Ηλεκτρικό κολάρο...

Ηλεκτρικό κολάρο...

• Ναι εχω κάνει χρήση ηλεκτρικού κολάρου (Η.Κ.) στον σκύλο μου / σκυλιά μου

Votes: 16 6,2%
  • Οχι δεν εχω κάνει χρήση Η.Κ. στον σκύλο μου / σκυλιά μου

Votes: 43 16,7%
  • Ποτε δεν θα έκανα χρηση Η.Κ. στον σκύλο μου / σκυλιά μου

Votes: 177 68,6%
  • Σκεφτομαι να κάνω χρήση Η.Κ. στον σκυλο μου / σκυλιά μου

Votes: 16 6,2%
  • Γιατί όχι? Σιγά το πράμα.. θα έκανα χρηση Η.Κ. στον σκύλο μου / σκυλιά μου

Votes: 6 2,3%

• Total voters
    258

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.800
4.107
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Σκυλος ειναι Κατερινα και golden μαλιστα και σκαβει τον κηπο.Η γνωμη μου ειναι οτι πρεπει να ζησεις με αυτο και αφου εχεις προβλημα με τον ιδιοκτητη του σπιτιου περιορισε τον σκυλο.
Σκυλος ειναι και θα κατουραει οπου να 'ναι.
Σκυλος ειναι και θα κηνυγαει γατες.
Σκυλος ειναι και θα καβαλαει τα ποδια μας.
Σκυλος ειναι και θα τρωει ο,τι βρει στο δρομο.

Μηπως, τελικα, τον σκυλο τον τυρανναμε με οποιαδηποτε εκπαιδευση και θα επρεπε απλα να τον αφηνουμε στην ησυχια του, να κανουμε το σταυρο μας μην φαει καμια φολα και να ειμαστε ολη μερα με το σφουγγαροπανο στο χερι;

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Καθόλου...

Απέχουμε μακράν. Δε μπορώ να κάνω κάτι γι αυτό, ούτε για το σκύλο σου.

Κρίμα...
ότι απέχουμε μακράν...αυτό είναι σίγουρο. Και δεν με ενοχλει καθόλου το γεγονός. Είμαι κατά του ξύλου...όπως είσαι και συ κατά του κολάρου...
Εγω το κολάρο το δοκίμασα στον εαυτο μου..εσύ κάθησες να τις φας, να δεις πως είναι? όχι...

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.800
4.107
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Νομιζω πως αν ΕΝΑΣ εγραφε την εναλακτικη μεθοδο πιο συγκεκριμενα, δεν θα χρειαζοταν καν 30 σελιδες συζητησης και θα μας επειθε ολους πως το η.κ. ειναι αχρηστο και βιαιο για τις συγκεκριμενες περιπτωσεις.

Για καποιο λογο αυτο δεν εγινε, ουτε το ονομα του εκπαιδευτη του George K. ακουσαμε, ουτε πως εκπαιδευει τα σκυλια.

Γιατι αραγε;

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
:)
Νομιζω πως αν ΕΝΑΣ εγραφε την εναλακτικη μεθοδο πιο συγκεκριμενα, δεν θα χρειαζοταν καν 30 σελιδες συζητησης και θα μας επειθε ολους πως το η.κ. ειναι αχρηστο και βιαιο για τις συγκεκριμενες περιπτωσεις.

Για καποιο λογο αυτο δεν εγινε, ουτε το ονομα του εκπαιδευτη του George K. ακουσαμε, ουτε πως εκπαιδευει τα σκυλια.

Γιατι αραγε;
Αυτο ζητάω και γω..να μου δωσουν την εναλλακτική...αλλά μέχρι στιγμής δεν ε΄χω ακούσει καμία.
Αν μου την έδιναν....τότε θα συμφωνούσα ότι το κολάρο δεν έχει κανένα λόγο ύπαρξης...
Τριάντα σελίδες διαβαζω μόνο αφορισμούς...κρίσεις...και ειρωνείες...αλλά σοβαρή απάντηση καμία...
:):)

romelaki

Active Member
18 Νοεμβρίου 2009
43
0
Θέλω να πιστεύω Berna ότι δεν την πάτησες με κάποιο εκπαιδευτή απο αυτούς που εγγυώνται οτι το σκυλί δεν θα φάει φόλα αν εκπαιδευτεί....Αυτό ειναι το μεγαλύτερο παραμύθι που κυκλοφορεί.

Εγω έχω τρια σκυλιά, τα 2 εκ των οποίων είναι μπόξερ.Από πολύ μικρη ηλικία έμαθαν να κάνουν την ανάγκη τους έξω.Ζημιές σαν κουτάβια μου έκαναν.Ε και λοιπόν ?Θα τα ρίξω στον Καιάδα η θα τους εβαζα ηλεκτρικο κολλάρο ?Εκανα μερικές αλλαγες στους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού μου κ ολα ειναι μια χαρά.Σημειωτέον οτι κ τα τρια μου σκυλιά ζουν μέσα στο σπίτι.

