Επείγον - πέθανε ο σκύλος μας από αμέλεια κτηνιάτρου


jimmy58

Well-Known Member
16 Σεπτεμβρίου 2008
260
0
εγω δεν καταλαβα κατι αλλο........οταν εγινε η επεμβαση ΄<συγγενης >δεν υπηρχε απ εξω να περιμενει?
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.661
19.891
Sara όταν λες να την κυνηγήσουν τι εννοείς; Να πιάσουν να τρέχουν γύρω-γύρω τα τετράγωνα της γειτονιάς;
Γιατί η φίλη nyfitsa, είναι σαφής ότι δεν σκοπεύει να κινηθεί δικαστηριακά -για να μην πω απλά, νομικά.
Αρα, τι άλλο κυνηγητό να της κάνει;
 




mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.661
19.891
στο χειρουργειο συγγενης υπηρχε?????????λεω.............
Κάνε λίγη υπομονή. Μόλις μπορέσει η κοπέλλα, φαντάζομαι θα σου απαντήσει. Δεν είναι απαραιτήτως on line...
 






Viper

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2010
903
1
38
Πολλοί γιατροί δεν αφήνουν συγγενείς στο χειρουργείο (και καλά κάνουν).
Η ερώτησή σου πού κολλάει;
Ισως εννοει κατα την διαρκεια του χειρουργειου εκει στο χωρου του ιατρειου.
 






nyfitsa

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2009
128
0
Να τα απαντήσω ένα-ένα:
Όταν ένα γιατρό τον εμπιστεύεσαι και δε σου έχει δώσει ποτέ δείγματα ότι δεν κάνει καλά τη δουλειά του, όταν σου λέει πρόκειται για μικροεπέμβαση ρουτίνας και όχι κάτι σοβαρό, θα τον κρατήσει και για παρακολούθηση μετά για να βεβαιωθεί πως όλα είναι καλά, ναι το μυαλό σου δεν πάει στο κακό.
Η ευθύνη των γονιών μου είναι που την εμπιστεύτηκαν και σε καμία περίπτωση δεν είναι ίδια με αυτή της "γιατρού".
Το ιατρείο είναι κάτω απ΄το σπίτι της οπότε όχι, δε σου κάνουμε πλάκα Vrmode και θα σε παρακαλούσα να λείπουν οι ειρωνείες.
Kατόπιν εορτής πολλά μπορούν να ειπωθούν για το τι έπρεπε να έχουμε κάνει διαφορετικά και μη νομίζεις ότι δεν τα σκέφτομαι, το ίδιο και οι γονείς μου. Γιατί την εμπιστευτήκαμε, γιατί της τον αφήσαμε, γιατί, γιατί;
Η δικές μας οι ευθύνες όμως δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τη συμπεριφορά της και εκεί είναι που τρελλαίνομαι. Αν έκανες τον κόπο να διαβάσεις όλα τα ποστ θα δεις ότι το 'χω ξαναπεί. Λάθη γίνονται κι απ' τους καλύτερους γιατρούς αυτό θα το δεχτώ όσο κι αν πονάει, όσο κι αν πάλι θα λέω γιατί εμπιστεύτηκα αυτό το γιατρό, αλλά αυτή τη συμπεριφορά δεν τη δέχομαι, με εξοργίζει, με μειώνει σαν άνθρωπο.
Οι γονείς μου θα το έχουν τύψεις μια ζωή αυτό το πράγμα, το γεγονός όμως παραμένει ότι αυτή σκότωσε το μικρό μας είτε από αμέλεια είτε από λάθος και μετά όχι μόνο δεν ανέλαβε καμία ευθύνη και έστω να κάνει το ελάχιστο, να ζητήσει μια συγνώμη αλλά άρχισε την επίθεση σα να φταίμε κι από πάνω.

