Εμβόλιο λύσσας

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Την φαρμακοβιομηχανια την συμφερει να πει οτι το εμβολιο της κραταει ενα χρονο και οχι για τρια,αντιθετως πιστευω οτι τα χρηματα απο τον ετησιο εμβολιασμο ειναι τα πιο ευκολα,γρηγορα και ανωδυνα που μπορει να βγαλει ενας κτηνιατρος.

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Τωρα μενει να γινει και μια δημοσκοπηση εδω στο φορουμ, να δουμε που βρισκομαστε ως "δειγμα".

Sent from my Liquid MT using Tapatalk

twipsy

Well-Known Member
25 Δεκεμβρίου 2009
329
1
Αργος
Τελικά το εμβόλιο επηρεάζει την ανάπτυξη του σκύλου αν το κάνει σε μικρή ηλικία ( 5 μηνών ) ??????

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Κάθε 3 χρόνια :)

http://www.intervet.co.uk/Products_Public/Nobivac_Rabies/090_Product_Datasheet.aspx

Primary course and booster vaccination:
Dogs & cats
Primary vaccination age* 3 months or older
Booster vaccination every 3 years
Route of administration intramuscularly or subcutaneously

* Primary vaccination may be administered at an earlier age (minimum in dogs and cats of 4 weeks of age), but then a repeat vaccination must be given at the age of 3 months.

Can be used during pregnancy in dogs.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
:lol:
κάντα κάθε 3
και κάθε χρόνο για δύο χρόνια
κόλλα αυτοκολλητάκια
:p

αυτό που σου λέω εγώ θα κάνεις!!!!!! οκ?:D

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Την φαρμακοβιομηχανια την συμφερει να πει οτι το εμβολιο της κραταει ενα χρονο και οχι για τρια,αντιθετως πιστευω οτι τα χρηματα απο τον ετησιο εμβολιασμο ειναι τα πιο ευκολα,γρηγορα και ανωδυνα που μπορει να βγαλει ενας κτηνιατρος.
Εδώ βγήκαν οι κτηνιατρικές σχολές και είπαν ότι το εμβόλιο της λύσσας πρέπει να γίνεται μια φορά στα τρία χρόνια και η πολιτεία συμμορφώθηκε πάραυτα και πέρασε και νόμο σχετικά και τελείωσε το θέμα. Και ναι, οι φαρμακοβιομηχανίες είναι μεν πανίσχυρες αλλά άμα το είπε ο κτηνιατρικός σύλλογος, και δεδομένου ότι το εμβόλιο αυτό είναι πολύ βαρύ για το σκύλο και καμιά φορά αρρωσταίνουν όταν το κάνουν (π.χ. το Μουφ κάνει πάντα εμετό και έχει κατάπτωση για μια μέρα), χώρια που οι μελέτες δείχνουν ότι τα αντισώματα παραμένουν για τουλάχιστον 3 χρόνια, το θέμα τελείωσε.

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
SARA το εθεσες σωστα το θεμα "πρεπει να γινεται..."
στο Illlinois μπορει να εχετε αυτην την αντιμετπιση που αναφερεις για τον επανεμβολιασμο και αυτην λογικα θα ακολουθησεις
δες ομως
© 2011 Commonwealth of Massachusetts
......
Are booster shots necessary for rabies, and if they are, how often should my dog or cat receive a booster shot?
Booster shots are necessary for rabies. There are different vaccines available that are licensed for use in dogs and cats. Some vaccines are approved for period of one year and others for three years. It should be noted that a four year vaccination has been approved for cats.
Your veterinarian should provide you with a vaccination schedule for the particular vaccine that was used for your animal.
......
http://www.mass.gov/agr/animalhealth/rabies/faq.htm
αλλη αμερικανικη πολιτεια
με αλλη αντιληψη
και με προτροπη να γινει σχεδιασμος εμβολιασμου απο τον VET
Οπως και να εχει ,ο καθενας ακολουθει τις οδηγιες του κτηνιατρου,του κτηνιατρικου συλλογου κτλ
σε καθε περιπτωση ομως ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ γιατι δεν ειναι θεμα επιλογης του...ειναι θεμα που αφορα ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ και την αποτροπη ΕΠΙΔΗΜΙΑΣ
(ειδικα στην Ελλαδα με τοσα αδεσποτα...)

