Επικείμενη γέννα Σαρ-Πέϊ

Status
Κλειδωμένο θέμα

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Μήπως είσαι βιαστικός και δεν το διορθώνεις κιόλας ?

Rottweiler χωρίς ουρά ΣΕ ΣΟΒΑΡΑ ΕΚΤΡΟΦΕΙΑ ή αν θές σε SITE και γενικά σε εκθέσεις κλπ υπάρχουν 2-3 ΣΥΝΟΛΟ, από 100 ζώα, και αυτά που υπάρχουν είναι σε προχωρημένη ηλικία. ;)
Denis , δεν περιμενω φυσικα να δω νεα ζωα με κομμενη ουρα πλεον.Αυτα οντως δεν υπαρχουν σε καμμια σελιδα εκτροφεα και θα ηταν ''αυτοκτονικο'' να υπηρχαν.

Η πρακτικη υπηρχε ? Υπηρχαν σοβαροι και ηθικοι εκτροφεις που εκοβαν τις ουρες ? Γιατι τις εκοβαν ? Το οτι τις εκοβαν αυτο τους εκανε ανηθικους ? (υπο την εννοια της τεχνητης παρεμβασης/επεμβασης στη ζωη ενος ζωου) . Φυσικα οχι και αυτο ειπα εξαρχης εγω;)

Και τελος , σταματησε το κοψιμο επειδη αλλαξε ο ηθικος κωδικας ή ο κανονισμος ? Δηλαδη οσοι εκτροφεις τις εκοβαν και τωρα πια δεν τις κοβουν, νιωθουν τυψεις για τα γερικα ζωα τους που δεν εχουν ουρα ?

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Την διαφορά την εντοπίζεις όμως τελικά?

Νομίζω ανέφερα πως τα διαχωρίζω...

Την καλλωπιστική επέμβαση είτε την κάνεις, είτε όχι, ο σκύλος σου δεν θα έχει παθολογικές συνέπειες.
Στην περίπτωση της extra ζάρας, αν δεν την "μαζέψεις" αυξάνεις την πιθανότητα να προκαλέσεις σοβαρά προβλήματα στο σκύλο σου.

Επίσης, αν έχω καταλάβει καλά, δεν συζητάμε αν είναι αποδεκτό το eye tacking...Ξεκάθαρα μας απάντησαν οι αρμοδιότεροι από εμάς πως είναι γιατί προλαμβάνει.

Όσο για τις καλλωπιστικές, έχουν γίνει άπειρες κουβέντες.Αν θες μπορώ να σου πω εκεί την θέση μου στο θέμα.

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
Tricky νομιζω οτι η αποριες σου δεν εχουν καμια σχεση με το θεμα!
οπως ειπε κ ο dj.doctor αλλο οι αισθητικες επεμβασεις κ αλλο διορθωτικες.
οι αισθητικες καλως η κακως τοτε ηταν κοινα αποδεκτες κ δεν εκαναν κανενα εκτροφεα ανηθικο.το να κανεις ομως διορθωτικες επεμβασεις γνωριζοντας οτι το προβλημα θα περασει κ στους απογωνους,ναι αυτο ειναι ανηθικο.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Η πρακτικη υπηρχε ? Υπηρχαν σοβαροι και ηθικοι εκτροφεις που εκοβαν τις ουρες ? Γιατι τις εκοβαν ? Το οτι τις εκοβαν αυτο τους εκανε ανηθικους ? (υπο την εννοια της τεχνητης παρεμβασης/επεμβασης στη ζωη ενος ζωου) . Φυσικα οχι και αυτο ειπα εξαρχης εγω;)
Το ΠΡΟΤΥΠΟ έλεγε ουρά κομμένη ... έχει τεράστια διαφορά :)

Τύψεις δεν έχω προσωπικά. Απλά πλέον δεν μου αρέσει ένα ζώο με ουρά. Η ουρά δεν επηρεάζει την υγεία της φυλής, (ίσως τώρα που μένει πάνω στο ζώο να είναι χειρότερα, αλλά πολύ πιο έμμεσα και μακροπρόθεσμα) ...

solco

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2008
807
0
Syros Greece
www.caneguardiano.com
Τελικα ειναι επιθυμητο αυτο το παραπανω δερμα, που μπορει να εχει ενα σαρπεϊ σε νεαρη ηλικια, γνωριζοντας εκ των προτερων τους κινδυνους που εγκυμονει η υπαρξη του?

