Ηθικός Κώδικας Εκτροφής Κ.Ο.Ε.


kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
και πάλι
αμα πάει τώρα ο Χ και πάρει σβάρνα τα ιντερνετ καφέ
και γράφει με νέο λογαριασμό ο καθένας τους

"πήρα κουτάβι απο την κυρία Αυγουστία ή Ιουνία και ήταν καταπληκτικό τέλειο-έζησε 22 χρόνια και μιά φορά που αρρώστησε το ένα ήρθε η Αυγουστία σπίτι μου και με βοήθησε γιατί ήταν κυριακή και ήταν όλα κλειστά"

τι είναι αυτό?

και που ενόχλησες και προκάλεσες?
ψυχραιμία-κουβέντα γίνεται...
δεν ξέρω μήπως παρεξήγησες το μύνημά μου...
δεν υπονοούσα τίποτα....

απλά ο κώδικας λέει



1. Ο σκύλος είναι ευφυές ον,ζώο συντροφιάς και όχι παραγωγής,που απαιτεί ατομική φροντίδα στοργή και κοινωνική ζωή,επομένως αντενδείκνυται η διατήρησή του σε συνθήκες εγκλεισμού και κουταβοπαραγωγικές μονάδες. Κάτι τέτοιο είναι αντίθετο στη φύση του και συνιστά κακομεταχείριση.


2. Ο εκτροφέας εκτρέφει μόνον για τη βελτίωση της φυλής,από γεννήτορες που είναι τυπικοί εκπρόσωποι της φυλής τους,υγιείς και απαλλαγμένοι από γενετικά προβλήματα.Διενεργεί όλους τους υποχρεωτικούς και συνήθεις κατά φυλή ελέγχους.Υποχρεούται επίσης να ελέγχει τα θηλυκά του ζώα για γενετήσια νοσήματα και να παρέχει τα σχετικά πιστοποιητικά στους κατόχους των επιβητόρων που χρησιμοποιεί.Οι κάτοχοι επιβητόρων υποχρεούνται επίσης να παρέχουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά ελέγχου προς τους εκτροφείς.


3. Ο εκτροφεας πρέπει να ενημερώνει τους αποδέκτες των κουταβιών του για την υγεία,τις πιθανές αδυναμίες,την κληρονομικότητα και το χαρακτηρα των ζώων του


4. Ο εκτροφέας δεν χορηγεί στους σκύλους του αναβολικά και άλλες απαγορευμένες ουσίες που βραχυπρόθεσμα βελτιώνουν τεχνητά την εμφάνιση και τις επιδόσεις τους αλλά μακροχρόνια καταστρέφουν την υγεία τους και ενημερώνει τους κυνόφιλους που έρχονται σε επαφή μαζί του για απόκτηση κουταβιού ότι αυτές οι μέθοδοι είναι ανήθικες,βλαπτικές για τα ζώα και απαγορευμένες από τους κανονισμούς,όπως και οποιαδήποτε τεχνητή αλλοίωση της εμφάνισής τους εκτος των επιτρεπομένων από το Πρότυπο της φυλής.

5. O εκτροφέας υποχρεούται να εγγράφει τις γέννες που διενεργεί κανονικά να παρέχει στους αποδέκτες των κουταβιών του αποδεικτικά εγγραφής γραπτές οδηγιες πάσης φύσεως για την ανατροφή τη διατροφή και την υγεία τους,βιβλιάρια εμβολίων και αποδεικτικά αποπαρασιτώσεως αντίγραφα γενεαλογικων χαρτών των γονέων και όλες τις πληροφορίες σχετικά με αυτούς.Υποχρεούται ακόμη να δίνει τη δυνατότητα στους ενδιαφερομένους να γνωρίσουν τους γεννήτορες και να παρέχει προς αυτούς όλα τα πιστοποιητικά ελέγχων υγείας,μορφολογίας ή χαρακτήρα του ζητηθούν.

