Ευθανασία αδέσποτων

Ευθανασία Αδέσποτων

• Total voters
    249

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Να στειρωθούν επίσης όσοι δεν πληρούν τα κοινωνικά, τα οικονομικά και τα μορφωτικά κριτήρια που θα θέσουμε, για να μην διαιωνίζονται τέτοια φαινόμενα.

Επίσης, τα ήδη υπάρχοντα παιδιά, να δοθούν για υιοθεσίες σε εύπορες και ικανές οικογένειες, και όσα περισσέψουν, στην πυρά.

Αυστηρή φορολόγηση όσων έχουν παιδιά, και φοροαπαλλαγές σε όσους μαζεύουν τέτοια παιδιά που δεν ε΄χουν που την κεφαλήν κλίναι.

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Ειλικρινά, δεν σας καταλαβαίνω...
Έχετε μια ευκολία στο να διατυπώνετε απόψεις, που αφορούν ζωή και θάνατο. Έστω σκύλων, άλλωστε η σχέση με τον σκύλο, όπως έχουμε ξαναπεί, είναι ένα καλό μάθημα για πολλά πράγματα που αφορούν την ζωή μας, και μας εξοικειώνει με τον θάνατο αγαπημένων μας προσώπων.

Αυτή η ευκολία στην διατύπωση τέτοιων απόψεων, φοβάμαι πως θα σας οδηγήσει στο μέλλον να διατυπώνετε ανάλογες απόψεις που θα αφορούν ανθρώπους.

Το παρήγορο, είναι πως μειοψηφούν τέτοιες απόψεις, προς το παρόν...
Ευθανασία Αδέσποτων
Υπέρ
17% [ 4 ]
Κατά
82% [ 19 ]

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Strays' help said:
Με την ίδια λογική να μην υπαρχει UNICEF κ Γιατροί χωρίς συνορα,γιατί αυτοί οι άνθρωποι κ τα παιδακια ειναι αρρωστα και ταλαιπωρουνται απ το βιο τους και πολλαπλασιάζονται ανεξελεγκτα ,οποτε να τους κοιμίζουμε!
Τεραστία κουβέντα η οποία είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, αλλά δυστυχώς off topic...
Γιατί πρέπει να υπάρχει η Unisef ή οι γιατροί χωρίς σύνορα?
Για ποιο λόγο είναι απάνθρωπο να αφήσουμε αυτούς τους λαούς στην μοίρα τους? Γιατί θα πρέπει να φροντίζουν για την τροφή, το νερό, την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη οι ανθρωπιστικές οργανώσεις?

Ίσως σε κάποιο άλλο θεμα το ξανασυζητήσουμε… Αξίζει…

Σχετικά με τα αδέσποτα.
Δεν πρόκειται να βγει ποτέ κανένας Νόμος για να θανατωθούν τα αδέσποτα ζώα. Κάνεις δεν πρόκειται να αναλάβει το πολιτικό κόστος όταν μάλιστα πολλά από τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προορίζονταν για τα αδέσποτα, αφ’ ενός δεν απορροφήθηκαν καθόλου, και αφ’ ετέρου όσα απορροφήθηκαν, από αλλού ξεκίνησαν και αλλού οι αρμόδιοι τα πήγαν (στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς) με αποτέλεσμα να μην φτάσουν ποτέ στα χέρια ανθρώπων που θα μπορούσαν να τα διαθέσουν στην περισυλλογή, την περίθαλψη και στην προώθηση της υιοθεσίας των αδέσποτων ζώων που ζουν στην χώρα μας.

Ποιος λοιπόν θα βγει και θα προτείνει ευθανασία όταν ξέρει πως έχει να φάει γιαούρτι μαζί με το πήλινο και ντομάτα μαζί με το καφάσι?

Anubis

Well-Known Member
14 Ιουλίου 2007
107
0
Οι παραβολές και οι παρομοιώσεις με τον άνθρωπο ενδιαφέρουσες αλλά σίγουρα εκτός θέματος.

Όσο για τους σκύλους όμως...

Αφού κρίνω πρέπον να :

Τους κλείνω σε διαμερίσματα.

Να τους βγάζω ή όχι βόλτα όποτε,όπου και όπως θέλω.

Να τους φορώ κολάρα με καρφιά,στρας,ρεύμα,φουλάρια,γυαλιά ηλίου,φούστες και άλλα πολλά.

