Ηλεκτρικό κολάρο...

Ηλεκτρικό κολάρο...

• Ναι εχω κάνει χρήση ηλεκτρικού κολάρου (Η.Κ.) στον σκύλο μου / σκυλιά μου

Votes: 16 6,2%
  • Οχι δεν εχω κάνει χρήση Η.Κ. στον σκύλο μου / σκυλιά μου

Votes: 43 16,7%
  • Ποτε δεν θα έκανα χρηση Η.Κ. στον σκύλο μου / σκυλιά μου

Votes: 177 68,6%
  • Σκεφτομαι να κάνω χρήση Η.Κ. στον σκυλο μου / σκυλιά μου

Votes: 16 6,2%
  • Γιατί όχι? Σιγά το πράμα.. θα έκανα χρηση Η.Κ. στον σκύλο μου / σκυλιά μου

Votes: 6 2,3%

• Total voters
    258

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Κώστα μου το είδα το video. Μπορώ να σου πω ότι η αντίδραση του ήταν λίγο υπερβολική. Και το λεω αυτό, επειδή εγω είχα δοκιμάσει το κολάρο στο λαιμό μου...όχι στο χέρι μου πριν το βάλω στον σκύλο μου.
Δεν διαφωνώ ότι το να εκπαιδεύεις τον σκύλο σου για οτιδήποτε με κολάρο είναι λάθος. Αυτο δεν θα το έκανα ποτέ στα δικά μου σκυλιά. Αλλά, υπαρχουν ορισμένα θέματα συμπεριφοράς, (και δεν μιλαω για κουτάβια), όπως το σκάψιμο πχ που δεν υπαρχει άλλος τρόπος δυστυχώς. Και αν υπήρχε , θα τον είχα βρει, γιατι με αυτο παιδευτήκαμε σχεδόν 2 χρόνια για να βρούμε τη λύση.
Επίσης εγω διαφωνώ και με το απότομο τραβηγμα του πνίχτη...η το prong ,γιατι δεν το δοκιμαζει κάποιος στον δικό του λαιμο να δει το πόνο. Δεν είναι χειρότερο από το γαργάλημα του ρευματος? (μιλαω για τη χαμηλότερη στάθμη πάντα, δεν μιλαω να τινάξω το σκύλο στον αέρα).

Στη δική μου περίπτωση ειχα 2 επιλογές...η να τον αφήσω να σκάβει, η να χρησιμοποιήσω το κολάρο για μία φορά.
Ευτυχως, στη περίπτωση του Keagan, δούλεψε με τη πρωτη.
Δεν θα χρησιμοποιούσα κολάρο για ευκολία....η επειδη βαριέμαι να ασχοληθώ να διροθώσω τον σκύλο μου...αλλά θα χρησιμοποιούσα αν έβλεπα ότι δεν έχω άλλη λύση...και πάλι λέω...για πολύ συγκεκριμένα πράγματα.
Αυτά..:)

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Μπορει χωρις διορθωση να περασει δίπλα από γατες και αγριεμενα δεσποζομενα ή αδεσποτα χωρις να επιτεθει? Δίπλα από σκυλα με οιστρο? Δίπλα σε περιεργους ανθρωπους που τον προκαλουν?
Ναι.

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
www.giokobullmastiffs.com
Κώστα μου το είδα το video. Μπορώ να σου πω ότι η αντίδραση του ήταν λίγο υπερβολική. Και το λεω αυτό, επειδή εγω είχα δοκιμάσει το κολάρο στο λαιμό μου...όχι στο χέρι μου πριν το βάλω στον σκύλο μου.
Δεν διαφωνώ ότι το να εκπαιδεύεις τον σκύλο σου για οτιδήποτε με κολάρο είναι λάθος. Αυτο δεν θα το έκανα ποτέ στα δικά μου σκυλιά. Αλλά, υπαρχουν ορισμένα θέματα συμπεριφοράς, (και δεν μιλαω για κουτάβια), όπως το σκάψιμο πχ που δεν υπαρχει άλλος τρόπος δυστυχώς. Και αν υπήρχε , θα τον είχα βρει, γιατι με αυτο παιδευτήκαμε σχεδόν 2 χρόνια για να βρούμε τη λύση.
Επίσης εγω διαφωνώ και με το απότομο τραβηγμα του πνίχτη...η το prong ,γιατι δεν το δοκιμαζει κάποιος στον δικό του λαιμο να δει το πόνο. Δεν είναι χειρότερο από το γαργάλημα του ρευματος? (μιλαω για τη χαμηλότερη στάθμη πάντα, δεν μιλαω να τινάξω το σκύλο στον αέρα).

