Επίθεση σκύλου στη Θεσσαλονίκη.

Chris K.A.

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2014
566
1.037
43
Aθήνα
Αναδημοσίευση από Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

Μετά το χθεσινό φιάσκο που είδαμε όλοι για ακόμα μία φορά στα κεντρικά δελτία ειδήσεων μεγάλων καναλιών, οφείλουμε να λάβουμε θέση προς αποκατάσταση της αλήθειας σε ότι αφορά το δάγκωμα των 5-7-9-15 (όσους θέλει ο κάθε δημοσιογράφος) ανθρώπων από “μανιασμένο” pitbull στο Νέο Ρύσιο Θεσσαλονίκης.

Από τα αποσπάσματα του βίντεο που επέλεξαν να “παίξουν” τα μεγάλα κανάλια, αυτό που μπορεί να διαπιστώσει ο κάθε υγιής νους που δεν επηρεάζεται από τον ομιλητή είναι ότι βλέπει ανθρώπους να χτυπάνε με μανία ένα ζώο το οποίο σαφώς και υπερασπίζεται εαυτόν. Το ίδιο θα έκανε και ένας άνθρωπος αν κάποιος τον χτυπούσε.

Οι δε μάρτυρες οι οποίοι για κάποιο λόγο “κόπηκαν” – σύμφωνα με πληροφοριες – είναι αυτοί που δηλώνουν ότι το ζώο εγκαταλείφθηκε την ίδια μέρα στην περιοχή και παρόλο το στρες του, στην αρχή έπαιζε με πολλούς από τους παρευρισκομένους στον χώρο.

Τι μεσολάβησε και το ζώο άρχισε να αμύνεται ενώ μέχρι λίγη ώρα πριν έπαιζε με τους πελάτες και το προσωπικό του βενζινάδικου; – θα ρώταγε ένας υγιής νους.
Είναι αυτό το κάτι, που σίγουρα δεν θα δείτε σε κανένα μεγάλο κανάλι, που δεν θα βγάλει ποτέ στην δημοσιότητα το βίντεο αμοντάριστο.

Από την άλλη, το περιστατικό ανέλαβαν εντελώς ανεκπαίδευτοι αστυνομικοί, που όπως φαίνεται στα πλάνα που δημοσιεύθηκαν αντί να ηρεμήσουν το ζώο το εξαγρίωσαν ακόμα περισσότερο γυρνώντας το γύρω γύρω λες και ήταν όργανο σε λούνα παρκ.
Γιατί δεν κλήθηκε το ΣΥΠΠΑΖΑΘ στο σημείο να περισυλλέξει τον σκύλο νόμιμα;
Γιατί δεν κλήθηκαν τα τοπικά φιλοζωικά σωματεία παρά μόνο την τελευταία στιγμή ενημερώθηκαν τηλεφωνικά;
Γιατί δεν έψαξε η Αστυνομία να βρει ένα από τους δεκάδες εκπαιδευτές ζώων στην περιοχή και να ζητήσει την συνδρομή τους, αφού αντιμετώπιζε μία έκτακτη κατάσταση;
Γιατί ο Αστυνομικός δεν πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό αλλά προτίμησε να πυροβολήσει δύο φορές το ζώο – όπως λένε οι αυτόπτες μάρτυρες στο βίντεο;

Αναπάντητα ερωτήματα που συνθέτουν ωστόσο μία κατάσταση που επιδείνωσε το στρες που αντιμετώπιζε ο σκύλος ήδη από την εγκατάλειψή του και μετά, και είχε σαν αποτέλεσμα τελικά τον θάνατό του από αυτόκλητους “σωτήρες”.
Δραττόμενοι από το ανωτέρω περιστατικό, θέλουμε να κάνουμε για ακόμα μία φορά αναφορά στην ανυπαρξία αυτού του Κράτους και στους ελεγκτικούς μηχανισμούς που λάμπουν κυριολεκτικά δια της απουσίας τους από τους αυτεπάγγελτους ελέγχους εφαρμογής της Νομοθεσίας για την προστασία των ζώων.

