χίλια συγγνώμη έπρεπε να φύγω..
Δηλαδή δεν είσαι υπέρ της εκπαίδευσης και δεν έχεις εκπαιδεύση τον σκύλο σου?...Ούτε συμφωνείς με τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν τα σκυλιά για διάφορες εργασίες?...
Aκου..καταλαβαίνω που το πας αλλα κατά την δικη μου οπτική δεν είναι έτσι..
Oύτε ο άνθρωπος είναι "ελευθερος..από χίλιες διαφορετικές απόψεις όπου ανήκουν σε χίλιες διαφορετικές συζητήσεις..
και τον ανθρωπο εκπαιδεύουν ,εξιχρονιζουν ,τον αλλάζουν ,επειδή η κοινωνία χρήζει ,προστάζει ,καθοδηγεί ,αποφασίζει εν αγνοια της..αλλα "πρέπει.." οπου στην ουσια άλλοι αποφασίζουν..
Αν ήμασταν έτοι πίσω..από τον ανθρωπο των σπηλαίων ,όπου έκανε ότι ήθελε ,κυνήγαγε ,έτρωγε και ζούσε στους δικούς του κανόνες,αργότερα άρχισε να κάνει αποικίες, έμαθε να συνυπάρχει με ομάδες ,όπου αργότερα αποτέλεσαν ένα κοινωνικό σύνολο και άρχισαν να μπαίνουν κανόνες όπου μέχρι σήμερα αλλάζουν.. έτσι ώστε να εξυπηρετούνται "σκοποί.."..
Ο άνθρωπος εκπαιδεύεται καθημερινά..βλέπεις ξαφνικά 50ριδες να έχουν κινητά και μεγάλα άτομα σε ηλικία να πρέπει να μάθουν κομπιούτερ γιατί αλλιώς η δουλειά τους θα πατώσει άρα?εκπαιδεύεται για να μπορεί να συνυπάρχει.. να βρει το φαγητό του να ζήσει..
Το αφεντικό του ανθρωπου στην ουσία είναι η κοινωνία..,όπου άλλες φορες δείχνει καλο αφεντικό και άλλες πολύ κακό..
Ετσι λοιπόν και τα σκυλιά πρέπει να εκπαιδευτούν για να μπορέσουν να συνυπάρχουν με τους ανθρωπους και στην
τελική αλήθεια?εσένα δεν σε εκπαιδεύσανε οι γονείς σου?
Εκανες ότι ήθελες μικρός?
Φώναζες εριχνες ντομάτες στους περαστικούς?έτρωγες ότι ήθελες?
Γιατί στα σκυλιά να πρέπει να είναι πρόβλημα?
"Αυτό που η ράτσα του υπαγορεύει..."...Η ράτσα που εσύ (ως άνθρωπος,όχι ως kango1) δημιούργησες έτσι?...Με επιλεκτική αναπαραγωγή...ο όρος ήταν τρομακτικός όταν ακουγόταν από τα χείλη του Δρ.Μένγκελε...γιατί?.
Nαι ο ανθρωπος επενέβει στο να δημιουργήσει φυλες.
αυτές οι φυλες δεν παύουν καλός η κακός να είναι ζωές?
Δεν ελέγχεις την σεξουαλικότητα του?...Δηλαδή αν στην βόλτα θέλει να ζευγαρώσει με το κανισάκι του γείτονα δεν θα σε ενοχλήσει?...Ότι επιθυμεί...Α!...Και γιατί διαφοροποιείς αρσενικά απο θηλυκά στο θέμα της στείρωσεις?...Αν σου έλεγα εγώ πως συμφωνώ με την ευθανασία στα θηλυκά θα σου ακουγόταν λογικότερο?...
Δηλαδή εσύ αν είσαι παντρεμένος και θέλεις την ξανθιά απέναντι θα πας?
Οσον αφορά την αναφορά μου στα αρσενικά ,είμαι υπέρ της στειρώσεις στα θηλυκά μονο για το θέμα του καρκίνου στα δεσποζόμενα και στα αδέσποτα για το θέμα των αδέσποτων..
Δεν είμαι σε τίποτα υπέρ της αμβλώσεις η υπέρ της εκτρώσεις..
θα θελω το καλο του παιδιου μου αυριο..οπως και το καλο του σκυλιου μου..
εννοειτε..αν και σου απαντησα πιο πανω..θα θελω το παιδι μου να το αγαπανε οσο μπορω και εγω να αγαπησω..
Άλλο σε ρώτησα...
σου απάντησα..
Να μεταχειρίζοντε το παιδί σου σαν σκυλί...Δηλαδή να το πουλάν και να το αγοράζουν...Να το εκπαιδεύουν με κάποιο ποσοστό βίας για ότι εκείνοι επιθυμούν...Να του κόβουν τα αυτάκια ή να το ξυρίζουν γιατί έτσι τους αρέσει...Να το ταϊζουν ότι θέλουν,όποτε θέλουν...Να το περιορίζουν σε ένα κλουβί ή σε ένα δωμάτιο...Να του φορούν κολάρο ή φίμωτρο...Όλα από αγάπη πάντα έτσι?