Last edited:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Δεν είμαι σίγουρη αν κατάλαβα τι εννοείς διότι κανείς στην Αμερική δεν μπορεί να επιλέξει να μην κάνει εμβόλιο λύσσας. Πρόσφατα πήγα μια βόλτα με το Μουφ από του μπόγια διότι μου άρεσε ένας από τους σκύλους τους και ήθελα να τον δω μαζί με το Μουφ. Ε, με βούτηξαν ξαφνικά και μου κάνανε αιφνιδιαστικό έλεγχο για το αν το Μουφ είχε όλα του τα εμβόλια και πρώτα-πρώτα της λύσσας! Με είχανε φακελλωμένη και για να μου το αποδείξουνε, μου τυπώσανε και τη σελίδα με όοοοοοοολα τα εμβόλια του Μουφ! Η κτηνίατρός του είναι υποχρεωμένη από το νόμο όχι μόνον να δηλώνει αν έκανε το Μουφ εμβόλια, αλλά και να μου στέλνει reminder email για τα εμβόλια και τα αντιπαρασιτικά όπου μου λέει τι θα γίνει αν δε συμμορφωθώ να φροντίσω το Μουφ.

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Sara η επισημανση δεν ειχε αποδεκτη εσενα .... ειμαι περα απο σιγουρος οτι κανεις και θα κανεις τα παντα για το Μουφ ...
για καποιους αλλους γραφτηκε ....
δυστυχως δεν ειναι τοσο οργανωμενα τα πραγματα εδω στο ellada και πολλοι θεωρουν "καλο" να μην κανουν το εμβολιο ....
sorry for the misunderstanding ...

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
τα κεφαλαία σημαίνουν ότι φωνάζεις
σε ποιόν φωνάζεις?
στα αδέσποτα που κυκλοφορούν ανεμβολίαστα και μεταδίδουν την λύσσα?
γιαυτό έχουμε γεμίσει πτώματα και σκυλιά με αφρούς να κυνηγάνε ανθρώπους στους δρόμους?
την γλυτώσαμε απο την γρίπη των πουλιών των γουρουνιών των υπουργών
και θα πάμε απο επιδημία λύσσας?...με τόσα αδέσποτα?

εδώ επάνω στα βουνά(που λέει ένα τραγουδάκι του Σαββόπουλου)
δεν έχει φιλοζωικές να εμβολιάσουν τα αδέσποτα
και αν πάς 5000 μέτρα απόσταση θα συναντήσεις 5 αλεπούδες 3 κουνάβια και 2 νυφίτσες
πιστεύεις ότι είμαστε εστία επιδημίας λύσσας?

για την δευτερη ανάγνωση των λίνκ που παρέθεσες δεν σχολίασες -ειδικά για τα ούρα των νυχτερίδων που πρέπει να είναι σαρκοφάγες
και για τα κόπρανα των ζώων που πρέπει να είναι φρέσκα και να ακουμπήσουν σε πληγή με αρκετό βάθος

αλλά τώρα έγραψες "σε καθε περιπτωση ομως ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ γιατι δεν ειναι θεμα επιλογης του...ειναι θεμα που αφορα ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ και την αποτροπη ΕΠΙΔΗΜΙΑΣ "
σιγά τα αίματα ρε φίλε......

και μετά το διάνθισες με

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
τα κεφαλαία σημαίνουν ότι φωνάζεις
σε ποιόν φωνάζεις?
στα αδέσποτα που κυκλοφορούν ανεμβολίαστα και μεταδίδουν την λύσσα?
γιαυτό έχουμε γεμίσει πτώματα και σκυλιά με αφρούς να κυνηγάνε ανθρώπους στους δρόμους?
την γλυτώσαμε απο την γρίπη των πουλιών των γουρουνιών των υπουργών
και θα πάμε απο επιδημία λύσσας?...με τόσα αδέσποτα?

εδώ επάνω στα βουνά(που λέει ένα τραγουδάκι του Σαββόπουλου)
δεν έχει φιλοζωικές να εμβολιάσουν τα αδέσποτα
και αν πάς 5000 μέτρα απόσταση θα συναντήσεις 5 αλεπούδες 3 κουνάβια και 2 νυφίτσες
πιστεύεις ότι είμαστε εστία επιδημίας λύσσας?

για την δευτερη ανάγνωση των λίνκ που παρέθεσες δεν σχολίασες -ειδικά για τα ούρα των νυχτερίδων που πρέπει να είναι σαρκοφάγες
και για τα κόπρανα των ζώων που πρέπει να είναι φρέσκα και να ακουμπήσουν σε πληγή με αρκετό βάθος

αλλά τώρα έγραψες "σε καθε περιπτωση ομως ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ γιατι δεν ειναι θεμα επιλογης του...ειναι θεμα που αφορα ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ και την αποτροπη ΕΠΙΔΗΜΙΑΣ "
σιγά τα αίματα ρε φίλε......

και μετά το διάνθισες με
Το μονο που προσεξες ηταν τα κεφαλαια...
Οχι δεν φωναζω σε κανεναν, προσπαθω να δωσω σε μερικους να καταλαβουν
(ναι και εσυ μεσα σε αυτους ) οτι δεν ειναι απλως αυτοκολητακια σε παιδικο album για να περνα η ωρα μας...
το θεμα Λυσσα ειναι σοβαρο και εχει θνησιμοτητα 99%
Στα οσα διαβασες και δεν βρηκες τις απαντησεις στις 34 σελιδες του αρθρου ,θα προσπαθησω να τα επισημανω
και θα μου επιτρεψεις με ΚΕΦΑΛΑΙΑ
λοιπον....
Ο ιός της λύσσας μεταδίδεται με το σάλιο των μολυσμένων ζώων κατά τη
στιγμή που αυτά δαγκώνουν ανθρώπους ή άλλα ζώα. Μπορεί επίσης να μεταδοθεί
στον άνθρωπο όταν αυτός έρχεται σε επαφή με το σάλιο του μολυσμένου ζώου από
εκδορές και μικροτραύματα του δέρματος ή ακόμα και από τους υγιείς
βλεννογόνους.
ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΛΗΓΗ ΛΟΙΠΟΝ ….
Ο τρόπος αυτός μετάδοσης είναι ο πλέον συνήθης για κτηνιάτρους
ή προσωπικό εργαστηρίων που χειρίζονται ασθενή ζώα ή παθολογικό υλικό χωρίς να
παίρνουν τις απαραίτητες προφυλάξεις.

Τέλος, είναι πιθανή η μετάδοση του παθογόνου παράγοντα που υπάρχει στα
ούρα των νυχτερίδων μέσω ¨αεροζόλ¨ σε σπηλιές ή σε εργαστήρια
AYTO ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΠΝΟΗ -ΑΝΑΠΝΟΗ
όπου οι
νυχτερίδες κρατούνται ως πειραματόζωα. Στις ΗΠΑ έχει αναφερθεί η μετάδοση της
νόσου και μέσω αιματοφάγων νυχτερίδων, όμως η μετάδοσή της μέσω
εντομοφάγων νυχτερίδων θεωρείται εξαιρετικά σπάνια.
ΣΠΑΝΙΟ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΚΤΟ

Όσοι εργάζονται κοντά σε ζώα στις ενδημικές περιοχές (κτηνίατροι, βοηθοί,
υπάλληλοι κυνοτροφείων, δασικοί υπάλληλοι που ασχολούνται με άγρια ζώα καθώς
και το προσωπικό των εργαστηρίων που χειρίζονται παθολογικό υλικό), θεωρούνται
άτομα υψηλού κινδύνου και πρέπει να εμβολιάζονται προληπτικά κατά της
λύσσας.
ΠΑΜΕ ΤΩΡΑ στους ΑΝΘΡΩΠΟΥς ΑΣΘΕΝΕΙΣ
Λόγω της σοβαρότητας της ασθένειας, η λύσσα αποτελεί νόσημα
υποχρεωτικής δήλωσης σε όλες της χώρες του κόσμου! Οι ασθενείς πρέπει να
απομονώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια της νόσου λόγω της υψηλής
μολυσματικότητας των αναπνευστικών εκκρίσεων. για λόγους
πρόληψης απαιτείται η χρήση μάσκας (για την αποφυγή εισπνοής σταγονιδίων από
φτέρνισμα ή βήχα, ή επαφή των σταγονιδίων με τους βλεννογόνους), ελαστικών γαντιών
μίας χρήσης και πλαστικής ποδιάς (χειρουργού).
Στην περίπτωση κατά την οποία κάποιος από το προσωπικό εισπνεύσει
σταγονίδια ή έρθει σε επαφή με το σάλιο του ασθενούς, θα πρέπει να λάβει ειδική
θεραπευτική αγωγή.
AYTO ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΙΣΠΝΟΗ -ΑΝΑΠΝΟΗ

αν ειχες διαβασει πιο προσεχτικα .....

Last edited:

michaela

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
56
0
Καβάλα
http://hubpages.com/hub/rabiesvaccine

http://www.canine-health-concern.org.uk/ (γενικα χρησιμο)

εχω ψαξει αρκετες ωρες για τα εμβολια..εχω διαβασει αρκετους δυστυχους ιδιοκτητες να κλαινε τα ζωακια τους μετα απο εμβολια οπως επισης και μετα απο ερευνες (τεκμηριωμενες με πειραματα) να αναπτυσσουν τα ζωα σοβαρες ασθενειες μετα απο καποιο χρονικο διαστημα κατοπιν του εμβολιου (οποτε δυσκολο να συνδιαστει η σχετικοτητα )...στο πρωτο link αναφερονται ολα οσα μπορει να προκαλεσει συγκεκριμενα το εμβολιο της λυσσας..οποτε αναρωτιεμαι ...τι ειναι πιο πιθανο να συμβει στα σκυλακια μου ...και πιο το μεγαλυτερο ρισκο..? ειμαι σιγουρη οτι εχουμε πολλα κρουσματα στην Ελλαδα απο ιδιωκτητες που χασαν τους αγαπημενους φιλους τους απο το ιδιο το εμβολιο...σε αντιθεση με κρουσματα απο θανατους που προκαλεσε η ιδια η ασθενεια(λυσσα)...για μενα ειναι ξεκαθαρη η απαντηση...καλημερα ειπα?..:)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.082
Παιδιά ωραία τα λέτε να μην κάνουμε το εμβόλιο της λύσσας, ή να το κάνουμε κάθε 3 χρόνια ή 5 όπως διάβασα σε κάποια άρθρα, το θέμα είναι ότι δεν έχουμε όλοι τρόπο να βάλουμε στα βιβλιάρια τους αυτοκολλητάκια που να δείχνουν ότι έγινε ο εμβολιασμός συν του ότι δεν θεωρώ ασφαλή ακόμη την Ελλάδα διότι οι χώρες με τις οποίες συνορεύει και με τις όποιες έχουμε πολλά παρε δώσε έχουν λύσσα, π.χ. Βουλγαρία. Οπότε δεν είναι και τόσο ασφαλές να το διακινδυνεύσουμε και να μην το κάνουμε καθόλου. Εγώ για τα δικά μου τα σκυλιά έχω αποφασίσει . Στην Λούση που είναι 10 ετών και ως τώρα εμβολιαζόταν κάθε χρόνο δεν θα της ξανακάνω λύσσα σίγουρα. Στον Ελβις έχει φτάσει η εποχή του εμβολίου για πρώτη φορά και θα το κάνω εννοείται.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
απο μεριάς μου θεωρώ σκόπιμο να διευκρινίσω 2 πράγματα
καταρχάς μία νότα σύγκρουσης που διαφαίνεται απο μέρους μου την εντάσσω στο "φιλικό" παιχνίδι του διαλόγου
εν συνεχεία , όντως εν διάβασα και τις 34 σελίδες του Έλληνα επιστήμονα που νομίζω ότι χρηματοδοτήθηκε απο κάποιο δημόσιο φορέα κυρίως γιατί μου την έσπασαν οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες "τρόμου" που παρέθετε....
και πάλι όμως
διαβάζοντας κάπως αναλυτικότερα τώρα παρατηρώ μία τάση μετατροπής της τρίχας σε τριχιά εν μέσω άκρατης παράθεσης στοιχείων απο άλλες μελέτες (ενα ιδιότυπο copy paste που χρησιμοποιούν κατα κόρον οι επιστήμονες και αποτελεί δόκιμη μέθοδο εννοείται)
αρχικά δηλαδή αναλύει πόσο σημαντικοί παράγοντες σχετικά με την μόλυνση είναι το βάθος της πληγής και ο βαθμός αιμορραγίας ή αν τα ρούχα είναι πολλά στο σημείο της πληγής ή λίγα
και μετά πάει να πεί ότι αν έχεις καμιά παρονυχίδα θα μπορεί να κολλήσεις λύσσα απο φτάρνισμα μολυσμένου ζώου

το βασικό πάντως είναι ότι πλέω εν μέσω τέτοιας ιατρικής ασχετοσύνης που δεν έχω τα τυπικά προσόντα να κρίνω μελέτη ακόμα και προπτυχιακού φοιτητή-πόσο μάλλον πτυχιούχου επιστήμονα :lol:

προσωπικά θεωρώ το εμβολιαστικό πρόγραμμα των σκύλων μας στην Ελλάδα ένα ανήθικο εμπορικό κατασκεύασμα (επ αυτού έχω συγκεκριμένα αδιάσειστα τεκμήρια) και απο εκεί και πέρα αποκτώ ,φυσιολογική θεωρώ, καχυποψία για το όλο ζήτημα
επι της λύσσας συγκεκριμένα
προσωπικά πάντα
αν είχα κυνηγόσκυλα σίγουρα θα εφάρμοζα το γερμανικό πρόγραμμα εμβολιασμού κατά και της λύσσας

πάντως
εμμένω στο επιχείρημά μου περι ανυπαρξίας κρουσμάτων εν μέσω ελευθερης μετακίνησης αγρίων ζώων και ύπαρξης πλήθους αδέσποτων σε όλη την χώρα το οποίο κατ εμέ αποτελεί ισχυρό αποδεικτικό παράγοντα ότι δεν υπάρχει λόγος εμβολιασμού για μία ανύπαρκτη νόσο

αναφορικά στο επιχείρημα ότι η νόσος είναι ανύπαρκτη γιατί υπάρχει ο εμβολιασμός για αυτήν θα στρέψω την προσοχή σας σε άλλες ασθένειες που ενώ υπάρχει ο εμβολιασμός τους όλοι γνωρίζουμε κρούσματά τους ,όπως ας πούμε τύφος μόρβα κλπ ή και ερυθρά ανεμοβλογιά ιλαρά κλπ

τέλοσπάντων-μην νομίσει και κανείς ότι ο Tomsitas έχει μετοχές σε εταιρία εμβολίων ή εγώ σε εταιρία με θεραπευτικά φάρμακα για νοσσούντα ζώα :lol:

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Την Παρασκευη ειχαμε παει για καθαρισμο δοντιων και ο κτηνιατρος μας ειπε οτι ο νομος πλεον λεει για ετησιο εμβολιασμο για τη λυσσα και τη λεπτωσπειρωση και καθε τρια χρονια ολα τα αλλα. Τωρα εισαι καλυμενος και για λυσσα τρια χρονια αλλα βασει νομου πρεπει καθε χρονο να το κανεις. Εμεις φετος παντως δεν το καναμε.

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Εγώ ρε παιδιά συμφωνώ απόλυτα όσα αναφέρετε για τους εμβολιασμούς και την γενικότερη <κονόμα> που έχει το θέμα, αλλά εάν δεν έχει το βιβλιάριο όλα τα απαραίτητα από τον νόμο ετήσια εμβόλια, γίνει καμία στραβή και θέλει να σε τρέξει κάποιος τι γίνεται νομικά και μόνο?
Υπάρχουν κυρώσεις? Με τον σκύλο τι θα γίνει?

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Εγώ έχω μια απορία......
Πως επιτυγχάνεται αυτή την στιγμή και μια ασθένεια θεωρούμε ότι ουσιαστικά δεν υπάρχει στην χώρα μας;
Μήπως αυτό σχετίζεται με την ανοσοποιηση που εχει επιτευχθεί λόγω του εμβολιασμού και συνεχίζεται ακριβώς λόγω της συνέχισης του εμβολιασμού;
Για παράδειγμα....Η φυματίωση στις Ευρωπαικές χώρες είχε σχεδόν εξαφανιστεί και οι εμβολιασμοί είχαν σχετικά ατονίσει....Όταν μετανάστευσαν πολλά άτομα από το πρώην ανατολικό μπλοκ που δεν είχαν εμβολιαστεί και νοσούσαν, ξαφνικά....έκρηξη νέων κρουσμάτων και στην Δυτική Ευρώπη....
Δεύτερο παράδειγμα....όταν ήμουν στον στρατό, δύο παιδιά κόλλησαν ιλλαρά....Ασθένεια της παιδικής ηλικίας....
Πως έγινε αυτό;
Ο ένας από οικογένεια χαμηλότατου κοινωνικού επιπέδου δεν εμβολιάστηκε ποτέ και κόλλησε στα 20κάτι του από ένα μικρότερο αδελφάκι που νοσούσε στο σπίτι, ο δεύτερος 27 ετών στο βιβλιάριο του έλεγε ότι νόσησε μικρός, άρα είχε αναπτύξει ανοσία...
Πρόβλημα...τι κρύβεται από πίσω και ξαναρρώστησε;
Μήπως πρέπει να ελεγχθεί για κάτι άλλο;
Ψάχνοντας, τελικά είπε η μάνα του ότι ειχε κάνει μεν την πρώτη δόση, αλλά ο παιδιάτρος, επηρεασμένος από κάτι ομοιοπαθητικά, τους έπεισε ότι το έμβόλιο είναι επικίνδυνο και δεν πρέπει να ξανακάνει άλλο.....επειδή δεν μπορούσαν όμως να δείξουν ότι δεν έκαναν έγραψαν ότι νόσησε στο βιβλιάριο.....
Έλα ντε όμως που στα 27 του βρήκε ο δυστυχής και κόλλησε ιλλαρά....κι όχι μόνο κόλλησε, αλλά την πέρασε βαρύτατα με πολύ άσχημη κλινική εικόνα και σαν να μην έφτανε αυτό του έκανε και την χειρότερη δυνατή επιπλοκή, μια ωραιότατη εγκεφαλίτιδα, κι από τότε τρέχουν και δεν φτάνουν να ξεπεράσουν τα νευρολογικά ελλείματα που του άφησε δωράκι ο.....ανεκδιήγητος παιδίατρός του......

Σχετικά με το πρώτο link, οι εμβολιασμοί έχουν σώσει, κυριολεκτικά, την ανθρωπότητα, αλλά δυστυχώς όπως κι όλες, μα όλες, οι ιατρικές πράξεις, έχουν επιπλοκές και παρενέργειες, άλλες σε άλλο ποσοστό, συνήθως όμως αρκετά χαμηλότερο....
Αν σας αγχώνει αυτό που αναφέρει το link, να μην διαβάσετε ποτέ τις οδηγίες των φαρμάκων γιατί εκεί θα πάθετε πανικό από το τι μπορεί να πάθει ο καθένας μας ακόμη κι από το θεωρητικά αθώο Depon....

Λέτε, πόσα σκυλιά ξέρετε που έπαθαν κάτι από το εμβόλιο της λύσσας, και πόσα ξέρετε που έπαθαν λύσσα....
Σίγουρα το ποσοστό είναι υπέρ του πρώτου, αφού ευτυχώς λόγω του εμβολιασμού, και της συνέχισής του, η λύσσα σπανίζει....
Αλλά να ρωτήσω εγώ....πόσα σκυλιά ξέρετε που έπαθαν κατι από το εμβόλιο της λύσσας και πόσα που δεν έπαθαν απολύτως τίποτα;

Ξαναγραψω, ότι ο εμβολιασμός ενός ατόμου έχει διτό χαρακτήρα....
Να προφυλάξει το άτομο από την νόσηση, αλλά κυρίως να προφυλάξει τον γενικό πληθυσμό από την ασθένεια!