Αν η αστυνομία έκανε ελέγχους για καταγραφή των δεσποζόμενων ζώων όπως ορίζει ο Νόμος από το 2003 (12 ολόκληρα χρόνια) κανένας δεν θα μπορούσε σήμερα απλά να ανοίξει την πόρτα του αυτοκινήτου του να πετάξει ένα pitbull (ή ότι άλλο ζώο) στον δρόμο γιατί θα ήξερε τι τον περιμένει. Αλλά αυτή την στιγμή και όπως είναι τα πράγματα στην χώρα μας ο καθένας μπορεί να το κάνει, με ότι κοινωνικά και οικονομικά αποτελέσματα μπορεί να έχει αυτό.
Ποιος είναι λοιπόν ο ηθικός αυτουργός του χθεσινού ΦΙΑΣΚΟΥ;
Ο σκύλος, αυτός που παράτησε τον σκύλο ή μήπως το ίδιο το κράτος;

Ένα έχει σημασία.
Ένας νεκρός σκύλος από πυρά αστυνομικού και εν συνεχεία χτύπημα από όχημα, που δίνει τι ακριβώς παράδειγμα στην κοινωνία;
Να βγουν όλοι με τα κουμπούρια στον δρόμο και να σκοτώνουν ότι τους ενοχλεί;

Κλείνοντας να υπενθυμίσουμε ότι όλα τα κανάλια έκαναν “γαργάρα” το επίσης χθεσινό θέμα της σφαγής τεσσάρων σκύλων από τον γιο οικογένειας που απείλησε μέχρι και την ζωή των ίδιων των γονιών του.
Μάλλον αυτό το θέμα δεν ήταν τόσο “πιασάρικο” όσο αντίστοιχα με το “μανιασμένο” pitbull που “κατασπαράζει” ανθρώπους

dimitris_27

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2013
179
89
Αλλά το να θεωρήσω θύματα όλους αυτούς και θύτη το σκύλο, σόρρυ, με τίποτα. Αν δεν ήταν φοβισμένοι, βλάκες ή και τα δύο ο σκύλος θα ζούσε.
Και αν ηταν εκει 3 εκπαιδευτες, 3 εκτροφεις και αλλοι 2 σχετικοι, το σκυλι μπορει να μην εφτανε καν στο σημειο να δαγκωσει. Αλλα το φυσιολογικο ειναι να βρισκονταν εκει ατομα ολων των κατηγοριων. Ασχετοι, σχετικοι που ομως φυσιολογικα φοβηθηκαν και καποιοι βλακες. Και κατω απο αυτες τις συνθηκες δε θα μπορουσ ενα υπαρξει αλλη κατασταση. Σιγουρα ο σκυλος δεν ειναι ο θυτης. Θυτης ειναι το "αφεντικο" του. Αλλα οι υπολοιποι ειναι θυματα ειτε ηταν βλακες ειτε απλα φοβισμενοι.

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Αναδημοσίευση από Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

«αυτό που μπορεί να διαπιστώσει ο κάθε υγιής νους που δεν επηρεάζεται από τον ομιλητή είναι ότι βλέπει ανθρώπους να χτυπάνε με μανία ένα ζώο το οποίο σαφώς και υπερασπίζεται εαυτόν. Το ίδιο θα έκανε και ένας άνθρωπος αν κάποιος τον χτυπούσε.»

«Από την άλλη, το περιστατικό ανέλαβαν εντελώς ανεκπαίδευτοι αστυνομικοί, που όπως φαίνεται στα πλάνα που δημοσιεύθηκαν αντί να ηρεμήσουν το ζώο το εξαγρίωσαν ακόμα περισσότερο γυρνώντας το γύρω γύρω λες και ήταν όργανο σε λούνα παρκ.»
Ε! Φυσικα είπε ολος ο κόσμος εκει... να ένα σκυλί, ας αρχισουμε να το χτυπάμε όλοι «με μανία»!
Ηρθε μετα η ανεκπαιδευτη αστυνομικός και έβγαλε τα απωθημένα της αφου παντα της άρεσε να γυρνάει γύρω γύρω τα σκυλια.
Φαίνεται εγώ δεν έχω υγιή νου, ή παρακολούθησα διαφορετικό βιντεο...

Chris K.A.

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2014
566
1.037
43
Aθήνα
Το βίντεο που εγώ είδα δεν προσφέρεται για ασφαλή συμπεράσματα
Γνωρίζοντας την προκατάληψη που συνοδεύει τέτοια σκυλιά,το γεγονός ότι κυκλοφορούσε χωρίς λουρί με δεδομένο το στρες του από την εγκατάλειψη & βεβαίως την "ανάγκη" των μέσων να πουλήσουν μια είδηση με κάνει να μαι δύσπιστος σε πολλά
Επίσης,μερικά από τα ερωτήματα που τίθενται στο κείμενο που παρέθεσα τα βρίσκω εύλογα

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Επίσης,μερικά από τα ερωτήματα που τίθενται στο κείμενο που παρέθεσα τα βρίσκω εύλογα
Πιθανότατα! Ομως το κειμενο δεν καταφέρνει κατα την γνώμη μου να προβληματίσει την ευρεία κοινή γνώμη, αφου καταντά αναξιόπιστο εφ όσον προσπαθει ντε και καλα να παρουσιάσει ότι τα θύματα που με όποιον απελπισμένο τρόπο έβρισκαν προσπαθούσαν να προστατευτουν, ήταν θύτες! Κατα την γνωμη μου επιτυγχανεται το ακριβώς αντιθετο αποτέλεσμα αφου παρουσιάζει τους φιλόζωους μονομερεις φανατικους που προκειμενου να πετυχουν τον σκοπό τους διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Μάλιστα... το αφήνεις νέος και το ξαναβρίσκεις γέρος...:)
Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών...
Μία "Ελλάς", όπου ακόμα και οι έννοιες "ειλικρίνια" και "αγένεια", όπως και "ευθύτητα" και "ωμότητα"... δεν μπορούν πλέον να διαχωριστούν από την κοινή μας λογική...

... scripta manent, λοιπόν... και, ομολογώ ότι κι εγώ (ειδικά εγώ!) έχω εκούσια ξεφτιλιστεί μέσα εδώ... πολλές φορές! Αλλά, πάντα, το έχω αφήσει μέχρι εμένα... δεν έχω πάρει άλλους "παρέα"...

Επί της ουσίας, τώρα...
Στην πράξη, κανείς δεν διαφώνησε με το post μου (#2) στο θέμα αυτό...

Δεδομένου ότι, στην 1η ανάγνωση του θέματος είχα εκφραστεί ξεκάθαρα: Οταν ένας σκύλος (ή ένας άνθρωπος) γίνεται επικίνδυνα ανεξέλεγκτος... you put him down... με τον βέλτιστο τρόπο που μπορεί να ισχύει στις περιστάσεις...

Και δεδομένου ότι (σαν κάθε μέλος ενός dogforum, που σέβεται τον εαυτό του), στην 2η ανάγνωση του θέματος αναρωτήθηκα: ΤΙ έκαναν στο σκύλο και λειτούργησε έτσι...
Σε αυτό μου το ερώτημα (και όχι μόνο δικό μου) λοιπόν, ήρθε να απαντήσει ο συγγραφέας του άρθρου περί ου ο λόγος... με εξαιρετικό και δομημένο τρόπο... αναλύοντας τα θέματα ΚΑΙ από την σκοπιά μιάς "κυνολογικής - κυνοφιλικής - φιλοζωικής" κοινότητας... και, βέβαια, με τις όποιες αστοχίες μπορεί να υπάρξουν σε ένα άρθρο... τι διάβολο? Αν δεν είχε και αστοχίες, δεν θα ήταν άρθρο... θα ήταν ντοκτορά...

Και, επειδή δεν θέλω να πάρω και άλλους "παρέα", παρά μόνο τον (γραφικό - αλλά ειλικρινή) εαυτό μου... θα σιωπήσω παραιτέρω.