6. Ο Εκτροφέας υποχρεούται να τηρεί σχολαστικά αρχεία των ζώων του. Οι γενεαλογικοί χάρτες είναι κυνολογικά έγγραφα,αντίγραφα των οποίων πρέπει να παρέχονται προς κάθε ενδιαφερόμενο από τους εκτροφείς και η ορθότητά τους να πιστοποιείται από τον Κ.Ο.Ε.

7. Ο Εκτροφέας είναι υπεύθυνος για τα ζώα που εκτρέφει εφ΄ορου ζωής τους.Οφείλει να συνδράμει την διάσωσή τους αν μείνουν άστεγα ή εγκαταλειφθούν και φροντίζει για την επανατοποθέτησή τους σε καταλληλες οικογένειες με τη συνδρομή και των επιτροπών διάσωσης των ομίλων φυλής.

8. Ο Εκτροφέας διαθέτει τα ζώα του σε άτομα κατάλληλα και σύμφωνα με τον Η.Κ.Ε.,όχι απρόσωπα ως βραβεία σε διαγωνισμούς και κληρώσεις και δεν χρησιμοποιεί τυχόν συλλογικά του αξιώματα και ιδιότητες για εμπορικούς/διαφημιστικούς σκοπούς όπως π.χ.πληρωμένες συνεντεύξεις ή διαφημιστικές κάρτες εκτροφείου του τύπου <<μέλος του Κ.Ο.Ε. ή του Δ.Σ. του τάδε ή δείνα ομίλου>>.

9) Ο Εκτροφέας επίσης οφείλει να αποκυρήσσει και να απέχει από την κακομεταχείριση ζώων τις κυνομαχίες,τη χρήση σκύλων ως πειραματόζωα και γενικά την άσκοπη χρήση βιας κατά των σκύλων.

10)Ο Εκτροφέας υποχρεούται να δέχεται διαγνωστικούς ελέγχους DNA και τεχνητών αλλοιώσεων στα ζώα που αναπαράγει και εκθέτει.

11)Ο Εκτροφέας συστήνεται να είναι μέλος του ομίλου της φυλής του και να τηρεί τα εκάστοτε ισχύοντα όρια ζευγαρώματος και γεννών. Συστήνεται δε για όλα τα θέματα αναπαραγωγής να ακολουθούνται οι κατευθυντήριες οδηγίες του ομίλου φυλής της χώρας προέλευσης.

το να βγεί κάποιος και να δηλώσει ότι ενεργεί έτσι - δεν λέει τίποτα....
κυρίως υποψίες θα δημιουργούσε
αφού αυτά πρέπει να τα δείς
όχι να στα πούν

ή να βγεί και να πεί κάποιος για κάποιον άλλον

"είναι ηθικός εκτροφέας"
με την ακόμα ευρύτερη ερμηνεία του όρου και πέρα κι απο τον κώδικα
είναι σχεδόν αστείο...κατα την δική μου γνώμη(αυτό έτσι κι αλλιώς...μην το γράφουμε όλη την ώρα...)

εγω σου λέω ξέρω πολλούς ανθρώπους που τους θεωρώ ότι κάνουν πολλά παραπάνω απο των παραπάνω κώδικα
κάποιοι απο αυτούς ίσως να έχουν και πολύ καιρό να κάνουν γέννα
και οι περισσότεροι δεν θέλουν να βαράει το τηλέφωνο τους απο διάφορους που ψάχνουν "καλό σκύλο"
κάνουν γέννα όταν βρούν κατάλληλους ιδιοκτήτες και άμα βρούν

όποιος θέλει να βρεί ψάχνει


εντωμεταξύ
τι γίνεται με αυτούς που δεν θα αναφερθούν εδώ?
θα κριθούν "ανήθικοι" επειδή κανείς απο τους ...800 μας δεν ξέρει την δουλειά τους?

και κλείνω λέγοντας ότι ήδη κάποιος που έχει κάνει πολύ σοβαρή εκτροφή είπε σε άλλο σημείο της συζήτησης κάτι
και άκουσε και κατηγορίες ότι έχει κάνει 50 γέννες τον χρόνο ;)

πιστεύω να γίνομαι κατανοητός φίλε....
 


kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
ίντα λές ρε σύντεκνε?
ποιόν θάψαμε?