Να τους έχω κάτσε-σήκω όπως και όποτε επιθυμώ.

Να τους στειρώνω.

Να τους κάνω μπάνιο με σαμπουάν,αφρόλουτρο,αιθέρια έλαια και να τους βάζω κολώνια.

Να τους ταϊζω ότι εγώ νομίζω καλό,φθηνό,σωστό,εύκολο,κλπ.

Να τους εκμεταλεύομαι σε πάσης φύσεως εργασία,βίτσιο,παρανομία.

Να τους επιβάλω την ισόβια συμβίωση με την αφεντιά μου.

...και όλα αυτά να τα ονομάζω "αγάπη" και "φιλοζωία"...τότε από "αγάπη" είμαι υπέρ της ευθανασίας... :wink:

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Ο σκύλος ευημερεί δίπλα στον άνθρωπο, σε αντίθεση με τον λύκο ή με το αφρικανικό αγριόσκυλο που κινδυνεύουν με αφανισμό, για τους λόγους που ανέφερες.
Το σκεπτικό σου όμως δυσκολεύομαι να το καταλάβω… Από το να ζει ο σκύλος δίπλα στον άνθρωπο, όπως ο άνθρωπος επέλεξε, γιατί είναι καλύτερα να θανατωθεί?

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Τα παραδείγματα με άνθρωπο είναι τελείως άκυρα.

Αυτή η ευκολία στην διατύπωση τέτοιων απόψεων, φοβάμαι πως θα σας οδηγήσει στο μέλλον να διατυπώνετε ανάλογες απόψεις που θα αφορούν ανθρώπους.
Εχω πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις γύρω από το θέμα, νομίζω ... :lol: :lol: μιας και μάλλον αγαπάω τα ζώα και τη φύση περισσότερο από τους ανθρώπους, θα ήταν ενδιαφέρουσα μία τέτοια συζήτηση ... :wink:

Θεωρώ δεδομένο ότι αποφασίζω (ως ανθρωπότητα) για την ζωή και τον θάνατο του ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟΥ σκύλου - και ΕΙΜΑΙ υπεύθυνος για την μορφή ζωής (την παρασιτική) που δημιούργησα.

Από εκεί και πέρα οποιοσδήποτε έχει να προτείνει κάτι καλύτερο ας το κάνει - από το σύνολο των ενεργειών αυτών ... δεν νομίζω όμως ...

Σχετικά με την ''ΒΟΗΘΕΙΑ'' σε χώρες του τρίτου κόσμου - ας το αφήσουμε καλύτερα ... μεγάλο θεμα ... και πολύ βρώμικο ...

Με καλύπτει και το post του anubis, σχετικά με τα ζώα, αν και νομίζω ότι η συζήτηση είναι πιο πολύ φιλοσοφική ...

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Από πότε τα αδέσποτα είναι κλεισμενα στα διαμερίσματα?
Από πότε ο καθε ένας από εσάς που είναι υπερ της ευθανασίας των αδεσπότων βγάζει βόλτες τα αδέσποτα όπου και όποτε θέλετε?
Βάζετε φουστες, αιθέρια έλαια, έχετε σήκω σήκω, κάυτσε κάτσε τα αδέσποτα?

(Να συνεχίσω?)

Αφού είσαι υπερ της ευθανασίας τυων αδεσπότων, για τους πιο πάνω λόγους, σε ενημερώνω πως μάλλον είσαι υπερ της ευθανασίας των δεσποζομένων σκύλων ράτσας και μη, και όχι υπέρ της ευθανασίας των αδεσπότωνμ αγαπητέ Ανουβις...

Anubis said:
Οι παραβολές και οι παρομοιώσεις με τον άνθρωπο ενδιαφέρουσες αλλά σίγουρα εκτός θέματος.

Όσο για τους σκύλους όμως...

Αφού κρίνω πρέπον να :

Τους κλείνω σε διαμερίσματα.

Να τους βγάζω ή όχι βόλτα όποτε,όπου και όπως θέλω.

Να τους φορώ κολάρα με καρφιά,στρας,ρεύμα,φουλάρια,γυαλιά ηλίου,φούστες και άλλα πολλά.

Να τους έχω κάτσε-σήκω όπως και όποτε επιθυμώ.

Να τους στειρώνω.

Να τους κάνω μπάνιο με σαμπουάν,αφρόλουτρο,αιθέρια έλαια και να τους βάζω κολώνια.

Να τους ταϊζω ότι εγώ νομίζω καλό,φθηνό,σωστό,εύκολο,κλπ.

Να τους εκμεταλεύομαι σε πάσης φύσεως εργασία,βίτσιο,παρανομία.

Να τους επιβάλω την ισόβια συμβίωση με την αφεντιά μου.

...και όλα αυτά να τα ονομάζω "αγάπη" και "φιλοζωία"...τότε από "αγάπη" είμαι υπέρ της ευθανασίας...

Anubis

Well-Known Member
14 Ιουλίου 2007
107
0
Δε με κατανοήσατε μάλλον...

Με τα παραδείγματα πιο πάνω θέλω να δείξω πως καθημερινά εμείς,ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ,πέρνουμε αποφάσεις για το πως θα ζήσουν τα σκυλιά μας (όπως και όλα τα κατοικίδια ζώα μας) και με πιο τρόπο θα πεθάνουν...πολλές φορές.

Μέσα στον τρόπο ζωής που ΕΠΙΒΑΛΟΥΜΕ στα κατοικίδια ζώα μας εμπεριέχετε,ανάμεσα σε άλλα,ο περιορισμός ή και η αφαίρεση της ελευθερίας,η καταναγκαστική εργασία (ρώτησε κανένας τον σκύλο αν θέλει να τα κάνει?),η επιβολή πειθαρχίας με διάφορα μέσα,ο βασανισμός (διάφοροι τρόποι εκπαίδευσης,ακρωτηριασμοί,κλπ.),ο εξευτελισμός (τον ντύνουμε "καραγκιόζη" για δική μας ευχαρίστηση,τον κουρεύουμε όπως θέλουμε,κλπ.),ο έλεγχος της σεξουαλικότητας και της αναπαραγωγής του...και πολλά άλλα ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ Ή ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ.

Και ρωτώ και απαντώ ταυτόχρονα,αν αυτά είναι "αγάπη"...τότε από "αγάπη" είμαι υπέρ της ευθανασίας.

Σε ένα ζώο που όλοι παραδέχεστε,αλλά πάνω από όλα πράτετε,ότι κατά πως θέλουμε,ελέγχουμε την γέννηση του (αν θα γεννήσει/γεννηθεί,πότε,από ποιούς,τη μορφή θα έχει,τη χαρακτήρα θα έχει,κλπ.),ελέγχουμε την ζωή του (από το που θα ζήσει,πως...μέχρι το πότε και τι θα φάει,αν θα κάνει ποτέ σεξ,πότε και πως θα κάνει μπάνιο,πως θα φέρετε,κλπ.)...Μου λες πως δεν είναι "ηθικό" και "με πιο δικαίωμα" θα έχω έλεγχο και στο θάνατο του?...Σας φαίνετε λογικό?

Μη ξεχνάμε πως ο σκύλος είναι "κάτι" που του έχουμε βάλει τιμή...τον πουλάμε και τον αγοράζουμε...τον έχουμε κάνει αντικείμενο της εργασίας μας (εκτροφείς,καταστηματάρχες,κλπ.)...υπάρχει σε προθήκες καταστημάτων και πωλείτε σε παζάρια.

Οι ρομαντισμοί και οι φιλοσοφίες γράφωντε εύκολα...δύσκολα τηρούντε στην πράξη.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Η θεωρία λέει πως η ζωή όλων των πλασμάτων που ζουν και εξελίσσονται σε αυτόν τον πλανήτη, έχει την ίδια άξια.
Ο άνθρωπος κατά την διάρκεια της εξέλιξης, απέκτησε ισχύ, κυριάρχησε στη Γη και εκμεταλλεύεται τους φυσικούς πόρους και τα αλλά πλάσματα κατά το δοκούν. Η πράξη λοιπόν ονομάζεται σπησισισμός.

Η άξια της ζωής των άλλων πλασμάτων υποβιβάστηκε, η μεταχείριση τους είναι άνιση και άδικη και τα δείνα τους δεν λαμβάνονται υπ’ όψιν διότι ο σκοπός μας ήταν, είναι και θα είναι η ευζωία του ανθρώπου και όχι η ευζωία των ζώων.

Αυτή είναι η πραγματικότητα και για να είμαι σαφέστερη, αυτή είναι η ανήθικη πραγματικότητα.
Γιατί θα πρέπει να διαιωνίζεται μια ανήθικη πραγματικότητα?
Διότι ο άνθρωπος είναι εκ φύσης αλαζόνας θα μου πείτε και θα έχετε δίκιο…

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Εγώ δεν μπορώ να συμμετέχω σε αυτή την συζήτηση γιατί δεν μπορώ να διανοηθώ να δεχτώ ότι υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτονται έτσι..
Δεν ξέρω.. δεν καταλαβαίνω..
Προφανώς ο Anubis έχει την αίσθηση της αξιας και του θανάτου,του ηθικου και του ανηθικου ,όπου εκείνος θα μπορούσε να την όριζε ,να την καταδίκαζε, και να την χάριζε..,έχουμε έναν μικρό "θεο" προφανώς στην συζήτηση μας ..όπου είναι το μετρο της αξιας και ανάλογα κρίνει..
Εμενα τετοιες αποψεις με φοβίζουν..,με ανατριχιάζουν,με αηδιάζουν..

Anubis

Well-Known Member
14 Ιουλίου 2007
107
0
Εσύ δηλαδή kango1 δεν κάνεις κάτι από τα παρακάτω?...

Μέσα στον τρόπο ζωής που ΕΠΙΒΑΛΟΥΜΕ στα κατοικίδια ζώα μας εμπεριέχετε,ανάμεσα σε άλλα,ο περιορισμός ή και η αφαίρεση της ελευθερίας,η καταναγκαστική εργασία (ρώτησε κανένας τον σκύλο αν θέλει να τα κάνει?),η επιβολή πειθαρχίας με διάφορα μέσα,ο βασανισμός (διάφοροι τρόποι εκπαίδευσης,ακρωτηριασμοί,κλπ.),ο εξευτελισμός (τον ντύνουμε "καραγκιόζη" για δική μας ευχαρίστηση,τον κουρεύουμε όπως θέλουμε,κλπ.),ο έλεγχος της σεξουαλικότητας και της αναπαραγωγής του...και πολλά άλλα...
Σε αυτό τι απαντάς?...

ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ Ή ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ.
Θα επιθυμούσες για το παιδί σου την τύχη του σκύλου σου?...

Να είναι υπό την κατοχή κάποιου που θα του προσφέρει φαϊ και στέγη και θα ελέγχει κάθε πτυχή της ζωής του?

Δεν κάνεις κάτι από αυτά?

λέγχουμε την γέννηση του (αν θα γεννήσει/γεννηθεί,πότε,από ποιούς,τη μορφή θα έχει,τη χαρακτήρα θα έχει,κλπ.),ελέγχουμε την ζωή του (από το που θα ζήσει,πως...μέχρι το πότε και τι θα φάει,αν θα κάνει ποτέ σεξ,πότε και πως θα κάνει μπάνιο,πως θα φέρετε,κλπ.)..
Δεν είσαι ο "μικρός Θεός" του σκύλου σου?... :wink:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Εσύ δηλαδή kango1 δεν κάνεις κάτι από τα παρακάτω?...

Μέσα στον τρόπο ζωής που ΕΠΙΒΑΛΟΥΜΕ στα κατοικίδια ζώα μας εμπεριέχετε,ανάμεσα σε άλλα,ο περιορισμός ή και η αφαίρεση της ελευθερίας,η καταναγκαστική εργασία (ρώτησε κανένας τον σκύλο αν θέλει να τα κάνει?),η επιβολή πειθαρχίας με διάφορα μέσα,ο βασανισμός (διάφοροι τρόποι εκπαίδευσης,ακρωτηριασμοί,κλπ.),ο εξευτελισμός (τον ντύνουμε "καραγκιόζη" για δική μας ευχαρίστηση,τον κουρεύουμε όπως θέλουμε,κλπ.),ο έλεγχος της σεξουαλικότητας και της αναπαραγωγής του...και πολλά άλλα...
Εγω ανουμπις δεν ειμαι υπερ ουτε της καταναγκαστικης εργασιας..,ουτε υπερ του ακρωτηριασμου,ουτε κανω κατι για δικη μου ευχαριστηση...,ουτε τον κουρευω οπως θελω αλλα μονο αυτο που η ρατσα υπαγορευει και αυτο πιστεψε με δεν ειναι για καλοπιστικους λογους αλλα για θεμα υγιεινης.Δεν ελενχω την σεξουαλικοτητα του..δεν μπορω να την ελενξω..δεν ειμαι υπερ της στειρωσης στα αρσενικα..,δεν θεωρω οτι εχουν νοημα ζωης την αναπαραγωγη.

Σε αυτό τι απαντάς?...
ναι σου απανταω..

ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ Ή ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ.
θα θελω το καλο του παιδιου μου αυριο..οπως και το καλο του σκυλιου μου..

Θα επιθυμούσες για το παιδί σου την τύχη του σκύλου σου?...
εννοειτε..αν και σου απαντησα πιο πανω..θα θελω το παιδι μου να το αγαπανε οσο μπορω και εγω να αγαπησω..
Να είναι υπό την κατοχή κάποιου που θα του προσφέρει φαϊ και στέγη και θα ελέγχει κάθε πτυχή της ζωής του?
το παιδι σου ειναι υπο την κατωχη σου?
γιατι και αυτο το ταιζεις,το βαφτιζεις,μερικες φορες του τριπας τα αυτια και οριζεις πολλες φορες το μελλον του..
θεωρω οτι μερικες φορες η σχεση σκυλιου ανθρωπου ειναι πιο ειλικρινής απο παιδιου γονεα..

Δεν κάνεις κάτι από αυτά?

οχι..εγω τον σκυλο μου τον προστατευω,τον αγαπαω,τοβ φροντιζω και δεν κανω τιποτα σε αυτον που δεν θελει..
περναω καλα μαζι του και αν τον αφησεις ελευθερο εκεινο δεν θα φυγει απο κοντα μου...οχι επειδη φοβαται αλλα επειδη περναει καλα μαζι μου..
αυτο εσυ το θεωρεις βασανισμο?

λέγχουμε την γέννηση του (αν θα γεννήσει/γεννηθεί,πότε,από ποιούς,τη μορφή θα έχει,τη χαρακτήρα θα έχει,κλπ.),ελέγχουμε την ζωή του (από το που θα ζήσει,πως...μέχρι το πότε και τι θα φάει,αν θα κάνει ποτέ σεξ,πότε και πως θα κάνει μπάνιο,πως θα φέρετε,κλπ.)..
και τα παιδια με τον τροπο της η κοινωνια το οριζει αν μια οικογένεια θα κανει πολλα η λιγα..

Δεν είσαι ο "μικρός Θεός" του σκύλου σου?... :wink:
οχι..ειμαι εκεινη που του παρεχει αγαπη και αιωνια απο την μερια μου πιστη..[/quote]

Anubis

Well-Known Member
14 Ιουλίου 2007
107
0
Εγω ανουμπις δεν ειμαι υπερ ουτε της καταναγκαστικης εργασιας..,ουτε υπερ του ακρωτηριασμου,ουτε κανω κατι για δικη μου ευχαριστηση...,ουτε τον κουρευω οπως θελω αλλα μονο αυτο που η ρατσα υπαγορευει και αυτο πιστεψε με δεν ειναι για καλοπιστικους λογους αλλα για θεμα υγιεινης.Δεν ελενχω την σεξουαλικοτητα του..δεν μπορω να την ελενξω..δεν ειμαι υπερ της στειρωσης στα αρσενικα..,δεν θεωρω οτι εχουν νοημα ζωης την αναπαραγωγη.
Δηλαδή δεν είσαι υπέρ της εκπαίδευσης και δεν έχεις εκπαιδεύση τον σκύλο σου?...Ούτε συμφωνείς με τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν τα σκυλιά για διάφορες εργασίες?...

"Αυτό που η ράτσα του υπαγορεύει..."...Η ράτσα που εσύ (ως άνθρωπος,όχι ως kango1) δημιούργησες έτσι?...Με επιλεκτική αναπαραγωγή...ο όρος ήταν τρομακτικός όταν ακουγόταν από τα χείλη του Δρ.Μένγκελε...γιατί?

Δεν ελέγχεις την σεξουαλικότητα του?...Δηλαδή αν στην βόλτα θέλει να ζευγαρώσει με το κανισάκι του γείτονα δεν θα σε ενοχλήσει?...Ότι επιθυμεί...Α!...Και γιατί διαφοροποιείς αρσενικά απο θηλυκά στο θέμα της στείρωσεις?...Αν σου έλεγα εγώ πως συμφωνώ με την ευθανασία στα θηλυκά θα σου ακουγόταν λογικότερο?...

εννοειτε..αν και σου απαντησα πιο πανω..θα θελω το παιδι μου να το αγαπανε οσο μπορω και εγω να αγαπησω..
Άλλο σε ρώτησα...

Να μεταχειρίζοντε το παιδί σου σαν σκυλί...Δηλαδή να το πουλάν και να το αγοράζουν...Να το εκπαιδεύουν με κάποιο ποσοστό βίας για ότι εκείνοι επιθυμούν...Να του κόβουν τα αυτάκια ή να το ξυρίζουν γιατί έτσι τους αρέσει...Να το ταϊζουν ότι θέλουν,όποτε θέλουν...Να το περιορίζουν σε ένα κλουβί ή σε ένα δωμάτιο...Να του φορούν κολάρο ή φίμωτρο...Όλα από αγάπη πάντα έτσι?

οχι..εγω τον σκυλο μου τον προστατευω,τον αγαπαω,τοβ φροντιζω και δεν κανω τιποτα σε αυτον που δεν θελει..
Που ξέρεις τι θέλει και τι όχι?...Πιο πάνω με ρωτήσατε αν εγώ τα ρώτησα αν θέλουν να πεθάνουν...Εσείς τα ρωτάτε τι θέλουν και σας απαντούν?

περναω καλα μαζι του και αν τον αφησεις ελευθερο εκεινο δεν θα φυγει απο κοντα μου...οχι επειδη φοβαται αλλα επειδη περναει καλα μαζι μου..
Ο σκύλος που έφτιαξες χωρίς να ρωτήσεις...που αιχμαλώτισες χωρίς να ρωτήσεις και που τον ανάγκασες σε αιώνια εξάρτηση από εσένα...Ναί,ίσως δεν φύγει...αλλά αν κάνει ότι φεύγει θα τον πιάσεις και θα του μάθεις το "ΜΕΙΝΕ!"... :wink:

Mάλλον...

οχι..ειμαι εκεινη που του παρεχει αγαπη και αιωνια απο την μερια μου πιστη..
Είσαι λοιπόν Πανάγαθος και Παντελεήμον...αλλά επίσης παρέχεις τροφή,στέγη,ταίρι,κλπ...Τιμωρείς,επαινείς,δημιουργείς ή επιτρέπεις ή όχι την δημιουργία και έχεις την δυνατότητα έτσι όπως απλόχερα προσφέρεις την ευημερία και την ευτυχία,να μοιράσεις πόνο,δυστυχία...ακόμα και θάνατο....Τι παραπάνω δυνατότητες έχει ένας Θεός?

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Anubis said:
Να μεταχειρίζοντε το παιδί σου σαν σκυλί...Δηλαδή να το πουλάν και να το αγοράζουν...Να το εκπαιδεύουν με κάποιο ποσοστό βίας για ότι εκείνοι επιθυμούν...Να του κόβουν τα αυτάκια ή να το ξυρίζουν γιατί έτσι τους αρέσει...Να το ταϊζουν ότι θέλουν,όποτε θέλουν...Να το περιορίζουν σε ένα κλουβί ή σε ένα δωμάτιο...Να του φορούν κολάρο ή φίμωτρο...Όλα από αγάπη πάντα έτσι?
Ας μην κάνουμε άτοπους παραλληλισμούς. Το μόνο που καταφέρνουμε είναι να οδηγηθούμε σε επισφαλή συμπεράσματα.

Anubis said:
Είσαι λοιπόν Πανάγαθος και Παντελεήμον...αλλά επίσης παρέχεις τροφή,στέγη,ταίρι,κλπ...Τιμωρείς,επαινείς,δημιουργείς ή επιτρέπεις ή όχι την δημιουργία και έχεις την δυνατότητα έτσι όπως απλόχερα προσφέρεις την ευημερία και την ευτυχία,να μοιράσεις πόνο,δυστυχία...ακόμα και θάνατο....Τι παραπάνω δυνατότητες έχει ένας Θεός?
Συμφωνήσαμε λοιπόν ομοφώνως πως ο άνθρωπος είναι αλαζόνας και υπερόπτης, καταδυναστεύει τα άλλα πλάσματα, τα μεταχειρίζεται άδικα και σαδιστικά, τα εκμεταλλεύεται κατά το δοκούν και ελέγχει τη ζωή και το θάνατο τους.

Τι σε κάνει να πιστεύεις πως η παραδοχή αυτού του γεγονότος νομιμοποιεί την ανηθικότητα αυτών των πρακτικών?

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
χίλια συγγνώμη έπρεπε να φύγω..

Δηλαδή δεν είσαι υπέρ της εκπαίδευσης και δεν έχεις εκπαιδεύση τον σκύλο σου?...Ούτε συμφωνείς με τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν τα σκυλιά για διάφορες εργασίες?...
Aκου..καταλαβαίνω που το πας αλλα κατά την δικη μου οπτική δεν είναι έτσι..
Oύτε ο άνθρωπος είναι "ελευθερος..από χίλιες διαφορετικές απόψεις όπου ανήκουν σε χίλιες διαφορετικές συζητήσεις..
και τον ανθρωπο εκπαιδεύουν ,εξιχρονιζουν ,τον αλλάζουν ,επειδή η κοινωνία χρήζει ,προστάζει ,καθοδηγεί ,αποφασίζει εν αγνοια της..αλλα "πρέπει.." οπου στην ουσια άλλοι αποφασίζουν..
Αν ήμασταν έτοι πίσω..από τον ανθρωπο των σπηλαίων ,όπου έκανε ότι ήθελε ,κυνήγαγε ,έτρωγε και ζούσε στους δικούς του κανόνες,αργότερα άρχισε να κάνει αποικίες, έμαθε να συνυπάρχει με ομάδες ,όπου αργότερα αποτέλεσαν ένα κοινωνικό σύνολο και άρχισαν να μπαίνουν κανόνες όπου μέχρι σήμερα αλλάζουν.. έτσι ώστε να εξυπηρετούνται "σκοποί.."..

Ο άνθρωπος εκπαιδεύεται καθημερινά..βλέπεις ξαφνικά 50ριδες να έχουν κινητά και μεγάλα άτομα σε ηλικία να πρέπει να μάθουν κομπιούτερ γιατί αλλιώς η δουλειά τους θα πατώσει άρα?εκπαιδεύεται για να μπορεί να συνυπάρχει.. να βρει το φαγητό του να ζήσει..
Το αφεντικό του ανθρωπου στην ουσία είναι η κοινωνία..,όπου άλλες φορες δείχνει καλο αφεντικό και άλλες πολύ κακό..

Ετσι λοιπόν και τα σκυλιά πρέπει να εκπαιδευτούν για να μπορέσουν να συνυπάρχουν με τους ανθρωπους και στην
τελική αλήθεια?εσένα δεν σε εκπαιδεύσανε οι γονείς σου?
Εκανες ότι ήθελες μικρός?
Φώναζες εριχνες ντομάτες στους περαστικούς?έτρωγες ότι ήθελες?
Γιατί στα σκυλιά να πρέπει να είναι πρόβλημα?

"Αυτό που η ράτσα του υπαγορεύει..."...Η ράτσα που εσύ (ως άνθρωπος,όχι ως kango1) δημιούργησες έτσι?...Με επιλεκτική αναπαραγωγή...ο όρος ήταν τρομακτικός όταν ακουγόταν από τα χείλη του Δρ.Μένγκελε...γιατί?.
Nαι ο ανθρωπος επενέβει στο να δημιουργήσει φυλες.
αυτές οι φυλες δεν παύουν καλός η κακός να είναι ζωές?

Δεν ελέγχεις την σεξουαλικότητα του?...Δηλαδή αν στην βόλτα θέλει να ζευγαρώσει με το κανισάκι του γείτονα δεν θα σε ενοχλήσει?...Ότι επιθυμεί...Α!...Και γιατί διαφοροποιείς αρσενικά απο θηλυκά στο θέμα της στείρωσεις?...Αν σου έλεγα εγώ πως συμφωνώ με την ευθανασία στα θηλυκά θα σου ακουγόταν λογικότερο?...
Δηλαδή εσύ αν είσαι παντρεμένος και θέλεις την ξανθιά απέναντι θα πας?

Οσον αφορά την αναφορά μου στα αρσενικά ,είμαι υπέρ της στειρώσεις στα θηλυκά μονο για το θέμα του καρκίνου στα δεσποζόμενα και στα αδέσποτα για το θέμα των αδέσποτων..
Δεν είμαι σε τίποτα υπέρ της αμβλώσεις η υπέρ της εκτρώσεις..

Άλλο σε ρώτησα...
σου απάντησα..