και σε αυτα σου απαντησα..
Δεν ειμαι υπέρ του ακρωτηριασμού αυτο εννοουσα..(τα αυτακια και τις ουριτσες..)
Δεν ειμαι υπερ της βιας..,δεν ειμαι υπερ του παραλογου..,αν πρέπει να το ξυρίσουν επειδη η ράτσα προσταζει(καλος η κακος),ετσι πρεπει..,τοτε ειναι και υποχρεωμενος να το κανει..(μην ξεχνας οτι οπως ειπες οι ράτσες δεν προϋπήρχαν)...
Δεν το ταιζουν οτι θελουν αλλα οτι ειναι καλυτερο για αυτο..αν εσυ θελεις να φας το μαχαιρι θα σε αφησουν?
και αν σε αφησουν θα το λες αυτο ελευθερια?η αδιαφορια?
Τι να το περιοριζουν σε ενα δωματιο?
Δεν ειμαι υπέρ να το περιορίζουν ουτε σε ένα δωμάτιο,ουτε σε ένα μπαλκόνι,ουτε σε έναν κήπο..
Καμια σχεση..(εκτός και αν έτσι έχεις ταυτίσει την ζωοφιλία..
οχι..εγω τον σκυλο μου τον προστατευω,τον αγαπαω,τοβ φροντιζω και δεν κανω τιποτα σε αυτον που δεν θελει..
Που ξέρεις τι θέλει και τι όχι?...Πιο πάνω με ρωτήσατε αν εγώ τα ρώτησα αν θέλουν να πεθάνουν...Εσείς τα ρωτάτε τι θέλουν και σας απαντούν?
περναω καλα μαζι του και αν τον αφησεις ελευθερο εκεινο δεν θα φυγει απο κοντα μου...οχι επειδη φοβαται αλλα επειδη περναει καλα μαζι μου..
Ααα..οπότε επειδή μπορεί να μην το αφήνω να φαει οτι βρει απο κάτω(κοινός φόλα)..η δεν τον αφήνω να πηδήξει την σκυλίτσα του γειτονα..
Ας κάνουμε μία ευθανασία..!!
Ας την κάνουμε..
Αλλά οχι μονο το σκυλί μου η τό κάθε σκύλι..,άλλα όλοι μαζί..,ομαδικός..
Γιατι βαζω στοίχημα οτι κανεις..και αν οχι ολοι.. πολλοι.. δεν κανουν ακριβως αυτο που θελουν παντα..
Ο σκύλος που έφτιαξες χωρίς να ρωτήσεις...που αιχμαλώτισες χωρίς να ρωτήσεις και που τον ανάγκασες σε αιώνια εξάρτηση από εσένα...Ναί,ίσως δεν φύγει...αλλά αν κάνει ότι φεύγει θα τον πιάσεις και θα του μάθεις το "ΜΕΙΝΕ!"... :wink:
Ο σκυλος που εφτιαξα καλος..η κακος..,οπου σε αυτην την κοινωνια ολοι εξαρτομαστε απο κατι..και δεν μας ρωτησαν..,δεν θα φυγει..
Γιατι υπαρχουν και αλλα θεματα περα απο αυτα που ανεφερες..και γενικευσες ,αλλα και καταδικασες..
Και αυτο ειναι η αγαπη..
Οπου δεν ξερω αν εκεινα αγαπανε..,αλλα ξερω οτι μπορουν και την δεχονται..και την εχουν και αναγκη..
Ο δικος μου σκυλος λοιπον δεν θα εφευγε..
και αν ετρεχε να κυνηγήσει εναν σκύλο η μια γατα και πήγαινε να το πατησει αυτοκινητο,ναι θα του ελεγα "μεινε".. οπως θα ελεγα και στο 5χρονο παιδι μου..
αυτο εσυ το θεωρεις βασανισμο?
Mάλλον...
Εγώ πάλι όχι..
οχι..ειμαι εκεινη που του παρεχει αγαπη και αιωνια απο την μερια μου πιστη..
Είσαι λοιπόν Πανάγαθος και Παντελεήμον...αλλά επίσης παρέχεις τροφή,στέγη,ταίρι,κλπ...Τιμωρείς,επαινείς,δημιουργείς ή επιτρέπεις ή όχι την δημιουργία και έχεις την δυνατότητα έτσι όπως απλόχερα προσφέρεις την ευημερία και την ευτυχία,να μοιράσεις πόνο,δυστυχία...ακόμα και θάνατο....Τι παραπάνω δυνατότητες έχει ένας Θεός?
Ναι μπορώ...
Το θέμα ειναι αν θέλω..
Εγώ γιά την ζωή και τον θάνατο έχω εκφράσει την τοποθέτηση μου..εσύ?