Ευθανασία αδέσποτων

Ευθανασία Αδέσποτων

• Total voters
    249

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Νομίζω ότι όσοι θεωρείτε ακατάρριπτα τα επιχειρήματα του Άνουμπις δεν σκεφτήκατε το πολύ απλό:
Ναι έχουμε δικαίωμα ζωής και θανάτου πάνω στα σκυλιά έτσι όπως έχουν οι συνθήκες.
Τα εκπαιδεύουμε
Τα φυλακίζουμε
Τα ντύνουμε φρου φρου
Αποφασίζουμε αν θα κάνουν σεξ ή όχι
Αποφασίζουμε αν θα γεννηθούν
Αν θα φάνε
κλπ κλπ

Βέβαια... ΚΑΙ στα αδέσποτα έχουμε αυτό το δικαίωμα. Αν οποιαδήποτε κυβέρνηση αποφασίσει να νομιμοποιήσει και να επιβάλει τις μαζικές ευθανασίες, αυτό ακριβώς θα γίνει. Όμως τι συζητάμε εδώ? Αν εφόσον κάνουμε όλα τα άλλα έχουμε ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΜΕ? ΟΧΙ. Αυτό είναι δεδομένο.
Το θέμα μας είναι αν ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ, ανεξαρτήτως του πώς φερόμαστε στα σκυλιά δεσποζόμενα κι αδέσποτα κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Τα επιχειρήματα του Αnubis EINAI ακατάρριπτα.

Απλά όσοι βιαστήκατε να τον κρίνετε (ωραίο αυτό το ''όσοι'' θα το λέω κι εγώ :D ) δεν καταλάβατε ότι ΚΑΙ γιαυτόν (όπως και για μένα) ισχύει αυτό το τελευταίο ...

Το θέμα μας είναι αν ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ, ανεξαρτήτως του πώς φερόμαστε στα σκυλιά δεσποζόμενα κι αδέσποτα κατά τη διάρκεια της ζωής τους.
Περισσότερο από εσάς ΔΕΝ θεωρώ σωστό να το κάνουμε ...

Αν η συζήτηση είναι φιλοσοφική για τα δικαιώματα ή όχι του ανθρώπου πάνω στη φύση τότε ... χμμμμ ... καλύτερα να μην γράψω την άποψή μου δεν είναι και πολύ ανθρωπιστική ... :wink:

Νόμιζα ότι το θέμα όμως είναι ''ευθανασία των αδέσποτων'' και άποψή μου είναι ότι πρέπει να εφαρμοστούν ΠΑΡΑ πολλά μέτρα συγχρόνως και αυστηρά ως λύση -μεταξυ τους ΚΑΙ η ευθανασία - είμαι υπέρ όταν εφαρμοστούν όλα μαζί - σοβαρά και αδιαίρετα - αλλιώς είμαι κατά - το έχω πεί εκατοντάδες φορές ...

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
άι νέβερ πρόμισντ γιου ε ρόουζ γκάρντεν...
Λοιπόν ένα - ένα
Ο Ντένις αναφέρθηκε στη χρήση του όρου "όσοι"
Θεώρησα ότι βρήκες κι εσύ ακατάρριπτα τα επιχειρήματα του Ανούμπις σχετικά με το θάνατο, γι' αυτό και ζήτησες επιχειρήματα (επίσης ακατάρριπτα φαντάζομαι) υπέρ της ζωής.
Δεν είπα ότι είσαι υπέρ της ευθανασίας!

galazia

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2008
98
0
μα οταν ζηταω επιχειρηματα υπερ της ζωης (βρε που φτασαμε) και υπαρχουν αυτα ,σημαινει πως δεν θεωρω ακαταρριπτα τα προηγουμενα (και εφοσον ο ανουβης με τον ιδιο ακριβως τροπο θα μπορουσε να μου απαντησει-και ξερω οτι μπορει ανετοτατα :lol: - :?:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
denis τα επιχειρτηματα του Anubis δεν ειναι ακαταρριπτα...
Νομιζω οτι καπως ετσι μου απαντησε..
Για μενα τουλαχιστον δεν ειναι.. 8)
Οτι και να μου πεις θα σου εχω μια απαντηση..γιατι στην δικη μου παλετα της ζωης..δεν παιζει μονο το μαυρο αλλα και το ασπρο..

