Εγώ έχω μια απορία......
Πως επιτυγχάνεται αυτή την στιγμή και μια ασθένεια θεωρούμε ότι ουσιαστικά δεν υπάρχει στην χώρα μας;
Μήπως αυτό σχετίζεται με την ανοσοποιηση που εχει επιτευχθεί λόγω του εμβολιασμού και συνεχίζεται ακριβώς λόγω της συνέχισης του εμβολιασμού;
Για παράδειγμα....Η φυματίωση στις Ευρωπαικές χώρες είχε σχεδόν εξαφανιστεί και οι εμβολιασμοί είχαν σχετικά ατονίσει....Όταν μετανάστευσαν πολλά άτομα από το πρώην ανατολικό μπλοκ που δεν είχαν εμβολιαστεί και νοσούσαν, ξαφνικά....έκρηξη νέων κρουσμάτων και στην Δυτική Ευρώπη....
Δεύτερο παράδειγμα....όταν ήμουν στον στρατό, δύο παιδιά κόλλησαν ιλλαρά....Ασθένεια της παιδικής ηλικίας....
Πως έγινε αυτό;
Ο ένας από οικογένεια χαμηλότατου κοινωνικού επιπέδου δεν εμβολιάστηκε ποτέ και κόλλησε στα 20κάτι του από ένα μικρότερο αδελφάκι που νοσούσε στο σπίτι, ο δεύτερος 27 ετών στο βιβλιάριο του έλεγε ότι νόσησε μικρός, άρα είχε αναπτύξει ανοσία...
Πρόβλημα...τι κρύβεται από πίσω και ξαναρρώστησε;
Μήπως πρέπει να ελεγχθεί για κάτι άλλο;
Ψάχνοντας, τελικά είπε η μάνα του ότι ειχε κάνει μεν την πρώτη δόση, αλλά ο παιδιάτρος, επηρεασμένος από κάτι ομοιοπαθητικά, τους έπεισε ότι το έμβόλιο είναι επικίνδυνο και δεν πρέπει να ξανακάνει άλλο.....επειδή δεν μπορούσαν όμως να δείξουν ότι δεν έκαναν έγραψαν ότι νόσησε στο βιβλιάριο.....
Έλα ντε όμως που στα 27 του βρήκε ο δυστυχής και κόλλησε ιλλαρά....κι όχι μόνο κόλλησε, αλλά την πέρασε βαρύτατα με πολύ άσχημη κλινική εικόνα και σαν να μην έφτανε αυτό του έκανε και την χειρότερη δυνατή επιπλοκή, μια ωραιότατη εγκεφαλίτιδα, κι από τότε τρέχουν και δεν φτάνουν να ξεπεράσουν τα νευρολογικά ελλείματα που του άφησε δωράκι ο.....ανεκδιήγητος παιδίατρός του......
Σχετικά με το πρώτο link, οι εμβολιασμοί έχουν σώσει, κυριολεκτικά, την ανθρωπότητα, αλλά δυστυχώς όπως κι όλες, μα όλες, οι ιατρικές πράξεις, έχουν επιπλοκές και παρενέργειες, άλλες σε άλλο ποσοστό, συνήθως όμως αρκετά χαμηλότερο....
Αν σας αγχώνει αυτό που αναφέρει το link, να μην διαβάσετε ποτέ τις οδηγίες των φαρμάκων γιατί εκεί θα πάθετε πανικό από το τι μπορεί να πάθει ο καθένας μας ακόμη κι από το θεωρητικά αθώο Depon....
Λέτε, πόσα σκυλιά ξέρετε που έπαθαν κάτι από το εμβόλιο της λύσσας, και πόσα ξέρετε που έπαθαν λύσσα....
Σίγουρα το ποσοστό είναι υπέρ του πρώτου, αφού ευτυχώς λόγω του εμβολιασμού, και της συνέχισής του, η λύσσα σπανίζει....
Αλλά να ρωτήσω εγώ....πόσα σκυλιά ξέρετε που έπαθαν κατι από το εμβόλιο της λύσσας και πόσα που δεν έπαθαν απολύτως τίποτα;
Ξαναγραψω, ότι ο εμβολιασμός ενός ατόμου έχει διτό χαρακτήρα....
Να προφυλάξει το άτομο από την νόσηση, αλλά κυρίως να προφυλάξει τον γενικό πληθυσμό από την ασθένεια!