Ευθανασία κουταβιών & εκτροφή


FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
το γνωριζουμε απο εκτροφεις και " εκτροφεις " που δεν εχουν προβλημα να το παραδεχτουν σε κατ ιδιαν συζητησεις...ειτε γιατι πιστευουν οτι καλως κανουν, ειτε γιατι λενε τι να κανω, με αναγκαζουν οι κανονισμοι...

δεν μιλαω βεβαια για την περπτωση που τα κοιμισαν επειδη κλαιγαν υπερβολικα! :(:(:(:mad::mad::mad:
 
Last edited by a moderator:


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
ειναι δυσκολο εκει μου εμπλεκεται το χρημα να βρεις ανθρωπους που δεν εκμεταλευονται αυτο που πουλανε για αυτο φανταζομαι οτι πολλοι απο εδω λενε "να διαλεξεις προσεκτικα τον εκτροφεα που θα πας"
Οπα μην μπερδεύεσαι..
Υπάρχουν πολλά ειδη κακής εκτροφής..
Υπάρχουν αυτοί που δηλώνουν εκτροφείς και έχουν ένα σκυλί να γεννοβολά χωρίς να έχουν καν περάσει από εξετάσεις γιατρών για το αν μπορεί να γίνει ένας καλός απόγονος και φυσικά με παντελή έλλειψη παιδείας πάνω στα θέματα εκτροφείς...,με άθλιες συνθήκες διαβίωσης των ζωων..
Υπάρχουν οι συλλέκτες...
Υπάρχουν οι σωστοι εκτροφεις τυπικά αλλα όπως αναφέρθηκε για να εξασφαλίσουν το άρτιο αποτέλεσμα ,αν βγει ένα άλλο χρώμα κουτάβι από το επιθυμητό ,το σκοτώνουν..
Αυτοί τυπικά μπορεί να τηρούν κατά γράμμα την επιλεκτική εκτροφή..,αλλα το θέμα είναι ποσο αυτές οι ρομποτικές ενεργιες βοηθάνε στην σωστή αναπαραγωγη έμψυχων προϊόντων..?
Γιατί αυτοί έτσι το βλέπουν..

Εμείς πρέπει να έχουμε σωστά κριτήρια για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα πέσουμε σε byb..
Μια τέτοια περίπτωση είναι πολύ δυσκολο να την μάθουμε..και μπορεί να είναι και οι πιο γνωστοί εκτροφείς παγκόσμιος..,μιας και τα βήματα θεωρητικά της εκτροφης θα είναι ολόσωστα..και το προϊόν βιολογικά άψογο..
Το θέμα είναι ότι δεν πρόκειται για προϊόν και αυτό είναι το λάθος τους..
 


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Τα περί κανονισμών δεν τα πιστεύω γιατί δεν βγαίνουν όντως με την κοινή λογική. Εκτός κι αν ένας άνθρωπος ειναι ηλίθιος, δεν βλέπω γιατί να δηλώσει ότι γεννήθηκαν 7 κουτάβια και πέθαναν 5, αντί να δηλώσει εξαρχής ότι γεννήθηκαν 5 :rolleyes:

Ηλίθιοι πάντως υπαρχουν παντού, οποτε αφήνω και ένα παραθυράκι :) όπως ηλίθιος είναι αυτός που σκοτώνει κουτάβια που κλαψουριζουν, και το αστείο ειναι ότι αυτοί δεν είναι "κουταβοπαραγωγοί" ... οι κουταβοπαραγωγοί 25 αν μπορούσαν να είχαν θα τα πούλαγαν. Η ποιοτητα αναζητείται μέσα απο αυτές τις πρακτικές ...

Αλλη περίπτωση είναι αυτή του γάλατος που αναφέρει ο Μάκης ... άλλη αυτή των χρωμάτων ... υπάρχουν πολλές. Την λογική δεν την καταλαβαίνω. Οπως επίσης και την λογική να μην δίνεις pedigree σε pet κουτάβια ... που ΒΓΑΙΝΟΥΝ απο το εκτροφειο σου ... το θεωρώ το ίδιο "ψεύτικο" ...

Ναι, τα μαθαίνουμε σε κατ' ιδίαν συζητήσεις. Τουλάχιστον κάποιοι το λένε, γιατί υπάρχουν και αυτοί που το κάνουν και δεν το λένε ... ;)
 


giorgos kriti

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2008
584
0
Το θεμα ειναι οτι σε ενα απατεωνα που δεν ειναι και πολυ σοβαρος στη δουλεια του "σφαλματα" πανω στα ζωα θα τα δει ενας καλος γνωστης . εσυ ντενις πχ σηγουρα θα μπορεις να αναγνωρισεις τη δουλεια που εχει γινει σε ενα σκυλο rott και οχι μονο... καποιος που δεν ειναι εκτροφεας απλα εχει rott απο τα 20 του ως τα 40-50 του θα ξερει ισως και αυτος αν εχει ασχολιθει πραγματικα... τα προβληματα ερχονται σε νεους ιδιοκτητες που δεν μπορουν να διακρινουν τη λεπτομερια πονω στο σκυλι η στο χαρακτηρα... εγω πχ οσο καλα και οση επιμελεια και αν δειξω στην ανατροφη ενος σκυλου δεν μπορω να κρινω τη φυλη :( αρα το θεμα ειναι τι κανουμε εμεις τα "ψαρια" στον τομεα αυτο... σηγουρα μια καλη αρχη ειναι να διαβασουμε το αρθρο περι επιλογης εκτροφεα αλλα φτανει?
 


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Οχι.

Αν μπορούσε ΕΣΤΩ και ενας ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ τον τέλειο σκύλο από κουτάβι, ή να τον δημιουργήσει, θα τον είχαμε δεί ... απλά κάνεις ό,τι μπορεί καλύτερα να γίνει, ανάλογα πόσο ασχολείσαι διαβάζεις και ειδικά ΒΛΕΠΕΙΣ μπορείς να κρίνεις κάποια πράγματα που ΙΣΩΣ σου χρειάζονται, ίσως όχι.

Να διαβάσεις το "πώς διαλέγω εκτροφέα" να σε βοηθήσει να κάνεις τί ?
Να διαλέξεις εκτροφέα κατά 50% ναι, θα σε βοηθήσει.
Το άλλο 50% ούτε η επιστήμη δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να το καλύψει. Πχ "πήγα τα είδα, είναι μέσα στην βρώμα και την αρρώστια, αλλά έχει ΚΑΤΙ ΜΑΤΑΚΙΑ !!! ".... ή "δεν το θέλω για εκθέσεις , τί πειράζει που έχει αλλο χρώμα από το επιτρεπτό, αφού λέει αυτός ότι είναι καθαρόαιμο, θα είναι. "

Τί θές όμως να κάνεις και βρίσκεις δυσκολίες ? Δεν το έχω καταλάβει καλά :confused:
 


giorgos kriti

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2008
584
0
επρεπε να ημουν ποιο σαφης...ναι εχεις δικο...απο κουταβι δεν μπορεις... ειχα στο μυαλο μου τον ενηλικο σκυλο οταν το εγραφα Δεν θελω να κανω κατι ντενις...ουτε να παρω τον τελειο σκυλο βαση προτυπου... ομως αφου η καλλιτερη πηγη για να βρεις σκυλο ειναι ενας καλος εκτροφεας θα ηθελα να στηριξω τον ποιο "καλο"(εν μερει θα μπορω να το δω ισως) και δεν θα κολουσα στα 100-200 ευρω διαφορα που μπορει να ειχε ο ενας απο τον αλλο εκτροφεα και δεν θα ηθελα να στηριξω καποιο που σκωτωνει κουταβια χωρις λογο...( σοβαρες ασθενειες κτλ κτλ)...
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.120
Μηνύματα
895.887
Μέλη
19.931
Νεότερο μέλος
Kwnstantina_22