Ηλεκτρικό κολάρο...

Ηλεκτρικό κολάρο...

• Ναι εχω κάνει χρήση ηλεκτρικού κολάρου (Η.Κ.) στον σκύλο μου / σκυλιά μου

Votes: 16 6,2%
  • Οχι δεν εχω κάνει χρήση Η.Κ. στον σκύλο μου / σκυλιά μου

Votes: 43 16,7%
  • Ποτε δεν θα έκανα χρηση Η.Κ. στον σκύλο μου / σκυλιά μου

Votes: 177 68,6%
  • Σκεφτομαι να κάνω χρήση Η.Κ. στον σκυλο μου / σκυλιά μου

Votes: 16 6,2%
  • Γιατί όχι? Σιγά το πράμα.. θα έκανα χρηση Η.Κ. στον σκύλο μου / σκυλιά μου

Votes: 6 2,3%

• Total voters
    258

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
www.giokobullmastiffs.com
Φαντάζομαι μετά από 25 χρόνια που ασχολούμαι με τους σκύλους..ξέρω και τις διαστάσεις των κένελς...εσύ τι λες?
Εξακολουθεις να μου λες για το θέμα της κοπανας...αλλά αν θέλεις να σου απαντήσω σε αυτό...ευχαρίστως θα το κάνω.
Λοιπόν, όταν είμαι σπίτι...τα σκυλιά είναι μαζί μου, αλλά υπαρχει πάντα η εξώπορτα η οποία μένει ανοιχτή, έτσι ώστε τα σκυλιά να μπαινοβγάινουν...(ιδίως ο Τσούφι, ο οποίος λόγω ηλικίας έχει συχνοουρία). Τη συγκεκριμένη μέρα, άλλαξα μπαταρίες στο κοντρολ της γκαραζόπορτας, χωρίς να φανταστώ ότι το κοντρολ θα έπιανε από το σαλόνι...(βλέπεις, δεν το είχα ξανακάνει πριν γιατί σε αυτο το σπίτι μετακόμισα τώρα). Η γκαραζόπορτα άνοιξε...χωρίς να το ξέρω και τα σκυλιά έφυγαν. Αυτο έχει συμβει μία φορά στα 25 χρόνια που ζω με σκύλους. Νομίζω ότι σου απάντησα.
Τώρα μπορεις αν θέλεις να μου απαντήσεις και εσύ..τι θα έκανες για να μάθεις στον σκύλο σου να μη σκάβει λαγούμια...
Και σε παρακαλώ πολύ..μη μου πεις ότι το κλέινεις σε κένελ..ούτε ότι είσαι από πάνω του για να μη το κάνει. Αυτό δεν θεωρειται εκπαιδευση...το θέμα είναι να μάθεις τον σκύλο να μην κάνει κάτι από μόνος του, όχι να είσαι από πάνω του συνέχεια για να μην το κάνει. Γιατι τη πρωτη φορά που δεν θα είσαι , θα το κάνει.
Περιμένω....
αν τον παρακολουθουσες κρυφα με μια καμεριτσα και τον επιανες στα πρασα αρκετες φορες ισως σταματουσε,μπορει βεβαια να το δοκιμασες δεν ξερω , απλα μια προοπτικη εθεσα

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.800
4.107
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
ρε βερνα ζητας απο καποιον και απο αποσταση μεσω ενος φορουμ να σου απαντησει για το σκυλο σου, πως θα γινει αυτο, για το σκυλι που δουλευει σου λεει και οτι θεωρει οτι με πραγματικη δουλεια λυνονται ολα τα προβληματα.
Αν ειναι ετσι,
Πως μπορει να μπει καποιος να μου πει πως δεν δουλεψα με το σκυλο μου και να κρινει τον εκπαιδευτη του, να λεει αρλουμπες για την ψυχολογια του σκυλου μου, κλπ. οταν ουτε καν με ξερει και ουτε καν ειδε το σκυλο μου;

Αυτο γινεται και το αλλο δε γινεται;

Μαλιστα.

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Το αν δουλεψα με το σκυλο μου ή οχι μονο εγω το ξερω. Αν δουλεψα λαθος - ειναι αλλο θεμα. Παρακαλω τους αλανθαστους του φορουμ να εχουν ελεος.
Επισης, ακομα δεν πηρα συγκεκριμενη απαντηση τι επρεπε να κανω με το σκυλο μου απο τους μπλαμπλαδες που το μονο που ξερουν ειναι να γραφουν θεωριες στο φορουμ και οταν ειναι να δωσουν συγκεκριμενες απαντησεις κανουν τους Κινεζους - οριστε , γιατι δεν απαντας; Πως θα εκπαιδευες το σκυλο μου; Πως θα εκπαιδευες το σκυλο της Κατερινας; Αντε, να το ακουσω και να στειλω κατα διαολου την εκπαιδευση και να πω πως ο εκπαιδευτης μου ειναι ασχετος!
Αν είχες δουλέψει σωστά δε θα είχες φτάσει σε αυτό το επίπεδο. Απλά τα πράγματα.

Εγώ δεν είμαι εκπαιδευτής για να σου πω τι θα κάνεις με το σκύλο σου. Ξέρω τόσα όμως, για να πιστεύω ακράδαντα ότι υπάρχει πάντα η εναλλακτική της μη χρήσης βίας. Τα οποία τα έχω δει με τα ίδια μου τα μάτια και τα εφαρμόζω καθημερινά.

Για το σκύλο της katerina.k έχω απαντήσει. Βαριέμαι να επαναλαμβάνομαι. Αν δεν το καταλαβαίνεις και εσύ, πραγματικά λυπάμαι, αλλά δε μπορώ να κάνω κάτι άλλο.

Όσον αφορά τη δική μου ενασχόληση με το σκύλο, περιλαμβάνει καθημερινή προπόνηση στην υπακοή, πάση θυσία. 2 φορές από τουλάχιστον 4 ώρες σε club εργασίας και υπακοές, 1 φορά ιχνηλασία κάθε Κυριακή ξημερώματα και 1 φορά καθήκοντα προστασίας. Με λιακάδα, καύσωνα, βροχή, παγωνιά ή ότι άλλο θέλεις.

Και συγκεκριμένο τρόπο συμπεριφοράς απέναντί του έτσι ώστε να μπορώ να έχω ένα σκύλο που δουλεύει αλλά είναι και pet μαζί μου μέσα στο σπίτι, χωρίς να δημιουργεί το παραμικρό πρόβλημα.

Πρώτα κάνε κάτι ανάλογο και μετά έλα να μου πεις.

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Αν ειναι ετσι,
Πως μπορει να μπει καποιος να μου πει πως δεν δουλεψα με το σκυλο μου και να κρινει τον εκπαιδευτη του, να λεει αρλουμπες για την ψυχολογια του σκυλου μου, κλπ. οταν ουτε καν με ξερει και ουτε καν ειδε το σκυλο μου;

Μαλιστα.
Είπα ποτέ για την ψυχολογία του σκύλου σου;

Θέλω να μου πεις πότε το έγραψα.

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Φαντάζομαι μετά από 25 χρόνια που ασχολούμαι με τους σκύλους..ξέρω και τις διαστάσεις των κένελς...εσύ τι λες?
Εξακολουθεις να μου λες για το θέμα της κοπανας...αλλά αν θέλεις να σου απαντήσω σε αυτό...ευχαρίστως θα το κάνω.
Λοιπόν, όταν είμαι σπίτι...τα σκυλιά είναι μαζί μου, αλλά υπαρχει πάντα η εξώπορτα η οποία μένει ανοιχτή, έτσι ώστε τα σκυλιά να μπαινοβγάινουν...(ιδίως ο Τσούφι, ο οποίος λόγω ηλικίας έχει συχνοουρία). Τη συγκεκριμένη μέρα, άλλαξα μπαταρίες στο κοντρολ της γκαραζόπορτας, χωρίς να φανταστώ ότι το κοντρολ θα έπιανε από το σαλόνι...(βλέπεις, δεν το είχα ξανακάνει πριν γιατί σε αυτο το σπίτι μετακόμισα τώρα). Η γκαραζόπορτα άνοιξε...χωρίς να το ξέρω και τα σκυλιά έφυγαν. Αυτο έχει συμβει μία φορά στα 25 χρόνια που ζω με σκύλους. Νομίζω ότι σου απάντησα.
Τώρα μπορεις αν θέλεις να μου απαντήσεις και εσύ..τι θα έκανες για να μάθεις στον σκύλο σου να μη σκάβει λαγούμια...
Και σε παρακαλώ πολύ..μη μου πεις ότι το κλέινεις σε κένελ..ούτε ότι είσαι από πάνω του για να μη το κάνει. Αυτό δεν θεωρειται εκπαιδευση...το θέμα είναι να μάθεις τον σκύλο να μην κάνει κάτι από μόνος του, όχι να είσαι από πάνω του συνέχεια για να μην το κάνει. Γιατι τη πρωτη φορά που δεν θα είσαι , θα το κάνει.
Περιμένω....
Ωραία. Ασχολείσαι 25 χρόνια με τους σκύλους.

