Ενημέρωσε με σε παρακαλώ με mail, όταν την ρωτήσεις.Σε ευχαριστώ.Και εγώ σκέφτομαι να κάνω στο σκυλάκι μου το εμβόλιο, απλά δεν ξέρω κατά ποσό είναι ασφαλές, είναι και αρκετά ακριβό, όμως αυτό δεν θα με πείραζε εάν ήταν 100% προστατευμένο το σκυλάκι μου και δεν θα υπήρχαν σίγουρα παρενέργειες σε βάθος χρόνου! Ήδη φορτώνουμε τα σκυλιάμας με φάρμακα, εμβόλια, χημικά κατά των παράσιτων (εσωτερικών και εξωτερικών),γι 'αυτό και έχω ενδοιασμούς, να τα φορτώσουμε και με αυτό το εμβόλιο; Έμενα πάντως η κτηνίατρος μου, δεν μου το έχει αναφέρει καν, τις επόμενες ημέρες έχουμε τον επαναληπτικό ετήσιο εμβολιασμό και θα την ρωτήσω, πάντως έχω δει ενημερωτικές άφησες για το εμβόλιο έξω από το ιατρείο της αλλά έμενα προσωπικά δεν μου έχει αναφέρει τίποτα, ίσως γιατί δεν το βρίσκει ακόμα ασφαλές; δεν ξέρω!!!
Οι απόψεις διίστανται σε σοβαρό βαθμό.Τον κτηνίατρο σου πολύ άνετο τον βλέπω.Οι διάφορες παρενέργειες καί οδηγίες,είναι από το έντυπο, στο κουτί του εμβολίου.Εντάξει, η γνώμη του σεβαστή. Οχι όμως γιά γέλια, οι "αποδεδειγμένες ενστάσεις" των υπολοίπων!Σήμερα πήγαμε για τις επαναληπτικές εξετάσεις (γενικές και καλαζάρ) και το συζητήσαμε με τον κτηνίατρο, μου είπε ότι είναι 100% υπέρ, ότι είναι για γέλοια τα προβλήματα και ποσοστό 97% το οποίο και 70% να ήταν πάλι θα έλεγε να το κάνουμε. Γενικά δεν είναι γιατρός που μας φορτώνει με πολλά πολλά.... Έτσι κι αλλιώς αν είναι θα γίνει Σεπτέμβρη οπότε θα το ψάξω κι άλλο εννοείται. Πολύ άγχος....
Ωραία λοιπόν,μετά τόσες ημέρες γιά πες μας τι γίνεται?Μόλις γυρίσαμε απο την 1η δόση του εν λόγω εμβολίου... Πήρα εν πλήρη γνώσει μου το ρίσκο των αντισωμάτων σε ένα υγιέστατο σκυλί, παρά τις συνέπειες του νοσήματος... Ελπίζω να διακαιωθώ για την επιλογή μου και την εμπιστοσύνη μου στην χημεία.
Κτηνίατρος δεν είμαι, αλλά μήπως βιάστηκες να κάνεις τ Τεστ? Το λέω αυτό γιατί ακόμα δεν έχουν πιάσει τα πολλά κρύα για να ψοφίσουν οι σκνίπες, και νομίζω ότι χρειάζετε και κάποιο χρονικό διάστημα από το τσίμπημα όσπου να φανεί στο τεστ (αυτό με μεγάλη επιφύλαξη, και αν γνωρίζει κάποιος ας απαντήσει). Το θέμα είναι ότι συνήθως το εμβόλιο το κάνουμε Φεβρουάριο, ειδικά το πρώτο αφού κάνει να ενεργήσει 1,5 μήνα ώστε όταν βγαίνουν οι νέες πεινασμένες σκνίπες να είναι το σκυλί προφυλαγμένο.Αναρρωτιέμαι για το ποσοστό επιτυχίας του εμβολίου αν παίζει ρόλο η εποχή που κάνουμε για πρώτη φορά το εμβόλιο. π.χ. αν το κάνουμε Μαίο και μετά είναι σαν να μην το κάναμε για εκείνη την χρονιά.Μόλις χθες, κάναμε και εμείς το τεστ για καλαζάρ. Βγήκε αρνητικό, ευτυχώς, και τώρα τίθεται το ερώτημα! να το κάνουμε το εμβόλιο ή όχι; Δεδομένου ότι το καλοκαίρι ο Ροκ την βγάζει στη Σαλαμίνα που θεωρείται ύψιστης επικινδυνότητας περιοχή, για μόνο αυτό το λόγο η γιατρός του μου λέει να το κάνουμε. Εχει 75% επιτυχία, μετά απο 2 έτη εφαρμογή στην Ελλάδα αλλά έχει ενδεχομένως και παρενέργειες. Τι να κάνω;;;
βαζω ναι και αμπουλα κ κολλαρο! απλα αυτο που με προβληματισε ηταν οταν μου ειπαν οτι κανει πιο αδυναμο τον οργανισμο! αυτο!Αυτό εσύ πρέπει να το αποφασίζεις. Εκτός από σιτρονέλλα δεν βάζεις scalibor ή advantix?