων ετων εισαι?Τι σκυλους εχεις γνωρισει στη ζωη σου?
Ειμαι 20, εχω ενα ημιαιμο αρσενικο σκυλο (Κοκονι με κανενα κυνηγοσκυλο, βαση την εμφανιση και σωματοτυπο) 2 χρονων και 9+κατι κιλων.
Απο σκυλους εχω γνωρισει υπερβολικα πολλα διοτι απο μικρη με εβρησκες εκει που συχναζαν ζωα. Πιο συγκεκριμενα, εχω γνωρισει κυριως ημιαιμα, διαφορων μεγεθων, και υπερβολικα πολλα Λαμπραντορ, Ντοπερμαν, Ροτβαιλερ, Μποξερ και ΓΠ (εκ των οποιων τα 2-3 φαινοντουσαν απο καλη γραμμη, αλλα αλλο αυτο. Μονο μια κοπελα ειχε εργασιακο στο σπιτι που μου ειπε οτι ειναι φανταστικη σε drive, εξυπναδα και εχει πολυ καλο on/off για μεσα και εξω απο σπιτι, και υπερβολικα ανθρωποκεντρικη). Μετα ειναι ολα τα τυπου 'πιτ-μπουλ', ημιαιμα και 2 καθαροαιμα APBT (που ηταν φανταστηκα!). Τις προαλες πετυχα και ενα απιστευτο Μαλινουα που απο οτι μου ειπε η κοπελα, ασχολιοταν με bitework και σωματοφυλακη οποτε και την ρωτησα περι τον χαρακτηρα της.
Τωρα πανω σε αυτα που εχω "δουλεψει", ειναι αλλη ιστορια, γιατι ολα ηταν/ειναι ημιαιμα.
 


Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.609
1.940
Εχεις ενημερωθει υπερβολικα για τα drives οπως λες,τετοιο σκυλο θες!
Αλλα απο την αλλη εχεις πει και πανω απο μια φορες οτι θες ενα σκυλο με μετρια προς χαμηλα drives.