και απο πού να ξέρει τον Γαία Λυκαία η Αλεξία? εξ επαγωγής? (σόρυ Αλεξία που μπαίνω στην μέση)
ή νομίζεις ότι ο Γιάννης έχει ανάγκη να βγούμε να πούμε τι εκτροφή κάνει? και γιατί να το κάνουμε κιόλας? (αυτό συζητάμε άλλωστε,γιατί να "διαφημίσουμε κάποιον" που η δουλειά του τον κάνει να ξεχωρίζει)
 


sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
ί
και απο πού να ξέρει τον Γαία Λυκαία η Αλεξία? εξ επαγωγής? (σόρυ Αλεξία που μπαίνω στην μέση)
ή νομίζεις ότι ο Γιάννης έχει ανάγκη να βγούμε να πούμε τι εκτροφή κάνει? και γιατί να το κάνουμε κιόλας? (αυτό συζητάμε άλλωστε,γιατί να "διαφημίσουμε κάποιον" που η δουλειά του τον κάνει να ξεχωρίζει)
το γαια το χρησιμοποιησα σαν σταθερα (χεστηκε κιολας αν το μνημονευουμε ή όχι) απλα επειδη η αλεξια μου γνωριζει εκτροφεις μονο του εξωτερικου ειπα να της ανοιξω τα ματακια και για του εσωτερικου. ωστε την επομενη φορα να δηλωνει οτι υπαρχουν και ελληνες εκτροφεις!!
 


kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
για την Αλεξία που ζεί στο εξωτερικό δεν θα πώ τίποτα άλλο-δεν είμαι δα και δικηγόρος της :)

αλλά ,ξεφευγοντας περαιτέρω απο το θέμα, αυτό ακριβώς είναι το θέμα πλέον εδώ

χέστηκε ο σωστός άνθρωπος,γενικότερα, αν τον μνημονευουν ή όχι στα καφενεία και στις πλατείες.....

σιγά μην κάνουμε και λίστα "εγγεκριμένων εκτροφέων απο dogforum"
 


DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Εγώ, με το φτωχό μου το μυαλό που λέει και ο Πανούτσος, υποθέτω πως όποιος έχει γράψει στο παρόν θέμα και τυχαίνει να είναι και εκτροφέας θα θεωρεί και τον εαυτό του ανάμεσα σε αυτούς που λέμε "ηθικούς" (στο παρόν θέμα).

Αλλιώς δε θα ασχολούνταν καθόλου ή θα έγραφε πως διαφωνεί και με τον "κώδικα" και με τις προϋποθέσεις του...κάτι τέλος πάντων.

Επίσης, θεωρώ πως κανένας εκτροφέας (κανένας άνθρωπος) δεν θα παραδεχόταν πως είναι ανήθικος.Άρα, όλοι δηλώνουν "ηθικοί" έστω και χωρίς δηλώσεις.

Τέλος, μια "λίστα", μικρή ή μεγάλη, φτιαγμένη από υποκειμενικές, ατεκμηρίωτες, υστερόβουλες ή ανυστερόβουλες, προσωπικές προτάσεις θα "βάφτιζε" όσα ονόματα δε συμπεριλαμβάνονταν σε αυτήν ως "ανήθικα";

...και τι αξία θα είχε μια τέτοια "λίστα" ή 5-10 τέτοιες αναφορές;

Πως θα κρίνεις αυτούς που θα σου δώσω εγώ σαν "ηθικές προτάσεις";

Που θα βρείς στοιχεία και γνώσεις;

Αν δεν ονομάσω εγώ ή ο δίπλα έναν ως "ηθικό" πάει να πεί πως δεν υπάρχουν "ηθικοί"...Καλό!

Πες μου εσύ έναν "ανήθικο"...Αν δεν πείς πάει να πεί πως δεν υπάρχουν "ανήθικοι"...Θα μου πείς ότι αυτό είναι δυσφήμιση ε;

Πέστε μου τότε έναν "ηθικό" εκπαιδευτή, έναν "ηθικό" κτηνίατρο, έναν "ηθικό" ιδιοκτήτη pet shop, έναν "ηθικό" ψαρά, έναν "ηθικό" μανάβη και έναν "ηθικό" καρδιοχειρουργό...Αν δε μου πείτε σημαίνει πως δεν υπάρχουν.