Και τι έγινε; Τα ξέρεις όλα;

ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΠΟΤΕ ΝΑ ΚΛΕΙΝΕΙΣ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΣΟΥ ΣΕ ΚΛΟΥΒΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙΣ.

Αλλά αυτό μάλλον δε σε απασχολεί. Φυσικά δε σε απασχολεί και το ηλεκτροσόκ στο σκύλο. Εκεί θα κολήσεις;

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.800
4.107
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Είπα ποτέ για την ψυχολογία του σκύλου σου;

Θέλω να μου πεις πότε το έγραψα.
Αυτο δεν ειναι το κυριο επιχειρημα κατα του ηλεκτρικου κολλαρου; Εαν ναι, τοτε το ειπες, εμμεσα.

Επισης, ο σκυλος μου απο κουταβι ετρεχε σε αλλα σκυλια. Εγω τον αφηνα επειδη πιστευα πως ειναι καλο για την κοινωνικοποιηση του. Το "γλυκυτατο κουταβι" ομως μεγαλωσε, και οι ανθρωποι αρχισαν να φοβουνται τον παιχνιδιαρη σκυλο ο οποιος ερχοταν να παιξει με τα σκυλακια τους με αποτελεσμα να πεσουν κλωτσιες, να σκισει ενα μπουφαν, κ.α.
Με λες τωρα τι εκανα λαθος;

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
Αν ειναι ετσι,

Μαλιστα.
εγω βερνα δεν ειμαι δικηγορος κανενος για να σου απαντησω, τη γνωμη μου στην ειπα τωρα αν θεωρεις εσυ κατι αλλο πιο σωστο το συζηταμε εξαλλου εδω εκφραζει ο καθενας την αποψη του ειτε μας αρεσει ειτε οχι.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Δυστυχως, ο σκύλος έσκαβε όταν ήταν ΑΠΟΛΥΤΑ σίγουρος ότι εγω έλειπα από το σπίτι.
Τη πρωτη φορά, δοκίμασα να φύγω...και να ξαναγυρίσω μετά από 30 λεπτά, να μείνω κρυμμένη και να περιμένω να το κάνει ώστε να τον μαλώσω.
Τον έπιασα να σκάβει...και τον μάλωσα. Ωραία, αυτο συνεχίστηκε επί 2 μήνες. Και δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα...γιατί τις μέρες που δεν μπορούσα να επιστρέψω μετά από 30 λεπτά η μία ώρα...γιατι δούλευα κιολας...γύρναγα το απόγευμα σπίτι και είχε σκάψει πάλι.
Και ε΄σκαβε ΜΟΝΟ όταν έλειπα...
Είχα μιλήσει με 3 εκπαιδευτές...με την Αλεξία...με την Γαλλιδα εκτροφέα του...και δοκίμασα ότι μου πρότειναν.
Θα μπορούσα να τον αφήσω απλά να συνεχίζει να σκάβει...αλλά όταν το σπίτι δεν είναι δικό σου...και έρχεται ο ιδιοκτήτης του σπιτιοού και βλέπει τον κήπο του μέσα στις τρύπες...χωρίς γκαζόν κλπ. ε, αυτό είναι πλέον πρόβλημα, γιατι έιχα φτάσει να πληρώνω κηπουρούς να φτιάχνουν το γκαζόν..και τα παρτέρια κάθε τρεις και λίγο.
Αν έμενα σε 4 στρέματα κτήμα, ας έσκαβε όσο ήθελε...αλλά σε 100 τετραγωνικά κήπο..δε λέει.

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
Αυτο δεν ειναι το κυριο επιχειρημα κατα του ηλεκτρικου κολλαρου; Εαν ναι, τοτε το ειπες, εμμεσα.

Επισης, ο σκυλος μου απο κουταβι ετρεχε σε αλλα σκυλια. Εγω τον αφηνα επειδη πιστευα πως ειναι καλο για την κοινωνικοποιηση του. Το "γλυκυτατο κουταβι" ομως μεγαλωσε, και οι ανθρωποι αρχισαν να φοβουνται τον παιχνιδιαρη σκυλο ο οποιος ερχοταν να παιξει με τα σκυλακια τους με αποτελεσμα να πεσουν κλωτσιες, να σκισει ενα μπουφαν, κ.α.
μα πως εγιναν ολα αυτα ελευθερος κυκλοφορει;

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Εγώ δεν είπα τίποτα ούτε άμεσα ούτε έμμεσα.

Πες μου συγκεκριμένο post μου.

Διαφορετικά μπορώ και εγώ να πω ότι είπες ότι γουστάρεις να βασανίζεις το σκύλο σου καθημερινά (π.χ.).

Αν θες σε παρακαλώ, με παράθεση από μύνημά μου, διαφορετικά ξέρω και εγώ να δημιουργώ εντυπώσεις.

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Δυστυχως, ο σκύλος έσκαβε όταν ήταν ΑΠΟΛΥΤΑ σίγουρος ότι εγω έλειπα από το σπίτι.
Τη πρωτη φορά, δοκίμασα να φύγω...και να ξαναγυρίσω μετά από 30 λεπτά, να μείνω κρυμμένη και να περιμένω να το κάνει ώστε να τον μαλώσω.
Τον έπιασα να σκάβει...και τον μάλωσα. Ωραία, αυτο συνεχίστηκε επί 2 μήνες. Και δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα...γιατί τις μέρες που δεν μπορούσα να επιστρέψω μετά από 30 λεπτά η μία ώρα...γιατι δούλευα κιολας...γύρναγα το απόγευμα σπίτι και είχε σκάψει πάλι.
Είχα μιλήσει με 3 εκπαιδευτές...με την Αλεξία...με την Γαλλιδα εκτροφέα του...και δοκίμασα ότι μου πρότειναν.
Θα μπορούσα να τον αφήσω απλά να συνεχίζει να σκάβει...αλλά όταν το σπίτι δεν είναι δικό σου...και έρχεται ο ιδιοκτήτης του σπιτιοού και βλέπει τον κήπο του μέσα στις τρύπες...χωρίς γκαζόν κλπ. ε, αυτό είναι πλέον πρόβλημα, γιατι έιχα φτάσει να πληρώνω κηπουρούς να φτιάχνουν το γκαζόν..και τα παρτέρια κάθε τρεις και λίγο.
Αν έμενα σε 4 στρέματα κτήμα, ας έσκαβε όσο ήθελε...αλλά σε 100 τετραγωνικά κήπο..δε λέει.
Οπότε ψήστον μια δυο φορές για να μάθει.

Καλύτερα έτσι παρά να περνά μερικές ώρες μέσα στη φωλιά του και να ξεκουράζεται μεγάλος που είναι...

ΚΑι στο κάτω-κάτω εσύ πού ήσουν όταν πάταγες το ρεύμα; Μακρυά ή μέσα στο σπίτι;

Αφού ήσουν μέσα στο σπίτι (πάνω από 500 μέτρα δεν πιάνει και ο σκύλος μυρίζει στα 3 χλμ) γιατί πήγε να σκάψει;

Περίεργα μας τα λες...

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
Aς πηγαινες να χτισεις στην αλεξια χαμπαρι δε θα σε επαιρναν ουτε σενα ουτε τον κιγκαν:paja1::paja1::paja1::paja1::paja1::paja1::paja1::paja1:

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Ωραία. Ασχολείσαι 25 χρόνια με τους σκύλους.

Και τι έγινε; Τα ξέρεις όλα;

ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΠΟΤΕ ΝΑ ΚΛΕΙΝΕΙΣ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΣΟΥ ΣΕ ΚΛΟΥΒΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙΣ.

Αλλά αυτό μάλλον δε σε απασχολεί. Φυσικά δε σε απασχολεί και το ηλεκτροσόκ στο σκύλο. Εκεί θα κολήσεις;
Έχεις κολλησει σε ένα θέμα...και δεν μου απαντάς στην ε΄ρωτηση μου.
Τι θα έκανες στη δική μου περίπτωση? Εγω αυτο περιμένω... Μόνο να σχολιάζεις ξέρεις τελικά..εγω αύτο βλέπω...μιλάς για θετική εκπαιδευση...μιλάς για προστασία..και κρίνεις χωρίς να γνωρίζεις.
Λύση μπορεις να δώσεις?
Και πάλι θα σου πω...ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΚΕΝΕΛ...γιατί εγω ΔΕΝ ΘΕ΄ΛΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΛΕΙΝΩ ΣΕ ΚΕΝΕΛ ΌΤΑΝ ΛΕΙΠΩ.
Άσε, που αυτο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ...είναι ο εύκολος τρόπος.
Πες μου λοιπόν...τι θα έκανες εσύ στη θέση μου?

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
...

Αφού ήσουν μέσα στο σπίτι (πάνω από 500 μέτρα δεν πιάνει και ο σκύλος μυρίζει στα 3 χλμ) γιατί πήγε να σκάψει;

Περίεργα μας τα λες...
Περιμένω απάντηση

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.800
4.107
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
εγω βερνα δεν ειμαι δικηγορος κανενος για να σου απαντησω, τη γνωμη μου στην ειπα τωρα αν θεωρεις εσυ κατι αλλο πιο σωστο το συζηταμε εξαλλου εδω εκφραζει ο καθενας την αποψη του ειτε μας αρεσει ειτε οχι.
Εγω δεν διαφωνω βρε kos...
Διαφωνω με την ιδεα πως ολοι θα σπευσουν να σε κρινουν οταν αρχισεις να κανεις κατι, τοσους μηνες στο φορουμ προσπαθω να παρω συμβουλες και να βρω μια λυση, εκτος απο μερικα παιδια που εγραψαν συγκεκριμενα πραγματα, τα περισσοτερα ηταν γενικα κι αοριστα που δεν βοηθανε ουτε εμενα ουτε το σκυλι.

Τελικα αναγκαστηκα και πηγα σε εκπαιδευτη και ειναι ο μοναδικος που με πηρε για εκπαιδευση μαζι με το σκυλι μου. Ημουν κατα του ηλ. κολλαρου, αλλα τοτε, οπως ο kkranis τωρα, δεν το ειδα να χρησιμοποιειται.

Εγω εχω αποδειξη να λεω πως το ηλ. κολλαρο δεν ειναι εργαλειο του διαβολου. Ο kkranis εχει καποιο καλο λογο να ισχυριζεται το αντιθετο;

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
37
νεαπολη-νικαια
κοινωνικοποιηση δεν ειναι μονο να μην δαγκωνει ο σκυλος , ειναι και να φερεται σωστα γενικοτερα να μην σκιζει μπουφαν να μην πηδαει πανω σε ανθρωπους

εναν ανθρπο που οταν βλεπει εναν γνωστο του σε ενα εστιατοριο και φωναζει που εισαι ρε Μηηηηηητσοοοο ; εβγαλες οξω την γυναικαα ; δεν θα τον ελεγες ακοινωνητο ;

αρα το λαθος σου ειναι οτι δεν καταλαβες σωστα την σχεση της κοινωνικοποιησης με την ορθη συμπεριφορα απεναντι στο γενικοτερο συνολο

εδω που τα λεμε τωρα ισως και εσυ να θελεις λιγη που νομιζεις οτι ολοι θελουν οι σκυλοι τους να παιζουν με τον σκυλο σου :-& :rolleyes: ...

μεταξυ σοβαρου και αστειου ηταν αυτο :cuniaoo:

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Πολύ σωστά τα λες. Το λέω και το εννοώ.

Δεν κάνουν όλα τα σκυλιά για ρεύμα. Το γεννετικό υλικό παίζει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο. Και τα σκυλιά του παγκοσμίου το έχουν φάει το ηλεκτροσόκ τους για να διορθώσουν το απειροελλάχιστο στις θέσεις, την ένταση στις επιθέσεις κτλ.

Το θέμα μου είναι άλλο, και σε ρωτάω ως εκπαιδευτής που είσαι:

Ο Bellon που έχεις αναφέρει στο παρελθόν, πέρνει το οποιοδήποτε κοπρόσκυλο και του βάζει ρεύμα ή φροντίζει το σκυλί που θα διαλέξει να έχει τις κατάλληλες αντοχές;

Υπάρχουν πολλά σκυλιά στην Ελλάδα που να αντέχουν το ρεύμα;

Εσύ μπορείς να είσαι 100% σίγουρος ότι ένα σκυλί θα αντέξει το κολάρο ή αφήνεις έστω και 1% πιθανότητα να κάνεις λάθος εκτίμηση;

Στην περίπτωση αυτή (αν συμβεί) τι κάνεις προς τον πελάτη σου;

Τα όρια είναι δυστυχώς δυσδιάκριτα, και το ρίσκο, όσο μικρό και να είναι, μπορεί να έχει άσχημα αποτελέσματα.

