Επείγον - πέθανε ο σκύλος μας από αμέλεια κτηνιάτρου


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Τα διαδικαστικά που περιέγραψα δεν έχουν καμιά σχέση με γραφειοκρατεία. Υπάρχουν ως πρωτόκολλα διότι υπάρχει λόγος και για λόγους ασφαλείας και καλής λειτουργείας. Και φυσικά για να προστατεύουν το κοινό και τα σκυλιά και τους γιατρούς. Εδώ η παραμικρή παρέκκλιση και βλάβη μπορεί να οδηγήσει σε πολύ σοβαρές μηνύσεις κι εδώ τα σώματα των ενόρκων δεν αστειεύονται καθόλου. Για ένα σκυλί που κακοποιήθηκε στα χέρια του κτηνίατρου η κλινική μπορεί να πληρώσει ένα σωρό λεφτά. Παλιά τους κορόιδευα τους Αμερικάνους για κάτι τέτοια, όσο μεγαλώνω όμως και βλέπω τις διαφορές και την απρόσκοπτη λειτουργεία διαφόρων πραγμάτων εδώ, τους παραδέχομαι. Ναι μεν υπερβάλλουν σε κάτι τέτοια, όμως οι νόμοι σε μια ευνομούμενη πολιτεία είναι εκεί για να αποτρέπουν την ασυδοσία. Ο λόγος που δε σφαζόμαστε, ενώ το έχουμε μέσα ως είδος, είναι ότι υπάρχουν νόμοι που δε μας αφήνουν να το κάνουμε, δεν είναι η ηθική μας. Αυτήν την αναπτύξαμε αργότερα και σου μιλάω ως ιστορικός γι' αυτό. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τους κτηνίατρους και τα κατοικίδια.

Με τα παραπάνω δεν ισχυρίζομαι ότι η Αμερική είναι τέλεια και καλύτερη από την Ελλάδα/Ευρώπη. Φυσικά υπάρχουν κι εδώ κακοί και αμελείς κτηνίατροι, μέχρι που βοηθούν σε κυνομαχίες και βγάζουν τα δόντια από σκύλες για να μπορέσει ο ιδιοκτήτης τους να τις υποχρεώσει σε αναπαραγωγή για να πουλάει κουτάβια που θα είναι μέλλοντες πρωταθλητές. Από την άλλη όμως ο καταναλωτής είναι σίγουρος ότι μπορεί να αποταθεί κάπου και πολύ αποτελεσματικά. Πρόσφατα πάλι είχα ένα πρόβλημα με γνωστή επιχειρηματία που η επιχείρησή της μου έκανε μπαγσποντιά οικονομική και πήγε να με χρεώσει χωρίς την άδειά μου για κάτι. Δε θέλω να μπω σε λεπτομέρειες αλλά επιδόθηκε σε συνηθισμένη βρωμιά. Πήγα αμέσως στη γενική εισαγγελέα εδώ, ένα γράμμα δηλαδή της έστειλα της γυναίκας και τη βούτηξε την επιχειρηματία στο πιτς φυτίλι. Αν η κτηνίατρός μου έκανε στο σκύλο μου αυτά που έκανε η δική σου στο δικό σου, ξέρω ότι θα μπορούσα να της στείλω, εκτός από το δικηγόρο μου, ΚΑΙ το Animal Control και τον εισαγγελέα και θα της το 'κλειναν το "ιατρείο". Και ούτε καν θα χρειαζόταν να μπω σε καυγάδες για το αν θα πάρω λεπτομερή απόδειξη του τι έδωσε στο σκύλο μου διότι εξυπακούεται πάντα ότι θα την πάρω. Μ' αρέσει που είναι εδώ όλα ωραία και τακτικά διότι με γλυτώνουν από πολλά νεύρα και στενοχώριες.

Κι αν δεν είναι η Ελλάδα έτσι, καιρός ν' αρχίσει να γίνεται. Συγγνώμη, αλλά μόνον έτσι θα βελτιωθούν πολλά πράγματα.
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.125
10.079
Athens
Η εγκατάσταση της αναισθησίας είναι η ίδια είτε γίνεται για 20 λεπτά, είτε για 4 ώρες. Στη συνέχεια παρέχεται διαρκώς αναισθητικό σε αέρια μορφή για τη διατήρηση για όσο διάστημα χρειάζεται.
Ναι μεν αλλά... Με την ένοια ότι εάν υπάρχει εναλλακτική για την ολική αναισθησία, τότε την λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας - όχι εμείς δηλαδή αλλά ο κτηνίατρος.

Η δικιά μου σκύλα έκανε πριν 4 μήνες περίπου μια μικρή επέμβαση στο πόδι, όπου αφαιρέθηκε ένα τύπου καρούμπαλο. Η επέμβαση έγινε με ηρεμιστικό αρχικά και τοπική νάρκωση. Δεν λέω ότι είναι πανάκεια, απλώς προσπαθώ να πω ότι οι ναρκώσεις δεν είναι "ρουτίνα". Επίσης, πριν από τις ναρκώσεις και επεμβάσεις καλό θα είναι να κάνουμε εξετάσεις, γενικές αίματος και υπέρηχο καρδιάς. Εγώ το έκανα στην δικιά μου πριν την επέμβαση στο πόδι. Δυστυχώς κι εγώ τα έμαθα αυτά δια της κακής οδού και αφότου, σχεδόν πριν 2 χρόνια έχασα τον προηγούμενό μου σκύλο από περίπου αντίστοιχο περιστατικό.

nyfitsa
Λυπάμαι πολύ για το σκύλο σου και σε κατανοώ δυστυχώς από όμοια εμπειρία. Η νεκροψία είναι πολύ δύσκολη ψυχολογικά υπόθεση - εγώ στην δική μου περίπτωση δεν κατάφερα να το κάνω, μάλιστα το απέρριψα αμέσως. Το να μην δέχεται η κτηνίατρος να δώσει χαρτί είναι εξαιρετικά αντιεπαγγελματικό και λίαν επιεικώς απαράδεκτο. Αν έχεις κουράγια, κάνε αυτό που είπαν και άλλοι - πήγαινε εκεί παρουσία δικηγόρου και μαρτύρων και απαίτησε τη γραπτή έκθεση του τι έγινε, πότε και τι χορηγήθηκε.
 


nyfitsa

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2009
128
0
Σας ευχαριστώ όλους.
Πήρα ήδη πληροφορίες από διάφορες υπηρεσίες για το που πρέπει να απευθυνθώ και τι να κάνω και με τη βοήθεια της δικηγόρου από βδομάδα όλα θα πάρουν το δρόμο τους. Σε συζήτηση που είχα χτες με τη μητέρα μου καταλήξαμε ότι θα το πάμε όσο μας παίρνει με τα μέσα που έχουμε. Και κάτι μου λέει ότι τελικά αυτά δεν είναι λίγα αλλά δεν θα ήθελα να μπω σε λεπτομέρειες εδώ. Ελπίζω μόνο να μην κάνω λάθος.
Ενημέρωση για το θέμα εν καιρώ, ευχαριστώ πολύ και πάλι:)
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Σας εύχομαι με όλη μου την καρδιά καλή επιτυχία και καλά κάνεις που δε συζητάς το θέμα μέχρι να δρομολογηθεί και να υπάρξουν εξελίξεις. Και πάλι λυπάμαι πάρα πολύ για το σκυλάκι σας. :(
 


nyfitsa

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2009
128
0
Να είσαι καλά Sara σ΄ευχαριστώ πολύ.
Ευτυχώς έχω παρέα τον μικρό μου μυτόγκα (όπως τον λέω χαϊδευτικά) και το πόσο έχει βοηθήσει στη ψυχολογία τους - και τη δική μου - είναι απίστευτο...
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.125
10.079
Athens
Να είσαι καλά Sara σ΄ευχαριστώ πολύ.
Ευτυχώς έχω παρέα τον μικρό μου μυτόγκα (όπως τον λέω χαϊδευτικά) και το πόσο έχει βοηθήσει στη ψυχολογία τους - και τη δική μου - είναι απίστευτο...
Καλή επιτυχία σου εύχομαι και μπράβο σας που κινείτε τις διαδικασίες!
 


nyfitsa

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2009
128
0
Σας όφειλα μια ενημέρωση για το θέμα και ήρθε η ώρα.
Καταρχήν να πω ξανά ευχαριστώ σε όλους σας για τη βοήθεια που μου δώσατε, ήταν σημαντική για μένα άσχετα με το ότι δε γνωρίζω κανέναν σας προσωπικά, κοινώς άγνωστη μεταξύ αγνώστων.

Πάει λίγος καιρός που μάθαμε την εξέλιξη της υπόθεσης αλλά δεν έβρισκα κουράγιο να τα γράψω.
Ας τα πάρω όμως από την αρχή.

Κάναμε επώνυμη καταγγελία στον διευθυντή της κτηνιατρικής υπηρεσίας της περιοχής, την οποία κοινοποιήσαμε στο Γεωτεχνικό επιμελητήριο Ελλάδος και στον κτηνιατρικό σύλλογο. Αρχικά μίλησα τηλεφωνικά με τον διευθυντή της κτηνιατρικής όπου του περιέγραψα το τι είχε γίνει και ζήτησε να πάνε οι γονείς μου στο γραφείο του και να του παραδώσουν την καταγγελία αυτοπροσώπως, προκειμένου να μιλήσουν από κοντά.

Έτσι κι έγινε. Η μητέρα μου μου είπε πως ήταν άνθρωπος συνεργάσιμος, φάνηκε σοβαρός και υπεύθυνος. Την εν λόγω κυρία την είχε ας το πούμε "υπό παρακολούθηση" - προφανώς η φήμη της την είχε ξεπεράσει - καθώς είχε υπόνοιες για παραστρατήματα. Τους υποσχέθηκε ότι το ζήτημα θα τακτοποιηθεί μόλις επιστρέψει αυτή από την άδειά της, καθότι ήταν έγγυος.

Αυτό που έγινε ήταν το εξής: Η "κυρία" έλαβε από τον διευθυντή μια επίπληξη. Όπως ήταν φυσικό, η μητέρα μου απόρησε και ρώτησε το διευθυντή, μα καλά αυτό είναι τιμωρία; Κοινώς την έβγαλε καθαρή, ούτε γάτα ούτε ζημιά. Της εξήγησε λοιπόν ότι πρόκειται για έγγραφη επίπληξη - αναφορά η οποία είναι πιο σοβαρή απ' ότι ακούγεται. Στις 3 ο υπάλληλος παίρνει πόδι. Και έτσι έκλεισε το ζήτημα...

Δεν ξέρω αν αυτό είναι κάτι, θέλω να πιστεύω ότι είναι. Τουλάχιστον αυτή να φοβήθηκε και να σταματήσει ότι έκανε. Δεν ξέρω. Ο μικρός δε γυρίζει πίσω και αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Έζησε όμως ευτυχισμένα, με περίσσεια αγάπης την οποία μας έδωσε πίσω 100 φορές και αυτό τουλάχιστον δε μπορεί καμιά καριόλα να το σκοτώσει.

Αυτά...
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.656
7.769
Λυπάμαι πολύ που βρεθήκατε στην θέση να χάσετε το σκυλάκι σας και να μην σας δοθεί ούτε μία εξήγηση γι'αυτό. Όπως λες σε κάποιο παλιότερο post σου λάθη γίνονται, άνθρωποι είμαστε, αλλά ο τρόπος που αντιμετωπίζεις το λάθος σου, η αξιοπρέπεια που πρέπει να δείξεις απέναντι στους ανθρώπους που κρέμονται από τα χείλη σου και θέλουν μία εξήγηση για το αγαπημένο τους πλάσμα που χάσανε, αυτά δεν διδάσκονται δυστηχώς σε καμμία ιατρική ή κτηνιατρική σχολή, και θα έπρεπε.
Ελπίζω να μην βρεθεί άλλο ζώο θύμα της γιατί είναι φανερό από την περιγραφή ότι ή υπήρξε αμέλεια ή λάθος και παραποίηση των γεγονότων αργότερα, και θα ευχόμουν να γινόντουσαν σοβαρές έρευνες σε παρόμοιες περιπτώσεις, αυτεπάγγελτα , διότι γιατροί είναι και αυτοί και δεν μπορεί επειδή έχουν να κάνουν με ζώα και όχι με ανθρώπους να είναι ασύδοτοι.
 


Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Ειλικρινά λυπάμαι πολύ. Δεν ξέρω τί άλλο να πώ, πέρα από αυτό που ήδη επεσήμανες, ότι το σκυλάκι σας έζησε ευτυχισμένο, με πολλή αγάπη, και κάνατε τα πάντα για να έχει μία υπέροχη ζωή κοντά σας. Επίσης είχατε το θάρρος και τις αντοχές να μπείτε στην ψυχοφθόρο διαδικασία αναζήτησης ευθυνών. Κάνατε όλα όσα περνούσαν από το χέρι σας, και αυτό είναι σημαντικό. Αν βρεθούν δύο ακόμη περιπτώσεις όπως η δική σας και έχουν το σθένος να κάνουν καταγγελία, η κυρία θα πάρει πόδι. Εύχομαι να γίνει έτσι. Απλώς ο πόνος της απώλειας σας δεν μετριάζεται, και αυτό είναι το άσχημο. Και πάλι λυπάμαι ... :(:(:(