Τετοιο ειδος εργασιας εχω ακουσει κι εγω αλλα μου φαινεται αρκετα δυσκολο. Εσυ πως το εμαθες στον δικο σου?Μέσα στο σπίτι ; Μάθε τον να σου φέρνει τις παντόφλες, να φέρνει τα ρούχα στο πλυντήριο & παρόμοια. Να του κρύβεις κάτι και να ψάχνει να στο φέρνει, θέλει λίγο εξάσκηση.
Δώσε του κάτι και να το πάει σε άλλον.
Εννοω δραστηριοτητες που δεν αφορουν την εξοχη αλλα που μπορουν να πραγματοποιηθουν σε ενα σπιτι, σε εναν κηπο η σε παρκοΤι εννοείς «άνθρωπος της πόλης»?
Δεν χρειάζεται στρέμματα και εκτάρια η εκτόνωση.
Η εκτόνωση αν έχει ποιοτικά χαρακτηριστικά τότε μπορεί να γίνει και σε λιγοστό χώρο.
Παρ'ολ'αυτα θεωρω μερικα κολπακια οπως αυτο με τη χειραψια με τον σκυλο ανουσια και ανωφελα. Ξερω, βεβαια, οτι πολλοι που τα εχουν μαθει αυτα στα σκυλια τους θα διαφωνησουν.Υπάρχουν πάρα πολλά βίντεο στο youtube, με εκμάθηση τρικ.
Ξεκινώντας από τα απλά, μέχρι τα πιο πολύπλοκα και εντυπωσιακά.
Η εντατική εκμάθηση βασικής υπακοής, θεωρείται επίσης "εργασία"
Όλα σε συνάρτηση με την ηλικία και την εγκεφαλική ικανότητα του σκύλου.
αντί για δύο λαμπ.... δεν θες ενα μολοσσο ηπείρου? θα το ενταξεις και στο πλαίσιο εργασιας του.... θα σου κόβει και τα ξύλα όχι να τα φέρνει μονο...Ο χρόνος με το σκύλο και η αλληλεπιδραση μεταξύ σας, είναι το σημαντικό σε όλα αυτά.
Θέλει καλή διάθεση, φαντασία, αγάπη, υπομονή και 2 κουταλιές χιούμορ.
Το φερτο πχ είναι πολύ καλό και ενίοτε (ανάλογα την φαντασία μας) απίστευτα χρήσιμο. Ειδικά σε μεγαλόσωμο σκύλο.
Να τώρα εγώ πχ θέλω ξύλα για το τζάκι... Που να στείλω τις πορδές που έχω;;;
Αν είχα όμως ένα λαμπ....
Ακόμα καλύτερα εάν είχα 2![]()
Αν έχεις χρόνο, υπομονή, επιμονή και χρόνο να προσπαθήσεις θα δεις τα αποτελέσματα. Προϋπόθεση να ακολουθήσει το σκυλί και αν δεν ακολουθήσει μην χαλάς την ζαχαρένια σου ώσπου να βρεις κάτι άλλο που να θέλει.Τετοιο ειδος εργασιας εχω ακουσει κι εγω αλλα μου φαινεται αρκετα δυσκολο. Εσυ πως το εμαθες στον δικο σου?
Ενταξει ευχαριστω, να του δινω κανενα κονγκ και γιαυτα τα λιγα λεπτα η οχι?ξεκίνα με το να μένει μόνος λίγα λεπτά....
επιστρέφεις και ήρεμα τον επιβραβευεεις....
κάθε φορά που το πετυχαίνει αύξανε σταδιακά λίγο λίγο την χρονική διάρκεια...
αν τον αφήνεις με την μια 2 ώρες μόνο του... δεν θα μάθει ποτέ... ή μέχρι να συνηθίσει θα σας έχει σπάσει τα νεύρα...
Όλα αυτά τα ανούσια για έναν σκύλο που δεν έχει πρόβατα όμως είναι η δουλειά του.Παρ'ολ'αυτα θεωρω μερικα κολπακια οπως αυτο με τη χειραψια με τον σκυλο ανουσια και ανωφελα. Ξερω, βεβαια, οτι πολλοι που τα εχουν μαθει αυτα στα σκυλια τους θα διαφωνησουν.