...και μη τολμήσει να ρωτήσει κανείς "Τι σημαίνει ηθικός...;" γιατί ερχόμαστε σε αυτό που προσπαθούμε να πούμε.Πως πρώτα πρέπει να μάθουμε, να "σπουδάσουμε" στο πως ξεχωρίζουμε και αξιολογούμε ανθρώπους και καταστάσεις και κατόπιν να ζητάμε "λίστες", ονόματα και "μασημένη τροφή" για άμεση κατανάλωση.

Την "ηθική εκτροφή" δεν θα την στηρίξει καμία αναφορά ονόματος, σε κάποιο φόρουμ.Δεν θα την στηρίξει καμία λίστα και κανένας κατάλογος ΚΟΕ ή FCI...

Οι μόνοι που μπορούν να την στηρίξουν είναι 5-10-50 άνθρωποι που είχαν όρεξη να ψάξουν, είχαν υπομονή να μάθουν και ανέπτυξαν κριτήριο να κρίνουν.

Οι υπόλοιποι που επιμένουν να ζητούν ονόματα, απευθείας προτάσεις και έτοιμες λύσεις στηρίζουν την άλλη πλευρά...την "σκοτεινή".Γιατί άνθρωπος που δεν έχει όρεξη και ψάχνει "πνευματικά δεκανίκια" και αποζητά fast food λύσεις, είναι ένα θύμα που περιμένει τον "θύτη του"...και δεν θα αργήσει στο ραντεβού του.

...και αυτά στα λέω εγώ που αν ήμουν εκτροφέας θα ήμουν ο πιο ηθικός!

Είμαι τόσο ηθικός που οι παπάδες που συναντώ μου φιλούν το χέρι.
Μια φορά που είχα πάει να εξομολογηθώ ανάγκασα τον παπά να πεί 20 φορές το Πάτερ ημών.
Πριν δώσει ο Θεός τις 10 εντολές στον Μωυσή μου τις είχε στείλει με e-mail για τυχόν διορθώσεις.
Να φανταστείς πως δεν θα ζευγάρωνα σκύλα αν πριν δεν παντρευόταν (με θρησκευτικό γάμο εννοείται) τον αρσενικό.

...και αν κάτι ξεπερνά την ηθική μου, αυτά είναι η ταπεινότητα και η μετριοφροσύνη μου (που βέβαια συναγωνίζονται την αγγελική ομορφιά μου)!
 
Last edited:




Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
λετε λαλακιες και θαβετε πολυ κοσμο αδικως!!! ο γαια λυκαια ,αλεξια μου, δεν σας κανει δηλαδη για εκτροφεας?
Είπα ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν σωστοί εκτροφείς;:confused:
Μίλησα μόνο για αυτούς που γνωρίζω προσωπικά. Έφυγα 14 χρονών από την Ελλάδα και η μόνη επαφή μου με την κυνολογία είναι μεσω του φόρουμ.
 


sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
Είπα ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν σωστοί εκτροφείς;:confused:
Μίλησα μόνο για αυτούς που γνωρίζω προσωπικά. Έφυγα 14 χρονών από την Ελλάδα και η μόνη επαφή μου με την κυνολογία είναι μεσω του φόρουμ.
τοτε θα ηταν καλητερα να το διατυπωσεις διαφορετικα, γιατι ο ασχετος που μας διαβαζει δεν ξερει ποια ειναι η αλεξια και που μενει και σχηματιζει μια αλφα αποψη
 


kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
εγώ αυτό που ευχομαι για τον άσχετο που διαβάζει είναι να καταλάβει ότι πρέπει να ψάξει-και ότι τα κριτήρια που πρέπει να ψάξει να έχουν βάση των παραπάνω κώδικα ,τουλάχιστον....
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.151
Μηνύματα
896.318
Μέλη
19.956
Νεότερο μέλος
gpc