Last edited:

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.802
4.107
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Εγώ δεν το πιστεύω πως κάποιοι εδώ γράφουν πως το βίντεο είναι μονταρισμένο... Τι έπρεπε να βλέπουμε, βίντεο μιας ώρας ή δυο ωρών; Το βίντεο δείχνει σκύλο σε κατάσταση αμόκ που δαγκώνει ότι βρίσκει μπροστά του!!! Καλά, σοβαρολογείτε; Πραγματικά θα ήθελα να δω τι θα λέγατε αν είχατε βρεθεί εκεί! Σιγά που θα καθόμουν να με δάγκωνε το οποιοδήποτε σκυλί για οποιοδήποτε λόγο.

D

Deleted member 14614

Guest
Πέραν του ποιες μπορεί να είναι οι αιτίες όλου αυτού, τι θα μπορούσε να γίνει, ποιοι ευθύνονται, κλπ., το ζήτημα είναι ότι για άλλη μια φορά θα δαιμονοποιηθούν τα αδέσποτα. Και είναι κρίμα, γιατί γίνονταν, έστω και πολύ σταδιακά, μικρές θετικές αλλαγές στη νοοτροπία του κόσμου.

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Kαλησπέρα σε όλους. Χθες το βράδυ έκανα ένα σύντομο σχόλιο στο facebook για το άρθρο του dogforum αν και δεν συνηθίζω να απαντάω σε αναρτήσεις σελίδων εκεί. Ο λόγος ήταν ότι διάβασα κάποια αρνητικά σχόλια και προσωπικά απόρησα. Το σχόλιο που μπορεί να ήταν και απάντηση στο παρών θέμα(αν το είχα ανοίξει πιο πρίν) ήταν αυτό:

''Eίναι πολύ λυπηρό ότι κάποιοι δεν διάβασαν προφανώς όλο το άρθρο και έμειναν στο περιστατικό του βενζινάδικου της Θεσσαλονίκης(το οποίο ήταν η αφορμή για το άρθρο), και κάποιοι άλλοι που θέλουν να λέγονται ή αυτοσυστήνονται ως κυνόφιλοι ή φιλόζωοι και είναι και ιδιοκτήτες σκύλων, ΔΕΝ κατάλαβαν τί θέλει να πει και τι μεταφέρει το άρθρο...

Δυστυχώς η ''επεξεργαστική τους ισχύ'' δεν τους επέτρεψε να δουν την γενικότητα αυτού του άρθρου όσον αφορά το πότε και το γιατί δαγκώνει ο σκύλος(όχι ο σκύλος της Θεσσαλονίκης) και το πόσο σταθερά πατάει σε κυνοφιλικές αρχές και βάσεις. Κάποιοι(ευτυχώς λίγοι), ''ξέμειναν'' εκεί στο βενζινάδικο της Θεσσαλονίκης, και δυστυχώς όχι απο βενζίνη...''

Σε συζήτηση που είχαμε με κάποια φίλη για τα σχόλια στο facebook μου λέει σήμερα το πρωί: αυτά δεν είναι τίποτα...να δεις στο dogforum τι γράφουν...Ρωτάω τί γράφουν; Έγραψαν κάτι εκεί που αναρτήθηκε το άρθρο για συζήτηση; Γιατί μέχρι και χθες αργά το βράδυ δεν είχα δει κάτι...Όχι μου λέει στο άλλο θέμα της Θεσσαλονίκης, μπες και δες τι γράφουνε...

Μπήκα λοιπόν και διάβασα όλο το θέμα.

Όπως όλοι ξέρετε καλά πολλές φορές και εγώ έχω διαφωνήσει με άρθρα ή συγκεκριμένες απόψεις τόσο παλιότερα όσο και πρόσφατα πριν μια βδομάδα συγκεκριμένα στο θέμα με το συμβόλαιο στείρωσης. Επίσης εσείς που είστε παλιοί ξέρετε πολύ καλά ότι έχω διαφωνήσει δημόσια και έντονα και με διάφορους moderators όταν αυτοί υπήρχαν στο φορουμ.

Διαβάζοντας και αυτό το άρθρο δεν θα είχα κανένα μα κανένα πρόβλημα να διαφωνήσω ή να επισημάνω κάτι που θα θεωρούσα λάθος-ακραίο-υπερβολικό-κατευθυνόμενο, κλπ. Διάβασα το άρθρο και είδα ένα άρθρο πολύ προσεκτικά γραμμένο προκειμένου να είναι ουδέτερο, χωρίς βολές, γραφικότητες, κορώνες, και χωρίς την διάθεση να ''εξαλείψει'' ή να υποβαθμίσει το συμβάν, αλλά να το αποκωδικοποιήσει γενικεύοντας στους λόγους και τους παράγοντες οι οποίοι περιλαμβάνονται στις περιπτώσεις με επιθέσεις σκύλων σε ανθρώπους και όσον αφορά το πότε εφόσον αυτές υπάρξουν για τους χ-ψ λόγους, επιδεινώνονται...

Θα σταθώ στο ποστ 42 του @sea-mol γιατί πραγματικά χρήζει ''ανάλυσης''...

Κώστα, φαντάζομαι όπως όλοι μας διάβασες το άρθρο. Και ενώ το διάβασες ξεκινάς το ποστ σου αναφέροντας ότι σου φαίνεται ''εμετικό'' και ότι ελπίζεις να μην το έχει γράψει ο αντμίν.

Αλήθεια, τί είναι αυτό που σου φαίνεται εμετικό; Δέν βλέπω να δίνει δίκιο στο σκύλο και άδικο στους ανθρώπους. Αυτό που κάνει στο πρώτο μισό το άρθρο είναι μια καταγραφή του συμβάντος που να είναι όσο πιο κοντά γίνεται στην πραγματικότητα. Και στο άλλο μισό ανάλυση των λόγων που μπορεί να αδήγησαν τα πράγματα σε αυτή την κλιμάκωση με το σκύλο πλέον ανεξέλεγκτο να κυνηγάει ότι κινείται. Δέν καταλαβαίνω γιατί είναι εμετική η προσέγγιση αυτή του dogforum στο συγκεκριμένο θέμα.

Κανένας μας δεν θέλει να δαγκωθεί απο σκύλο ή να βλέπει σκύλους να δαγκώνουν ανθρώπους, αλλά αυτό συνέβαινε πάντα(κάτω απο κάποιες περιστάσεις) και θα συμβαίνει πάντα(κάτω απο κάποιες περιστάσεις). Το άρθρο με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό προσπάθησε να ρίξει φως σε αυτό ακριβώς, το κάτω απο ποιες περιστάσεις μπορεί μια κατάσταση να εξελιχθεί όπως αυτή στο βενζινάδικο. Και όπως έγραψα και πιο πάνω πιστεύω ότι πατάει σταθερά σε κυνοφιλικές αρχές και βάσεις χωρίς να αθωώνει το σκύλο και να καταδικάζει τους ανθρώπους αλλά προσπαθώντας να αποκωδικοποιήσει την συμπεριφορά του σκύλου(όχι να την δικαιολογήσει με την έννοια που το έκανες εσύ να φανεί)...

Δυστυχώς βλέποντας το ''ύφος'' της γραφής σου, το μόνο συμπερασμα που βγαίνει είναι ότι υπάρχει κάποια μορφή εμπάθειας.

Είναι πολύ λυπηρό ότι και κάποια άλλα μέλη του φορουμ έκαναν ''like'' σε αυτά που έγραψες, κατανοώ ότι μπορεί να είναι φιλαράκια και κολλητοί αλλά το ''βάρος'' πέφτει σε σένα γιατί δυστυχώς παρακάτω χρησιμοποίησες ''πυροτεχνήματα'' και άκυρα μεν, εντυπωσιακά δε λόγια για να εντυπωσιάσεις αυτά τα φιλαράκια...

Γράφεις για προπαγάνδα και ''υψηλά κλιμάκια'' που συμπαθούν το συγκεκριμένο τύπο σκύλου και προπαγανδίζουν υπέρ της ''αγιοποίησης'' αυτού! ΕΛΕΟΣ ρε Κώστα... Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι τίποτα απο όσα νομίζεις δε υπάρχει(υπάρχουν μόνο στο δικό σου μυαλό αποκυήματα μιας μάλλον νοσηρής φαντασίας)...

Δεν θα έλεγα το ποστ σου ''εμετικό'' όπως με πολύ ευκολία χρησιμοποίησες εσύ τον όρον, αλλά λυπηρό...

Επειδή λοιπόν εσύ απλά νομίζεις ότι είναι κάπως τα πράγματα ενώ εγώ ξέρω ότι ΔΕΝ είναι έτσι τα πράγματα θα ήθελα να κλείσω με μια φιλική συμβουλή:

Σταμάτα τις μυθοπλασίες, βάλε στην άκρη την εμπάθεια που σε έχει κυριεύσει, σταμάτα να βλέπεις ''υψηλά κλιμάκια'', ''προπαγάνδες'' και λοιπά ''φαντάσματα'', γιατί όλα τα παραπάνω θα σε οδηγήσουν στο να γράψεις και πιο λυπηρά ποστ στην συνέχεια...Και θα είναι πολύ λυπηρό(κυρίως για σένα).

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.652
11.063
Athens
Να ξεκαθαρίσω καταρχήν ότι δεν θα ‘θελα με την καμία να είμαι σε εκείνο το βενζινάδικο. Και δεν ξέρω ποια θα ήταν η αντίδρασή μου. Πέστε να με φάτε, αλλά μου έχει έρθει αρκετές φορές τελευταία να τσακίσω το κεφάλι του σκύλου ηλιθίου ιδιοκτήτη που τον αφήνει χύμα να πλησιάζει με περίεργες ορέξεις τις δικές μου. Βασικά του ιδιοκτήτη το κεφάλι θέλω να τσακίσω αλλά σε αυτή την περίπτωση μάλλον θα με ξεσκίσει ο σκύλος, άρα η λογική λέει πρώτα ο σκύλος και μετά ο ιδιοκτήτης. Φαντάζομαι λοιπόν ότι στο εν λόγω βενζινάδικο, εάν απειλούμουν εγώ ή παιδιά μου εκεί, το τελευταίο πράγμα που θα με απασχολούσε θα ήταν αν θα πεθάνει ο σκύλος.

Σχετικά με την κριτική των αντιδράσεων των ανθρώπων στο βενζινάδικο. Και βέβαια ωραία τα λέμε εδώ μέσα για το πώς ελέγχει/ακινητοποιεί κανείς το σκύλο στα δύσκολα, στην πράξη όμως πιστεύω ότι ελάχιστοι έχει χρειαστεί να το κάνουμε και ξέρουμε ΠΡΑΚΤΙΚΑ να το κάνουμε.

Ως εκ τούτου respect και στην μπατσίνα που προσπάθησε να ακινητοποιήσει το σκύλο. Δεν μπορούμε να έχουμε την απαίτηση η αστυνομία να είναι και εκπαιδευτές σκύλων, ψυχαναλυτές, εξορκιστές κλπ.

Ο τρόπος του κειμένου είναι προπαγανδιστικός με προτεραιότητα την εξυπηρέτηση του σκοπού του και όχι την αναζήτηση της αλήθειας. Και φαντάζομαι ότι συμφωνείς ότι κανένας σκοπός δεν αγιάζει κανένα μέσο.
Ίσως να είναι προπαγανδιστικό, αλλά είναι και «η άλλη πλευρά» που πρέπει να ακουστεί. Διαφωνώ για το σκοπό και τα μέσα, μια χαρά θα πρέπει να τα αγιάζει ο σκοπός όταν έχεις να κάνεις με δημοσιογραφία του κώλου που ψάχνει για αιμοσταγή άρθρα σαν το κοράκι.

Να ετοιμαζόμαστε και για καμιά BSL σιγά-σιγά… Και για διασταυρώσεις pitbull-godzillaπου καταπίνουν ολόκληρες πόλεις…

Chris K.A.