Και τέλος, μην ξεχνάς, ότι ο vasbar που δημοσίευσε αυτή τη δημοσκόπηση δεν αναφερόταν σε σκύλους του παγκοσμίου αλλά για τα περισσότερα pet (δε δουλεύουν καν) που υπάρχουν στα σπίτια του καθενός.

Τέλος, αφού λες ότι ο σκύλος έχει μεγαλύτερες αντοχές στον πόνο από τον άνθρωπο (συμφωνώ) με κάνει εμένα τον αδαή να σκέφτομαι ότι ναι μεν με το ηλεκτρικό μπορεί να πονάει αλλά σίγουρα λιγότερο από τον άνθρωπο.

Αφού εγώ καταφέρνω να εκπαιδεύω το σκύλο μου χωρίς πόνο, το προτιμώ, και ας τρώω τα απογεύματά μου μέσα στο στίβο. Περνάμε καλά και οι δύο...
Από το παραπάνω δικό μου μύνημα, πού συμπεραίνεις ότι λέω ότι το κολάρο είναι εργαλείο του διαβόλου;

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Οπότε ψήστον μια δυο φορές για να μάθει.

Καλύτερα έτσι παρά να περνά μερικές ώρες μέσα στη φωλιά του και να ξεκουράζεται μεγάλος που είναι...

Τι λες μωρε? Ποιός σου είπε ότι τους έβαλα κολάρο για να μην το σκάνε...καταλαβάινεις τι διαβάζεις? Σου είπα εγω ποτε ότι έβαλα στον μεγάλο κολάρο για να μην το σκάει? [Ποιές φωλιές και αηδίες μου γράφεις...ξεκουράζεται μιά χαρά στον καναπε μου...δεν χρειάζεται κένελ.

Στο φράχτη...κρυμμένη.

Περίεργα μας τα λες...
Ο σκύλος θα πιάσει τη μυρωδιά όταν ο αέρας είναι κόντρα. Επειδη έχω δουλεψει με τον μεγάλο για αγώνες εργασίας..το ξέρω.
Και μην πιστευεις ότι διαβάζεις στα βιβλία...φύγε εσύ από το σπίτι σου...και άσε τον σκύλο στον κήπο. Γύρνα μετά από μισή, μία ώρα...χωρίς να κάνεις θόρυβο και καλά κρυμμένος...και αν σε καταλάβει φτύσε με...

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.800
4.107
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Εγώ δεν είπα τίποτα ούτε άμεσα ούτε έμμεσα.

Πες μου συγκεκριμένο post μου.

Διαφορετικά μπορώ και εγώ να πω ότι είπες ότι γουστάρεις να βασανίζεις το σκύλο σου καθημερινά (π.χ.).

Αν θες σε παρακαλώ, με παράθεση από μύνημά μου, διαφορετικά ξέρω και εγώ να δημιουργώ εντυπώσεις.
Για να είσαι κατά κάποιου εργαλείου εκπαίδευσης μάλλον ο λόγος είναι που νομίζεις πως υπάρχουν κάποιες άσχημες συνέπειες για το σκύλο στον οποίο χρησιμοποιείται το εργαλείο αυτό.
Ποιες είναι αυτές;

@Νίκο,
Ωραία. Πώς του εξηγείς τώρα αυτό του σκύλου;
Εκανα λάθος παιδί μου, νόμιζα πως πήρα τσιουάουα, τέλος πάντων. ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ αυτό το πρόβλημα πώς διορθώνεται;

@Κος
Στο πάρκο. Είδε σκύλο από 20 μέτρα απόσταση, έτρεξε, ο τύπος πήρε το σκύλο στα χέρια του και ο δικός μου πήδηξε πάνω του, πάει το μπουφάν.

Από το παραπάνω δικό μου μύνημα, πού συμπεραίνεις ότι λέω ότι το κολάρο είναι εργαλείο του διαβόλου;
Ηλεκτρικό κολλάρο = ΒΙΑ = είμαι κακός άνθρωπος, πάω στην κόλαση

Last edited: