Ηλεκτρικό κολάρο...

Ηλεκτρικό κολάρο...

• Ναι εχω κάνει χρήση ηλεκτρικού κολάρου (Η.Κ.) στον σκύλο μου / σκυλιά μου

Votes: 16 6,2%
  • Οχι δεν εχω κάνει χρήση Η.Κ. στον σκύλο μου / σκυλιά μου

Votes: 43 16,7%
  • Ποτε δεν θα έκανα χρηση Η.Κ. στον σκύλο μου / σκυλιά μου

Votes: 177 68,6%
  • Σκεφτομαι να κάνω χρήση Η.Κ. στον σκυλο μου / σκυλιά μου

Votes: 16 6,2%
  • Γιατί όχι? Σιγά το πράμα.. θα έκανα χρηση Η.Κ. στον σκύλο μου / σκυλιά μου

Votes: 6 2,3%

• Total voters
    258

mildecoy

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2009
294
3
Βγεθι, Κερατεα
@ mildecoy

Ξέρω πολύ καλά για πέτσινα ΒΗ, ΙΡΟ κτλ. Για σκυλιά που φεύγουν στο εξωτερικό και δίνουν εξέταση σε τοπικό club (αν τη δώσουν καν) ή ακόμα και για ΙΡΟ δια αλληλογραφίας.

Αυτό δε σημαίνει ότι οι εκπαιδευτές πρέπει να απαξιώνουν τις εξετάσεις εργασίας.

Εσύ που είσαι σωστός και δε σου αρέσουν οι ψεύτικοι τίτλοι, κάτσε να πάρεις μερικούς τίτλους με τον προσωπικό σου σκύλο με τη αξία σου και άσε όλους τους άλλους να κελαηδάνε.

Δυστυχώς μόνο ένας-δύο από τους επαγγελματίες εκπαιδευτές στην Ελλάδα το κάνουν...
Γιατι να παρω μερος με τον προσωπικο μου σκυλο σε εργασια οταν οι τιτλοι δινονται σαν τα συγχωροχαρτια; Και βεβαια θα εκπαιδευσω ενα δικο μου σκυλο να ξεπερνα τα στανταρ που εχουν θεσπιστει για BH/EBY χωρις απαραιτητα να εχω παρει μερος καπου. Εχω δει αρκετους "αγωνες" και δεν αρεσει να κρινει καποιος που δινει συγχωροχαρτια σε κολλητους. Για σενα που εισαι ιδιοτης ειναι μια πολυ ομορφη ασχολια και μπραβο σου που εισαι τοσο αφοσιωμενος.Εγω προτιμω τη δικη μου μερια της δουλειας που φυσικα περιεχει κομματια απο σπορ αλλα ειναι πιο επιχειρησιακη χωρις να θελω να μειωσω το σπορ. Αλλωστε ολοι απο τις βασεις του σπορ ξεκιναμε!

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
...
Οσον αφορα στο (2), πιστευω ότι ο κάθε σκύλος χρειαζεται συγκεκριμενο τροπο και βαθμο πιεσης για να λειτουργησει.
Και σιγουρα δεν ξεκινας από το μεγιστο που μπορεις εσυ αλλά ψαχνεις το οριο του σκυλου ανεβαζοντας σταδιακα την ενταση μεχρι να δεις ανταποκριση.
...
Άρη, δεν κατηγορώ τίποτα και κανέναν. Ο καθένας μας, κάνει ότι νομίζει καλύτερο για το σκύλο του.

Η διαφωνία μου στο παραπάνω είναι η εξής: ενώ ένας έμπειρος εκπαιδευτής ή ακόμα και κυναγωγός μπορεί και διαβάζει το σκύλο και ξέρει ανά πάσα ώρα και στιγμή τι είναι αυτό που χρειάζεται, εσύ έπρεπε να αυξάνεις σταδιακά τις διορθώσεις. Κάποια στιγμή το πέτυχες. Ταυτόχρονα, αυτό που έκανες χωρίς να το καταλαβαίνεις, ήταν να αυξάνεις την αντοχή της σκύλας σου στις διορθώσεις.

Αντι να χρησιμοποιήσεις από την αρχή τη σωστή διόρθωση στο ελάχιστο, εκπαίδευσες την Ήρα στην αντοχή, και ως συνέπεια, αναγκάστηκες αργότερα να χρησιμοποιήσεις μεγαλύτερη και πιο ισχυρή διόρθωση.

Σε εσένα δούλεψε ίσως μια χαρά.

Όταν όμως βγαίνει και εκφράζεις σε δημόσιο forum κάτι τέτοιο, δυστυχώς το μύνημα που περνάει είναι ότι το prong (ή οποιοδήποτε άλλο εργαλείο) είναι η λύση.

Τότε ο νέος ιδιοκτήτης, στην πρώτη δυσκολια πηγαίνει σε ένα pet shop, αγοράζει ένα prong και κακοποιεί το σκύλο του, γιατί πολυ απλά δεν ξέρει τι του γίνεται.

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Γιατι να παρω μερος με τον προσωπικο μου σκυλο σε εργασια οταν οι τιτλοι δινονται σαν τα συγχωροχαρτια; Και βεβαια θα εκπαιδευσω ενα δικο μου σκυλο να ξεπερνα τα στανταρ που εχουν θεσπιστει για BH/EBY χωρις απαραιτητα να εχω παρει μερος καπου. Εχω δει αρκετους "αγωνες" και δεν αρεσει να κρινει καποιος που δινει συγχωροχαρτια σε κολλητους. Για σενα που εισαι ιδιοτης ειναι μια πολυ ομορφη ασχολια και μπραβο σου που εισαι τοσο αφοσιωμενος.Εγω προτιμω τη δικη μου μερια της δουλειας που φυσικα περιεχει κομματια απο σπορ αλλα ειναι πιο επιχειρησιακη χωρις να θελω να μειωσω το σπορ. Αλλωστε ολοι απο τις βασεις του σπορ ξεκιναμε!
Γιατί να μη δείξεις τη δουλειά σου;

Αν δε θέλεις τους έλληνες κριτές, περίμενε να ερθει κάποιος ξένος ή πήγαινε να δώσεις εξέταση στο εξωτερικό.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Παρα πολύ σωστα και σοφα οσα λες Κωστα.

Νομιζω ότι αναφέρεσαι στο συνδρομο «dead neck», οπου ο πλεον σκυλος απευαισθητοποιειται και αγνοει την διορθωση ή χρειαζεται ακομα μεγαλυτερη.
Μα το ιδιο δεν μπορει να γινεται και με τις διορθωσεις με το δερματινο?
Μακαρι βεβαια να ειχαμε ολοι δίπλα μας έναν εκπαιδευτη αστρο φωτεινο που ξερει τι, πώς και πότε.

Το ολο concept όμως σε μας στην πράξη δουλεψε διαφορετικα. Παρατηρησα ότι υπηρξε μια καμπυλη στην ενταση και οσο προχωρουσε η εκπαιδευση τοσο και μειωνοταν η ενταση της διορθωσης, ωσπου εφτασε στην απλή υπενθυμιση με ελαφρυ κουνημα του λουριου.
Θυμασαι το περιφημο «τσικ» του πνιχτη στο θεμα του μεγαλου Ιβαν?

Οσο επικινδυνη μπορει να είναι η αναφορα στα ευεργετικα αποτελεσματα των εκπαιδευτικων εργαλειων, άλλο τοσο και ισως περισσοτερο μπορει να είναι και η διαφημιση σε βαθμο υστεριας της υπερβολικης και κακως εννοουμενης «φιλοζωιας» (γενικα μιλαω, δεν αναφερομαι σε σενα), οπου ο σκυλος δεν πρεπει με κανενα τροπο να πιεζεται ψυχολογικα και σωματικα, με αποτελεσμα τα ανεξελεγκτα κακομαθημενα έως επικινδυνα αγριμια και τους υποταγμενους, δυστυχισμενους και απεγνωσμενους ιδιοκτητες, οι οποιοι καποια στιγμη μπορει να σκεφτουν την εγκαταλειψη.

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Μιας και μίλησες για πίεση...

Είχα την τύχη πραγματικά να παρακολουθήσω το σεμινάριο εργασίας του Roberto Donnini στο Καματερό.

Μιλώντας για την πίεση στην εκπαίδευση, έκανε το διαχωρισμό μεταξύ stress και distress.

Το stress είναι η εποικοδομητική πίεση που λειτουργεί ως κίνητρο στο σκύλο για να κάνει σωστά τα ζητούμενα του κυναγωγού και το distress η υπερβολική πίεση που αγχώνει το σκύλο στην καλύτερη περίπτωση ή τον τσακίζει στη χειρότερη.

