Ερλιχίωση σε ηλικιωμένο σκυλί

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
EVI.T, αυτός ο δείκτης τι ακριβώς αντιπροσωπεύει?
Απ’ ότι ξέρω, τα tests ανιχνεύουν τα αντισώματα στον οργανισμό του σκύλου…

EVI.T

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2008
455
5
ATHENS
www.afghanhounds.gr
παιδια θα ψαξω να βρω τις εξετασεις της να σας πω ακριβως..μπορει να εχω μπερδεψει κατι ..πανε και 2 χρονια και ου γαρ το γηρας 8)

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Σήμερα πήγαμε στον κτηνίατρο για οφθαλμολογική εξέταση και επί της ευκαιρίας τον ρώτησα για τον δείκτη της ερλιχιωσης. Λοιπόν, υπάρχει δείκτης ερλιχιωσης αντίστοιχος με αυτόν του καλααζαρ. Και οι δυο δείκτες αντιπροσωπεύουν τον αριθμό των αντισωμάτων στον οργανισμό του σκύλου.
Η EVI.T είχε δίκιο.
:D

BIN

Member
19 Μαρτίου 2008
19
0
Δυστηχοs τα σκυλια δεν μιλανε για να πουν που πονανε.

Και εμειs που μιλαμε!!!!! παλι γιατρο δεν βρεισκουμε :( :( :!:

aggeliki1

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2007
407
0
48
Ν.ΜΑΚΡΗ
redsofia,μερικοι κτηνιατροι(λιγοι βεβαια) κανουν μεταγγιση αιματος και σε γατες και σε σκυλια ,δεν θα βοηθαγε στην δικη σου περιπτωση και γενικα σε τετοιες περιπτωσεις??

και μια δικη μου απορια,απο οτι διαβασα η ερλιχριωση μεταδιδεται απο τσιμπημα μολυσμενου τσιμπουριου,αλλα απο τί πρεπει να ειναι μολυσμενο??

Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Σχετικά με το Imizol. Το έχει χρησιμοποιήσει κανείς?

Μου είπε ο κτηνίατρός μου ότι δε το χρησιμοποιεί γιατί θεωρεί ότι έχει πολλές παρενέργειες (πειράζει το σηκώτι, μπορεί να προκαλέσει σοκ κλπ). Η κτηνίατρος της κοπέλας που έχει το σκύλο της το σύστησε.

aggeliki1

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2007
407
0
48
Ν.ΜΑΚΡΗ
δεν το εχω χρησιμοποιησει αλλα συνηθως το χρησιμοποιουν οταν οι εξετασεις δειχνουν μεγαλο δεικτη μολυνσης,γιατι το vibramycyn,δεν φτανει απο μονο του.

Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Σε ευχαριστώ Αγγελική.

Και εγώ δεν την είχα ξανακούσει. Ο τίτλος ήταν 1/200, χαμηλός θα έλεγα.

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
η imizol πονάει ΠΟΛΥ.

εχω κάνει 2 φορές σε σκύλα

γίνετε με διαφορά 15 ημερών

πριν την κάνει ο γιατρός της έκανε ένεση αδρεναλίνης??? για να την βοηθήσει (την σκύλα)

χρησιμοποιείτε μόνο σε βαριές περιπτώσεις

Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Βασικά δεν την έκανε. Δεν την είχε την ένεση και της σύστησε να την κάνει. Το συζητήσαμε, ρώτησα τον κτηνίατρό μου αν την είχε, οπότε και μου είπε τα παραπάνω.

Αποφάσισε να μην την κάνει. Το 1/200 δεν είναι επομένως πολύ λίγο?

Diogenes

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
155
0
33
Κομοτηνή
Με αφορμή ή καλύτερα η αφορμή για την εγγραφή μου στο forum ήταν η διάγνωση της σκύλας μου με ερλιχίωση ??!!
Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω πως έγινε αυτό. Της κάνουμε κάθε χρόνο πλήρεις εξετάσεις αίματος απλά φέτος αργήσαμε 4 μήνες (συνήθως τις κάνουμε κάθε Νοέμβριο). Εννοείται ότι φορά πάντα αντιπαρασιτικό κολάρο & την ψεκάζουμε τακτικά με το ειδικό αντιπαρασιτικό σπρεϋ.
Ταυτόχρονα με τις εξετάσεις αίματος, άρχισε να έχει αιμορραγία στο δεξί ρουθούνι και κάτι σαν επεφυκίτιδα (για την ακρίβεια είχε δάκρυα στο δεξί της μάτι).
Την άλλη μέρα βγήκαν και τα αποτελέσματα. Η κτηνίατρος ότι πρέπει να γίνει θεραπεία 1 μηνός με vibramicin.
Ταυτόχρονα ψάχνοντας στο Internet ανακάλυψα ότι με βάση τα παραπάνω συμπτώματα πρέπει να είναι στην 3η και κρισιμότερη φάση της ασθένειας, τη λεγόμενη «χρόνια φάση».
Με δεδομένο ότι το ζώο είναι 15 χρονών (κατά τα άλλα όμως σε πολύ καλή κατάσταση) υπάρχει ελπίδα να θεραπευτεί ?
Θα ήθελα να ακούσω και τις δικές σας εμπειρίες πάνω σ’αυτό.
Το ίδιο ακριβώς είχε και μία σκύλα μου..
Ήταν 14 χρονών και στα ξαφνηκά άρχιζε να αιμορραγεί σαν τρελή..
Βέβαια ο κτηνίατρος νόμιζε ότι μπήκε ένα αγκάθι και κατάλαβε ΠΟΛΥ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ότι ήτανε ερλιχίωση..
Για αυτό και η σκύλα μας ψόφησε..
Ωστόσο θα σου πω ότι ΝΑΙ η αρρώστεια αυτή δεν είναι εύκολη και έχω δει με τα ίδια μου τα μάτια ότι είναι δύσκολη για τον σκύλο
Καλή τύχη και μην αφήσεις να πάθει τίποτα το σκυλί σου :(

