ερλιχίωση
Βρήκα το το forum σας εντελώς τυχαία ψάχνοντας πληροφορίες για το πρόβλημα του σκύλου μου, αλλά εντυπωσιάσθηκα με την πληρότητα των θεμάτων που βρήκα. Να πώ λοιπόν και εγώ το πρόβλημά μου αλλά και το παράπονό μου απέναντι σε ορισμένους κτηνίατρους. Εχω λοιπόν και εγώ ένα μικρό σκυλάκι περίπου 5 ετών πριν από περίπου 15 ημέρες το ζώο άρχισε να έχει μία παράξενη συμεριφορά,ληθαργικότητα, μία σχετική αστάθεια στο βάδισμα και πυρετό. Αμέσως την πήγα στον κτηνίατρο της έκανα μία εξέταση αίματος όπου βέθηκε ότι έχει χαμηλά αιμοπετάλια, ο κτηνίατρος μου είπε ότι
μάλλον έχει κάποιο πρόβλημα απο δάγκωμα τσιμπουριού, μου έδωσε vibramycin να της δίνω για ένα μήνα μου είπε ότι στις
3 πρώτες μέρες θα καλυτερεύσει, δ
εν μου είπε λέξη για τη σοβαρότητα της αθένειας και πιθανές επιπλοκές της μου έδωσε και το κινητό του γιατί την επομένη έφευγε για διακοπές. Την αμέσως επόμενη ημέρα το σκυλί εξακολουθούσε να έχει πυρετό και σιγά σιγά έφτασε σε σημείο να μην μπορεί να πάρει τα πόδια της. (
όπως πιθανόν θα καταλάβατε τον κτηνίατρο δεν τον βρήκα ποτέ στο κινητό του) Το σκυλί άρχισε να πέφτει και δεν έτρωγε ούτε έπινε νερό. Ετσι λοιπόν αναγκάστηκα να ψάχνω πληροφορίες από εδώ και απο εκεί για να δώ τι συμβαίνει.Βρήκα ένα εργαστήριο και τις έκανα τις απαραίτητες εξετάσεις όπου το σκυλί βρέθηκε θετικό στην ερλιχίωση με δείκτη 1/200 και παράλληλα και κάποια προβλήματα στο συκώτι του ευτυχώς όχι σοβαρά. Έψαξα λοιπόν και βρήκα κάποια κτηνίατρο όπου τις πρώτες 3 ημέρες τις έκανε ορό και τη σχετική αντιβίωση σε ενέσιμη μορφή. Αυτή τη στιγμή το σκυλί βρίσκεται στην 10 ημέρα θεραπείας τουλάχιστον δεν έχει πυρετό,μπορεί και περπατάει,πίνει νερό και τρώει έστω και λίγο. Να σημειώσω ότι η κτηνίατρος που βρήκα μου είπε ότι η δόση που μου είχε γράψει ο πρώτος κτηνίατρος ήταν υπερβολική για το βάρος του σκυλιού μου (5,5) κιλά και επιβάρυνε και αυτό το συκώτι του λίγο. Πιό πολύ έγραψα σε αυτό το φόρουμ έτσι ώστε όσοι το διαβάσουν και έχουν το σκύλο τους με παρόμοια προβλήματα αμέσως να του κάνουν τις εξετάσεις που πρέπει και να βρούν και ένα καλό κτηνίατρο( άραγε με ποιό τρόπο

Ας ελπίσουμε να πάνε όλα καλά.
Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία
βαγγέλης