Έχεις εσύ, εγώ ή οι περισσότεροι εκπαιδευτές στην Ελλάδα την ικανότητα να διακρίνουν τα όρια μεταξύ stress και distress;

Αν όχι, πώς χρησιμοποιούν τόσο εύκολα την πίεση στην εκπαίδευση;

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Τι stress και distress να ξεχωρισω εγω βρε συ? Εγω δεν μπορω να ξεχωρισω τα αυγα από τα πασχάλια :D
Τα εχουμε πει πολλες φορες εμεις οι δυο για τα απειρα λαθη που εχω κανει και το αγχος που εχω προκαλεσει.
Απλά ειχα την τυχη να εχω μια σκυλα με τεραστιες ψυχικες και σωματικες αντοχες, που συνερχεται αμεσως και συνεχιζει καμαρωτή, και μολις τον τελευταιο καιρο εχω αρχισει κάπως να την καταλαβαινω και να την αισθανομαι.

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
Σημείωση: Τα μυνήματα απο δω και κάτω μεταφέρθηκαν απο τη συζήτηση Σκυλιά Ring vs IPO.

__________________________________________________________________________________

zouzounos

για μερικους που ενδιαφερονται μακη δεν μας λες?
η πως να ψαξω οταν ειμαι νεος και δεν ξερω?
τι να σου πω , δεν καταλαβα ....

kkranis

αν τα αναπάντητα ερωτηματα που εχεις ειναι αν η χρηση ρευματος σε ζωντανο οργανισμο δημιουργει προβλήματα θα σου απαντησω οτι οχι δεν μπορω να σου τεκμηριώσω κατι τετοιο

επειδη ομως ( συνηθως ) ολοι ειναι αθωοι μεχρι αποδείξεως του εναντίου περιμενω απο εσενα να παραθεσεις τα τεκμηριωμενα ντοκουμεντα απο ανεξάρτητους οργανισμους που να αποδεικνύουν οτι δημιουργουν προβλημα

Last edited by a moderator:

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Αποδεικνυεται οτι δημιουργειται προβλημα απο ολους τους πρωταθλητες που δεν φτανουν πανω απο 6-7 χρονων. Αποδεικνυεται απο τη φυσικη και τη βιολογια (λεγε με ηλεκτρολυση και νευρικο συστημα), αποδεικνυεται απο το θανατο απο ανακοπη καρδιας ενως τσαντακια που αντι να βαρεσει με το ρευμα το θυμα του βαρεσε τον εαυτο του και μπορω να γραφω ωρες ατελειωτες... Τωρα αμα θελουμε να βλεπουμε αθωο το ρευμα μεχρι αποδειξεως του εναντιων, ελα να σου βαλουμε ενα απο τα e-collars που προωθει ο Bellon - και εγω θα εχω το control. Καποια στιγμη θα εχουμε απαντησεις....

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
εισαι ολοι τοσο προβλέψιμοι στο τι θα πειτε .........

ορισμενες φορες αναρωτιεμε ανα σας τα δινουν γραμμενα σε εντυπο :cool:

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Με αυτα που λες, καθε λογικος και νοημων ανθρωπος μονο ετσι μπορει να σου απαντησει. Το οτι εσυ εμαθες να σε καθοδηγουν και να σου λενε τι θα κανεις και τι θα λες δεν σημαινει οτι ισχυει για ολους. Απλα υπαρχουν ακομα υγειη μυαλα τα οποια μπορουν να εχουν και ταυτιση αποψεων μερικες φορες. Απ'οτι καταλαβα, θελουν και αλλοι να σε βαλουν στο ρευμα, ε; Δεν πειραζει.. το νου σου.

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
αν υπάρχει καποιος σε αυτο το φορουμ ο οποιος δεν καθοδηγητε απο αλλους μπορω να σε διαβεβαιωσω οτι ειμαι εγω .

απο εκει και περα , πολλοι - πολλα θέλουν να μου κανουν ( τους χαλαω τη συνταγη βλέπεις ) αλλα το θεμα δεν ειμαι εγω αλλα τα σκυλια :)

να τολμησω να ζητησω κανενα ονομα απο σκυλι που ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ πεθανε όπως λες ή να το αφήσουμε για άλλη φορα :confused::confused::confused::rolleyes::rolleyes::rolleyes:

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Την αιτία από την οποία πεθαίνουν οι αθλητές σκύλοι σε μικρότερη ηλικία δεν την γνωρίζω, θα πιθανολογούσα όμως περισσότερο την χρήση απαγορευμένων ουσιών και την ιδιαίτερη καταπόνηση απο τον πρωταθλητισμό παρά την συσσωρευμένη δράση του ηλεκτρισμού!

