Επικείμενη γέννα Σαρ-Πέϊ

Status
Κλειδωμένο θέμα

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Ξέρεις κανέναν να συναντά σκύλο της φυλής και να ρωτάει, "δυσπλασία έχει;" αντίστοιχα με το
Εδώ να πώ ότι είναι πρώτη ερώτηση τουλάχιστον σε εκτροφείς όταν μιλάνε για έναν καλό σκύλο ή απογόνους του και ειδικά για την χρησιμοποίησή του/τους στην αναπαραγωγή είναι το Α και το Ω ... νούμερο ένα ανασταλτικός παράγοντας που επηρεάζει από την εμπορική αξία μέχρι τα ζευγαρώματα που θα πάρει ένας σκύλος και μέχρι την δημόσια εικόνα του εκτροφείου που τον κατέχει.

Συμβαίνει το ίδιο με το εντρόπιον στο Sharpei ?

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Η Σοφία κατάλαβα ότι μιλάει για την αντίδραση κάποιου που θα δει ένα shar pei στο δρόμο
όταν ακούμε ή βλεπουμε σαρ πει λεμε
α)''Αχ!!! κοίτα το!!! μες την ζάρα είναι!!! κουκλακι!!!''
β) επεμβαση στα μάτια έχει κάνει?

και μην μου πεις ότι το (β) δεν το λένε όλοι!!!!
Εγώ δεν ξέρω κανέναν να βλέπει πχ ρόττυ στο δρόμο και να λέει
α) Πω πω, κοίτα το, θηρίο είναι το άτιμο!!!
β) δυσπλασία έχει;
Απ'όσο γνωρίζω ναι, με το (γονιδιακό) εντρόπιο συμβαίνει το ιδιο. Δε συμβαίνει ίσως (εκτός αν κάνω λάθος) ακριβώς στον ίδιο βαθμό.

Sophiaouda

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2008
1.325
8
Φθινοπωρο
Από πού αγοράστηκαν/αποκτήθηκαν τα σκυλιά;
Και τί εννοείς όταν λες "επέμβαση"; Χειρουργείο για πραγματικό εντρόπιο;
Το ένα απο Βραζιλια (μπαμπας ναυτικος) και μάλιστα έκανε 2 χειρουργεια (εντροπιο και στα δύο μάτια) και είχε γυναικολογικο = ολικη αφαιρεση

και το 2 σαρ πει λεπτομερειες αγορας δεν ξέρω

και για του λογου το αληθες

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
Εγώ έχω γνωρίσει "προσωπικά" 6 shar pei (πλην αυτών που ανέφερες/εκτροφής τους και πλην του Μαρθονίου) και κανένα δεν είχε εντρόπιο.
Από αυτά το ένα έχει αγοραστεί από pet shop τα αλλα από εκτροφείς του εξωτερικού.

Από τα διάφορα φόρουμ (φόρουμ του εξωτερικού τα περισσότερα σκυλιά) το ποσοστό είναι μικρό. Βάλε + κάτι παραπάνω γιατί φαντάζομαι πολλοί δεν τα λένε όλα (όπως και πολλά άλλα σκυλοπροβλήματα γιατί θέλουνε να δείχνουν ότι έχουνε τον σούπερ σκύλο).

Lila

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2006
326
0
Aθηνα
www.sharpei.gr
Επειδή αναφέρθηκε ο κ. Vidt, ας δούμε και τι λέει για το eye tacking...

Δε ξέρω αν καταλαβαίνω λάθος, αλλά eye tacking γίνετε για αποφυγή του entropion και μάλλον, όπως λέει και στο τέλος, παρότι έκανες eye tacking μπορεί να αναπτύξεις και εντρόπιον αργότερα, όπου θα χρειαστείς άλλη επέμβαση.

http://www.drjwv.com/faq/?view=12
Σωστα ΑΛΛΑ... αλλο eye tacking αλλο πιασιμο τις ζαρας στο κεφαλι για πολυ λιγο... δεν ειναι το ιδιο αν στην ιδια σελιδα δεις πως κανει στο eye tacking θα δεις πραγματικα τι ειναι.. και ειναι και δυσκολο σε καποιον να το κανει μονος του και αν μιλαμε για Ελλαδα δυσκολο να βρεις κτηνιατρο να στο κανει αν χρειαζεται. Επικοινονω με πολυ κοσμο με περνουν σχεδον ολοι οταν εχουν προβλημα και ξερω περιπου 100 σαρ πει στην Ελλαδα ισως και παραπανω καποια απο αυτα εχουν κανει επεμβαση αλλα πιστεψε τα μισα παο αυτα δεν την χρεαζονταν απλα πηγαν στο κτηνιατρο και του ειπε εχετε προβλημα να κανετε επεμβαση...
Ενα σαρ πει οταν του πιανεις το Ματι με τα χερια το μαζευει προς τα μεσα απο αντιδραση, αν δακριζει δεν σημαινει οτι εχει εντροπιο πολλα μα παρα πολλα την Ανοιξη παθενουν επιπεφικιτιδα, εμενα ο σκυλος που ξαφνικα εκλεισε το ενα ματι στα 2 χρονια και ηταν αλεργεια γιατι μπηκε σε ενα χωραφι με τσουκνιδες και απο την φαγουρα φουσκωσαν τα βλεφαρα. Πηγα σε 5 γιατρους οι 2 ειπαν εντροπιο οι κτηνιατροι οφθαλμιατροι ειπαν ο ενας δεν εχει ή αλλη εχει... και τελικα με ομοιοπαθητική ειναι μια χαρα απλα ξερω αν αποφευγω τις τσουκνιδες!!!
Θελω να πω οτι πολλα μα παρα πολλα σαρ πέι εκαναν επεμβαση χωρις να χρειαζεται και οπως και παρα τους δημιουργισε προβλημα η επεμβαση γιατι το ματι το ανοιξαν τοσο πολυ που δημιουργισε ξυροδερμια στο κερατοϊδη.
Γι'αυτο Sophiaouda το οτι εχουν κανει επεμβαση τα σκυλια που εχεις δει δεν μου λεει τιποτα και απο οτι βλεπω στις φωτογραφίες τα σκυλια δεν εχουν πολυ ζαρα στο κεφαλι ισα-ισα μαλιστα... και οτι ειναι απο βραζιλια ή Ουγγαρια παλι δεν μου λεει κατι υπαρχουν και καλα εκτροφία και κακα παντου!!!
Οσο για το δεν σε ενδιαφερουν τα pedigree γιατι να σε ενδιαφερουν δεν εισαι εκτροφεας!!! Ασε που δε, οτι εκτροφεας με εκτροφεα διαφερει... ΟΛΟΙ μπορουν να που τον εαυτο τους εκτροφεα ειναι ευκολο αλλα ζευγαρωνεις οτι εχεις ή ψαχνεις να βρεις τι κανει για την σκυλα σου τι? την ισσοροπει! και ας ειναι στην αλλη ακρη του κοσμου το καλο αρσενικο σημερα υπαρχει τροπος να κανεις τα παντα αρκει να το θελεις και να αφιερωσεις χρονο, βεβαια χρημα... αλλα πανω απο ολα μερακι...

Lila

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2006
326
0
Aθηνα
www.sharpei.gr
Εδώ να πώ ότι είναι πρώτη ερώτηση τουλάχιστον σε εκτροφείς όταν μιλάνε για έναν καλό σκύλο ή απογόνους του και ειδικά για την χρησιμοποίησή του/τους στην αναπαραγωγή είναι το Α και το Ω ... νούμερο ένα ανασταλτικός παράγοντας που επηρεάζει από την εμπορική αξία μέχρι τα ζευγαρώματα που θα πάρει ένας σκύλος και μέχρι την δημόσια εικόνα του εκτροφείου που τον κατέχει.

Οι μεγαλοι εκτροφεις δεν ρωτανε καθολου για τα ματια ισως γιατι μπορει να ξερουν να καταλαβαινουν ποιος σκυλος εχει ταση ή εχει κανει επεμβαση. Συνηθως ρωτανε για για δισπλασία αγκωνα και μετα ισχυων. Κοιτανε μια την μακροζωϊα και την μορφολογία του σκυλου.
Μια "φιλή" μου στην Αμερική λέει οτι απο την στιγμη που θελουμε το αμυγδαλωτο ματι και βαθη βλεμα δεν υπαρχει περιπτωση να τα εχεις αυτο χωρις να σου βγει καπια στιγμη εντροπιο... αλλα σου λεει αυτο ειναι το σαρ πέι...
Προσωπικά δεν θα χρησιμοποιουσα εναν αρσενικό ξερωνταν οτι εχει κανει επεμβαση... αλλα ποτε δεν ξερεις αν ο αλλος σου λεει αληθεια!

Την εμπορική αξία μέχρι τα ζευγαρώματα που θα πάρει ένας σκύλος το κοιτανε μονο την ποιοτητα των παιδιων του... βεβαια αν ο σκυλος βγαζει τυφλα παιδια δεν το ζηταω αλλα επειδη οι καλες γραμμες στα σαρ πει ειναι λιγες μα παρα πολυ λιγες το πρωτο που κοιτανε ολοι ειναι ποιες γραμμες εχει ο σκυλος που εχει αμεση σχεση με την μακροζωία και ξερουν σκυλους απο πισω.

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
To "πιάσιμο ζάρας" τι είναι και πως γίνετε?

Τι σκοπό έχει και γιατί διαφέρει από το eye tacking?

H Μάρθα έχει κάνει eye tacking, "πιάσιμο ζάρας" ή βλεφαροπλαστική τελικά?

Μια και το θέμα είναι και συγκεκριμένο...

Με απλά λόγια:

Θέλετε να "απελευθερώσετε" το Σαρ-Πέι από τις "μικροεπεμβάσεις", ναί ή όχι και πως?

Να επαναλάβω πως προσωπικά δε με ενοχλεί ότι και αν υποστηρίζετε (δικαίωμα σας) ή ότι και αν γίνει.

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
Εγώ δε θα "ονοματίσω" τί έκανε το σκυλί μου.
Δείτε μόνοι σας και κρίνετε.

Είναι οι μόνες φωτογραφίες που βρήκα να φαίνονται καθαρά και είναι από τη 2η επέμβαση (που απλά ξαναέγινε όπως είπα μέσα σε μια εβδομάδα γιατί λύθηκαν μόνα τους τα ράμματα). Από την πρώτη δεν έχω καμιά φωτογραφία.
Τη δεύτερη την ανέλαβε ο κος Παπάζογλου αν θυμάμαι καλά το όνομα του (γενικός χειρούργος) γιατί η Κομνηνού είχε στο μεταξύ φύγει στο εξωτερικό. Όταν λοιπόν πήγα άρον άρον με το σκυλί στα χέρια ήτανε ο μόνος διαθέσιμος και επειδή τον ήξερα από τα παλιότερα σκυλιά μου του εμπιστεύτηκα και αυτό.
Μόνο που το σκυλί μου έκανε 5 ώρες να συνέλθει από τη νάρκωση και το πήρα με ράμματα και στο κάτω βλέφαρο.

Attachments

Last edited:

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
Α, και για τους καχύποπτους, από την πρώτη επέμβαση έχω φωτογραφίες αλλά δε φαίνονται τα μάτια καθώς μας προέκυψε άλλο πρόβλημα εκείνες τις μέρες. Την πείραξε το κολλάρο Ελισάβετ και της πλήγωσε το λαιμό (δεν το βάλαμε καλά) και οι φωτογραφίες είχανε περισσότερο... "Ελισαβετιανό" ενδιαφέρον.:)

Attachments

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
Να ανοίξω μια παρένθεση,
γιατί μόλις είδα ότι πάνω στην κουβέντα για συνιδιοκτησίες, από κεκτημένη ταχύτητα έγραψα ότι
Τη σκύλα μου την έχω συνιδιοκτησία
Δεν την έχω συνιδιοκτησία, την έχω μεταβιβάσει. Τυπικά/επίσημα δε μου ανήκει.
Κλείνει η παρένθεση.

Sophiaouda

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2008
1.325
8
Φθινοπωρο
Αναστασία,τα ποστ σου 109-110 (και καποια αλλα)ειναι απολογητηκου χαρακτηρα

Δεν ζητησα απο σενα τετοιου ειδους απαντησεις

Σου έκανα μια ερωτηση στην αρχη (γιατι δεν θυμομουν καλα),ίσως έπρεπε να την κανω τελικα με πμ ,,, και σου είπα τη γνωμη μου
Το τι κάνει και δεν κάνει κάποιος με το σκυλί του ,ειναι καθαρα δικό του θέμα.

Απο κει και πέρα 5-10 σοβαροι ανθρωποι λεγε την γνωμη τους και άλλοι 5-10 μαλακίες
Απο αυτούς τους 5-10 σοβαρους,τεθηκαν και κάποια ερωτηματα (έτσι όπως κυλισε η κουβεντα)στα οποία δεν δοθηκαν καθαρες απαντησεις (ΟΧΙ για την δική σου σκύλα)

θα τα ψαξω και θα γραψω τα αναπαντητα ερωτηματα

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
Κάτι δεν έχεις καταλάβει σωστά.
Στο θέμα αυτό συζητιέται (μεταξύ άλλων) η σκύλα μου και κατ' επέκταση η ηθική μου και οφείλω να πω κάποια πράγματα, να δώσω κάποιες απαντήσεις.

Τα ποστ μου #109 και #110 δεν είναι απολογητικού αλλά απλά απαντητικού χαρακτήρα.
Ποστ #108

Στη συζήτηση αυτή, όταν αναφέρομαι στη σκύλα μου, εξηγούμαι δεν απολογούμαι.
Αν χρειαζότανε να απολογηθώ για κάτι δε θα ζευγάρωνα τη Μάρθα ή θα είχα αρκετό μυαλό για να "το κρύψω" (είτε το ζευγάρωμα είτε αυτό για το οποίο θα έπρεπε να απολογηθώ).;)

Last edited:

elenamagna

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2008
422
3
42
ΑΘΗΝΑ
:D :D

ΒΕΑ καταχωρείται
ναι ξερω ειναι σαν να βλεπεις πρωιναδικα στην τηλεοραση ή Θεμο το βραδυ....
ναι το βεα καταχωρειται αλλα δεν εχετε καταλαβει ολο το στορυ.
η κοπελα πειρε το κουταβι μου(γιναμε κολλητες κιολας κ αφου εμενε κ κοντα μου ειμασταν ολη μερα με τα σκυλια μαζι.το κουταβι ειχε κανει eye tacking οταν ηταν πιο μικρο, οποτε της ειχα εξηγεισει οτι μπορει να ξαναχριαστει κ οτι γι αυτους κ γι αυτους τους λογους αυτο το σκυλι καλο θα ηταν να μην ζευγαρωσει κ ακομη καλυτερα να στηρωθει κιολας.εδιξε να καταλαβαινει κ συμφωνησε.πειρε μαλιστα αλλο ενα κουταβι μου θυληκο αργοτερα, οποτε την στειρωση την ειχαμε δεδομενη!
τα χαρτια μου αργησαν πολυ να βγουνε κ της ελεγα συνεχεια πως πρεπει να περιμενει.
εν το μεταξυ για καποιους λογους ξεκοψαμε κ παροτι τα χαρτια της ειχαν ερθει κ το ηξερε κ της ειχα πει να βρεθουμε για να της τα δωσω, εκεινη δεν το επεδιωξε κ εβγαινε στα φορουμ κ ελεγε τα δικα της..
πως γινεται λοιπον ενα κουταβι σαρ-πει να δηλωνεται κ να χαταχωρειται στον κυνολογικο ομιλο ελλαδος οταν δεν ξερουμε καν απο ποια μητερα κ πιο πατερα πρωερχεται..γι αυτο σου λεω, αστο...
δηλαδη τι?περνεις τηλ τον κοε κ λες ''ναι, καλημερα σας εχω ενα σαρ-πει να το καταχωρησουμε?'':D

Sophiaouda

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2008
1.325
8
Φθινοπωρο
Είναι δηλ. μια προληπτική επέμβαση που όλοι πρέπει να κάνουν?
Τι προλαμβάνει?...
Γιατί δεν την κάνουν όλοι?...
Ποιοί πρέπει να την κάνουν?
Το κουτάβι Αν δεν μάζευες το δέρμα τι θα γινοταν?
Δηλαδη αυτη η υπερβολικη ζαρα που μπορει να προκαλεσει ολο αυτο το προβλημα-ενοχληση στο σκυλο(οχι το εντροπιο) και τελικα ο σκυλος απο μονος του ή οχι αυτοτραυματιζει το ματι ή προκαλει εντροπιο ειναι επιθυμητη?

Δεν θα δωσει η σκυλα εστω και τρια κουταβια που θα εχουν υπερβολικο δερμα σε καποια ηλικια και θα πρεπει και αυτα προληπτικα να βοηθηθουν με μια επεμβαση, κλπ κλπ κλπ?
Τώρα σαν προληπτικό μέτρο λοιπόν, προτείνετε σε όλα τα σκυλιά?
Δηλαδή έρχετε ο πελάτης να πάρει κουταβάκι και του λέμε "Καλό θα ήταν να κάνετε και αυτή την επεμβασούλα"?

Και κάτι τελευταίο, είναι πλέον κοινά αποδεκτό το γεγονός ότι το Σαρ-Πέϊ έτσι πρέπει να είναι?..."Πακέτο" με την επεμβασούλα που δεν είναι και τίποτα?
.
Τελικά, άσχετα με το πόσα από τα σκυλιά σας έχουν κάνει eye tacking, βλεφαροπλαστική, εντρόπιο ή όχι, το πρόβλημα με το extra δέρμα και τα οφθαλμολογικά προβλήματα υπάρχει, έχει γίνει αποδεκτό και σαν μοναδική λύση προτείνετε η ιατρική επέμβαση έτσι?
To "πιάσιμο ζάρας" τι είναι και πως γίνετε?
Τι σκοπό έχει και γιατί διαφέρει από το eye tacking?
Τα περισσοτερες ερωτησεις-αποριες επαναλαμβάνονται

Sophiaouda

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2008
1.325
8
Φθινοπωρο
δεν νομιζω να μπορει να καταλαβει καποιος απλος χρηστης (και απο μια photo) τι εχει κανει η Μαρθα τελικα:rolleyes:, δεν ειμαστε ούτε γιατροι- ουτε εκτροφεις της φυλης:)
Ειμαστε εδω όλοι μας για να ανταλαζουμε γνωσεις αποψεις και εμπειρίες :)

Sophiaouda

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2008
1.325
8
Φθινοπωρο
Προσωπικά δεν θα χρησιμοποιουσα εναν αρσενικό ξερωνταν οτι εχει κανει επεμβαση... αλλα ποτε δεν ξερεις αν ο αλλος σου λεει αληθεια!
+ και αν κρινω απο αυτο,ακομα και ένας εκτροφέας δεν μπορεί ευκολα να το δει

elenamagna

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2008
422
3
42
ΑΘΗΝΑ
Αναρωτιέμαι τί είναι αυτό που κάνει εσένα τόσο διαφορετική από εμένα που θεωρείς ότι πρέπει να είσαι στο απυρόβλητο....
οχι, λουκια δεν ειπα εγω οτι ειμαι αλανθαστη.σιγουρα θα χω κανει κ γω λαθη κ σιγουρα θα ξανακανω στο μελλον, γιατι μονο ετσι μαθαινεις κ πας μπρωστα.επειδη λοιπον εχω αντιμετωπισει παρομοιες καταστασεις θεωρησα σωστο να πω την γνωμη μου κ να θεσω την αποψη μου επι του θεματος με κυνολογικο χαρακτηρα κ γενικα αναφερομενη κ οχι να στρεψω προσωπικες εχθρες εναντιον σου οπως εκανες με χαρα εσυ.αργοτερα ξερω..ξεφυγα, αλλα προσβαλες μια πρωσπαθια μου κ μια εκτροφη μου που καν δεν εχεις δει..ετσι γιατι μετεφερες λογια αλλων.
Όταν εμένα μου γράψανε τα παρακάτω,

Έκατσα όμορφα και ωραία και το συζήτησα.
κ γω ομορφα κ ωραιο ηθελα να το συζητησουμε αλλα εσυ το εκανες διαπροσωπικο το θεμα.

Δεν ασχολήθηκα (όπως και ποτέ δεν το έχω κάνει) με κανενός άλλου τα σκυλιά, παρά μόνο μίλησα για τη δική μου σκύλα.
μπα τοτε να υποθεσω οτι περι τα πλαστα πεντιγκρυ τα εντροπια κ τα λοιπα αναφεροσουν σε αλλη ελενα , αλλο λακη κ αλλη μαγκνα?κοιτα συμπτωση..:D

• (αντίστοιχα με τη Σοφία) κατσε βρε συ Έλενα:), τα ζευγαρώματα σου δε δώσανε eye tacking αλλά και εντρόπια;
  • φυσικα κ δωσανε καποια κουταβια με ταση για εντροπιο, ενα δεν την γλυτωσε κιολας κ αυτο γιατι η δεξαμενη γονιδιων των σαρ-πει δεν σου αφηνει περιθωριο για ''ελευθερες επεμβασεων γεννες''.συγκριτικα ομως με τον αριθμο των κουταβιων που εχω βγαλει , ο αριθμος των ''προβληματικων'' ηταν ελαχιστο κ ειμαι πολυ περηφανη γι αυτο!για να συνεχισω ομως ετσι θα πρεπει να συνεχισω να ζευγαρωνω μονο τα ''απαλαγμενα'' σκυλια, κ θελω να πιστευω πως καποια στιγμη(ε, οχι κ αυριο μεθαυριο) θα χω μια δικη μου γραμμη με σκυλια απαλλαγμενα και απο το εντροπιο
  • ο Λάκης δεν είναι ΒΕΑ; (αν θυμαμαι καλα) και αν ναι,γιατι τα ζευγαρωνεις? δεν ειναι επικινδυνο,θελω να πω αφού το εντροπιο ειναι κληρονομικο, το ΒΕΑ δεν είναι ακατάλληλο για ζευγάρωμα αφού η φυλή δεν απειλείται με αφανισμό; ?:rolleyes:
  • κ σου ξαναεξηγω.το βεα δεν ειναι ενα παλιοχαρτο για ημιαιμα σκυλια.ειναι ενα πεντιγκρυ καθαροαιμου , με λιγοτερες γεννιες του σκυλου σου πισω.ο σκυλος κρινεται σε εκθεση απο κριτη που κρινει κ τα υπολοιπα σαρ-πει κ περνει την διακριση του μαζι κ την πιστοποιηση της αναγνωρισης για το βεα.δεν φοβαμαι να τον ζευγαρωσω γιατι εκτος του καταπληκτικου του σωματοτυπου ( δεν στο λεω εγω σαν ψωνιο, αλλα το λενε οι κριτες γιατι τους κανει εντυπωση οι αναλογιες του κ ο σκελετος του, καθως κ η μυικη του μαζα), του σπανιου στις μερες μας ταπεραμεντου του, κ της καταπληκτικης του υγειας(ειναι 10 ετων κ εχει παει κτηνιατρο μονο για εμβολιασμους , ποτε αλλωτε!)δεν ειχε ποτε προβλημα στα ματια, ουτε εντροπια, ουτε eye tacking ουτε δακρυροιες κ ξαφνικα ξεσπασματα, κ εχω προσεξει οτι δινει κουταβια εξισου απαλαγμενα απο οφθαλμικα προβληματα(για να καταλαβεις εχει κανει μονο μια γεννα με κουταβια που χριαστηκαν eye tacking, 3 σε αριθμο απο τα 7 της γεννας ).θα μου πεις, οκ αυτος δεν ειχε?οι προγονοι του ομως?θα σου πω επειδη ειναι δικης μου εκτροφης κ ξερω μεχρι ενα σημειο, οτι μανα κ πατερας δεν ειχαν κ ουτε κ τα 9 αδερφια του, οποτε λεω πως ειναι ενα καλο ξεκινημα.μα ακομη κ αν ειχαν παλι θα τον ζευγαρωνα γιατι οπως προαναφερα, ολων των σαρ-πει τα πεντιγκρυ ΚΡΥΒΟΥΝ σκυλια με οφθαλμικα προβληματα απο πισω, οποτε ακρη δεν βγαζεις.εγω φροντιζω απλα να ζευγαρωνω τα ελευθερα εντροπιου κ eye tacking.μπορει να κανω κ λαθος αλλα γι αυτο παραθετω εδω την γνωμη μου για να την μοιραστω κ με αλλους.

Εγώ δέχομαι να αποσύρω τη Μάρθα από την αναπαραγωγή, αν αποσύρεις τη Μagna(με το pet shop ένιο pedigree και τα πραγματικά εντρόπια που έχει δώσει στις γέννες της) και το Λάκη που είναι ΒΕΑ και ζευγαρώνει με ό,τι βρεθεί πρόχειρο.
δεν ειμαι ο κυνολογικος ομιλος ελλαδος , ουτε ο ομιλος σαρ-πει να σου απαγορεψω τιποτα.εγω σου ειπα απλα την γνωμη μου κ σου φανηκε προφανως υπερβολικη.δικαιωμα σου κ αποδεκτο.ο καθενας κανει οτι θελει.
για τα πεντιγκρυ κ την μαγκνα δεν θα ξαναναφερθω..σκεψου κ μονη σου αυτα που λες κ θα καταλαβεις..;) οσο για τα ζευγαρωματα του λακη, με σκυλες ελληνικων εκτροφειων κ δικων μου μαζι, απαλλαγμενων παντα απο οφθαλμικα προβληματα, δεν βρισκω τιποτα το κακο.

ελπιζω να τελιωσει ο παραλογισμος εδω κ να βοηθησεις για μια σωστη κ ηρεμη συζητηση στη συνεχεια γενικου χαρακτηρα για την φυλη παντα.
με εκτιμηση ελενα τσαλικιδου.

elenamagna

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2008
422
3
42
ΑΘΗΝΑ
Αυτό δεν το θεωρώ σωστό εκ μέρους σου... Συγγνώμη κιόλας.
Υποτίθεται ότι τα κουτάβια σου επιλέγεις πού θα τα δώσεις, ενημερώνεις, ίσως κάνεις και κάποιο ιδιωτικό συμφωνητικό. Πώς θα την απέτρεπε από άλλα ανεύθυνα ζευγαρώματα η έλλειψη pedigree δεν το καταλαβαίνω.
φιλικά
φυσικα κ επιλεγω που θα τα δωσω κ ενημερωνω τον κοσμο, τοσες ωρες τους εχω σπιτι μου κ τους λεω τους λεω..τοσο πολυ που ωρες ωρες νιωθω οτι βαριουντε κ οτι τους κουρασα.
πριν φυγουν απο το σπιτι σου με το κουταβι ξερεις ειναι ολα καλα, μετα απο λιγους μηνες αρχιζουν ολα..;)
επειδη το καταλαβε αργοτερα κ η ιδια οτι μια γεννα με κουταβια χωρις χαρτια, δεν ειναι οτι καλυτερο κ ευκολο , πιστευω πως την αποτρεπω ετσι κ απο μελλοντικα παρομοια λαθη..τα χαρτια της εδω ειναι, οποτε νιωσω οτι πρεπει, θα της τα δωσω, κ βασικα θα το κανα αν ερχοταν κ η ιδια να τα παρει κ δεν την κυνηγαγα. αθετησε ομως μια συμφωνια κ πρεπει να παρω τα μετρα μου ωστε να αποφυγω κ μελλοντικες.ειμαι ελλαστικος ανθρωπος κ κανω πισω αν πιστευω οτι αξιζει.αλλα κ τι να τα κανει τα χαρτια με ενα σκυλο που δεν θα κατεβεισε εκθεση κ δεν θα ζευγαρωσει ποτε?(γιατι ειπαμε, κουταβια με οφθαλμικα προβληματα δεν τα επαινω ουτε τα παροτρινω για εκθεσεις κ γεννες)

