Ελεγχος-αποκλεισμός IP


epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
65
Aθήνα
Αναρωτιέμαι, δεν υπάρχει να ενεργοποιηθεί κάποια ρύθμιση στο Φόρουμ η οποία να αποκλείει κάποια συγκεκριμένα ΙΡ τα οποία αποδεδειγμένα υπηρετούν τρολς, ώστε να μην μπαίνουν με άλλα ονόματα;

Έχω αρχίσει και υποψιάζομαι κάθε νέο μέλος.
Σε λίγο θα αρχίσω να ακούω και φωνές!
 






admin

Administrator
Staff member
21 Ιουλίου 2005
2.181
930
Υπάρχει αποκλεισμός ip διευθύνσεων και χρησιμοποιείται ενίοτε, αλλά οι περισσότερες ip είναι "δυναμικές" (dynamic ip) και αλλάζουν. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αποκλείονται μέλη και να εμφανίζονται με άλλα στοιχεία και άλλη ip, αλλά και να μην μπορούν να εγγραφούν μέλη που "κληρονόμησαν" μια αποκλεισμένη ip (οι δυναμικές ip αλλάζουν κάτοχο τυχαία αφού επιλέγονται αυτόματα από μια "δεξαμενή" ip διευθύνσεων).

Η καλύτερη αντιμετώπιση στο trolling είναι η "δίαιτα" (don't feed the troll). Όταν δηλαδή βλέπουμε ότι κάποιος έχει τέτοια συμπεριφορά, δεν ασχολούμαστε με αυτόν και κάνουμε και μια αναφορά (report) στην διαχείριση.
 


johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Η καλύτερη αντιμετώπιση στο trolling είναι η "δίαιτα" (don't feed the troll). Όταν δηλαδή βλέπουμε ότι κάποιος έχει τέτοια συμπεριφορά, δεν ασχολούμαστε με αυτόν και κάνουμε και μια αναφορά (report) στην διαχείριση.
Ο αρχηγός, πάντα τα λέει καλύτερα!

Αλλά κι εγώ ο καημένος, το έχω πει πολύ πρόσφατα κανά 2-3-4-5 φορές: "ΜΗΝ τα ποτίζετε"...
Αλλά, εμείς, τίποτα... ΔΕΝ είναι δυνατόν να μην απαντήσουμε!!! :p:D
Και, έτσι, τα ποτίζουμε... ρίχνουμε λίπασμα... τα προσέχουμε... τα περιποιούμαστε... τα "ταΐζουμε"... και, κυρίως, τα ΙΝΤΡΙΓΚΑΡΟΥΜΕ!!!
Και, σύντομα (μέσα σε διάστημα ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ημερών, τώρα τελευταία) "αντριεύουν και θεριεύουν"...:whistle:
 
Last edited:


Aslan

Well-Known Member
12 Μαϊου 2014
1.024
1.882
Αθήνα, Φλύα
Μήπως μπορεί να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο εγγραφόμαστε στο forum, δηλαδή να γίνονται εγγραφές μέσω πρόσκλησης από πιστοποιημένα μέλη ή να υπάρχει η επιβεβαίωση εγγραφής μέσω μηνύματος σε κινητό τηλέφωνο[το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο μία φορά]; Όταν ένας λογαριασμός δεν θα πιστοποιείται μέσω τηλεφώνου θα μπορούσε να διαγράφεται μετά από ένα μήνα και με αυτό τον τρόπο δεν θα επιβαρυνόταν και το forum με περιττούς και ψεύτικους λογαριασμούς.

Ένα άλλο μέτρο θα ήταν τα καινούρια μέλη να ορίζουν συγκεκριμένο αριθμό μηνυμάτων ανά ημέρα.
 




Aslan

Well-Known Member
12 Μαϊου 2014
1.024
1.882
Αθήνα, Φλύα
Ναι αλλά δεν να είναι δηλωμένα σε ένα άτομο. Με βάση αυτό το είπα. :p Για αρχή θα μπορούσε ίσως να βοηθήσει ο περιορισμένος αριθμός μηνυμάτων των νέων μελών πάντως.
 


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.555
6.984
Μήπως μπορεί να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο εγγραφόμαστε στο forum, δηλαδή να γίνονται εγγραφές μέσω πρόσκλησης από πιστοποιημένα μέλη
Αν γραφόσουν έτσι και δεν έχεις ιδέα και γνωριμίες σχετικών και έχεις ξαφνικά ανάγκη να ρωτήσεις ένα μαζεμένο τσούρμο ανθρώπων που έχουν 10 εμπειρίες παραπάνω από σένα (όπως καλή ώρα βρήκα εγώ το φόρουμ ψάχνοντας για τα στομαχικά του Άρη αρχικά) δεν θα έχεις ευκαιρία να γραφτείς.