Σχετικά με την ιστορία για τον τσαντάκια, αφορά περισσότερο ασθενείς που ανατάσσονταν με παλαιότερης τεχνολογίας απινιδωτές, η πιθανότητα η ηλεκτρική δραστηριότητα να συμπέσει με αυτήν της καρδίας συγκεκριμένη χρονική στιγμή με αποτέλεσμα να οδηγήσει στον θάνατο είναι υπαρκτή, αλλά είναι αντίστοιχη με την πιθανότητα μια μπάλα να χτυπήσει στο στήθος κάποιον την κατάλληλη πάλι χρονική στιγμή ώστε να έχει ακριβώς τις ίδιες επιπτώσεις στην καρδιά....Και τα δύο έχουν συμβεί....Οι πιθανότητες να επέλθει ο θάνατος από άλλες αιτιές είναι τρομακτικά μεγαλύτερος!

Επιπλέον η χρήση του ρεύματος με συγκεκριμένη τάση κι ένταση στην ιατρική είναι συνηθισμένη κι απολυτα ασφαλής!

Δεν λαμβάνω θέση υπέρ ή κατά της χρήσης του ρεύματος στην εκπαίδευση αθλητών-σκύλων, δεν έχω την παραμικρή γνώση, αλλά δεν χρειάζεται να δαιμονοποιούμε το ρεύμα εν γένει.....
Όπως όλα χρειάζεται σύνεση και προσοχή!

Last edited:

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Την αιτία από την οποία πεθαίνουν οι αθλητές σκύλοι σε μικρότερη ηλικία δεν την γνωρίζω, θα πιθανολογούσα όμως περισσότερο την χρήση απαγορευμένων ουσιών και την ιδιαίτερη καταπόνηση απο τον πρωταθλητισμό παρά την συσσωρευμένη δράση του ηλεκτρισμού!
Θα μπορουσε να ισχυει κατι τετοιο, αλλα ειναι νομιζω περισσοτερο διαδεδομενη η χρηση ρευματος παρα αναβολικων. Η πρωτη 20αδα σιγουρα τρωει ρευμα.

Σχετικά με την ιστορία για τον τσαντάκια, αφορά περισσότερο ασθενείς που ανατάσσονταν με παλαιότερης τεχνολογίας απινιδωτές, η πιθανότητα η ηλεκτρική δραστηριότητα να συμπέσει με αυτήν της καρδίας συγκεκριμένη χρονική στιγμή με αποτέλεσμα να οδηγήσει στον θάνατο είναι υπαρκτή, αλλά είναι αντίστοιχη με την πιθανότητα μια μπάλα να χτυπήσει στο στήθος κάποιον την κατάλληλη πάλι χρονική στιγμή ώστε να έχει ακριβώς τις ίδιες επιπτώσεις στην καρδιά....Και τα δύο έχουν συμβεί....Οι πιθανότητες να επέλθει ο θάνατος από άλλες αιτιές είναι τρομακτικά μεγαλύτερος!
Ισχυει παντως οτι αν παθεις ηλεκτροπληξια επιβαλλεται ηρεμια και ξεκουραση, και σε μερικες περιπτωσεις καταστολη, γιατι ο κινδυνος καρδιακης ανακοπης ειναι μεγαλος. Απο 1ο χερι αυτο..

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Θα μπορουσε να ισχυει κατι τετοιο, αλλα ειναι νομιζω περισσοτερο διαδεδομενη η χρηση ρευματος παρα αναβολικων. Η πρωτη 20αδα σιγουρα τρωει ρευμα.
Δεν διαφωνώ ότι χρησιμοποιείται ηλεκτρικό κολάρο....δεν έχω την παραμικρή ιδέα για εκπαιδεύσεις στα σπορ, αλλά η αλήθεια είναι ότι αυτή την στιγμή τουλάχιστον, δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιον μηχανισμό μέσσω του οποίου το ηλεκτρικό ρεύμα να οδηγούσε σε μειωμένο προσδόκιμο....
Ισχυει παντως οτι αν παθεις ηλεκτροπληξια επιβαλλεται ηρεμια και ξεκουραση, και σε μερικες περιπτωσεις καταστολη, γιατι ο κινδυνος καρδιακης ανακοπης ειναι μεγαλος. Απο 1ο χερι αυτο..
Είναι σχετικό αυτό κι εξαρτάται άμεσα από τα ειδικά χαρακτηριστικά του ρεύματος που διαπέρασε τον οργανισμό!