και να σου πω και κατι..
Ολα τα χρωματα για να γινουν θελουν και λιγο ασπρο μεσα..,εκτος απο το μαυρο...
Αυτο εμενα μου λεει κατι ..
Οπως ειπες και εσυ η συζητηση ειναι φιλοσοφικη..οποτε και εγω κλεινω ετσι.. :wink:

Anubis

Well-Known Member
14 Ιουλίου 2007
107
0
Αφού κατασταλάξαμε για το ποιός θεωρεί τα επιχειρήματα ακατάριπτα ή όχι,ας κάνουμε μία σύνοψη... :)

Η ROTTIE λέει λοιπόν:

Συμφωνήσαμε λοιπόν ομοφώνως πως ο άνθρωπος είναι αλαζόνας και υπερόπτης, καταδυναστεύει τα άλλα πλάσματα, τα μεταχειρίζεται άδικα και σαδιστικά, τα εκμεταλλεύεται κατά το δοκούν και ελέγχει τη ζωή και το θάνατο τους.
...και συμφωνώ απόλυτα,όπως και όλοι πιστεύω.

Η kango1 λέει:

Oύτε ο άνθρωπος είναι "ελευθερος..από χίλιες διαφορετικές απόψεις όπου ανήκουν σε χίλιες διαφορετικές συζητήσεις...
Ο σκυλος που εφτιαξα καλος..η κακος..,οπου σε αυτην την κοινωνια ολοι εξαρτομαστε απο κατι..και δεν μας ρωτησαν..,δεν θα φυγει..
...και απλά μας λέει πως και ο άνθρωπος καταπιέζετε,κατευθύνετε,περιορίζετε,κλπ...Πράγμα που δεν μας ενδιαφέρει άμεσα,αλλά αποδυκνύει πως ΚΑΙ τα σκυλιά καταπιέζοντε,περιορίζοντε,κατευθύνοντε και μάλιστα σε μεγαλύτερο βαθμό από τον άνθρωπο.

Σαν συμπέρασμα λοιπόν βγαίνει πως για κάποιον η ευθανασία αδέσποτων από οίκτο και "αγάπη" είναι σωστό και λύση,αφού εμείς καλούμαστε να παίρνουμε αποφάσεις για την μοίρα του είδους...ενώ για άλλους είναι "ανήθικο" αλλά ηθικό το να κάνουν ευθανασία στο δεσποζόμενο,άρρωστο από την "χ" ασθένεια σκύλο τους.

Υπάρχουν και άλλοι που θεωρούν και τα 2 "ανήθικα" αλλά "ηθικό" το να στειρώνουν,καλλωπίζουν ποικιλοτρόπος,περιορίζουν,κλπ. τον σκύλο τους.

Υπάρχουν δηλαδή υποκειμενικά κριτήρια για την ευθανασία,όπως και για άλλα...αντικειμενικά κριτήρια που να την καθιστούν "ανήθικη" υπάρχουν?

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
Ίσως... δεν σκοτώνουμε ένα υγιές, μη επιθετικό αδέσποτο. Πιστεύω ότι το 90% ανάμεσά μας συμφωνεί μ' αυτό, πράγμα που το καθιστά ένα αντικειμενικό κριτήριο.
Τίποτε εξάλλου δεν είναι 100% αντικειμενικό...

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Anubis said:
Αφού κατασταλάξαμε για το ποιός θεωρεί τα επιχειρήματα ακατάριπτα ή όχι,ας κάνουμε μία σύνοψη... :)

Η ROTTIE λέει λοιπόν:

Συμφωνήσαμε λοιπόν ομοφώνως πως ο άνθρωπος είναι αλαζόνας και υπερόπτης, καταδυναστεύει τα άλλα πλάσματα, τα μεταχειρίζεται άδικα και σαδιστικά, τα εκμεταλλεύεται κατά το δοκούν και ελέγχει τη ζωή και το θάνατο τους.
...και συμφωνώ απόλυτα,όπως και όλοι πιστεύω.

Η kango1 λέει:

Oύτε ο άνθρωπος είναι "ελευθερος..από χίλιες διαφορετικές απόψεις όπου ανήκουν σε χίλιες διαφορετικές συζητήσεις...
Ο σκυλος που εφτιαξα καλος..η κακος..,οπου σε αυτην την κοινωνια ολοι εξαρτομαστε απο κατι..και δεν μας ρωτησαν..,δεν θα φυγει..
...και απλά μας λέει πως και ο άνθρωπος καταπιέζετε,κατευθύνετε,περιορίζετε,κλπ...Πράγμα που δεν μας ενδιαφέρει άμεσα,αλλά αποδυκνύει πως ΚΑΙ τα σκυλιά καταπιέζοντε,περιορίζοντε,κατευθύνοντε και μάλιστα σε μεγαλύτερο βαθμό από τον άνθρωπο.

Σαν συμπέρασμα λοιπόν βγαίνει πως για κάποιον η ευθανασία αδέσποτων από οίκτο και "αγάπη" είναι σωστό και λύση,αφού εμείς καλούμαστε να παίρνουμε αποφάσεις για την μοίρα του είδους...ενώ για άλλους είναι "ανήθικο" αλλά ηθικό το να κάνουν ευθανασία στο δεσποζόμενο,άρρωστο από την "χ" ασθένεια σκύλο τους.

Υπάρχουν και άλλοι που θεωρούν και τα 2 "ανήθικα" αλλά "ηθικό" το να στειρώνουν,καλλωπίζουν ποικιλοτρόπος,περιορίζουν,κλπ. τον σκύλο τους.

Υπάρχουν δηλαδή υποκειμενικά κριτήρια για την ευθανασία,όπως και για άλλα...αντικειμενικά κριτήρια που να την καθιστούν "ανήθικη" υπάρχουν?
Τα ποστ τα δικα μου οπως τα εβαλες ανουμπις δεν βγαζουν και πολυ νοημα...
και εχω την εντυπωση οτι δεν θελεις να καταλαβεις οτι δεν τα Καλωπιζουν ολοι...,τα κουρευουν γιατι προσταζει η ρατσα για να ειναι υγιης..,δεν τα στεθρωνουν για πλακα αλλα για σημαντικους λογους..οπως ειναι και η προληψη του καρκινου...

και αυτο που λεω εγω απλα..,ειναι οτι οταν ζεις σε εναν κοσμο με κανονες...,για να επιβιωσεις πρεπει να τους τηρεις..οπως και στον κωδικα οδικής κυκλοφορίας..για να περασεις απεναντι πρεπεινα κοιταξεις το φαναρι..
Εφοσον συμφωνεις οτι για να ζησεις πρεπει να ακολουθησεις καποιους κανονες..,γιατι λες οτι για τα σκυλια ειναι ασχετο?
Δεν τα προστατευουμε τηρωντας καποια πραγματα..?
Σε μενα πριν μου εθεσες το παραδειιγμα με το αν θα ηθελα να εχει το παιδι μου την τυχη του σκυλιου μου ,οπου σου απαντησα..
Γιατι στο παραδειγμα οπου εγω σου εθεσα με τους ανθρωπους το θεωρεις ατοπο.. ?????

και να σου πω και κατι ανουμπις..δεν υπαρχει θεμα ηθικης οταν καταδικαζεις κατι για θανατο..
δεν υπαρχει καμια δικαιολογια...
Εδω εχουμε να κανουμε με το μυαλο του καθε ανθρωπου..οπου αντιλαμβανεται τον εαυτο του ως θεο η οχι..
Τετοια σκεπτικα καποτε θα αφανισουν και τον ανθρωπο..

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
αντικειμενικά κριτήρια που να την καθιστούν "ανήθικη" υπάρχουν?
Αντικειμενικα κριτηρια που την καθιστουν ηθικη υπαρχουν?

Anubis

Well-Known Member
14 Ιουλίου 2007
107
0
Ίσως... δεν σκοτώνουμε ένα υγιές, μη επιθετικό αδέσποτο. Πιστεύω ότι το 90% ανάμεσά μας συμφωνεί μ' αυτό, πράγμα που το καθιστά ένα αντικειμενικό κριτήριο.
Τίποτε εξάλλου δεν είναι 100% αντικειμενικό...
Άρα ΝΑΙ στην ευθανασία άρρωστων και επιθετικών αδέσποτων και ΟΧΙ στην ευθανασία υγειών και ήρεμων αδέσποτων?...

Αλλάζει τότε κάπως το πράγμα...και μάλλον θα πρέπει να αλλάξει και ο τίτλος του poll...

Γιατί σε γενικές γραμμές βγαίνει πως είμαστε ΥΠΕΡ της ευθανασίας...απλά υπό όρους.

Θα πάμε λοιπόν να ψάχνουμε "Τι κρίνετε άρρωστο και ασθένεια?" και "Τι επιθετικό και άγριο και επιθετικότητα?"...Με την ευθανασία κατ'ουσίαν...ουδέν πρόβλημα!

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
Νιώθω ότι ο Άνουμπις αναλαμβάνει το ρόλο του δικηγόρου του διαβόλου. Πραγματικά δεν πιστεύω ότι, παρά τα όσα είπε, θα ήθελε να δει τα αδέσποτα της χώρας μας να καταδικάζονται σε θάνατο.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Anubis said:
αντικειμενικά κριτήρια που να την καθιστούν "ανήθικη" υπάρχουν?
Ο σεβασμός στην ζωή των άλλων πλασμάτων που μοιράζονται μαζί μας αυτόν το πλανήτη, είναι αντικειμενικό κριτήριο που καθιστά ανήθικη την αναίτια θανάτωση τους.

Και κάτι άλλο... Έγραψα:

ROTTIE said:

Τι σε κάνει να πιστεύεις πως η παραδοχή αυτού του γεγονότος νομιμοποιεί την ανηθικότητα αυτών των πρακτικών?
και περιμένω απάντηση. :wink: