Εκτρωση και στείρωση

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Μονο 13;; :D
Κουνελα...
Πολύ χαίρομαι που πήγαν όλα καλα..
Μακαρι να μπορουσε να εξημερωθει να της βρίσκατε κι ένα σπιτακι..

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Kαι μετά απ'αυτό το ωραιότατο γαλάζιο σχόλιο, νομίζω οτι το νήμα έκανε πια τον κύκλο του (για μένα τουλαχιστον). Καλή συνέχεια εύχομαι σ'οποιον έχει αντοχές να συζητάει τα αυτονόητα. :)

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
δεν θα χρειαστει να γινει συζητηση για τα αυτονοητα σου-σας.
ειχα αντιθετη αποψη (ως προεκταση της και διαφορετικα αυτονοητα) και μεσα σε ολα τα μπραβο που εισεπραξες, ακουσες και ενα λυπαμαι.
αυτο ηταν ολο.

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
Εγώ πάλι χάρηκα που προλάβατε 13 αδέσποτακια...
κι αυτη που τα επνιξε στο ποταμι, αδεσποτακια προλαβε.
εχει λιγοτερη αξια η ζωη εντος μητρας?
ας παρουμε μια καραμπινα τοτε και οπου βλεπουμε κουταβι αδεσποτο να του βαραμε μια στο δοξα πατρι και αμεσσα και ανωδυνα να το "γλιτωνουμε" απο τα δεινα(?) του.
καθηκον μας ειναι η προληψη και η προστασια της υπαρχουσας ζωης , οχι να το παιζουμε εξολοθρευτες καλλυμενοι πισω απο νομιμα και μελισταλαχτα μεσα.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
κι αυτη που τα επνιξε στο ποταμι, αδεσποτακια προλαβε.
εχει λιγοτερη αξια η ζωη εντος μητρας?
Ναι, για μένα το κουτάβι και το έμβρυο δεν έχουν την ίδια αξία.

καθηκον μας ειναι η προληψη και η προστασια της υπαρχουσας ζωης , οχι να το παιζουμε εξολοθρευτες καλλυμενοι πισω απο νομιμα και μελισταλαχτα μεσα.
Ακριβώς "της υπαρχουσας ζωης", το έμβρυο δεν είναι σε θεση να ζήσει εκτός μήτρας.

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Καλημέρα, για να μην ανοίγω νέο θέμα ρωτάω εδώ:
Ένας φίλος του αδερφού μου έχει μια σκυλίτσα σε οίστρο που του το σκασε (την ξαναβρήκε) και φοβάται μην είναι έγκυος τώρα. Ο κτηνίατρος του είπε να κάνει τις ενέσεις για να αποβληθούν τυχόν έμβρυα. Γνωρίζετε τι είναι καλύτερο για το σκύλο; Ενέσεις και στείρωση σε μετέπειτα φάση (κατόπιν οίστρου) ή άμεση έκτρωση-στείρωση; Και κάτι άλλο, το παιδί μένει επαρχία οπότε δεν έχει επιλογές σε κτηνιάτρους αλλά είναι σχετικά κοντά σε Πάτρα οπότε αν γνωρίζει κάποιος εκεί κάνα καλό κτηνίατρο ας με ενημερώσει παρακαλώ!

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Χμμμμ.. καλή ερώτηση.... στην περίπτωση της σκύλας του νήματος (όπου υπήρχε αβεβαιότητα ως προς το πότε έγινε το "μοιραίο", καθώς είναι αδέσποτη, και επίσης ήταν εξαιρετικά φοβική και άρα δύσκολο να γίνουν οι ενέσεις γιατί θα έπρεπε να την πιάσουμε πολλές φορές) επιλέξαμε την άμεση στείρωση. Για δεσποζόμενο σκύλο όμως, και αν προλαβαίνουν να γίνουν οι ενέσεις, νομιζω οτι είναι προτιμότερο να γίνει αργότερα η στείρωση, όταν η σκύλα δεν θα είναι έγκυος, και με καλύτερο προγραμματισμό. Μου τα'χε εξηγήσει ο κτηνίατρος τότε, αλλά δε θυμάμαι λεπτομέρειες... έχει περάσει καιρός.

Οι πατρινοι θα σου πουν για καλό κτηνίατρο.
:)