vaggelinos

New Member
19 Αυγούστου 2008
2
0
ερλιχίωση

Βρήκα το το forum σας εντελώς τυχαία ψάχνοντας πληροφορίες για το πρόβλημα του σκύλου μου, αλλά εντυπωσιάσθηκα με την πληρότητα των θεμάτων που βρήκα. Να πώ λοιπόν και εγώ το πρόβλημά μου αλλά και το παράπονό μου απέναντι σε ορισμένους κτηνίατρους. Εχω λοιπόν και εγώ ένα μικρό σκυλάκι περίπου 5 ετών πριν από περίπου 15 ημέρες το ζώο άρχισε να έχει μία παράξενη συμεριφορά,ληθαργικότητα, μία σχετική αστάθεια στο βάδισμα και πυρετό. Αμέσως την πήγα στον κτηνίατρο της έκανα μία εξέταση αίματος όπου βέθηκε ότι έχει χαμηλά αιμοπετάλια, ο κτηνίατρος μου είπε ότι μάλλον έχει κάποιο πρόβλημα απο δάγκωμα τσιμπουριού, μου έδωσε vibramycin να της δίνω για ένα μήνα μου είπε ότι στις 3 πρώτες μέρες θα καλυτερεύσει, δεν μου είπε λέξη για τη σοβαρότητα της αθένειας και πιθανές επιπλοκές της μου έδωσε και το κινητό του γιατί την επομένη έφευγε για διακοπές. Την αμέσως επόμενη ημέρα το σκυλί εξακολουθούσε να έχει πυρετό και σιγά σιγά έφτασε σε σημείο να μην μπορεί να πάρει τα πόδια της. (όπως πιθανόν θα καταλάβατε τον κτηνίατρο δεν τον βρήκα ποτέ στο κινητό του) Το σκυλί άρχισε να πέφτει και δεν έτρωγε ούτε έπινε νερό. Ετσι λοιπόν αναγκάστηκα να ψάχνω πληροφορίες από εδώ και απο εκεί για να δώ τι συμβαίνει.Βρήκα ένα εργαστήριο και τις έκανα τις απαραίτητες εξετάσεις όπου το σκυλί βρέθηκε θετικό στην ερλιχίωση με δείκτη 1/200 και παράλληλα και κάποια προβλήματα στο συκώτι του ευτυχώς όχι σοβαρά. Έψαξα λοιπόν και βρήκα κάποια κτηνίατρο όπου τις πρώτες 3 ημέρες τις έκανε ορό και τη σχετική αντιβίωση σε ενέσιμη μορφή. Αυτή τη στιγμή το σκυλί βρίσκεται στην 10 ημέρα θεραπείας τουλάχιστον δεν έχει πυρετό,μπορεί και περπατάει,πίνει νερό και τρώει έστω και λίγο. Να σημειώσω ότι η κτηνίατρος που βρήκα μου είπε ότι η δόση που μου είχε γράψει ο πρώτος κτηνίατρος ήταν υπερβολική για το βάρος του σκυλιού μου (5,5) κιλά και επιβάρυνε και αυτό το συκώτι του λίγο. Πιό πολύ έγραψα σε αυτό το φόρουμ έτσι ώστε όσοι το διαβάσουν και έχουν το σκύλο τους με παρόμοια προβλήματα αμέσως να του κάνουν τις εξετάσεις που πρέπει και να βρούν και ένα καλό κτηνίατρο( άραγε με ποιό τρόπο;) Ας ελπίσουμε να πάνε όλα καλά.

Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία
βαγγέλης

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
για αυτό έχουμε φροντίσει να ξέρουμε τον καλό κτηνιατρο πριν τον χρειαστούμε:)

καλώς ήρθες

chrissaki

Member
26 Αυγούστου 2008
18
0
rhodes
Μπορειτε να μου πειτε τι εγινε η Ζηνα τελικα? με ενδιαφερει αμεσα γιατι εχω κι εγω μια Ζηνα, ενα rotweiler, με ερλιχιωση και επειδη απο την μερα που ξεκινησε η θεραπεια ανεβηκε η διαθεση της παιρνω κουραγιο, διαβαζοντας τα παραπανω αρχισα να φοβαμαι...:(

chrissaki

Member
26 Αυγούστου 2008
18
0
rhodes
Πιστευα πως με το εμβολιαζεται το σκυλι, να του δινω τα αντιπαρασιτικα, να τρωει, να πινει και νακινειται δεν θα υπαρξει ποτε προβλημα...Αν σερφαρα λιγακι σε τετοια φορουμ θα ηξερα απο τα πρωτα συμπτωματα οτι το σκυλι μου, που τωρα βρισκεται σε οχι καλη κατασταση απο την ερλιχιωση, εχριζε βοηθεια κτηνιατρου...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr