Εκτρωση και στείρωση

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
στο λέω κιόλας σε περίπτωση που το δώσεις να ξέρεις ότι μπορεί να περάσει αρκετή ώρα και εσύ να περιμένεις με το ρολόι να ''χαλαρώσει'' ο σκύλος.
πάρε και δεύτερο πακέτο τσιγάρα καλού κακού:p

καλή τύχη:)
Δεν καπνίζω, αλλά θα το έχω υπόψη μου! Πάντως η σκυλίτσα είνα πολύ πολύ ήρεμη. Ολη μέρα κοιμάται. Δεν είναι οτι είναι στην τσίτα. Απλά δεν πλησιάζει. Λίγο να τη ζαλίσουμε χρειάζεται, τίποτα παραπάνω.

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Αν η στειρωση γίνει αύριο (σε οποιονδηποτε γιατρο) μπορω να την φιλοξενησω εγω μεχρι τη Δευτερα οπως είπα στη Πηγη.
Μακαρι να πανε όλα ρολοι να μην έχετε την έννοια σε δυο μήνες παλι.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Nα πω και δημοσίως χίλια ευχαριστώ στην Αγγελική και στη Βαλέρια για την ανεκτίμητη βοήθεια, καθώς επίσης και στις Katerina K., mareco, irma, και TARA για όλες τις πληροφορίες και την προσπάθεια. :)

Αυτό το φόρουμ αποδυκνύει για πολλοστή φορά οτι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ απλά ενα μάτσο ανώνυμοι λογαριασμοί. Έχει ανθρώπους επώνυμους, συνειδητοποιημένους και υπεύθυνους απο πίσω, με πολλή αγάπη για το Σκύλο. Νά'στε καλά. :)

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Πηγη,δεν μπορείς να παρακαλέσεις να τη κρατησουν στο Φαζοο για λίγες μέρες?
Αφού δεν θα τους μείνει μόνιμα και αν τους πας και τροφή λογικά θα μπορούν να σε εξυπηρετήσουν μέχρι να γυρ'ισεις

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Πηγη,δεν μπορείς να παρακαλέσεις να τη κρατησουν στο Φαζοο για λίγες μέρες?
Αφού δεν θα τους μείνει μόνιμα και αν τους πας και τροφή λογικά θα μπορούν να σε εξυπηρετήσουν μέχρι να γυρ'ισεις
Πιθανόν μπορούν, αλλά καλό θα ήταν να έχει πιο στενή παρακολούθηση η σκύλα αμέσως μετά την εγχείρηση. Ευτυχώς προσφέρθηκε η Αγγελική να τη φιλοξενήσει μέχρι τη Δευτέρα, οπότε νομίζω αν καταφέρουμε να γίνει η στείρωση σήμερα, θα είναι εντάξει και θα μπορεί να ξαναγυρίσει στον αρχικό χώρο. Επίσης απο την ερχόμενη βδομάδα εγω θα λείψω για 3 βδομάδες, οπότε δεν ξέρω αν είναι καλό να μείνει το σκυλί στο καταφυγιο για τόσο πολύ και μετα να ξαναγυρίσει.....

Αν πίστευα οτι έχει σοβαρές πιθανότητες να υιοθετηθεί, θα τη μάζευα, αλλά νομίζω πως δεν έχει. Θα σας βγάλω φωτό να δείτε. Εγώ βεβαια τη βρίσκω πανέμορφη (είανι πίσα κατράμι, κοντότριχη με ΠΟΛΥ γλυκιά φάτσα, γεμάτη ευγένεια....), αλλα ποιος θα πάρει μαύρο μεγαλωσωμο ενήλικο φοβισμένο σκυλί? :(

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Τζίφος η επιχείρηση πιάσιμο.... :( Δοκιμάσαμε σήμερα (χωρίς καλμιβετ, δε μπορούσε να γίνει νάρκωση μαζί με το καλμιβέτ είπε ο Κέστης) και τίποτα. Δεν πλησιάζεται η σκυλίτσα. Οπότε αναγκαστικά πρεπει να πάρει καλμιβέτ και την επόμενη να γίνει η στείρωση. Για να δούμε αν θα τα καταφέρουμε για την άλλη βδομάδα... Μάλλον θα φιλοξενηθεί τελικά στο καταφύγιο μέχρι το Σεπτέμβριο, γιατι φοβάμαι οτι μέσα στη ντάλα του Αυγούστου μπορεί να μην βρεθεί άνθρωπος εδώ να την ταϊσει (είναι μια βδομάδα που δεν θα είναι κανείς εδώ).

Εν τω μεταξύ, καλμιβέτ δεν υπάρχει στην αγορά (μέχρι και στο pet shitty πήγα...... φτου πιπέρι). Υπάρχει λέει έλλειψη.... Ολα του γάμου δύσκολα! Ελπίζω να βρώ μέχρι τη Δευτέρα.

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Calmivet είχα παρει απο κτηνιατρο. Αν ρωτησουμε 4-5 κτηνιατρους θα βρουμε ένα.
Μακαρι να παει στο καταφυγιο!
Μηπως να κανατε τις ενεσεις άμβλωσης;
Τουλαχιστον αν μπορει να παει στο καταφυγιο θα γίνει και η στειρωση οταν πρεπει και χωρίς να την ψαχνεται..

Οι ενεσεις για την άμβλωση εχουν 100% επιτυχία;

irma

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
681
89
Πρέπει να έχω καλμιβέτ. Σήμερα μετά τις 17:00 που θα μαι σπίτι θα δω και θα σου πω. Αν σε βολεύει περνάς.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Calmivet είχα παρει απο κτηνιατρο. Αν ρωτησουμε 4-5 κτηνιατρους θα βρουμε ένα.
Μακαρι να παει στο καταφυγιο!
Μηπως να κανατε τις ενεσεις άμβλωσης;
Τουλαχιστον αν μπορει να παει στο καταφυγιο θα γίνει και η στειρωση οταν πρεπει και χωρίς να την ψαχνεται..

Οι ενεσεις για την άμβλωση εχουν 100% επιτυχία;
Δεν ξέρω για τις ενέσεις, αλλά ούτως ή άλλως δεν πιάνεται το σκυλί (και δεν ξέρω αν ενδείκνυται να πάρει καλμιβέτ δυο μέρες στη σειρά). Στο καταφύγιο μπορεί να φιλοξενηθεί μόνο μέχρι το τέλος Αυγούστου. Μετά θα ξαναγυρίσει εδώ. Οι συνθήκες δεν είναι κακές εδώ, υπάρχει κόσμος που την ταϊζει και την ποτίζει, κι αν καθόταν θα της έβαζε και τα σχετικά αποπαρασιτικά, αλλά δεν κάθετε....

Απλά μετά τη στείρωση καλό θα ήταν να είναι σε ελεγχόμενο περιβάλλον κι όχι στα χωράφια, είδικά επειδή τον Αύγουστο δε θα είναι σχεδόν κανείς να την ταϊσει και να δει αν συμβαίνει κάτι.

Πρέπει να έχω καλμιβέτ. Σήμερα μετά τις 17:00 που θα μαι σπίτι θα δω και θα σου πω. Αν σε βολεύει περνάς.
Σούπερ! Αν έχεις θα βοηθήσει πολύ! Καμιά 20-25 κιλά είναι το σκυλί οπότε θέλει 2-2,5 ταμπλέτες.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Αν δεν βολευτεις, νομιζω ειδα στα ραφια του δικου μου κτηνιατρου. Σε μια μερα θα το εχεις με κουριερ απο το γραφειο μου.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Ευχαριστώ, Άρη, έχω πει σ'ενα φαρμακείο να μου τα παραγγείλει, θα ξερω αύριο αν τα έχει η αποθήκη τους ή όχι. Επίσης μπορεί να έχουν κι απο το καταφύγιο να μου δώσουν, θα ρωτήσω και την κτηνίατρο της γειτονιάς μου. Κάτι θα βρεθεί, που θα πάει. Απλά σημερα το πρωι βιαζόμουν να φτάσω νωρίς μήπως και καταφέρουμε να την πιάσουμε, οπότε δεν έψαξα πολύ.
Ευχαριστώ και πάλι, παιδιά!

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
ΟΚ! Βρήκα στη γειτονιά μου! :)
Εχει κανείς εμπειρία με το καλμιβετ? Μου έλεγε η Μαριάθη οτι δεν κάνει πάντα δουλειά και είναι και σκυλιά που παθαίνουν υπερδιέγερση.....

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
εγώ που είχα δόσει calmivet σε ένα σκύλο που είχα είχε τρομερές παρενέργεις.
σπασμούς,βήχα,τρέμουλο,παραπάτημα!
έκανε 6 ώρες να συνέλθει.
τότε μάλιστα ένας κτηνίατρος μου είχε πει να μην του το δώσω και τελικά εγω του έδωσα:).

δεν είναι και τόσο αθώο όσο φαντάζει.

βέβαια είναι και περιπτώσεις που που δεν έχει παρενέργειες!

για εμένα δεν αξίζει το ρίσκο!
με κάποιο τρόπο θα τον τσάκωνα!

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
ΟΚ! Βρήκα στη γειτονιά μου! :)
Εχει κανείς εμπειρία με το καλμιβετ? Μου έλεγε η Μαριάθη οτι δεν κάνει πάντα δουλειά και είναι και σκυλιά που παθαίνουν υπερδιέγερση.....
Συχνά ηρεμιστικά φέρνουν σε μερικά σκυλιά υπερδιέγερση

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Το καλμιβετ πώς σκοπευεις να το δωσεις? Μεσα σε ένα κομματι φαγητο ας πούμε? Σε πόσο χρονο θα δρασει? (αν δρασει αναμενομενα και όχι διεγερτικα). Θα είναι το σκυλι ακομα στην ιδιο μερος όταν θα δρασει το φαρμακο, ώστε να μπορεσεις να το πλησιασεις και να του περασεις κολαρο και λουρι? Αν είναι ζαλισμενο ή ψυχολογικα επηρεασμενο λογω φαρμακου εκεινη την ωρα, μηπως αντιδρασει περιεργα?

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Mε κονσέρβα σκόπευα να το δώσω (τρώει πολύ λαίμαργα η σκύλα). 1-2 ώρες θέλει λεει να δράσει. Γενικά δεν απομακρύνεται απο το σημείο που βρίσκεται συνήθως οπότε δεν περιμένω να πάει πουθενά. Τωρα για το αν θα αντιδράσει περίεργα θα σας πω τη Δευτέρα. :)
Dog.Crime στην περίπτωση μας, δεν έχει μιλήσει κανένας κτηνίατρος αρνητικά για το καλμιβέτ (απο τους 3 που ρωτήσαμε). Βασικά με απασχολεί αν θα είναι αποτελεσματικό. Πραγματικά δε θεωρώ οτι υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να δημιουργήσει πρόβλημα στο σκυλί (η υπερδιεγερση απλά θα μας δυσκολέψει, αλλά δεν αποτελεί σοβαρό πρόβλημα).

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Ρώτα τον κτηνίατρο για το Largactil. Δρα ΠΟΛΥ πιο άμεσα (δεν έχω ιδέα για τη δόση όμως).

ΟΤΙ και να δώσεις, η πρώτη σου κίνηση (μόλις "κοιμηθεί") θα είναι να βάλεις φίμωτρο. Πολλοί σκύλοι δαγκώνουν όταν ναρκώνονται (ακόμη και εκείνοι που ορκίζεσαι πως δεν θα δάγκωναν). Φίμωτρο "καλάθι" (να μπορεί να λαχανιάσει, μην σκάσει).

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Λοιπον, για να το κλείσουμε το θέμα, η σκυλίτσα στειρώθηκε τελικά. Κατάφεραν τελικά να την πιάσουν με τα χίλια ζόρια οι συνάδελφοι όσο έλειπα (12 καλμιβέτ χρειάστηκαν.... με τα 8 ετρεχε σαν ελαφι...)... 13 έμβρυα είχε..... :(. Αυτή τη βδομάδα τελείωσε και με την αντιβίωση της και είναι καλά (αλλά ακόμα πιο φοβισμένη απο πριν...). Την ξαναφέραμε στο χώρο που ήταν και ο οποίος είναι ασφαλής (υπάρχει πρόσβαση στο δρόμο, αλλά η ίδια συνήθως εδρεύει σένα λοφακι ή στο πάρκινγκ, δεν πάει στ'αυτοκίνητα). Τουλαχιστον έχει φαϊ, νερό, παρέα (σκυλίσια) και την ησυχία της.

Και κτηνιατρική φροντίδα αν χρειαστεί για κάτι, αν και είναι εξαιρετικά δύσκολο να την πλησιάσει κανείς για οτιδήποτε (πχ αμπούλες κτλ). Την ονομάσαμε και Πένυ. :)

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Οχι, δεν υπήρχε δυνατότητα να γίνουν οι ενέσεις, γιατι θα χρειαζόταν 3 φορές ηρέμιση για να την πιάσουμε σε τρεις συνεχόμενες μέρες..... ήταν εξαιρετικά δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο (εδώ δεινοπαθήσαμε για τη μια φορά.... μια ολόκληρη μέρα προσπαθούσαν τα παιδιά και τελικά τα κατάφεραν γιατι χώθηκε στην κουφάλα ενός δέντρου και την έπιασαν.... απο καθαρή τύχη). Ασε που τους δάγκωσε κι όλας απο το φόβο της (είχαμε πάρει φίμωτρο, αλλά δεν είχαν προλάβει να το βάλουν.....). Μια κι έξω έγινε η δουλειά. Ευτυχως δεν ήταν προχωρημένη η εγκυμοσύνη και όλα πήγαν καλά.