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2014
566
1.037
43
Aθήνα
@epial δεν ανέβασα το κείμενο γιατί συμφωνώ με αυτό από την αρχή ως το τέλος
το ανέβασα ως ακόμα ένα κείμενο προβληματισμού από ανθρώπους που το "πονάνε" το πράγμα,παρά τις (εμφανείς) αδυναμίες του

Και για να πω την αλήθεια,σε μια χώρα που η δημοσιογραφία έχει πιάσει πάτο και σαν τον καρχαρία,όπου μυρίζει αίμα πάει και ξεσκίζει το θήραμα (κανε τις αντιστοιχίες,εύκολες είναι) προτιμώ να υπάρχουν αναρτημένα άρθρα από κυνόφιλους σαν αντίβαρο στην ασύδοτη παπαρολογία των ειδήσεων των 8,ακόμα και αν αυτά τα άρθρα δε με καλύπτουν πλήρως

Και μπορούμε να συζητάμε αιώνες θεωρητικά για όλο αυτό,αλλά πρακτικά στο τέλος τα δεδομένα είναι 3...

- ο ιδιοκτήτης του σκύλου είναι ηλίθιος (αν ισχύουν αυτά που διαβάζουμε)
- ο σκύλος έπρεπε με οποιονδήποτε τρόπο να σταματήσει να κάνει αυτό που έκανε
- το θέμα θα κανιβαλιστεί για ακόμα μια φορά από τα μέσα και τα sites και όταν κάτσει ο θόρυβος και περάσει ένα ευλογο χρονικό διάστημα,θα βρεθεί ο τάδε μάστορας που θα μπει στο φόρουμ και θα λέει "δεν είχα ποτέ σκύλο,είχα 3 σπουργίτια βεβαια,έχω μια σχετική εμπειρία με ζώα δηλαδή,και τώρα θέλω ένα σκύλο που να μην μπαίνει ούτε πεταλούδα στον κήπο,τι γνώμη έχετε για τα ανακόντα?δαγκάνουνε τους εισβολείς ή μήπως να πάρω 6 Καυκάσιους των 100 κιλών?"

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.652
11.063
Athens
Μπορειτε παρακαλώ να ποστάρετε εδω αρθρα που με αφορμη το περιστατικο δειχνουν προκαταλειψη; Για να εχω μια ιδεα τι συζηταμε;
Αν γκουγκλάρεις τη λέξη "πιτμπουλ" σήμερα σου βγάζει πλήθος άρθρων με τίτλο "Πιτμπουλ ξέσκισε 9 ανθρώπους / Αμόκ από επίθεση πιτμπουλ κλπ." Π.χ. http://www.iefimerida.gr/news/20816...sparazei-9-anthropoys-sti-thessaloniki-vinteo

Επίσης ο όρος πιτμπουλ συναντάται και ως tag σε μεγάλα ειδησεογραφικά sites. Έχει δηλαδή και "στάνταρ" θεματολογία. Παραγγέλνει ας πούμε ο αρχισυντάκτης στους συντάκτες "Παιδιά μια φορά το δίμηνο να έχουμε κανα ξέσκισμα με πιτμπουλ να ανεβάσουμε κανα click...".

Αν ήταν κανα επανιέλ μπρετόν ας πούμε, θα έγραφαν τη λέξη σκύλος απλά... Αλλά τι να πουλήσει το πως-το-λένε-αυτό-το-εσπανιέλ...

Chris K.A.

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2014
566
1.037
43
Aθήνα
Αν γκουγκλάρεις τη λέξη "πιτμπουλ" σήμερα σου βγάζει πλήθος άρθρων με τίτλο "Πιτμπουλ ξέσκισε 9 ανθρώπους / Αμόκ από επίθεση πιτμπουλ κλπ." Π.χ. http://www.iefimerida.gr/news/20816...sparazei-9-anthropoys-sti-thessaloniki-vinteo

Επίσης ο όρος πιτμπουλ συναντάται και ως tag σε μεγάλα ειδησεογραφικά sites. Έχει δηλαδή και "στάνταρ" θεματολογία. Παραγγέλνει ας πούμε ο αρχισυντάκτης στους συντάκτες "Παιδιά μια φορά το δίμηνο να έχουμε κανα ξέσκισμα με πιτμπουλ να ανεβάσουμε κανα click...".