και σε αυτα σου απαντησα..
Δεν ειμαι υπέρ του ακρωτηριασμού αυτο εννοουσα..(τα αυτακια και τις ουριτσες..)
Δεν ειμαι υπερ της βιας..,δεν ειμαι υπερ του παραλογου..,αν πρέπει να το ξυρίσουν επειδη η ράτσα προσταζει(καλος η κακος),ετσι πρεπει..,τοτε ειναι και υποχρεωμενος να το κανει..(μην ξεχνας οτι οπως ειπες οι ράτσες δεν προϋπήρχαν)...
Δεν το ταιζουν οτι θελουν αλλα οτι ειναι καλυτερο για αυτο..αν εσυ θελεις να φας το μαχαιρι θα σε αφησουν?
και αν σε αφησουν θα το λες αυτο ελευθερια?η αδιαφορια?
Τι να το περιοριζουν σε ενα δωματιο?
Δεν ειμαι υπέρ να το περιορίζουν ουτε σε ένα δωμάτιο,ουτε σε ένα μπαλκόνι,ουτε σε έναν κήπο..
Καμια σχεση..(εκτός και αν έτσι έχεις ταυτίσει την ζωοφιλία..

Που ξέρεις τι θέλει και τι όχι?...Πιο πάνω με ρωτήσατε αν εγώ τα ρώτησα αν θέλουν να πεθάνουν...Εσείς τα ρωτάτε τι θέλουν και σας απαντούν?

Ααα..οπότε επειδή μπορεί να μην το αφήνω να φαει οτι βρει απο κάτω(κοινός φόλα)..η δεν τον αφήνω να πηδήξει την σκυλίτσα του γειτονα..
Ας κάνουμε μία ευθανασία..!!
Ας την κάνουμε..
Αλλά οχι μονο το σκυλί μου η τό κάθε σκύλι..,άλλα όλοι μαζί..,ομαδικός..
Γιατι βαζω στοίχημα οτι κανεις..και αν οχι ολοι.. πολλοι.. δεν κανουν ακριβως αυτο που θελουν παντα..

Ο σκύλος που έφτιαξες χωρίς να ρωτήσεις...που αιχμαλώτισες χωρίς να ρωτήσεις και που τον ανάγκασες σε αιώνια εξάρτηση από εσένα...Ναί,ίσως δεν φύγει...αλλά αν κάνει ότι φεύγει θα τον πιάσεις και θα του μάθεις το "ΜΕΙΝΕ!"... :wink:
Ο σκυλος που εφτιαξα καλος..η κακος..,οπου σε αυτην την κοινωνια ολοι εξαρτομαστε απο κατι..και δεν μας ρωτησαν..,δεν θα φυγει..
Γιατι υπαρχουν και αλλα θεματα περα απο αυτα που ανεφερες..και γενικευσες ,αλλα και καταδικασες..
Και αυτο ειναι η αγαπη..
Οπου δεν ξερω αν εκεινα αγαπανε..,αλλα ξερω οτι μπορουν και την δεχονται..και την εχουν και αναγκη..
Ο δικος μου σκυλος λοιπον δεν θα εφευγε..
και αν ετρεχε να κυνηγήσει εναν σκύλο η μια γατα και πήγαινε να το πατησει αυτοκινητο,ναι θα του ελεγα "μεινε".. οπως θα ελεγα και στο 5χρονο παιδι μου..

Mάλλον...
Εγώ πάλι όχι..
οχι..ειμαι εκεινη που του παρεχει αγαπη και αιωνια απο την μερια μου πιστη..

Ναι μπορώ...
Το θέμα ειναι αν θέλω..
Εγώ γιά την ζωή και τον θάνατο έχω εκφράσει την τοποθέτηση μου..εσύ?

galazia

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2008
98
0
anubis,λογω του οτι μου αρεσει πολυ ο τροπος που εκφραζεις τις αποψεις σου,θα ηθελα να μου κανεις μια χαρη...
να γραψεις επιχειρηματα υπερ της ζωης,οπως εκανες και για τον θανατο.
μπορεις?

Anubis

Well-Known Member
14 Ιουλίου 2007
107
0
Ρε παιδιά...Αν είναι δυνατον!...Δεν είμαι υπέρ του θανάτου!

Απόδειξη ότι ζώ!...Και γράφω κιόλας... :lol:

galazia δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να επιχειρηματολογώ και για τα αυτονόητα...αλλά αν χρειαστεί... :)