Εμβόλιο κατά του Καλαζάρ

Θα κάνετε το νέο εμβόλιο?

• Ναι

Votes: 59 26,5%
  • Όχι

Votes: 48 21,5%
  • Θα περιμένω ακόμα

Votes: 116 52,0%

• Total voters
    223

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Εγώ έκανα την πρώτη δώση την Δευτέρα κανένα απολύτως πρόβλημα με τον πιτσιρικά.
Θέλω να προλάβω το Καλοκαίρι γιατι έχει πολύ πράμα στην Χαλκιδική.
Παρενέργειες δεν έχει παρά έλαχιστες, δοκιμές γίνανε για δύο χρόνια σε δύο χώρες (Γαλλία Ισπανία) σε περιοχές που συναντάτε συχνά η νόσος. το ποσοστό προστασίας όπως αναφέραν σε άλλο θέμα είναι 80%.

Το ζόρι είναι τα λεφτά και τίποτα άλλο. Μιλάμε για υγεία και όχι την τρίχα του

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
45
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
Το ζόρι είναι τα λεφτά και τίποτα άλλο. Μιλάμε για υγεία και όχι την τρίχα του
Το ζόρι δεν είναι τα λεφτά για μένα, ζορίστηκα όταν είδα τον γιατρό της να μου λέει ... "Άστο να δούμε λίγο πώς θα πάει και μετά βλέπουμε".
Στην τελική γιατί τόση επιφυλακτικότητα και όχι μόνο από τον δικό μου και από άλλους γιατρούς..
Αυτό είναι το μόνο που με προβληματίζει εμένα προσωπικά..

• Like
Reactions: vasilis_mike

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Δεν είναι επιφυλακτικοί όλοι οι γιατροί .
Δυο ρώτησα ο ένας ( που πηγαίνω κιόλας και που εμπιστεύομαι μου είπε να περιμένουμε )
μια άλλη κτηνίατρος μου είπε να το κάνω , μου ανέφερε μόνο τα θετικά ( δεν την εμπιστεύομαι νομίζω τα χρήματα ήθελε )

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Το ζόρι δεν είναι τα λεφτά για μένα, ζορίστηκα όταν είδα τον γιατρό της να μου λέει ... "Άστο να δούμε λίγο πώς θα πάει και μετά βλέπουμε".
Στην τελική γιατί τόση επιφυλακτικότητα και όχι μόνο από τον δικό μου και από άλλους γιατρούς..
Αυτό είναι το μόνο που με προβληματίζει εμένα προσωπικά..
Κοίτα ο δικός γιατρός μου είπε κάντο χωρίς ενδιασμό, και όσο έψαξα μόνος μου τις μελέτες και τις κλινικές δοκιμές δεν δίαβασα κάτι που θα με απέτρεπε να μην το κάνω. Και όταν λέμε να αφήσουμε λίγο χρόνο να δούμε πόσο εννοούμε;
Οι δοκιμές έγιναν για δύο χρόνια εκτός εργαστηρίου συν όποιες δοκιμές σε εργαστήριο, δηλαδή να περιμένουμε όλοι μετά από 3 χρόνια να κάνουμε το εμβόλιο;

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
45
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
Κοίτα Chris ο καθένας περιμένει τόσο ... όσο να νιώθει σίγουρος! :)
Από την στιγμή που μέσα μου δεν νιώθω έτσι γιατί αφενός κάποιοι με προβλημάτισαν... δεν θα κάνω ακόμα κάτι. ;)

Δεν είπα πουθενά ότι όλοι οι γιατροί το απορρίπτουν.. είπα τι είπε ο δικός μου και τι εντύπωση μου έχουν αφήσει τα όσα διαβάζω.
Αν ο δικός σου είναι σίγουρος και τον εμπιστεύεσαι, τότε καλά έκανες! Αν και ο δικός μου ήταν έτσι σίγουρος, ίσως να το είχα κάνει και εγώ! :)

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Ναι καλέ συζήτηση κάνουμε.
Εμένα αυτό που με έκανε να το σκεφτώ είναι το κόστος ( και οι δύο άνεργοι ξενοδοχουπάλληλοι).
Αλλά από την άλλη λόγω δουλείας είμαστε σε περιοχές επικίνδυνες και δεν θέλω να το ρισκάρω.

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Στα σκυλιά; θα το κάνω αλλά όχι ακόμα.

Τώρα για 'μενα, με το Σούπερμαν λέμε να πάμε από βδομάδα τα δυο μας, θα μας κάνουν και έκπτωση

Aunt Mary

Well-Known Member
16 Οκτωβρίου 2012
599
178
Εμένα η γιατρος μου ειπε πως ακομα ειναι νωρις να φανει αν ειναι αποτελεσματικο η οχι.....το ιδιο ειχε γινει λεει και πριν χρονια με καποιο αλλο καινουριο εμβολιο(δε θυμαμαι ποιο) ωστοσο το οτι ειναι αποτελεσματικο φανηκε τωρα...Με ολα τα φαρμακα - εμβολια ετσι γινεται,,,Επισης μου ανεφερε πως ενδοιασμοι μπορει να υπαρχουν και λογω του οτι δεν βγαινει απο πολλες φαρμακευτικες, νομιζω κιολας μου ειπε πως το βγαζει μονο μια...οποτε μπορει να παιζει και το θεμα του εμπορικου ανταγωνισμου στη μεση και γ αυτο μπορει καποιοι να μην το αποδεχονται λογω συμφεροντων. Ωστοσο αν το κανεις εχεις μια πιθανοτητα παραπανω να μην νοσησει το σκυλι.Εκεινη στο δικο της το εκανε...οποτε και γω σε κανα μηνα ελεγα να το κανω...

mmitsi

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2011
122
0
paros
Τις προάλες που ήμουν στον κτηνίατρο μια κυρία ρώτησε για το εμβόλιο και εκείνος είπε ότι είναι καλό να το κάνουμε έστω κι αν το ποσοστό προφύλαξης είναι λίγο. Το ότι μόνο μια φαρμακευτική εταιρία το βγάζει, ξέρω ότι για τα ανθρώπινα φάρμακα όταν ένα καινούργιο φάρμακο βγει στην αγορά δεν μπορούν άλλες εταιρείες να το αντιγράψουν για κάποιο χρονικό διαστημα νομίζω 5-6 χρόνια.

Kimon

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2012
284
0
Τις προάλες που ήμουν στον κτηνίατρο μια κυρία ρώτησε για το εμβόλιο και εκείνος είπε ότι είναι καλό να το κάνουμε έστω κι αν το ποσοστό προφύλαξης είναι λίγο. Το ότι μόνο μια φαρμακευτική εταιρία το βγάζει, ξέρω ότι για τα ανθρώπινα φάρμακα όταν ένα καινούργιο φάρμακο βγει στην αγορά δεν μπορούν άλλες εταιρείες να το αντιγράψουν για κάποιο χρονικό διαστημα νομίζω 5-6 χρόνια.
Η ουσία της υπόθεσης όμως είναι ότι πέρα από το πραγματικό ποσοστό προφύλαξης, δεν έχει διαπιστωθεί καν αν όντως προφυλάσσει έστω και με μικρό ποσοστό! Το αποτέλεσμα δηλαδή της εταιρείας μπορεί να οφείλεται και καθαρά στην τύχη και όχι σε πραγματική προφύλαξη. Δες και το άλλο λινκ που μπήκε πιο πριν έχει αρκετές πληροφορίες.

Shadid-akos...

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2010
65
11
Maidenhead, UK
Καλησπέρα, το εμβόλιο προσφέρει μόνο 17% επιπρόσθετη προστασία έναντι του ίου της Λεϊσμανίασης σε σύγκριση με ένα σκυλί που περιφέρεται χωρίς καμία προστασία (αμπούλα, σιτρονέλλα, scalibur κλπ) στους αγρούς. Το ποσοστό αυτό – προσωπική άποψη – είναι πάρα πολύ μικρό. Επίσης η μελέτη πάνω στην οποία βασίζεται η εταιρεία για να προμοτάρει το προϊόν της συμπεριέλαβε μόνο n=29, δηλαδή συμμετείχαν μόνο 29 σκυλιά σε ένα αμφίβολο κλινικό πρωτόκολλο. Ο αριθμός αυτός κατά την δική μου εκτίμηση είναι ιδιαίτερα χαμηλός, ώστε να αξιολογηθεί επαρκώς τόσο η αποτελεσματικότητα του όσο και η ασφάλεια του.
Τέλος, κάνοντας το εμβόλιο κατά του Καλαζάαρ το σκυλί αποκτάει αντισώματα (τα λεγόμενα IgG) οπότε στον ετήσιο αιματολογικό έλεγχο το σκυλί θα φαίνεται θετικό για καλαζάαρ. Ο μόνος πιστοποιημένος τρόπος για να εξεταστεί κατόπιν το σκυλί είναι μια PCR μέθοδος η οποία είναι πανάκριβη. Η εταιρεία για να ξεπεράσει αυτό τον «σκόπελο» κατασκεύασε το δικό της τεστ/κιτ το οποίο –πάλι προσωπική άποψη-προωθεί στους κτηνιάτρους και δεν έχει καμία εγκυρότητα!

Οπότε όχι δεν θα κάνω το εμβόλιο μέχρι να δω πραγματικά και έγκυρα αποτελέσματα κλινικής δοκιμής τόσο για την ασφάλεια όσο και για την αποτελεσματικότητα.

Miss

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
278
0
Αργυρούπολη
Καλησπέρα, το εμβόλιο προσφέρει μόνο 17% επιπρόσθετη προστασία έναντι του ίου της Λεϊσμανίασης σε σύγκριση με ένα σκυλί που περιφέρεται χωρίς καμία προστασία (αμπούλα, σιτρονέλλα, scalibur κλπ) στους αγρούς. Το ποσοστό αυτό – προσωπική άποψη – είναι πάρα πολύ μικρό. Επίσης η μελέτη πάνω στην οποία βασίζεται η εταιρεία για να προμοτάρει το προϊόν της συμπεριέλαβε μόνο n=29, δηλαδή συμμετείχαν μόνο 29 σκυλιά σε ένα αμφίβολο κλινικό πρωτόκολλο. Ο αριθμός αυτός κατά την δική μου εκτίμηση είναι ιδιαίτερα χαμηλός, ώστε να αξιολογηθεί επαρκώς τόσο η αποτελεσματικότητα του όσο και η ασφάλεια του.
Τέλος, κάνοντας το εμβόλιο κατά του Καλαζάαρ το σκυλί αποκτάει αντισώματα (τα λεγόμενα IgG) οπότε στον ετήσιο αιματολογικό έλεγχο το σκυλί θα φαίνεται θετικό για καλαζάαρ. Ο μόνος πιστοποιημένος τρόπος για να εξεταστεί κατόπιν το σκυλί είναι μια PCR μέθοδος η οποία είναι πανάκριβη. Η εταιρεία για να ξεπεράσει αυτό τον «σκόπελο» κατασκεύασε το δικό της τεστ/κιτ το οποίο –πάλι προσωπική άποψη-προωθεί στους κτηνιάτρους και δεν έχει καμία εγκυρότητα!

Οπότε όχι δεν θα κάνω το εμβόλιο μέχρι να δω πραγματικά και έγκυρα αποτελέσματα κλινικής δοκιμής τόσο για την ασφάλεια όσο και για την αποτελεσματικότητα.

17% είναι το ποσοστό προστασίας για την Ελλάδα ή άλλες χώρες???

Miss

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
278
0
Αργυρούπολη
http://www.emedi.gr/2153/kala-azar-splaxnikh-le%CF%8Asmaniash

Υπάρχουν πολλοί τύποι λεϊσμάνιας και το εμβόλιο δεν προστατεύει από όλα. Είναι διαφορετικη η αποτελεσματικότητά του στην Ευρώπη, στην Αφρική ή στη Β Αμερική. Όπως μου εξήγησε ο κτηνίατρος μας για την Ελλάδα είμαστε στο 97% σε άλλες περιοχές του πλανήτη μπορεί να είναι 60% ή και λιγότερο!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.327
Μέλη
20.093
Νεότερο μέλος
Melenia78