Καλημέρα παιδιά, εντελώς καινούργιος εδώ. Σήμερα παίρνω ένα αδεσποτάκι ημίαιμο πόιντερ (3 ετών) και μετά από έρευνα στο internet για ξηρά τροφή, πήγα χθες και του πήρα την TONUS ACTIVE PLUS ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ 14KG . Έχω όμως την εντύπωση ότι έκανα βλακεία διότι περιέχει συστατικά (όπως τα παράγωγα κρέατος, δημητριακά κλπ) τα οποία από ότι διαβάζω πολλοί δεν τα θεωρούν κατάλληλα για σκύλους.
Συγκεκριμένα περιέχει:
Σύνθεση:
Δημητριακά, Κρέας και ζωικά παράγωγα (8%*), Εκχυλίσματα φυτικών πρωτεϊνών, Έλαια και λίπη, Παράγωγα φυτικής προέλευσης, ( αποξηραμένος πολτός τεύτλου 1.5%), Ανόργανα άλατα.
*ισοδύναμο με 16 % ανασυσταμένο κρέας και παράγωγα κρέατος : κατ. ελαχ. 4% κοτόπουλο.
Πρόσθετα:
Διατροφικά πρόσθετα:
IU/kg:
Βιτ. A: 24150, Βιτ. D3: 13800, Βιτ. E: 115mg/kg:
Fe (E1):306, I (E2): 3.8, Cu (E4): 43.8, Mn (E5): 23.4, Zn (E6): 494, Se (E8): 0.54.
Με αντιοξειδωτικά.
Αναλυτικά συστατικά:
Πρωτεΐνες: 27.0%
Περιεκτικότητα σε λιπαρές ουσίες: 13.0%
Ακατέργαστη τέφρα: 8.0%
Ακατέργαστες διατροφικές ίνες: 3.0
Επειδή έχω λίγο τρομάξει λίγο (δεν το κρύβω) με διάφορες ιστορίες που διάβασα γενικά για ξηρές τροφές (σκυλιά αρρωσταίνουν, χάνουν τρίχωμα κλπ κλπ), μπορεί κάποιος να μου πει αν η συγκεκριμένη τροφή είναι ή όχι κατάλληλη βάσει των συστατικών;
Επίσης τι εννοούν "Ακατέργαστη τέφρα";
Τέλος, ποιές μάρκες ξηράς τροφής θεωρούνται κατάλληλες;
Ευχαριστώ!
Συγκεκριμένα περιέχει:
Σύνθεση:
Δημητριακά, Κρέας και ζωικά παράγωγα (8%*), Εκχυλίσματα φυτικών πρωτεϊνών, Έλαια και λίπη, Παράγωγα φυτικής προέλευσης, ( αποξηραμένος πολτός τεύτλου 1.5%), Ανόργανα άλατα.
*ισοδύναμο με 16 % ανασυσταμένο κρέας και παράγωγα κρέατος : κατ. ελαχ. 4% κοτόπουλο.
Πρόσθετα:
Διατροφικά πρόσθετα:
IU/kg:
Βιτ. A: 24150, Βιτ. D3: 13800, Βιτ. E: 115mg/kg:
Fe (E1):306, I (E2): 3.8, Cu (E4): 43.8, Mn (E5): 23.4, Zn (E6): 494, Se (E8): 0.54.
Με αντιοξειδωτικά.
Αναλυτικά συστατικά:
Πρωτεΐνες: 27.0%
Περιεκτικότητα σε λιπαρές ουσίες: 13.0%
Ακατέργαστη τέφρα: 8.0%
Ακατέργαστες διατροφικές ίνες: 3.0
Επειδή έχω λίγο τρομάξει λίγο (δεν το κρύβω) με διάφορες ιστορίες που διάβασα γενικά για ξηρές τροφές (σκυλιά αρρωσταίνουν, χάνουν τρίχωμα κλπ κλπ), μπορεί κάποιος να μου πει αν η συγκεκριμένη τροφή είναι ή όχι κατάλληλη βάσει των συστατικών;
Επίσης τι εννοούν "Ακατέργαστη τέφρα";
Τέλος, ποιές μάρκες ξηράς τροφής θεωρούνται κατάλληλες;
Ευχαριστώ!