Τα περισσοτερες ερωτησεις-αποριες επαναλαμβάνονται
να απαντησω λοιπον. την γνωμη μου λεω παντα ετσι?η οποια μπορει να διαφερει απο αλλους.
το eye tacking δεν ειναι μια προλιπτικη επεμβαση για ολα τα κουταβια σαρ-πει.ειναι για εκεινα που αντιλαμβανεσαι οτι θα χουν μελλοντικο προβλημα αν δεν τους την κανεις.το μελλοντικο προβλημα μπορει να ναι κατι παροδικο κ ελαχιστο αλλα μπορει να ναι κ εντροπιο, οπως κ να χει ειναι προβλημα κ το κουταβι στο διχνει με τριψιμο των ματιων, πρηξιμο, δακρυροια κ φυσικα κλειστα βλεφαρα.
οταν το κουταβι παει 15 ημερων κ δεν εχει ανοιξει ακομη τα ματια του εισαι σιγουρος οτι το χριαζεται, αυτο δεν αποτρεπει να συμβει κ σε μεγαλυτερες ηλικιες ομως.
δεν ειναι απαραιτητο ολα τα ζαρωτα κουταβια να το παθουν.αλλα το παθαινουν κ αλλα οχι, παροτι διαθετουν τον ιδιο αριθμο κ μεγεθος πτυχων. ειναι ομως πιο συχνο σε αυτα(που διαθετουν πολλες κ χοντρες πτυχες στο κεφαλι τους).
οι πολλες ζαρες σε ενα ενηλικο σκυλο εκθεσιακων προδιαγραφων τουλαχιστον, δεν ειναι αποδεκτες.οι ενηλικες πρεπει να χουν λιγες στο κεφαλι κ εως 7 στο ακρωμιο, καποιοι θεωρουν αποδεκτες κ λιγες στην κλειδωση των πισω ποδιων , καποιοι αλλοι παλι οχι.
οπως κ να χει ενα κουταβι σαρ-πει αλλαζει ριζικα οταν ενηλικιωνεται κ οι πολλες ζαρες χανονται, οποτε δεν ξερεις αν το πολυ ζαρωτο κουταβι θα γινει ενα πολυ ζαρωτο προβληματικο ενηλικο.εγω τα διαχωριζω απο το κεφαλι κ το ρυγχος κ πιστευω ο καθε εκτροφεας εχει τα δικα του ''κολπα''.
κ φυσικα ενα λιγοτερο ζαρωτο κουταβι δεν παει να πει οτι μεγαλωνωντας θα χασει ολες του τις ζαρες, απλα ειναι συνηθεστερο εκεινα να χουν πιο καθαρο βλεμα κ ξεκαθαρα ματια λογω της λιγοτερης παρεμβασης κ πιεσης των πτυχων στο κεφαλι τους.
ελπιζω να απαντησα σε ολα, αν παλι οχι, εδω ειμαι κ για την συνεχεια της αποψης μου.