Απλά συνειδητά αφιερώνω πολύ απο τον προσωπικό μου χρόνο για οτιδήποτε τα αφορά.

Κατερίνα, το κολλάρο το δοκίμασες εσύ με δική σου απόφαση.Το σκυλί σου το ρώτησες ??
Θα μου πεις σιγά μην το ρωτήσω κιόλας,αφου τον ταίζω,του προσφέρω στέγη,τον πάω βόλτες και όλα τα σχετικά.
Εξ άλλου σκύλος είναι....

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Κατερίνα, το κολλάρο το δοκίμασες εσύ με δική σου απόφαση.Το σκυλί σου το ρώτησες ??
Θα μου πεις σιγά μην το ρωτήσω κιόλας,αφου τον ταίζω,του προσφέρω στέγη,τον πάω βόλτες και όλα τα σχετικά.
Εξ άλλου σκύλος είναι....
Πάλι οι ειρωνείες και καμία λύση..
Ρώτησα 2 εκπαιδευτές, και οι δύο μου έδωσαν κάποιες λύσεις πριν δοκιμάσω το κολάρο. Τις δοκίμασα όλες...και δεν έπιασαν.
Για χιλιοστη φορά...θα γράψω ότι το κολα΄ρο το δοκίμασα, στο λαιμό μου πριν αποφασίσω αν θα το χρησιμοποιήσω.
Η μόνη λύση θα ήταν να τον έχω περιορισμενο σε ένα μπαλκονι κάθε μερα για 8 ώρες, για το υπόλοιπο της ζωής του...ενω ο άλλος μου σκύλος θα ήταν ελεύθερος. Αυτο δεν το ήθελα...

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Εγώ πάντως δεν τον ρωτάω ούτε για τις αμπούλες που του βάζω, ούτε για τα εμβόλια που του κάνω, ούτε για τις ωρες που τον αφήνω μόνο του, ούτε για το αν του αρέσει να είναι στο λουρί, ούτε για το αν του αρέσει το φαϊ που τρώει, ούτε το αν θα προτιμούσε να τρώει κάτι άλλο, ούτε για το αν γουστάρει να κατουράει μόνο έξω απο το σπίτι, ούτε για το αν θα ήθελε να κοιμηθεί πάνω στο κρεβάτι....:D:D

Και ναι, δεν τον ρωτάω γιατι είναι σκύλος. :)

romelaki

Active Member
18 Νοεμβρίου 2009
43
0
Κατερίνα κανεις λάθος.Δεν σε ειρωνεύομαι.
Δεν χρειάζεται να αναμασάς τα ιδια κ τα ιδια
ουτε να απολογεισαι για τις επιλογες σου.

Απόφαση σου ηταν και δεν σε κρίνω, γιατι απλά δεν με αφορά.Εγω σιγουρα δεν θα το έκανα.Αυτή ειναι η διαφορά μας.

Δέσποινα

mildecoy

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2009
294
3
Βγεθι, Κερατεα
romelaki,
Τον εκπαιδευουμε μονο στο "διπλα" και το "ελα". :-|
Θα σε συμβουλευα να κοιταξεις ξανα την εκπαιδευση γιατι δεν πρεπει ο σκυλος σου να συνδυασει το κολαρο με τη διορθωση, δηλαδη να φοραει τις μερες που δεν κανετε εκπαιδευση ενα dummy στο ιδιο βαρος και σχημα με το κανονικο. Κατα την γνωμη μου δεν ισχυει"ξεχνα το κολαρο" αλλα μεσω της σταθερης επαναληψης καθε 4 μερες το συνδυαζει σιγουρα.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.800
4.107
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Θα σε συμβουλευα να κοιταξεις ξανα την εκπαιδευση γιατι δεν πρεπει ο σκυλος σου να συνδυασει το κολαρο με τη διορθωση, δηλαδη να φοραει τις μερες που δεν κανετε εκπαιδευση ενα dummy στο ιδιο βαρος και σχημα με το κανονικο. Κατα την γνωμη μου δεν ισχυει"ξεχνα το κολαρο" αλλα μεσω της σταθερης επαναληψης καθε 4 μερες το συνδυαζει σιγουρα.
Ο.κ. το βρισκω λογικο, ευχαριστω.
Θα ηταν αλλιως τα πραγματα αλλα μας αιφνηδιασε το χιονι.

Panos0685

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2008
490
1
43
Anthousa Athens
Σκυλος ειναι και θα κατουραει οπου να 'ναι.
Σκυλος ειναι και θα κηνυγαει γατες.
Σκυλος ειναι και θα καβαλαει τα ποδια μας.
Σκυλος ειναι και θα τρωει ο,τι βρει στο δρομο.

Μηπως, τελικα, τον σκυλο τον τυρανναμε με οποιαδηποτε εκπαιδευση και θα επρεπε απλα να τον αφηνουμε στην ησυχια του, να κανουμε το σταυρο μας μην φαει καμια φολα και να ειμαστε ολη μερα με το σφουγγαροπανο στο χερι;

Λυπαμαι αλλα εισαι ασχετη...αλλα δεν ειναι αυτο το κακο της υποθεσης.

Ολοι ημασταν ασχετοι οταν πηραμε τον πρωτο μας σκυλο απλα καποιοι εχουν κανουν βηματα προοδου , καποιοι αλλοι εχουν κανει αλματα προοδου.

Εσυ χρησιμοποιεις ρευμα στο σκυλο σου για να μην κανει κατι που του εμαθες ΕΣΥ.

Βαλε το κολλαρο στο λαιμο σου μηπως μαθεις και τιποτα και βελτιωθεις στον επομενο σκυλο σου! ;)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Θυμηθηκα το παλιοτερο θεμα κολαρο αντι-γαβ

Οριστε οι απαντησεις του Γιωργου - George K. σε σχετικες ερωτησεις μου, που ισως λυνουν αρκετες απο τις αποριες μας στο παρον θεμα:

Θεωρωντας οτι πλεον ειναι ιδιοκτησια του φορουμ, τις παραθετω χωρις την αδεια του.

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
www.giokobullmastiffs.com
Λυσεις αναφερθηκαν αλλα ισχυριστηκατε οτι τις εφαρμοσατε και δεν επιασαν για να ακριβολογουμε. Τωρα 2 ειναι τα τινα ή πραγματικα δεν επιανε τιποτα ή δεν τις εφαρμοσατε πολυ σωστα. Μην περιμενετε να εκπαιδευσει κανεις τους σκυλους σας μεσω φορουμ. Εδω γραψαμε τις αποψεις μας για το κολλαρο, αφορισμοι ιδιοκτητων δε χρειαζονται κατα την αποψη μου αλλα ουτε και απολογιες το δοκιμασα γιατι.....Επαναλαμβανω εναλλακτικες αναφερθηκαν αλλα παντα σε ενα γενικο πλαισιο καθως περισσοτερη ειδικευση χωρις καν να βλεπουμε το ζωο θα ηταν αν μη τι αλλο ανοητη.

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
www.giokobullmastiffs.com
οπως επισης δοθηκαν πολυ σοβαρα λινκ περι απαγορευσης του κολλαρου στο ηνωμενο βασιλειο αλλα και αυτα στο ντουκου περασαν.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Δεν είναι μονο το θεμα της απολογιας αλλά του απολογισμου. Τελευταια αναρωτιεμαι αν θα μπορουσε να γινει διαφορετικα στην δικια μου περιπτωση.
Εξακολουθω να καταληγω πως όχι. Σε ένα χρονο βεβαια μπορει να σκεφτομαι διαφορετικα.

Οι «θετικες» μεθοδοι ισως δουλευουν ή εστω είναι πιο αποτελεσματικες σε σκυλους με συγκεκριμενο ηπιο και σταθερο ταμπεραμεντο, που ξεκινησαν πολύ νωρις με τον καταλληλο ιδιοκτητη και εκπαιδευτή και δεν προλαβαν να αποκτησουν σοβαρά προβληματα συμπεριφορας.

Λεω «ισως» γιατι φυσικα δεν μπορω να ξερω. Ειμαι κι εγω στην αναζητηση της αληθειας και του σωστου.

Ένα πραγμα όμως στο οποιο δεν θα αλλαξω γνωμη είναι ότι καλυτερα να δουλευεις μονος σου με τη βοηθεια φορουμ, βιβλιων, dvd, κλπ, παρά με έναν ανάξιο εκπαιδευτη.
Ο ιδιοκτητης οσο ασχετος και να είναι στην αρχη, οσα λαθη και να κανει, θα λυπηθει τον σκυλο του και δεν θα τον τσακισει.

Παρά τους πολλους αφορισμους που ειπωθηκαν τελευταια, ολοι αγαπαμε και ποναμε τα σκυλια μας. Αλλά δεν ξερουμε παντα πώς να φερθουμε, ειδικα μπροστα σε ένα δυσκολο προβλημα.

Και τετοιου ειδους προβληματα συχνα απαιτούν άμεση λυση, αλλιως η μονη λυση είναι να απομονωθει ο σκυλος ή να κυκλοφορει με λουρι παντου και παντα, ακομα και στις ερημιες, γιατι ποτέ δεν ξερεις.
Όχι ελευθερια = όχι προβλημα.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.800
4.107
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Βλεπω απο το ποστ που παρεθεσε ο Αρης πως το μονο που κανουμε ειναι να μηρυκαζουμε.
Προσωπικα βρισκω πως τις σκεψεις μου τις καλυψε πληρως η Rottie.
Δεν εχω να προσθεσω τιποτ'αλλο.

Το ποιος ειναι ασχετος και ποιος σχετικος ειναι σχετικο. :maria::maria::maria: