Ενοχλήσεις στη βόλτα;


Status
Κλειδωμένο θέμα

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Tα εκτροφικα σκυλια οταν ειναι κουταβια ξεκινανε απο τα δυο puppy εμβολια (μεχρι 2.5 μηνων) κ μετα αναλογα την τσεπη του ιδιοκτητη κ τον κτηνιατρο η κανουνε 2-3 πολλαπλα η κανουνε το πληρες προγραμμα αναλυτικο. Το δευτερο κραταει μεχρι κ τον 4ο-5ο μηνα.
Μετα λοιπον τα puppy οι ποιο ψυχραιμοι κ λογικοι κτηνιατροι λενε βολτα κανονικα, φυσικα το ιδιο λενε κ οι εκπαιδευτες. Δλδ πριν ολοκληρωθουν ολα τα εμβολια.
Τα αδεσποτα που συνθως εμφανιζονται μετα τους 2.5 μηνες δεν περνανε την διαδικασια των εμβολιων puppy κ κανουνε τα αλλα σε πολλαπλα γιατι κ μονο οτι επιβιωσαν μεχρι τοτε σημαινει οτι εχουνε δημιουργησει καποια αντισωματα κ εχουνε ερθει σε επαφη με περιβαλλον κ μικροβια οντως εντελως ανεμβολιαστα. Οποτε εκει ισχυει το βολτα κανονικα ακομα κ πριν τα εμβολια.
Βεβαια σου ξαναλεω, υπαρχουνε οι οπαδοι της "γυαλας" που λενε αν δεν τελειωσε κ το τελευταιο εμβολιο, το σκυλι δεν παταει εξω.....
ο καθενας ακολουθει αυτο που του φαινεται λογικοτερο κ σωστοτερο.
 


Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.808
Eιναι καθαρα θεμα τυχης... γιατι αν σου τυχει τυφος ή μορβα... κλαφτα:roll:
 


io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Την Froggy που την βρηκα στον δρομο μεχρι να ολοκληρωσει τα εμβολια την εβαζα μεσα σε ενα σακιδιο και την εβγαζα βολτα μαζι με την Baroque. Δεν θα ρισκαρα να την βγαλω κανονικη βολτα και ας ειχε επιζησει στον δρομο για 3 μηνες.
 


east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Eιναι καθαρα θεμα τυχης... γιατι αν σου τυχει τυφος ή μορβα... κλαφτα:roll:
Moυ εχει τυχει. Τον βρηκα κ ειχε ηδη τυφο.
Ο κτηνιατρος τον εσωσε κ εζησε μαζι μου αλλα 15 χρονακια....
Στο οτι ειναι θεμα τυχης, θα πω οτι ειναι κι αυτο θεμα πιθανοτητων.
Με το να το βαλεις "στην γυαλα" τις μηδενιζεις οκ.... το ποσο εφικτο ειναι να το κανεις μεχρι τους 5μηνες η ποσο λογικο ειναι να θυσιασεις την κοινωνικοποιηση του σκυλου..... αυτο ειναι θεμα λογικης!
Εμενα πχ σημερα ειναι πανω απο 36κιλα η σκυλα κ δεν εχει κανει ολα τα εμβολια. Προτεινεις τι ακριβως? Να την παρω αγκαλια να την παω βολτα η να μην την παω καθολου??
 


Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.808
Γιατι 5 μηνων ενα κουταβι να μην εχει ολοκληρωσει τα εμβολια του? Ποσο μαλλον οταν ειναι εκτροφικο.

Εγω δε θα διακινδυνευα βολτες σε παρκα, δρομους κλπ ... παρολαυτα ο Ντ απο 2 μηνων πηγαινε στη λαικη σε τσαντα, σε φιλικα σπιτια με αλλα σκυλια, για μπανιο στη θαλασσα. 3 μηνων ολοκληρωσε τα εμβολια του. Στη γυαλα σε καμια περιπτωση.

Εχω χασει κουταβι τουλαχιστον 6 μηνων απο τυφο ( ειχε κατεβασει ορχεις και βγαλει ολα τα κανονικα δοντια του).
 


east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Γιατι το αναλυτικο προγραμμα κραταει πανω απο 3μηνες (αν κανεις κ της πνευμονιας και της λυσσας) .....
Τα puppy τα ειχε κανει απο τον εκτροφεα της κ απο την πρωτη μερα βγαινει κ ερχεται σε επαφη με αλλα σκυλια κ γατια, τρεχει παιζει κυλιεται στα χωματα κατα βουληση!.....
Η λογικη κ οι εμπειριες μου λενε οτι αν δεν το εκθετεις σε κινδυνο (χωματερες, ιατρικα απορριματα, λυμματα, λιμναζονται υδατα, αρρωστα ζωα κ λοιπα) δεν διατρεχει τον κινδυνο που παρουσιαζουνε.....
Παρ'ολα αυτα οπως σου ειπα, ολα ειναι θεμα επιλογων.....
 




KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
Αφήστε πήγα πάλι μία βόλτα πρός κέντρο και άκουγα διάφορα απο αυτούς που είχανε τα σκυλιά.Για ζευγάρωμα μιλούσανε,ιδιώτες και το νέο τους κουτάβι απο πετ σοπ..να τους μιλήσεις θα σε περάσουν για μουρλό!
 
Last edited:


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.555
6.984
Απόψε έμαθα ότι ο Άρης "φαίνεται σαν ακριβός".

Αλλού ακρίβεια, αλλού φτήνια..
 


Vasilis75

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2012
417
0
Athens
Που ακριβως (παραγραφο), αναφερεται στον νομο οτι ο σκυλος επιτρεπεται να πηγαινει παντου εκτος απο εστιατορια????
Μολις ειχα εναν γερο καυγα με τον φυλακα ενος παρκου και μερικους θαμωνες εκει. Εχω τον νομο στα χερια μου αλλα δεν βρισκω πουθενα την συγκεκριμενη παραγραφο που αναφερεται σχετικα με το που επιτρεπεται να κυκλοφορουν τα σκυλια....
Μαλιστα με απειλησε οτι δεν θα με ξανα αφησει να μπω στο παρκο κι εχει πολλους τροπους να το κανει απο οτι λεει χαχα
(πραγμα που δεν παιζει γιατι θα το τραβηξω μεχρι εκει που δεν παει).
 


Vasilis75

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2012
417
0
Athens
Δεν γραφει πουθενα οτι επιτρεπετε η κυκλοφορια σε δημοσιους χωρους. Ισα ισα που λεει οτι πρεπει ο ιδιοκτητης να μεριμαν ουτως ωστε ο σκυλος του να μην πηγαινει σε κοινοχρηστους χωρους ...
 




mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.652
19.887
Μόνο αν είναι κάποιου περίεργου είδους, ιδιωτικό πάρκο, μπορεί να στο απαγορεύσει.
 


Vasilis75

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2012
417
0
Athens
ghely, σε πια παραγραφο το λεει που επιτρεπεται? Να παω να του το κολησω στα μουτρα!
mareco ναι αυτο το ξερω για τα ιδιωτικα παρκα, αλλα αυτο ειναι δημοσιο. Μαλιστα...μου το χαρακτηρισανε σαν Αθλητικες εγκαταστασεις.... Συγκεκριμενα μιλαω για το παρκο στο Ρουφ.
Ψαχνω λεξη προς λεξη τον καινουριο νομο και δεν βρισκω που λεει που επιτρεπεται και που οχι. Μονο οτι στον περιπατο υποχρεουται ο ιδιοκτητης να εχει σε κοντινη αποσταση και δεμενο τον σκυλο του....
Τον 4039 κοιταω...μηπως το λεει σε καμια αλλη εγκυκλιο σχετικη του νομου αυτου?
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.652
19.887
Κάπου έχει κάτι πολύ ψαγμένα ποστ ο dimitris_s2k με κάτι σχετικές διατάξεις και εγκυκλίους, για παιδικές χαρές κλπ. Κάνε μια αναζήτηση [προφανώς σε ποιό αρμόζων θέμα από το παρών] και αν δεν τα βρεις, στείλτου ένα πμ, μήπως τα 'χει πάλι πρόχειρα.
 


gkamar

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2012
165
1
O νομός λέει ότι δεν μπορούν να πηγαίνουν πουθενά χωρίς τα αφεντικά τους επίσης περιγράφει τον τρόπο mareco που μπορούν να το κάνουν. Μιλάω επειδήέχω ταξιδέψει με σκύλο.
 


Διάκος

Well-Known Member
7 Απριλίου 2013
140
2
Δεν γραφει πουθενα οτι επιτρεπετε η κυκλοφορια σε δημοσιους χωρους. Ισα ισα που λεει οτι πρεπει ο ιδιοκτητης να μεριμαν ουτως ωστε ο σκυλος του να μην πηγαινει σε κοινοχρηστους χωρους ...

Σύμφωνα με αυτό:
Άρθρο 11: ΚΟΙΝΟΚΤΗΤΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΙ ΧΩΡΟΙ, ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ | Υπουργείο Τουρισμού

νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο ότι ο σκύλος δεν μπορεί να είναι χωρίς λουρί στους παραπάνω χώρους. Εκτός εαν υπακούει στις εντολές του ιδιοκτήτη . Πεζοδρόμια, πάρκα κλπ κλπ, βάση του υπουργείου, είναι κοινόχρηστοι χώροι.
 




Jesuss

Well-Known Member
30 Νοεμβρίου 2012
180
1
32
Athens
www.facebook.com
Λοιπόν είχα βγει μόνη μου προ ολίγου μια βόλτα(γιατί ο μικρός δεν είναι τελείως καλά) και σε μια καφετέρεια κάθονται κάτι πιτσιρίκια το πολύ 15 ετών.Στα πόδια τους έπαιζε ένα μικροσκοπικό πλασματάκι.
Πλησιάζω λοιπόν και πιάνουμε κουβέντα με τα παιδιά.Κι έπαθα απανωτά εγκεφαλικά.
α.Το μικρό είναι cane corso το πολύ 50 ημερών
β.άγνωστης προέλευσης,το χάρισαν κάποιοι από ένα χωριό στον πατέρα του
γ.θα τον πάει λέει στον κτηνίατρο να του κόψεια τα αυτιά και την ουρά!!

Τρελάθηκα!.Όταν τον ρώτησα γιατί θέλει να το κάνει αυτό μου απάντησε
-Γιατί είναι πιο...
-ψαρωτικά?ρωτάω εγώ
"Ε μου λέει τα είδα στο u tube και να σου πω την αλήθεια με κομμένα αυτιά δεν μου αρέσουν και πολύ,αλλά την ουρά θέλω να του την κόψω."
Την "δουλειά" θα την αναλάβει από ότι μου είπε ο γνωστός κτηνίατρος της πόλης (αυτό το κάθαρμα που μίλησα και στο πρόσφατο ποστ με το πρόβλημα του μικρού).Αφού του εξήγησα όχι με τον πιο ψύχραιμο τρόπο πόσο βάναυσο είναι αυτό και ότι είναι παράνομο πλέον(πράγμα που πρώτη φορά άκουγε) και του είπα πως αν τολμήσει ο συγκεκριμένος κτηνίατρος να κάνει κάτι στο ζώο θα του κάνω μήνυση.
Κι ο καημένος μου απαντάει "μα είναι πολύ καλός γιατρός.Δεν ήξερα τίποτα για το κουτάβι και το πάω σ'αυτόν.Ε με το που του άνοιξε το στόμα μου λέει είναι cane corso 42 ημερών!!"
ήμαρτον γαμώτο..

Μιλήσαμε αρκετή ώρα φάνηκε να κατάλαβε κάποια πράγματα,και του μίλησα και για το forum.
Το μόνο θετικό είναι ότι φαίνεται να την αγαπάει παρ'όλα αυτά και ότι σκέφτεται από τώρα την εκπαίδευσή της και το κόστος της.
 


KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
δεν ξέρω πάντως εγώ βλέπω σχεδόν όλους να έχουν κουτάβια και τα μεγάλα σε ηλικία σκυλιά μην τα βγάζουν έξω..δηλαδή όταν μεγαλώνουν ξενερώνουν και τέλος?
 


Status
Κλειδωμένο θέμα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.117
Μηνύματα
895.868
Μέλη
19.929
Νεότερο μέλος
mariamaraki