Στο ιατρείο όχι δεν ήταν οι γονείς μου. Προφανώς το ρωτάει ο Jimmy γιατί αν ήταν κάποιος, όχι δε νομίζω να είχε σωθεί ο μικρός, αλλά θα ξέραμε γιατί πέθανε και δεν θα είχαν ακολουθήσει όλα αυτά τα ψέμματα.
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Κάπου διάβασα πως ο ιατρός έφυγε και επέστρεψε.
Όσο είχε φύγει το σκυλάκι με ποιόν, ήταν ήταν με κάποια νοσοκόμα κάποιον που να ξέρει να επέμβει αν χρειαστεί κάτι?
 


nyfitsa

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2009
128
0
πήρε τηλ το πρωί και είπε ότι επειδή είναι αδύναμος του έχει ορό και θα τον παρακολουθήσει μέχρι μεσημέρι, μίλησε με τον πατέρα μου αλλά του το έκλεισε σχετικά γρήγορα κι ο πατέρας μου εκείνη την ώρα δεν σκέφτηκε να της πει ερχόμαστε εκεί. Μόλις το είπε στη μητέρα μου άρχισαν να την ζώνουν τα φίδια και εκεί άρχισε τα τηλέφωνα και δεν την έβρισκε πουθενά.
Αυτά τους είπε το βράδυ πια: ότι όταν τους πήρε τηλ να τους πει ότι είναι αδύναμος τον άφησε και γύρισε το μεσημέρι και τον βρήκε νεκρό. Εκέι της είπε η μητέρα μου τότε για ποια παρακολούθηση μίλησες και η απάντησή της ήταν ότι αυτά συμβαίνουν και ότι είχα τα παιδιά μου... Άρα όχι δεν ήταν με κανένα
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Κορίτσι μου, ΔΕΝ φέρετε ευθύνες εσύ κι οι γονείς σου, βγάλτο απ' το μυαλό σου και σταματήστε να βασανίζεστε. Δεν είσαστε κτηνίατροι και πράξατε άριστα, όπως όλοι οι μη κτηνίατροι ιδιοκτήτες, να πάτε το σκύλο στον κτηνίατρο. Το πρόβλημα είναι ότι η κτηνίατρος είναι κάθαρμα και ανίκανη και σας σκότωσε το σκύλο και θα πρέπει να υπάρξουν συνέπειες. Δεν έχει το καθίκι καν τρόπους να παρασταθεί σε μια οικογένεια που πονάει διότι χάσανε το σκύλο τους και που είναι απόλυτα φυσικό να πονάνε. Και η συμπεριφορά της είναι άκρως ύποπτη, αντιεπαγγελματική και παράνομη. Κι εγώ στέλνω το Μουφ καμιά φορά για εξειδικευμένες εξετάσεις ρουτίνας και καμιά φορά αυτές συμπεριελάμβαναν νάρκωση. Τους τον αφήνω διότι έτσι μου λένε και πάω στη δουλειά μου, ΔΕΝ μου επιτρέπεται δε, και πολύ καλά κάνουν, να είμαι παρούσα όταν του κάνουν ό,τι του κάνουν. Περιμένω όμως κι εγώ ότι θα τον βρω ζωντανό και φροντισμένο όταν γυρίσω διότι έτσι πρέπει να είναι αφού τον αφήνω υποτίθεται σε ικανούς επιστήμονες εξειδικευμένους σε δύσκολο αντκείμενο πιυ δεν είναι το δικό μου. Και αν, ο μη γένοιτο, γίνει κάτι περιμένω ότι θα υπάρξουν εξηγήσεις και αποδείξεις.

Το ρεζουμέ είναι ότι ΔΕΝ φταίτε εσύ και οι γονείς σου. Ακολουθήσατε τη σωστή διαδικασία, πού να ξέρατε? Και να ήσαστε εκεί, κτηνίατροι δεν είσαστε και το σκυλάκι δε θα μπορούσατε να το σώσετε εσείς αν η "κτηνίατρος" είναι ανίκανη. ΟΛΟΚΛΗΡΗ την ευθύνη τη φέρει εκείνη. :( Και δεν μπορούσατε να ξέρετε ότι επρόκειτο περί καθάρματος. :(
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.125
10.079
Athens
Το ιατρείο είναι κάτω απ΄το σπίτι της οπότε όχι, δε σου κάνουμε πλάκα Vrmode και θα σε παρακαλούσα να λείπουν οι ειρωνείες.
Με παρεξήγησες ή μάλλον εγώ δεν το έγραψα καλά - η ειρωνία πήγαινε στην κτηνίατρο και όχι σε σένα. Αυτό που εννοούσα είναι το εξής: Μερικοί κτηνίατροι λένε δήθεν "θα τον κρατήσω για βράδυ για παρακολούθηση" (πληρώνεις και διανυκτέρευση) αλλά στην ουσία δεν είναι κανείς εκεί για να παρακολουθήσει. Άρα πρόκειται περί παρακολούθησης-μούφας. Γι αυτό μου ξίνισε και το γεγονός ότι θα έκανε μια εγχείρηση ρουτίνας βραδιάτικα, τη στιγμή που θα μπορούσε να περιμένει ως το πρωί να την κάνει. Εκτός και αν είχε σκοπό να το εγχειρήσει και να το πάρει επάνω στο σπίτι της για παρακολούθηση.
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.661
19.891
Να κάνω μόνο ένα σχόλιο στο post της Saras. Sara μου, εγώ απλώς για εξετάσεις και μάλιστα υπό νάρκωση, δεν τα αφήνω μόνα τους και φεύγω, ο κόσμος να χαλάσει. Εάν επρόκειτο για επέμβαση που θα έπρεπε να διανυκτερεύσει, πάω πάσο, αλλά για εξετάσεις no way. Μάλιστα, πριν κανά 2μηνο που έκανε ο Σωτηράκης την μαγνητική, μπαστακώθηκα και περίμενα περίπου 5 με 6 ώρες, μέχρι να τελειώσει. Να μην σου επιτρέπουν να είσαι μπροστά, το σέβομαι. Δεν υπάρχει περίπτωση όμως, να μην είμαι στο διπλανό δωμάτιο ή στον από πάνω όροφο. Επειδή μάλιστα καθυστερούσε η όλη διαδικασία και τους είχα πρήξει στα γιατί, αναγκάστηκαν και με κατέβασαν κοντά του, ενώ ήταν ακόμη ναρκωμένος.

Nyfitsa, στα έγραψε η vrmode, αλλά όντως την παρεξήγησες. Το σχόλιό της δεν είχε να κάνει με σένα σε καμμία περίπτωση. Και πράγματι, σταματήστε να κατηγορείτε τους εαυτούς σας.
 


Viper

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2010
903
1
38
Ημαρτον!!!
Τι ειναι αυτα π διαβαζω?
Δν φταιτε εσεις!!!
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Μπα, δε δουλεύει έτσι εδώ διότι έχουνε τα προκαταρκτικά τους, αναλύσεις και παραναλύσεις και επιπλέον γνωρίζει πάντα και το Μουφ ότι είμαι εκεί και τσαντίζεται. Μια φορά που ηρθα να τον πάρω διότι τον είχαν υπό παρακολούθηση τον άκουσα να γαυγίζει νευριασμένα ενώ έκανα τις διάφορες διατυπώσεις. Ήταν εκείνο το γαύγισμα που λέει "τσακίσου μωρή να έρθεις και σταμάτα να χαζεύεις". Μπορεί να περάσουν ώρες και ώρες με το Μουφ και δεν μπορώ επομένως να είμαι παρά στο χώρο υποδοχής που δεν είναι κοντά στο μέρος που τον έχουν. Επίσης δεν επιτρέπεται γενικά να πλησιάζει άσχετος σε χώρους μόνο για προσωπικό κλινικής και στα ανθρώπινα και στα κτηνιατρικά νοσοκομεία. Μόνο σε περιπτώσεις ευθανασίας για ιατρικούς λόγους επιτρέπεται να είναι εκεί ο ιδιοκτήτης και επιπλέον δε σου δίνουν ένα πτώμα ζώου έτσι διότι απαγορεύεται. Έχει διαδικασίες ΚΑΙ τα της "κηδείας" διότι εδώ συνήθως αποτεφρώνουν τα πεθαμένα κατοικίδια και σου δίνουν την τέφρα σε ειδικό δοχείο. Για κάποιο λόγο επίσης όλα αυτά τα μέρη, οι κλινικές δηλαδή, μοιάζουν πάντα με λαβύρινθο, οπότε ούτε ο μίτος της Αριάδνης δε σε σώζει να βρεις το δρόμο σου. Και όσο φασαρία και να κάνεις δεν πρόκειται να σου κάνουν καμιά απολύτως χάρη. Άσε μη μου κουβαλήσουν και το security και με πετάξουν έξω ΚΑΙ από ασθενή το Μουφ!