να υπάρχει η επιβεβαίωση εγγραφής μέσω μηνύματος σε κινητό τηλέφωνο[το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο μία φορά];
Εγώ δεν θα γραφόμουν τότε. Δε δίνω τηλέφωνο πουθενά ονλάιν, πέρα από απειροελάχιστες ονλάιν παραγγελίες που ε, χρειάζεται να με βρουν για να με ειδοποιήσουν για παράδοση. Αν μπορούσα να μην υπήρχε καμία προσωπική πληροφορία μου ονλάιν θα το προτιμούσα. Το user privacy είναι σημαντικό για πολλούς. Inside tip: θα έπρεπε να είναι σημαντικό για όλους..
 




Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.555
6.984
Mωρέ έγω δεν έχω πρόβλημα με τα τρολς...

Με ανησύχησε ότι έχω αρχίσει να υποπτεύομαι για τρολς όλα τα νέα μέλη!

Είμαι σοβαρά γιατρέ μου;
Αν δεν είσαι καλά να πάμε μαζί στο γιατρό, γιατί το χω μήνες, μη σου πω κανά χρόνο, αυτό το σύνδρομο. :rolleyes:
 




LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
Αν δεν είσαι καλά να πάμε μαζί στο γιατρό, γιατί το χω μήνες, μη σου πω κανά χρόνο, αυτό το σύνδρομο. :rolleyes:
Χμ, ώστε εσύ μας κόλλησες!
Και εμένα τελευταία μου συμβαίνει. :barefoot:

Inside tip: θα έπρεπε να είναι σημαντικό για όλους..
Μη μου λες τέτοια και είμαι επιρρεπής σε θεωρίες συνωμοσίας για τα προσωπικά δεδομένα..
 


Aslan

Well-Known Member
12 Μαϊου 2014
1.024
1.882
Αθήνα, Φλύα
@Estranged Συμφωνώ μαζί σου αλλά από την άλλη δεν πιστεύω σχεδόν κανένα νέο μέλος... όλα μου φαίνονται trolls. Για τον περιορισμένο αριθμό μηνυμάτων τι γνώμη έχεις;
 


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
εγω εχω αρχίσει να προσπαθω να) αδιαφορω για το αν ειναι τρολ ή οχι και βρισκω σιγα σιγά την υγειά μου. Το μονο που μου εχει μεινει (ή προσπαθω να μου μείνει μονο αυτό) ειναι η ταυτιση της εννοιας τρολλ με τη λέξη Νεφελάκι. Αυτό ομως δημιουργει το εξης πρόβλημα: θα πω οτι κάποιος ειναι Νεφελάκι και το άλλο μέλος ενδεχομενως να θεωρησει οτι το θεωρώ ΤΟ νεφελάκι, πότε αρχιζει και μπλέκει το πραγμα

(θα ηθελα να μπορω να δω τα ip παντως ορισμενες φορές...
 


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.555
6.984
Χμ, ώστε εσύ μας κόλλησες!
Μη μου λες τέτοια και είμαι επιρρεπής σε θεωρίες συνωμοσίας για τα προσωπικά δεδομένα!
Ότι υπάρχει ονλάιν (και ότι υπάρχει στο pc σου το οποίο είναι συνδεδεμένο στο νετ) είναι προσβάσιμο στον οποιονδήποτε θελήσει να το μάθει. Οι πιστωτικές πιο δύσκολα γιατί δίνουν μεγάλη βαρύτητα στο security, θέλει κόπο να τις φτάσεις. Αλλά γενικά, απλά δεν ενδιαφέρεται κανείς να μάθει τίποτα από το μέσο κοσμάκη.
(Φίλος συνάδελφος με κορόιδευε "εσύ πληροφορικάρια και δεν έχεις e-banking και δεν το θες λες και είσαι καμιά σιξ σιξ σιξ κονσπιρασι θιορυ κι έτσι". Flash forward μερικά χρόνια μετά που ασχολήθηκε με ασφάλεια συστημάτων και μου λέει πόσο λαλάκας έμεινε με το πόσο τρωτά και εύκολα προσβάσιμα είναι όλα).

Για το πώς χρησιμοποιούνται τα δεδομένα σου στις εταιρείες όπου τα διαθέτεις, είναι θέμα trust (το λέω αγγλιστί γιατί είναι και όρος τομέα που ασχολείται αποκλειστικά με αυτό) στην εταιρεία. Don't trust και πάλι rest assured που είσαι απλά ο μέσος κοσμάκης. Και άμεσα να μην ασχολείται η εταιρεία με τα δεδομένα σου, μόνο που τα αποθηκεύουν στις βάσεις δεδομένων τους είναι θέμα. Το φμπ και η google είναι μεγάλη πληγή παρεμπιπτόντως από αυτή την άποψη (μπορεί και όχι μόνο).

Και θα σταματήσω εδώ με αυτά.

@Estranged Συμφωνώ μαζί σου αλλά από την άλλη δεν πιστεύω σχεδόν κανένα νέο μέλος... όλα μου φαίνονται trolls. Για τον περιορισμένο αριθμό μηνυμάτων τι γνώμη έχεις;
Είναι εφαρμόσιμο από πολλούς και για το χοντρό trolling δουλεύει. Αν κάποιος όμως έχει πρόβλημα (π.χ. ζητάει συμβουλές για άμεσο πρόβλημα υγείας) περιορίζεται επικινδύνως.

