Εμβόλιο κατά του Καλαζάρ

Θα κάνετε το νέο εμβόλιο?

• Ναι

Votes: 59 26,5%
  • Όχι

Votes: 48 21,5%
  • Θα περιμένω ακόμα

Votes: 116 52,0%

• Total voters
    223

Gixxer

Member
25 Μαϊου 2012
7
0
13
Καλησπέρα σε όλους και καλό μηνα!!Εγώ είμαι κατα του εμβολίου τουλάχιστον για τώρα γιατί 1 1/2 χρόνο πριν δυστυχώς μπήκα στην διαδικασία να το κάνω στον σκυλάκο μου,μετά απο προτροπή γιατρού!Λεω δυστυχώς γιατί αμέσως μετά την δευτερη δόση του εμβολίου ο μικρός έκανε αλλεργική αντιδραση στο εμβόλιο!Εννοειται οτι δεν έγινε η τριτη δόση ούτε και πρόκειται να του κάνω επαναληπτικό!Τα άσχημα ομως δεν σταματουν εκεί 3 μήνες μετά τον εμβολιασμό νόσησε απο το ανασαρκοειδες των κυναρίων!Αυτό είναι ενα αυτοάνοσο νόσημα,το οποίο αν είναι να παρουσιαστεί,υπο "φυσιολογικές" συνθήκες, παρουσιάζεται μέχρι τους 4 μήνες αλλιώς προκαλείται απο εμβολιασμό, ο μικρός μου ήταν 9 τότε!Πέρασε μεγάλη ταλαιπωρία με 2 μήνες αγωγή κορτιζόνης απο άλλο γιατρό κι έτσι μπορώ και τον χαίρομαι σήμερα!!Όλα αυτα με κάνουν λίγο,εως πολύ, αρνητική στο εμβόλιο!!!

Miss

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
278
0
Αργυρούπολη
Για να ακουστεί και η άλλη άποψη, εμείς το κάναμε και πέρα από την 1η δόση που ήταν για μια μέρα λίγο άκεφος όλα πήγαν καλά.
Από ότι γνωρίζω το εμβόλιο βγήκε μετά από πολλά χρόνια ερευνών. Ακόμα κι αν είναι καινούριο υπάρχουν βάσεις και γνώση πίσω από αυτό (Δεν είναι απλά μια μπούρδα που έβγαλαν για να πάρουν τα χρήματα του σκυλογονιού)

Kimon

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2012
284
0
Καλά-Αζάρ - Σπλαχνική λεϊσμανίαση

Υπάρχουν πολλοί τύποι λεϊσμάνιας και το εμβόλιο δεν προστατεύει από όλα. Είναι διαφορετικη η αποτελεσματικότητά του στην Ευρώπη, στην Αφρική ή στη Β Αμερική. Όπως μου εξήγησε ο κτηνίατρος μας για την Ελλάδα είμαστε στο 97% σε άλλες περιοχές του πλανήτη μπορεί να είναι 60% ή και λιγότερο!
Μακάρι να ήταν 97% :( Ο κτηνίατρος δυστυχώς δεν το έχει ψάξει καλά. Διαβάστε και αυτό το θέμα, έχει ενδιαφέρουσες πληροφορίες μετά τη 15-20η σελίδα.

Last edited:

Lumpie

Well-Known Member
25 Απριλίου 2009
404
3
Χαλάνδρι
Μακάρι να ήταν 97% :( Ο κτηνίατρος δυστυχώς δεν το έχει ψάξει καλά. Διαβάστε και αυτό το θέμα, έχει ενδιαφέρουσες πληροφορίες μετά τη 15-20η σελίδα.
Ναι, στην Ν.Αμερική π.χ. είναι διαφορετικό το εμβόλιο γιατί είναι διαφορετικός τύπος Καλαζάρ από ότι στην Ευρώπη. Στο κείμενο που αναφέρεσε δε είναι για το Εμβόλιο της Ευρώπης. Κάθε εμβόλιο είναι διαφορετικό. Εμείς καλυπτόμαστε με το ευρωπαικό πολύ ενώ το ίδιο δεν κάνει στις άλλες ηπείρους.

Kimon

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2012
284
0
Ναι, στην Ν.Αμερική π.χ. είναι διαφορετικό το εμβόλιο γιατί είναι διαφορετικός τύπος Καλαζάρ από ότι στην Ευρώπη. Στο κείμενο που αναφέρεσε δε είναι για το Εμβόλιο της Ευρώπης. Κάθε εμβόλιο είναι διαφορετικό. Εμείς καλυπτόμαστε με το ευρωπαικό πολύ ενώ το ίδιο δεν κάνει στις άλλες ηπείρους.
Στις σελίδες του άλλου θέματος σχολιάζεται η επιστημονική συζήτηση και αξιολόγηση του Canileish από την Ευρωπαϊκή κεντρική επιτροπή φαρμάκων..

Διάκος

Well-Known Member
7 Απριλίου 2013
140
2
πάλι καλά που βρήκα το θέμα, γιατί κι εμένα ο κτηνίατρος μου είπε ότι δεν αξίζει και δεν το κάνει στους πελάτες του!

Blacksatin

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
317
57
Neo Irakleio, Athens, Greece
Εγω της εχω κανει την πρωτη δοση και τελος του μηνα θα κανουμε τη δευτερη... Το μονο που με προβληματιζει ειναι το εξης: εγω 15 χρονια τωρα εκανα στα σκυλια μου εξεταση για καλαζαρ 2 φορες το χρονο, μαζι με αιματολογικες και βιοχημικες. Τώρα αν κατάλαβα καλά δεν έχει νόημα γιατί στην εξεταση καλαζαρ θα φαίνεται θετική η Sheeva?

giannis21r

Well-Known Member
7 Ιανουαρίου 2013
234
2
Χαϊδαρι
Εγω της εχω κανει την πρωτη δοση και τελος του μηνα θα κανουμε τη δευτερη... Το μονο που με προβληματιζει ειναι το εξης: εγω 15 χρονια τωρα εκανα στα σκυλια μου εξεταση για καλαζαρ 2 φορες το χρονο, μαζι με αιματολογικες και βιοχημικες. Τώρα αν κατάλαβα καλά δεν έχει νόημα γιατί στην εξεταση καλαζαρ θα φαίνεται θετική η Sheeva?
Η εταιρια απο τι γνωριζω εχει βγαλει δικο της τεστ για να ξεπερασει αυτο το προβλημα.

Shadid-akos...

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2010
65
11
Maidenhead, UK
Η εταιρια απο τι γνωριζω εχει βγαλει δικο της τεστ για να ξεπερασει αυτο το προβλημα.
Το θέμα είναι κατά πόσο εμπιστεύεσαι ένα φθηνό τεστ που έχει βγάλει μια εταιρεία για να βοηθήσει στο μαρκετινγκ του εμβολίου της. Ενώ η αντίστοιχη εξέταση σε εργαστήριο (η λεγόμενη PCR) έχει κόστος περί τα 100Ευρώ.

giannis21r

Well-Known Member
7 Ιανουαρίου 2013
234
2
Χαϊδαρι
Το θέμα είναι κατά πόσο εμπιστεύεσαι ένα φθηνό τεστ που έχει βγάλει μια εταιρεία για να βοηθήσει στο μαρκετινγκ του εμβολίου της. Ενώ η αντίστοιχη εξέταση σε εργαστήριο (η λεγόμενη PCR) έχει κόστος περί τα 100Ευρώ.
Εαν αναφερεσαι σε εμενα εγω προσωπικα δε εκανα το εμβολιο στο σκυλο μου.Δε μου ειχε/εχει κερδισει την εμπιστοσυνη ακομα.Επερνα ολα αλλα μετρα προστασιας και τελικα κολλησε λεισμανια.Και το χρονο να ειχα την δυνατητα να γυρισω πισω,παλι την ιδια αποφαση θα επερνα.Δεν θα το εκανα.Η PCR επειδη εκανα προσφατα εχει 60 ευρω.

Shadid-akos...

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2010
65
11
Maidenhead, UK
Όχι φίλε giannis21r δεν αναφέρομαι σε εσένα προσωπικά, το ερώτημα ήταν γενικό. Και εγώ την ίδια άποψη έχω με εσένα.
Τέλος να σου αναφέρω ότι όλες οι PCR δεν είναι ίδιες. Αναλόγως με τα αντιδραστήρια που χρησιμοποιείς (δηλαδή τι ψάχνεις) αλλάζει και το κόστος. Επίσης το κόστος αλλάζει και με τον τύπο PCR, υπάρχουν διάφοροι τύποι όπως real time PCR ή reverse transcriptase PCR κλπ. Άλλα μην μπαίνουμε σε τεχνικές λεπτομέρειες εργαστηρίου.

fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Στην εξέταση αυτή θα την κάνεις αφού πρώτα κάνεις αυτά τα φθηνά τεστ ή αιματολογικές που κάνεις έτσι κι αλλιώς 2 φορές το χρόνο για πρόληψη!
Η εταιρία όπως μου έχει πει η γιατρος μας έβγαλε δικό της τεστ που στα εμβολιασμένα σκυλια δίχνει αρνητικό,ενώ αν τύχει κάτι θα το δείξει όποτε θα το ψάξεις παραπέρα!
Εγώ το έκανα και δε το μετανιώνω δε την πείραξε καμία δόση και όλα ήταν μια χαρά...τώρα στην πορεία θα δούμε!