elenamagna

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2008
422
3
42
ΑΘΗΝΑ
Τα περισσοτερες ερωτησεις-αποριες επαναλαμβάνονται
να απαντησω λοιπον. την γνωμη μου λεω παντα ετσι?η οποια μπορει να διαφερει απο αλλους.
το eye tacking δεν ειναι μια προλιπτικη επεμβαση για ολα τα κουταβια σαρ-πει.ειναι για εκεινα που αντιλαμβανεσαι οτι θα χουν μελλοντικο προβλημα αν δεν τους την κανεις.το μελλοντικο προβλημα μπορει να ναι κατι παροδικο κ ελαχιστο αλλα μπορει να ναι κ εντροπιο, οπως κ να χει ειναι προβλημα κ το κουταβι στο διχνει με τριψιμο των ματιων, πρηξιμο, δακρυροια κ φυσικα κλειστα βλεφαρα.
οταν το κουταβι παει 15 ημερων κ δεν εχει ανοιξει ακομη τα ματια του εισαι σιγουρος οτι το χριαζεται, αυτο δεν αποτρεπει να συμβει κ σε μεγαλυτερες ηλικιες ομως.
δεν ειναι απαραιτητο ολα τα ζαρωτα κουταβια να το παθουν.αλλα το παθαινουν κ αλλα οχι, παροτι διαθετουν τον ιδιο αριθμο κ μεγεθος πτυχων. ειναι ομως πιο συχνο σε αυτα(που διαθετουν πολλες κ χοντρες πτυχες στο κεφαλι τους).
οι πολλες ζαρες σε ενα ενηλικο σκυλο εκθεσιακων προδιαγραφων τουλαχιστον, δεν ειναι αποδεκτες.οι ενηλικες πρεπει να χουν λιγες στο κεφαλι κ εως 7 στο ακρωμιο, καποιοι θεωρουν αποδεκτες κ λιγες στην κλειδωση των πισω ποδιων , καποιοι αλλοι παλι οχι.
οπως κ να χει ενα κουταβι σαρ-πει αλλαζει ριζικα οταν ενηλικιωνεται κ οι πολλες ζαρες χανονται, οποτε δεν ξερεις αν το πολυ ζαρωτο κουταβι θα γινει ενα πολυ ζαρωτο προβληματικο ενηλικο.εγω τα διαχωριζω απο το κεφαλι κ το ρυγχος κ πιστευω ο καθε εκτροφεας εχει τα δικα του ''κολπα''.
κ φυσικα ενα λιγοτερο ζαρωτο κουταβι δεν παει να πει οτι μεγαλωνωντας θα χασει ολες του τις ζαρες, απλα ειναι συνηθεστερο εκεινα να χουν πιο καθαρο βλεμα κ ξεκαθαρα ματια λογω της λιγοτερης παρεμβασης κ πιεσης των πτυχων στο κεφαλι τους.
ελπιζω να απαντησα σε ολα, αν παλι οχι, εδω ειμαι κ για την συνεχεια της αποψης μου.

Status
Κλειδωμένο θέμα