(θα ηθελα να μπορω να δω τα ip παντως ορισμενες φορές...
Είναι δυναμικές οι σπιτικές, όπως είπε ο αντμίν. Μόνη πληροφορία που θα πάρεις είναι η περιοχή του κοντινότερου κέντρου που συνδέονται, δλδ η ευρύτερη περιοχή που μένει το τρολ.

(Στις στατικές έχει πλάκα, είναι συνήθως εργασίας.. Θυμάμαι σε ονλάιν παιχνίδι που κάποιος κάπου έμαθε από έναν αντμίν ότι μια δόση μια ip έμπαινε από τη βουλή.. :p)
 
Last edited:


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Εχει πλάκα ομως να βλέπεις παράληλα λογκαρισμενή την Όριλις, με την Εστρέντζντ και την Λούλα και με κοινη ip εκεινη τη στιγμη. Ειδικα αν αυτες οι τρεις διαφωνουν εκεινη τη στιγμη στο φόρουμ, Να αυτά θα ηθελα να μπορώ να δω

(επίσης θα ηθελα να διαγράψω οποιον λογαριασμο μπηκε απλά για να πιασει ενα ψευδωνυμο, κι εκτοτε κανενα λογκαρισμα, τουλαχιστον μεχρι τριετια πίσω, αλλά αυτό δεν εχει να κανει με τα συμπαθη νεφελάκια)
 
Last edited:
  • Like
Reactions: Aslan and Estranged


D

Deleted member 14614

Guest
Εχει πλάκα ομως να βλέπεις παράληλα λογκαρισμενή την Όριλις, με την Εστρέντζντ και την Λούλα και με κοινη ip εκεινη τη στιγμη
ΩΩΩΠ σε πιάσαμε! Το ήξερα ότι υπάρχουν τρολς κι ανάμεσά μας!

γιατρέ, γιατί επιμένεις ότι πάσχω από εμμονές?
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.644
7.753
Λοιπόν εγώ εμπίπτω στη κατηγορία epial / orilis.

1. Υποπτεύομαι τους πάντες, για τα νέα μέλη δεν συζητώ, δεν εμπιστεύομαι κανέναν, πρόσφατα δε μου μπήκε στο μυαλό σότι και τα παλιά μέλη έχουν δολοφονηθεί από trolls τα οποία πλέον χρησιμοποιούν τον λογαριασμό τους!!! Το επόμενο βήμα φυσικά όπως καταλαβαίνεται δεν είναι το ban ip αλλά ο ψυχίατρος..
2. Όταν η/ο Orilis δείνει το σινιάλο για Νεφελάκι εγώ πιστευω ότι είναι το original νεφελάκι και αναρωτιέμαι πόσα πρόσωπα πια να έχει αυτό το πολυτάλαντο troll..
 


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
ΤΟ Νεφελακι είναι όντως πολυτάλαντο και με πολλά πρόσωπα. Πιο πολλά από όσα θα φανταζόταν ο καθένας μας. Το πόσα, το ξέρει το ίδιο το Νεφελάκι. Από εκεί και πέρα η ύπαρξη της Νεφέλης-Αγάπης-Κατερίνας δεν αποκλείει την ύπαρξη κι άλλων τρόλ, άσχετων με αυτή, που έρχονται μόνα τους ή και με παρέα. Δεν πάει πολύς καιρός που είπε κάποιος "με δέκα φίλους μπορώ να σας το κάνω λαμπόγυαλο". Πόσο αλήθεια όντως!
Τέλος πάντων κάποια στιγμή είχα βρει ποια πράγματα ήταν κοινά χαρακτηριστικά της Νεφέλης κι ήταν πλέον σίγουρη η αναγνώρισή της. Για εμένα εκεί χάθηκε το ενδιαφέρον, είχα λύσει το γρίφο που απασχολούσε το κεφάλι μου κι είχα πάψει να ασχολούμαι με το ξεσκέπασμα της συγκεκριμένης. Μετά έκλεισε το φόρουμ, ε, έχω και άθλια μνήμη, πάνε τα "tells". Έπειτα άκουσα την προτροπή άλλου μέλους που θεωρώ ότι αγαπάει το χώρο: απαντάω κανονικά αφήνοντας στην άκρη το ενδεχόμενο να είναι το νέο μέλος τρολ. Απλά, να, εγώ έχω αδύναμο χαρακτήρα κι όταν γίνει παιδική χαρά μπαίνω να συμμετάσχω στον πανζουρλισμό. Προσπαθώ να μην τον αρχίζω πλέον

l.Kyveli όποτε δίνω σήμα, είναι με την ευρύτερη έννοια, έχω λάβει το σήμα από αλλού και δεν αφορά απαραίτητα το συγκεκριμένο άτομο