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
εγω της εβαλα στο περιλαιμιο ενα τετραφυλλο τριφυλι,,,,,, και ενα πεταλο αλογου στο σπιτακι της,,,,,,,,, για το καλαζαρ !!

fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
εγω της εβαλα στο περιλαιμιο ενα τετραφυλλο τριφυλι,,,,,, και ενα πεταλο αλογου στο σπιτακι της,,,,,,,,, για το καλαζαρ !!
Νομίζω ότι έκανες την καλύτερη δουλειά...ελπίζω μόνο να μην τα φάει:p

SuperDuke

New Member
20 Μαϊου 2013
1
0
Athens
Μόλις γυρίσαμε απο την 1η δόση του εν λόγω εμβολίου... Πήρα εν πλήρη γνώσει μου το ρίσκο των αντισωμάτων σε ένα υγιέστατο σκυλί, παρά τις συνέπειες του νοσήματος... Ελπίζω να διακαιωθώ για την επιλογή μου και την εμπιστοσύνη μου στην χημεία.

Ran Tan Plan

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2011
515
292
Αθήνα
Το σκέφτομαι πάρα πολύ. Πολύ καινούργιο καί αδοκίμαστο,γιά μιά τόσο σοβαρή περίπτωση.Ο κτηνίατρος μου λέει να το κάνει. Είναι καί οι εταιρείες που προωθούν κάθε καινούργιο προϊόν,με κάθε τρόπο. Τελικά κολλάω! Δεν προστατεύει αποδεδειγμένα 100%,δεν ξέρουν σίγουρα γιά παρενέργειες στα ζώα ή με άλλα φάρμακα (αχρείαστα), σου λένε μην το κάνεις με άλλα εμβόλια μαζί καί...βλέποντας βαδίζουμε. Τα χρήματα αν και αρκετά,πες τα διαθέτεις. Με το ρίσκο τι γίνεται?? Μου έχει γίνει άγχος.

Serge

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2012
743
296
Σήμερα πήγαμε για τις επαναληπτικές εξετάσεις (γενικές και καλαζάρ) και το συζητήσαμε με τον κτηνίατρο, μου είπε ότι είναι 100% υπέρ, ότι είναι για γέλοια τα προβλήματα και ποσοστό 97% το οποίο και 70% να ήταν πάλι θα έλεγε να το κάνουμε. Γενικά δεν είναι γιατρός που μας φορτώνει με πολλά πολλά.... Έτσι κι αλλιώς αν είναι θα γίνει Σεπτέμβρη οπότε θα το ψάξω κι άλλο εννοείται. Πολύ άγχος....

pgiannis98

Member
1 Ιουνίου 2013
17
0
Και εγώ σκέφτομαι να κάνω στο σκυλάκι μου το εμβόλιο, απλά δεν ξέρω κατά ποσό είναι ασφαλές, είναι και αρκετά ακριβό, όμως αυτό δεν θα με πείραζε εάν ήταν 100% προστατευμένο το σκυλάκι μου και δεν θα υπήρχαν σίγουρα παρενέργειες σε βάθος χρόνου! Ήδη φορτώνουμε τα σκυλιάμας με φάρμακα, εμβόλια, χημικά κατά των παράσιτων (εσωτερικών και εξωτερικών),γι 'αυτό και έχω ενδοιασμούς, να τα φορτώσουμε και με αυτό το εμβόλιο; Έμενα πάντως η κτηνίατρος μου, δεν μου το έχει αναφέρει καν, τις επόμενες ημέρες έχουμε τον επαναληπτικό ετήσιο εμβολιασμό και θα την ρωτήσω, πάντως έχω δει ενημερωτικές άφησες για το εμβόλιο έξω από το ιατρείο της αλλά έμενα προσωπικά δεν μου έχει αναφέρει τίποτα, ίσως γιατί δεν το βρίσκει ακόμα ασφαλές; δεν ξέρω!!!

Last edited:

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.919
5.310
patra
grdane.blogspot.com
εγω εχω εδω και μια εβδμαδα ενημερωθει οτι σε κουταβι μου σε ηλικια 11 μηνων εκαναν το εμβολιο και παρουσιασε παρενεργεια...
στην αρχη φουσκωσε επειτα γεμισε μικρα μαυρα σημαδια μεχρι που μαυρισε ολοκληρο και σκληρυνε το δερμα... μετα ανοιξε σαν πληγη...
μετα 20 μερες ακομα ο σκυλος εχει προβλημα...
καλυτερευει με μια αλοιφη ανα τρεις μερες που χρησιμοποιει ο κτηνιατρος ονομα αλοιφης δεν ξερουμε... φαινεται οτι θα το ξεπερασει αλλα θα χρειαστει τον χρονο του...

AlbaS

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2012
348
5
Εμένα ο γιατρός μου το έχει αναφέρει, όχι προτείνει..απλά αναφέρει..
Έχω ακούσει τόσα, κυρίως παρενέργειες, .. σκέφτομαι ότι είναι καινούριο,ότι δεν καλύπτει 100%, κ αποφάσισα πως τουλάχιστον φέτος δεν θα το κάνω..
Παίρνω τα ρίσκα μου, αυξάνω τα άλλα μέτρα προστασίας, αλλά δεν θέλω να την υποβάλλω σε μία διαδικασία που δεν θα την καλύψει απόλυτα, αλλά μπορεί να τους δημιουργήσει κ από το πουθενά προβλήματα..

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.327
Μέλη
20.093
Νεότερο μέλος
Melenia78