Οπότε το ρεζουμέ είναι: επειδή δεν είμαι κτηνίατρος και δεν μπορώ να κάνω απολύτως τίποτα και το Μουφ επίσης τσαντίζεται και επειδή κι εκείνοι έχουν όλα αυτά τα πρωτόκολλα και τις διαδικασίες, εντυπωσιάζομαι και ηρεμώ τελείως ότι ό,τι μπόρεσα το έκανα και επομένως το όλον επαφίεται στην επιστήμη. Συνήθως άλλωστε μέχρι να τον παρακολουθήσουν από νάρκωση περνάνε όλες μαζί 7-8 ώρες, συν μισή με μια ώρα με τους κτηνιάτρους να συζητάω τα καθέκαστα (αυτό κι αν τσαντίζει το Μουφ) χωρίς το Μουφ μέσα!
 
Last edited:


nyfitsa

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2009
128
0
Vrmode συγνώμη.
Προφανώς και δεν κατάλαβα τι εννούσες, ας όψεται ο γραπτός λόγος. Δεν έχεις άδικο σ΄αυτό που λες αλλά να ρωτήσω κάτι; Όχι τίποτα άλλο αλλά μη νομίζω πράγματα που δεν ισχύουν. Η αναισθησία είναι ανάλογη του χρόνου επέμβασης; Γιατί εγώ το είχα στο μυαλό μου κάπως έτσι: Εφόσον είναι μικροεπέμβαση δηλαδή απλά θα άνοιγε το σπυρί να το καθαρίσει, πόσο χρόνο θα έπαιρνε αυτό; μισή ώρα; Η ίδια αναισθησία θα γινόταν για το μισάωρο και η ίδια για μια επέμβαση π.χ. 4 ωρών; Πίστευα πως όχι, άρα θα συνερχόταν πιο γρήγορα δηλαδή δεν θα χρειαζόταν πολύωρη παρακολούθηση μετά. Απ΄ότι αντιλαμβάνομαι όμως, μάλλον βλακείες σκεφτόμουν...
Sara εδώ τα πράγματα είναι διαφορετικά. Προσωπικά σαν άνθρωπο οι πολλές τυπικότητες - διαδικαστικά - γραφειοκρατικά με πνίγουν, πιστεύω πως όταν κάποιος έχει ηθική και σεβασμό στο περιβάλλον του - είτε είναι άνθρωποι, είτε ζώα, είτε ο χώρος που ζει, κινείται και εργάζεται - όλα μπορούν να λειτουργήσουν. Και δεν με πειράζει που δεν έχουμε διαδικαστικά και νόμους για την κάθε μικρή τόση δα λεπτομέρεια όπως στην Αμερική, ίσα-ίσα το αντίθετο, με πειράζει που υπάρχουν τόσοι και τόσο ανήθικοι άνθρωποι, που χρειάζονται ένα μπαμπούλα πάνω απ΄το κεφάλι τους προκειμένου να πράξουν τα αυτονόητα κατ΄εμέ. Και τελικά, αυτόν το μπαμπούλα αναγκάζομαι να χρησιμοποιήσω κι εγώ...
Η ειρωνεία δε είναι ότι οι γονείς μου δεν τον άφηναν πουθενά, σε κανέναν και για κανένα λόγο. Λάθος κρίση τη λάθος στιγμή...
 


aleksandy

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2010
174
2
Vrmode συγνώμη.
... Η αναισθησία είναι ανάλογη του χρόνου επέμβασης; Γιατί εγώ το είχα στο μυαλό μου κάπως έτσι: Εφόσον είναι μικροεπέμβαση δηλαδή απλά θα άνοιγε το σπυρί να το καθαρίσει, πόσο χρόνο θα έπαιρνε αυτό; μισή ώρα; Η ίδια αναισθησία θα γινόταν για το μισάωρο και η ίδια για μια επέμβαση π.χ. 4 ωρών; ...
Η εγκατάσταση της αναισθησίας είναι η ίδια είτε γίνεται για 20 λεπτά, είτε για 4 ώρες. Στη συνέχεια παρέχεται διαρκώς αναισθητικό σε αέρια μορφή για τη διατήρηση για όσο διάστημα χρειάζεται.