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
Το ΠΡΟΤΥΠΟ έλεγε ουρά κομμένη ... έχει τεράστια διαφορά :)

Τύψεις δεν έχω προσωπικά. Απλά πλέον δεν μου αρέσει ένα ζώο με ουρά. Η ουρά δεν επηρεάζει την υγεία της φυλής, (ίσως τώρα που μένει πάνω στο ζώο να είναι χειρότερα, αλλά πολύ πιο έμμεσα και μακροπρόθεσμα) ...
αυτο γιατι το λες ακουγεται ιδιαιτερα ενδιαφερον.

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Tricky νομιζω οτι η αποριες σου δεν εχουν καμια σχεση με το θεμα!
οπως ειπε κ ο dj.doctor αλλο οι αισθητικες επεμβασεις κ αλλο διορθωτικες.
οι αισθητικες καλως η κακως τοτε ηταν κοινα αποδεκτες κ δεν εκαναν κανενα εκτροφεα ανηθικο.το να κανεις ομως διορθωτικες επεμβασεις γνωριζοντας οτι το προβλημα θα περασει κ στους απογωνους,ναι αυτο ειναι ανηθικο.
Εχει και παραεχει σχεση με το θεμα :)

Καλο ειναι να συμφωνησουμε/διαφωνησουμε οσο παει.:D

Αν δηλαδη μετα απο 20-30-40-100-200 χρονια εμφανιστει καποιος εκτροφεας rottweiler και αρχισει παλι να κοβει ουρες λεγοντας '' Μα παλια ετσι εκαναν σε ολα τα rott , κοιταξτε το παλιο προτυπο τι ωραιο που ηταν σε αυτες τις φωτογραφιες του 1999 ...'' , τοτε θα του λενε τα παιδια/εγγονια/δισεγγονα μας ''Εισαι ανηθικος,καραγκιοζης , βασανιζεις τα ζωα με ασκοπες επεμβασεις κλπ κλπ'' .

Στη δικη μου λογικη , η ηθικη ειναι απολυτο μεγεθος και δεν επηρεαζεται απο κανονες και ''Προτυπα'' , ουτε εχει ημερομηνια ληξης.

Οσο αφορα τις επεμβασεις : αν το eye tacking ειναι σχετικα ανωδυνο και ελυνε απαξ το προβλημα του εντροπιου , τοτε για μενα ειναι το ιδιο ηθικο (ή ανηθικο αν προτιματε) με το κοψιμο της ουρας / αυτιων . Τα κινητρα μπορει να ειναι διαφορετικα (υγεια εναντι καλλωπισμου).Το τι αντακλουν ομως για το πως βλεπουμε τα ζωα συντροφιας ειναι το ιδιο (ΙΜΟ)
Το eye tacking ουσιαστικα ερχεται να διορθωσει μια παλιοτερη καλλωπιστικη επεμβαση στο σκυλο (τη ζαρα).

Παντα φιλικα
Βασιλης

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
@ Tricky

Ένα Ντόμπερμαν με άκοπα αυτιά και ουρά, έχει κάποιο πρόβλημα υγείας άμεσα συνδεδεμένο με την παρουσία της ουράς και των αυτιών;

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Ένα Σαρ-πέι που έχει την extra ζάρα, έχει κάποιο πρόβλημα υγείας άμεσα συνδεδεμένο με την παρουσία της extra ζάρας (ή έστω την μεγάλη πιθανότητα να παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα);

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Ναι , παροτι δεν ειμαι γιατρος.

Αλλα αν παμε , ετσι θα ξεφυγουμε :) :

Οποιοσδηποτε μολλοσοειδης σκυλος που φτιαχθηκε ετσι ωστε τελικα και σχεδον νομοτελειακα πεθαινει 5-6 χρονια νωριτερα απο εναν ''νορμαλ'' , ειναι αποδεκτο ?

Οποιοσδηποτε σκυλος που αναπαραγεται για να κανει συντροφια σε ανθρωπους αλλα πρεπει πρωτα να εκπαιδευτει αλλιως θα θανατωθει , ειναι αποδεκτο ?

Οποιοσδηποτε σκυλος ειναι τοσο μικροσκοπικος που δεν θα ζουσε ουτε 10 λεπτα εκτος σπιτιου , ειναι αποδεκτο ?

Οποιοσδηποτε σκυλος δεν μπορει να αναπαραχθει μονος του , ειναι αποδεκτο ?

Ναι , θα σου πω , ειναι αποδεκτα ολα αυτα και ολοι μας τα δεχθηκαμε ακομα και αν καποιος απο την πρωτη περιπτωση ''θαβει'' τον αλλο που ειναι στην τριτη.

Δηλαδη , αυτος ο καποιος που εβαλε πολυ ζαρα στο σαρ πει και του προκαλεσε εντροπιο ειναι εγκληματιας . Αυτος που εβαλε τοσο ογκο και τοσο βαρος σε ενα μολλοσο κοβωντας του χρονια ζωης , τι ειναι ? Εκτος και αν το παμε σε θεωρησεις ''sieze the day'' , ''λιγα χρονια και καλα'' , ''μια ζωη την εχουμε '' :D:D

Κατανοω πως ισως να λεω αρλουμπες ...αλλα ξερω πως ολοι μας ξερουμε ποια ειναι τα πιο υγιη σκυλια αναμεσα στις διαθεσιμες φυλες . Το οτι δεν παιρνουμε ολοι αυτα (αφηνοντας τα προβληματικα να αφανιστουν) ειναι η απαντηση στο eye tacking:maria::-|

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Ποιάνεις πάρα πολλά θέματα μαζί.

Eye tacking

Είναι κληρονομική ασθένεια που ΜΠΟΡΕΙ να αποφευχθεί μέσω της εκτροφής και καλύπτεται. Μακροπρόθεσμα (είμαστε ήδη σε αυτό το στάδιο) έχουμε τεράστιο ποσοστό των σκύλων με κληρονομική ασθένεια.

Μέγεθος

Αλλο το μέγεθος του μολοσσού (ο σκύλος ζεί και γερνάει φυσιολογικά) και άλλο μία ανατομία όπως του bulldog που απαγορεύει την αναπαραγωγή ή μία άλλη που θα προκαλεί εγκεφαλοπάθεια ή μία άλλη που θα σκοτώσει τον σκύλοσε θερμοκρασία 10 βαθμών κελσίου. Η βάση (παρέμβαση του ανθρώπου στη φύση) είναι φυσικά ίδια, αλλά τα όρια της ηθικής είναι νομίζω ευδιάκριτα. Προσδόκιμο ζωής μετατρέπουμε και με την ιατρική, άρα ανήθικη ? Σε σύνολο ακόμα και ο μολοσσός ζεί περισσότερο από τον λύκο άρα στο προσδόκιμο μόνο η παρέμβαση του ανθρώπου είναι θετική.

Ουρά - αυτιά

Καμία σχέση με τα προαναφερθέντα.

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
djdoctor :

Ένα Ντόμπερμαν με άκοπα αυτιά και ουρά, έχει κάποιο πρόβλημα υγείας άμεσα συνδεδεμένο με την παρουσία της ουράς και των αυτιών;
Tricky :

Απο οσο ξερω , οχι
djdoctor :

Ένα Σαρ-πέι που έχει την extra ζάρα, έχει κάποιο πρόβλημα υγείας άμεσα συνδεδεμένο με την παρουσία της extra ζάρας (ή έστω την μεγάλη πιθανότητα να παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα);
Tricky :

Ναι , παροτι δεν ειμαι γιατρος.
:)...Τουλάχιστον εντόπισες από μόνος σου την διαφορά.

Να προσθέσω ότι ΠΟΤΕ δεν μίλησα για "ανήθικο" ή για "εγκληματίες"!

Εγώ απλά είπα να δούμε την πραγματικότητα και να πράξουμε ο καθένας όπως νομίζει (και εγώ είπα τι νομίζω...την δικιά μου άποψη).

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Μέγεθος

Αλλο το μέγεθος του μολοσσού (ο σκύλος ζεί και γερνάει φυσιολογικά) και άλλο μία ανατομία όπως του bulldog που απαγορεύει την αναπαραγωγή ή μία άλλη που θα προκαλεί εγκεφαλοπάθεια ή μία άλλη που θα σκοτώσει τον σκύλοσε θερμοκρασία 10 βαθμών κελσίου. Η βάση (παρέμβαση του ανθρώπου στη φύση) είναι φυσικά ίδια, αλλά τα όρια της ηθικής είναι νομίζω ευδιάκριτα. Προσδόκιμο ζωής μετατρέπουμε και με την ιατρική, άρα ανήθικη ? Σε σύνολο ακόμα και ο μολοσσός ζεί περισσότερο από τον λύκο άρα στο προσδόκιμο μόνο η παρέμβαση του ανθρώπου είναι θετική.

Ουρά - αυτιά

Καμία σχέση με τα προαναφερθέντα.
Για την ουρα και τα αυτια , ειπα οτι ειχα να πω 3-4 ποστ πιο πανω ;)

Για τα υπολοιπα που αναφερεις δεν διαφωνω μαζι σου αλλα τα βλεπεις απο την πλευρα της εκτροφης ενω εγω τα βλεπω απο τη πλευρα της επιλογης :
Κατι μας κανει σαν ανθρωπους να θελουμε ενα σκυλο στη ζωη μας . Η σοφη επιλογη θα ηταν να διαλεξουμε τον μακροβιοτερο ή τον υγιεστερο (στα προτυπα του ''Γερο να ναι και οτι να ναι'') . Και ομως , κατι που ισως να λεγεται μοδα , γουστο , μοστρα , απωθημενο,ανασφαλεια κλπ μας κανει να διαλεγουμε ενα ρωμαλεο μολλοσο και ας ζησει λιγοτερο μαζι μας ή ενα κλοουν bulldog και ας μην το ζευγαρωσουμε (ΒΥΒ ? :D) ή ενα ζαρωμενο -εξωγηινα- χαριτωμενο σαρ πει και ας θελει ενα eye tacking . Οχι , κινεζικο σαρ πει χωρις ζαρα δεν το θελουμε ...:rolleyes:

Last edited:

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Δεν υπάρχει πλευρά εκτροφής και πλευρά επιλογής ... Ποιά φυλή θα επέλεγες με αυτά τα κριτήρια της "επιλογής" ?
Προφανως την υγιεστερη ...αυτη που στατιστικα εχει τα λιγοτερα προβληματα υγειας ωστε να περασουμε μια μακρα ζωη χωρις προβληματα. (τουλαχιστον χωρις ''προκαθορισμενα'' προβληματα). Ενα Ποιντερ ας πουμε ?

Αντ'αυτου , επελεξα μια ρατσα που παρουσιαζεται ως εχουσα τα περισσοτερα προβληματα.Γιατι αραγε ? Μηπως ειμαι μαζοχας ή ψωνιο ? Αγνοια δεν ειχα σιγουρα για το τι επαιρνα.

Και ειμαι ο μονος ?
http://www.akc.org/reg/dogreg_stats.cfm

Ισως πριν καποια χρονια , η αγνοια να ηταν δικαιολογημενη .Τωρα πλεον και την τελευταια internetικη πετρα και αν σηκωσεις , κατι θα ακουσεις για τα οποια προβληματα υγειας καποιων φυλων.

Και καποια στιγμη , πρεπει να το δουμε το θεμα πιο τσαμπουκαλιστικα και ας ξεσπασει μετα ο ''πολεμος των φυλων'' ακομα και μεταξυ ιδιοκτητων (γιατι μεταξυ εκτροφεων μαλλον υφισταται :D) : ο εκτροφεας φταιει που εγω θελω ζαρα στο σαρ πει μου ? Ποιος ειναι ο ανηθικος ? Αυτος που γδερνει ή αυτος που αγοραζει και φοραει τη γουνα ?

elenamagna

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2008
422
3
42
ΑΘΗΝΑ
Κι εγώ έμαθα πρόσφατα να ανεβάζω φωτογραφίες.:rolleyes:

**** Συγνώμη djdoctor, θέλω ν' αγιάσω και δεν μπορώ...
διαβαζωντας ολα αυτα τα αστοχα ξεκατινιασματα σου κ την φιλοδοξια σου να προβαλεις την σκυλα σου μειωνωντας με τετοιο ψευδη κ ανηθικο τροπο τη δικη μου εκτροφη, μια ερωτηση μου δημιουργειται μονο την οποια δυστυχως δεν μπορω να αναρτησω γιατι θα κοπει λογω λογοκρισιας..

συγνωμη συνφορουμητες αλλα ολο αυτο που κανει ξεπερνα καθε οριο ηθικης κ η προσπαθεια μου για μια σωστη ενημερωτικη συζητηση με ολους εχει γινει η δικη της πρoσωπικη εχθρα που πηγαζει προφανως μεσα απο τις ανασφαλειες της.
εσυ λοιπον λουκια μου,που τα ξερεις ολα, δεν γνωριζεις οτι δεν υφισταται καμια ''καταχωρηση σε κυνολογικο ομιλο'' οταν ενα σκυλι δεν εχει βεκ?για ποια καταχωρηση λοιπον μιλαμε?
η κοπελα εκτος του οτι ηταν ασχετη δεν καταλαβαινε προφανως κ τα οσα μηνες της ελεγα(γιατι τυχεναι να ηταν κολλητη μου τοτε..).εκτος αυτου υπαρχει κ μια δοση ψευδους εκ μερους της σε ολα αυτα κ δεν ειναι η πρωτη φορα, (δεν πειρε κανεναν κυνολογικο κ δεν εκανε καμια καταχωρηση γιατι απλα αυτο δεν γινεται!!)γι αυτο αλλωστε ξεκοψαμε τοτε, μισω τα ψεματα!.
κ αφου το ψαχνεις λοιπον να σου πω κ κατι που δεν ξερεις. το κουταβι που της εδωσα ειχε κανει eye tacking κ παροτι δεν πηγαινε για εντροπιο εν τουτοις ημουν καθετη στο να μην ζευγαρωσει αυτο το σκυλι ποτε!ναι, ναι μου ελεγε αλλα προφανως με δουλευε..
οταν το σκυλι της λοιπον κουταβι ακομη το εβαλε κ ζευγαρωσε, με μια σκυλα χωρις πεντιγκρυ, με σοβαρο εντροπιο κ δερματοπαθειες , λεγοντας μου οτι δεν το καταλαβε.., αποφασισα να μην της δωσω το πεντιγκρυ του σκυλου, μηπως κ αποφυγω ετσι κ αλλες επικειμενες τετοιες γεννες, γιατι καποια στιγμη ο κοσμος θα μαθει να ζηταει πεντιγκρυ.

εγω παντως θα ηθελα για αλλη μια φορα να σου πω να σκεφτεις αυτο που πας να κανεις , γιατι οχι τιποτα αλλο αλλα θα παιδευτεις κ συ η ιδια κ τα κουταβια γιατι ειναι μαθηματικως βεβαιο οτι θα βγουν με εντροπιο ή ταση για εντροπιο.η σκυλα σου βλεπωντας το βιντεο της που αναρτηθηκε δεν ειχε απλα αναγκη απο ενα ..''προληπτικο eye tacking'', γιατι εγω βλεπω ενα κουταβι τυφλο μεχρι κ 4 μηνων που μου λει οτι μεχρι τοτε πολλα ειχαν γινει αλλα το κουταβι εξακολουθουσε να χει προβλημα(δεν μπορω να φανταστω οτι εσυ η καλη ιδιοκτητρια το αφησες αβοηθητο τοσο καιρο να τυφλωθει).μεχρι που εγινε ''καποια επεμβασουλα'' κ το προβλημα λυθηκε κ το κουταβι εβλεπε.
εγω λοιπον τετοιες ''εκτροφες'' που στοχευουν απλα στην μορφολογια κ τιποτα αλλο τις θεωρω, επιεικα, χαζες.

Status
Κλειδωμένο θέμα