Στη δική μου περίπτωση ειχα 2 επιλογές...η να τον αφήσω να σκάβει, η να χρησιμοποιήσω το κολάρο για μία φορά.
Ευτυχως, στη περίπτωση του Keagan, δούλεψε με τη πρωτη.
Δεν θα χρησιμοποιούσα κολάρο για ευκολία....η επειδη βαριέμαι να ασχοληθώ να διροθώσω τον σκύλο μου...αλλά θα χρησιμοποιούσα αν έβλεπα ότι δεν έχω άλλη λύση...και πάλι λέω...για πολύ συγκεκριμένα πράγματα.
Αυτά..:)
το link ηθελα να δεις πιο πολυ αλλα δεν πειραζει απλα θα ηθελα να το συζητησουμε μαζι και off φορουμ

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.800
4.107
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
βερνα ψυχολογια σπουδαζεις ή μεντιουμ ;

που ξερεις αν ψευδεται ;
Γιατί ακόμα δεν μας είπε το όνομα του εκπαιδευτή.
Γιατί άραγε;

Ετσι κι αλλιώς όλοι μένταλιστ είναι σε αυτό το φόρουμ. Ξέρουν πως κακοποιώ το σκυλί μου και πως το σκυλί μου είναι χάλια. Ξέρουν επίσης τι έκανα και τι δεν έκανα με το σκυλί μου. Μια συμβουλή αποκλειστικά και μόνο πως να εκπαιδεύσω το σκύλο μου στο συγκεκριμένο πρόβλημα χωρίς διόρθωση δεν άκουσα από τέτοιους. Και ούτε πρόκειται να ακούσω.

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
Γιατί ακόμα δεν μας είπε το όνομα του εκπαιδευτή.
Γιατί άραγε;

Ετσι κι αλλιώς όλοι μένταλιστ είναι σε αυτό το φόρουμ. Ξέρουν πως κακοποιώ το σκυλί μου και πως το σκυλί μου είναι χάλια. Ξέρουν επίσης τι έκανα και τι δεν έκανα με το σκυλί μου. Μια συμβουλί αποκλειστικά και μόνο πως να εκπαιδεύσω το σκύλο μου στο συγκεκριμένο πρόβλημα που έχω δεν άκουσα από τέτοιους. Και ούτε πρόκειται να ακούσω.
σε ποιον αναφερεσαι, εγω προσωπικα σου εξηγησα γιατι ειμαι κατα του κολλαρου και σου παρεθεσα πολυ σημαντικα αρθρα και για το σκυλι σου ουτε που αναφερθηκα, ουτε για αν το εισαι καταλληλη ουτε αν το αγαπας ουτε τιποτα και δε σου δινω συμβουλη γιατι πρωτον ειναι μια κατασταση που αντιμετωπιζεται μονο απο κοντα και δευτερον δεν ειμαι ο αρμοδιος

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.800
4.107
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
σε ποιον αναφερεσαι, εγω προσωπικα σου εξηγησα γιατι ειμαι κατα του κολλαρου και σου παρεθεσα πολυ σημαντικα αρθρα και για το σκυλι σου ουτε που αναφερθηκα, ουτε για αν το εισαι καταλληλη ουτε αν το αγαπας ουτε τιποτα και δε σου δινω συμβουλη γιατι πρωτον ειναι μια κατασταση που αντιμετωπιζεται μονο απο κοντα και δευτερον δεν ειμαι ο αρμοδιος
Φυσικά και δεν αναφέρομαι σε εσένα, ούτε στο Νίκο, ούτε στον Αρη. Ξέρουν ποιοι είναι αυτοί που μου είπανε πως δεν αγαπάω το σκυλί μου.

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Βρε παιδιά πού είστε όλοι εσείς που κάνετε θαύματα, μόνο σε φόρουμ σας βρίσκω!
Δεν είμαι ο εκπαιδευτής.

Το πρώτο μου σκυλί το εκπαίδευσα ΒΗ το 1994 με πνίχτη και μέχρι πριν κάποιο διάστημα πίστευα ότι ήταν αποτελεσματική μέθοδος. Αυτή τη στιγμή πλέον όλοι οι πνίχτες είναι σε ένα συρτάρι.

Κάθε μέρα πρέπει να μαθαίνουμε...

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.800
4.107
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Δεν είμαι ο εκπαιδευτής.

Το πρώτο μου σκυλί το εκπαίδευσα ΒΗ το 1994 με πνίχτη και μέχρι πριν κάποιο διάστημα πίστευα ότι ήταν αποτελεσματική μέθοδος. Αυτή τη στιγμή πλέον όλοι οι πνίχτες είναι σε ένα συρτάρι.

Κάθε μέρα πρέπει να μαθαίνουμε...
Πώς;
Αντε βρε παιδιά πέστε μας το μυστικό, εσείς το κρατάτε για τον εαυτό σας και 9 μέλη έχουν ήδη ψήσει τα σκυλιά τους, 11 δεν τα έχουν ψήσει, αλλά δεν λένε πως δεν πρόκειται με τίποτα να το κάνουνε (29 μέλη δε θα τα έψηναν με τίποτα), 2 σκέφτονται να τα ψήσουν και 1 λέει πως θα έψηνε και τον εαυτό του, δηλαδή ο τραγικός απολογισμός είναι 23:29 , στατιστικά θα έλεγα πως είναι μοιρασμένη η κοινή γνώμη.

Γιατί δεν λέτε το μυστικό να καταργήσουμε το ψήσιμο μια και καλή και να έχουμε όλοι λόγο να είμαστε κατά του ψησίματος;

Το έχω απορία ρε γμτ. :maria:

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.800
4.107
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Δεν υπάρχει κανένα μυστικό. Ψάχνεις και βρίσκεις τον κατάλληλο άνθρωπο.
Κι εσύ δεν ήσουν εκεί την ώρα της εκπαίδευσης;
Δεν σου είπε τίποτα ο εκπαιδευτής περί μεθόδων που χρησιμοποιεί;

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
Πώς;
Αντε βρε παιδιά πέστε μας το μυστικό, εσείς το κρατάτε για τον εαυτό σας και 9 μέλη έχουν ήδη ψήσει τα σκυλιά τους, 11 δεν τα έχουν ψήσει, αλλά δεν λένε πως δεν πρόκειται με τίποτα να το κάνουνε (29 μέλη δε θα τα έψηναν με τίποτα), 2 σκέφτονται να τα ψήσουν και 1 λέει πως θα έψηνε και τον εαυτό του, δηλαδή ο τραγικός απολογισμός είναι 23:29 , στατιστικά θα έλεγα πως είναι μοιρασμένη η κοινή γνώμη.

Γιατί δεν λέτε το μυστικό να καταργήσουμε το ψήσιμο μια και καλή και να έχουμε όλοι λόγο να είμαστε κατά του ψησίματος;

Το έχω απορία ρε γμτ. :maria:
το 23/29 απο που βγαινει; ρητορικη ειναι η ερωτηση κανεις τεραστιο λαθος δε διαβαζεται ετσι μια δημοσκοπηση

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.800
4.107
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
το 23/29 απο που βγαινει; ρητορικη ειναι η ερωτηση κανεις τεραστιο λαθος δε διαβαζεται ετσι μια δημοσκοπηση
Ναι, καλύτερα θα ήταν να υπάρχουν τρεις κατηγωρίες απαντήσεων, 1)ναι 2)οχι 3)ίσως, έτσι πως είναι η δημοσκόπηση, δεν βγάζεις κάποιο σημαντικό συμπέρασμα.
Αλλά πες μου πώς πρέπει να τη διαβάσω.

1. εκείνοι που επέλεξαν το 2) το επέλεξαν επειδή είναι κατά, ή επειδή δεν χρειάστηκε να το χρησιμοποιήσουν;
2. δεν βλέπω κάποια διαφορά ανάμεσα στο 1) το 4) και το 5)
3. η μόνη απάντηση που διαφέρει είναι η απάντηση 3), άνθρωποι που υπό καμία προϋπόθεση δεν θα έβαζαν η.κ. στο σκύλο τους

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
Ναι, καλύτερα θα ήταν να υπάρχουν τρεις κατηγωρίες απαντήσεων, 1)ναι 2)οχι 3)ίσως, έτσι πως είναι η δημοσκόπηση, δεν βγάζεις κάποιο σημαντικό συμπέρασμα.
Αλλά πες μου πώς πρέπει να τη διαβάσω.

1. εκείνοι που επέλεξαν το 2) το επέλεξαν επειδή είναι κατά, ή επειδή δεν χρειάστηκε να το χρησιμοποιήσουν;
2. δεν βλέπω κάποια διαφορά ανάμεσα στο 1) το 3) και το 4)
3. η μόνη απάντηση που διαφέρει είναι η απάντηση 3), άνθρωποι που υπό καμία προϋπόθεση δεν θα έβαζαν η.κ. στο σκύλο τους
το δεν εχω κανει χρηση θα μπορουσε να προστεθει μονο στο ποτε δε θα εκανα χρηση ενω τα 2 τελευταια σε αυτους που εκαναν χρηση αλλα και παλι λαθος θα ηταν το αποτελεσμα που μπορουμε να παρουμε ειναι 9 με 29