Αν ήταν κανα επανιέλ μπρετόν ας πούμε, θα έγραφαν τη λέξη σκύλος απλά... Αλλά τι να πουλήσει το πως-το-λένε-αυτό-το-εσπανιέλ...

καλά,το να ενημερώνεσαι (όχι εσύ βεβαίως) από την iefimerida είναι σα να αγοράζεις espresso για να μάθεις τις τελευταίες εξελίξεις στη θεωρητική φυσική και την κοσμολογία...το χουν τερματίσει εδώ και καιρό

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.652
11.063
Athens
καλά,το να ενημερώνεσαι (όχι εσύ βεβαίως) από την iefimerida είναι σα να αγοράζεις espresso για να μάθεις τις τελευταίες εξελίξεις στη θεωρητική φυσική και την κοσμολογία...το χουν τερματίσει εδώ και καιρό
Δυστυχώς αυτό βγαίνει 1ο στο google και άρα αυτό θα διαβάσει 1ο ο κόσμος.
Όπως συμβαίνει βέβαια και με όλα τα πρώτα σε επισκεψιμότητα ειδησεογραφικά-my ass sites... Από αυτά ενημερώνεται ο κόσμος, τόσο για τα δολοφονικά πιτμπουλ, όσο για το τι πρέπει να προσέξει στο πρώτο ραντεβού ειδικά αν ο ερμής είναι ανάδρομος...

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
Σχόλιο και "οδηγίες επιβίωσης" κάτω απο ένα τέτοιο "ειδησεογραφικό" site διαβάστε υπεύθυνα....

"ΠΕΡΑΜΙΩΤΗΣ 25/05/2015
ΟΔΗΓΙΕΣ “επιβίωσης” σε περίπτωση που μας επιτεθεί ΑΓΡΙΟΣ σκύλος/ζώο.

Το ΠΡΩΤΟ ΠΡΑΓΜΑ που κάνουμε είναι την ώρα που μας δαγκώνει (γιατί θα μας δαγκώνει δεν υπάρχει περίπτωση), είναι να βάλουμε με ΔΥΝΑΜΗ το ΔΑΚΤΥΛΟ μας στο ΜΑΤΙ του, τόσο – όσο και να του το ΒΓΑΛΟΥΜΕ ακόμα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ άλλος τρόπος να το σταματήσεις, ΟΣΟ κι αν το κλωτσάς/τραβάς/σηκώνεις όρθιο/κ.τ.λ."

τον συγκεκριμένο θα ήθελα να τον δω να προσπαθήσει να βγάλει το μάτι απο το αρσενικό μου ρότι

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.757
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Ο,τι ψάχνεις, βρισκεις. Εγω εψαχνα "επιθεση σκυλου" και εβρισκα μονο απλη περιγραφή χωρις φωνες και πολλα θαυμαστικα. Οταν λετε δημοσιογράφος όμως (με κανετε να υπερασπιζομαι δημοσιογράφους!!!!) να λετε οτι ειναι του iefimerida και ο 'ΠΕΡΑΜΙΩΤΗΣ'.

Και οι άνθρωποι στο βιντεο που ειχαν δαγκωθεί ψυχραιμοι μου φανηκαν. Δεν άκουσα ούτε ενα αρνητικό σχόλιο για το σκύλο.. πόσω μαλλον για τη φυλή. Χανουμε την ουσία με όλα αυτά που είναι, κατά τη γνώμη μου, αν αποφασίσεις να έχεις σκύλο είσαι υπέυθυνος για αυτόν και δεν μπορείς, αν σε κουρασε, να τον παρατας. Το τι σκύλος ήταν δεν είναι η ουσια οπότε γιατί το πάμε εμεις μόνοι μας εκει;