Αλήθεια, το ρεύμα που παράγει ένα κολάρο εκπαίδευσης, τι χαρακτηριστικά έχει;

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Οχι που δεν θα ανοιγε παλι συζητηση για το ηλ. κολαρο.Ειστε εκτος θεματος κυριοι! :D

Εγω να ρωτησω κατι αλλο. Μεχρι ποια ηλικια ειναι ενεργοι και αποδιδουν οι σκυλοι των σπορ? Μηπως μολις πεσουν τους παρατανε τελειως σαν τα αλογα?

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
Αποδεικνυεται οτι δημιουργειται προβλημα απο ολους τους πρωταθλητες που δεν φτανουν πανω απο 6-7 χρονων.
Η πρωτη 20αδα σιγουρα τρωει ρευμα .
σορρυ αλλα δεν μπορεσα να συγκρατηθω .......

κατι σου εχουν μεταφέρει λαθος και εκτίθεσε

γιατι ΑΝ ισχυει το πρωτο ΚΑΙ το δευτερο που λες ..........

τρεις απο τις προσφατες μεγαλύτερες διοργανωσεις

ο αφρος του κυναθλήματος IPO :):)

θεση στην διοργανωση και ηλικια την χρονια των αγώνων

απο το λιγο που εψαξα τα συγκεκριμενα σκυλια εξακολουθουν να ζουν ( και ευχομε να βασιλεύουν)

20. FCI WM 2009 Αυστρία

Bendix vom Adlerauge Θεση 1 ετών 6

Mecberger Chortoryiski θεση 4 ετων 7

Azra vom Adlerauge θεση 8 ετων ετων 7

Butsch von der bösen Nachbarschaft θεση 11 ετων 9 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Prowaffe's Arttu θεση 13 ετων 7

DHV DM 2010

Kiara vom Haus Mecki θέση 1 ετων 6

Bea vom flinken Wiesel θεση 2 ετων 6

Nierlenders Bart θεση 3 ετων 8

Harley of Barking Stars θεση 4 ετων 7

Apollo vom Herrenberger Schloß θεση 8 ετων 8

Branca vom Adlerauge θεση 11 ετων 7

Solero des Teutones θεση 15 ετων 7

Dea z Polytanu θεση 16 ετων 6

WUSV-WM 09

Eric vom Sportpark θεση 2 ετων 7

Satoris Gator θεση 3 ετων 7

Javir vom Talka Marda θεση 4 ετων 6

Connor vom Matschenka θεση 5 ετων 6

Blitz vom Felsenwäldle θεση 6 ετων 6

Jabina Dighte θεση 12 ετων 7

Onyx von der Sturmburg θεση 13 ετων 7

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Φυσικα θα εχουν αυτες τις ηλικιες 4 με 6 θεωρειτε ο σκυλος ωριμος και ολοκληρωνη την εκπαιδευση του.
Αρη εγω θα ρωτουσα τι γινεται με τους αποτυχημενους,αυτους που δεν εβγαλαν καν το δημοτικο στην εκπαιδευση,αυτους τους σκυλους που παρ ολες τις προσπαθειες δεν εκαναν αυτα που πρεπει.
Οσο για το ρευμα?ειναι ενας τροπος για να μαθει το σκυλι γρηγορα και απο ασχετους,απο ανθρωπους που δεν εκπαιδευουν μονο τον σκυλο τους για το σπορ αλλα εκπαιδευουν και για ενα καλο ονομα(τις σχολης τους,της εκτροφης τους,κ.τ.λ),το χρημα πολλοι εμισησαν την δοξα ουδεις,επανω γινεται πολεμος,το ποδοσφαιρο δεν ειναι τιποτα.
Εχω δει τυπους να εκπαιδευουν σκυλους και επαθα πλακα(ερευνας και διασωσης)ουτε ρευματα ουτε αναβολικα,ουτε ξυλο,ουτε εξαναγκασμος,σκυλια απο ολες τις ρατσες,και οχι για την πλακα τους αλλα για πραγματικες συνθηκες,εκει ενα ατυχημα μπορει να στοιχισει και την ζωη του σκυλου αλλα και πολλων αλλων,ακριβεια σε ολα.

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Αν πώ ότι το θέμα με την χρήση ηλεκτρικού κολάρου το βλεπετε, όχι όλλοι βεβαια, επιφανειακά τι θα πείτε?

Δηλαδή, μετράμε-αναλύουμε-εξετάζουμε-παροτρύνουμε ή όχι, την χρήση του ηλεκτρικού κολάρου μονο βλέποντας τα παθολογικά άιτια??? Προκαλλεί μόνο παθολογικά προβλήματα???

Η ψυχική υγεία, ναι και ας είναι σκυλιά - έχουν ψυχή, δεν μετράει καθόλου?
Πως μπορεί κάποιος να πατάει το κουμπάκι χωρίς τύψεις?
Η στιγμιαία αντίδραση δεν σας λέει τίποτα?

Γνωρίζετε με τι ταχύητητα τρέχει το ρεύμα?
1. Έχεις περάσει στον σκύλο το ηλεκτρικό κολάρο.
2.Έχεις στα χέρια σου το κοντρόλ.
3.Βλέπεις μια συμπεριφορά προς διόρθωση.
->Δηλαδή βλέπεις το αποτέλεσμα και όχι την αιτία! Σωστά???
4.Πατάς το κουμπί.
5.Και μετά???Τέλος? Πόσες φορές? Σε τι ένταση? Αν δεν πετύχεις τον χρόνο, την στιγμή?
->Όσα φέρνει η στιγμή δεν τα φέρνει ο χρόνος!!!!

Ο χρόνος, η ταχύτητα αντίδρασης απο το βήμα 2 στο 4 είναι πάντα ο σωστός? Είναι πάντα αυτός που πρέπει? Είναι πάντα εκεί που πρέπει? Ποιος καθορίζει την ένταση στο ηλεκτρικό κολάρο? Με ποια βάση? Με ποιά θεωρία? Δηλαδή, υπάρχει manual για την ένταση και χρήση του ηλεκτρικού κολάρου ανάλογα με το τι κάνει ο σκύλος?

Υπάρχει κάποιος επίσημος φορέας εκπαίδευσης σκύλων που μαθαίνει την χρήση ηλεκτρικού κολάρου?

ΥΓ
Ας μεταφερθουν τα σχετικά μηνυματα σε άλλο θέμα....

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
αν τα αναπάντητα ερωτηματα που εχεις ειναι αν η χρηση ρευματος σε ζωντανο οργανισμο δημιουργει προβλήματα θα σου απαντησω οτι οχι δεν μπορω να σου τεκμηριώσω κατι τετοιο

επειδη ομως ( συνηθως ) ολοι ειναι αθωοι μεχρι αποδείξεως του εναντίου περιμενω απο εσενα να παραθεσεις τα τεκμηριωμενα ντοκουμεντα απο ανεξάρτητους οργανισμους που να αποδεικνύουν οτι δημιουργουν προβλημα
Μας δουλεύεις κανονικότατα όλους. Ο στρουθοκαμηλισμός σου είναι άνευ προηγουμένου.

Οι επιπτώσεις του ηλεκτρισμού σε ανθρώπους και ζώα είναι γνωστοί τοις πάσι:

Human body can easily bear electrical current of 1 milliampere passing through its body without appreciable risk or damage. However, as the amount of current increases the body may suffer different type of damages including death or electrocution. The physiological effects of electrical shock include the following.

• Burns to parts of the body due to heat generated by electricity.
  • upsetting of the timing of operations of heart valve. If not treated in time this can lead to death.
  • Damage to nervous system causing loss of nervous control.
  • When the current passes through brain it can lead to unconsciousness and permanent damage to the brain.
In addition to the effect of electrical, the heat light and pressure generated by electrical faults are also major cause of injury and death.
Τέλος, εγώ ως παντελώς ηλίθιος που φαίνεται ότι είμαι, παραξενεύομαι που κανένα manual από ηλεκτρικά κολάρα που διάβασα από διάφορες εταιρίες δεν αναφέρει την ένταση του ρεύματος που στέλνει μέσα στο σώμα του σκύλου και επίσης μου κάνει τρομερή εντύπωση που ΟΛΑ λενε ότι η εταιρία δε φέρει καμιά ευθύνη για τη χρήση των προϊόντων σε ανθρώπους.

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΘΩΑ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ;