Η λύση για τα αδέσποτα


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Έχω αναλάβει από την περασμένη εβδομάδα την προώθηση των αγγελιών για τα αδέσποτα κουτάβια της μαρίνας Αλίμου. Μου τηλεφώνησαν 3 άτομα. Όλοι ζήτησαν τα μικρότερα (Gino και Ήρα).
Ο ένας ήθελε να κάνει δώρο στον 3χρονο γιο του για τις γιορτές που έρχονται, η άλλη ήθελε σκύλο για το εξοχικό και ο άλλος για την αποθήκη πλακιδίων που διατηρούσε κάπου στη Λυκόβρυση.
Εννοείται βέβαια ότι κρίθηκαν ως ακατάλληλοι και οι τρεις.

Αναρωτιέμαι εάν θα βρουν σπίτι όχι μόνο τα χαριτωμένα κουτάβια, αλλά και όλα τα ζωάκια που φιλοξενούνται στις διαδικτυακές κυνοφιλικές κοινότητες, στις ζωοφιλικες στήλες των περιοδικών, στις εφημερίδες των αγγελιών. Όλα αυτά τα ζώα που τριγυρνούν στους δρόμους, στα πάρκα και τις πλατείες.
Η απάντηση είναι ότι απλά δεν θα βρουν σπίτι. Θα παραμείνουν αδέσποτα και θα συνεχίζουν να αυξάνονται με ιλιγγιώδης ρυθμούς. Η αύξηση του αριθμού των αδέσποτων ζώων στη χώρα μας προέρχεται κυρίως από:

• Την εγκατάλειψη των ζώων από τους ιδιοκτήτες τους.
• Από τις ανεπιθύμητες γέννες που ωθούν τους ιδιοκτήτες να εγκαταλείψουν τα κουτάβια.
• Από την αναπαραγωγή των αδέσποτων.

Ο αριθμός των αδέσποτων ζώων στην Ελλάδα, είναι τεράστιος.
300.000 αδέσποτοι σκύλοι εκ των οποίων οι 60.000 ζουν στην Αττική και ανυπολόγιστος αριθμός γάτων. Είναι λοιπόν προφανές πως κανένα μέτρο δεν μπορεί να επιτύχει την υιοθεσία τους από οικογένειες-εθελοντές.

Ποια νομίζετε λοιπόν ότι θα ήταν η σωστότερη λύση για τα αδέσποτα ζώα που ζουν στη χώρα μας?
 


matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Μεγάλο θέμα. Δεν νομίζω ότι άμεσα μπορεί να υπάρξει λύση αλλά τουλάχιστον με την εφαρμογή των ήδη υπαρχόντων μέσων και με ένα συγκεκριμένο νομοθετικό πλάισιο που δεν θα αερολογεί μπορεί να ελεγθει ο αριθμός των υπαρχόντων ζώων και σε βάθος χρόνου, μιλάω για 10-20 χρόνια να καταφέρουμε να έχουμε ουσιαστική λύση στα αδέσποτα.

Και εξηγούμαι
1. Άμεση απαγόρευση της πώλησης ζώων συντροφιάς από pet shop. Για να αποφύγουμε την παγίδα της συναισθηματικής και αυθόρμητης αγοράς που δεν βολεύει κανέναν πάρα μόνο την αύξηση του τζίρου των καταστημάτων.
2. Αξιοποίηση της ήδη υπάρχουσας σήμανσης των ζώων συντροφιάς. Πολλοί αριθμοί Microchip δεν είναι ακόμα καταχωρημένοι από τον κτηνιατρικό σύλλογο.
3. Προωθηση της υιοθεσίας αδεσπότων με ενημερωτικές εκπομπές, καταχωρίσεις και σπότ.
4. Πριμοδότηση της υιοθεσίας αδεσπότων με δωρεαν ή συμβολικής τιμής παροχή κτηνιατρικών υπηρεσιών ή ακόμα και εκπαίδευσης. Είμαι σίγουρη πως θα στοιχίσει λιγότερο από το χάος που γίνεται τώρα.
5. Υποχρεωτική στείρωση των ζώων συντροφιάς που δεν προορίζονται για αναπαραγωγή.
6. Δήλωση των κουταβιών ή δυνατότητα διασταύρωσης της δήλωσης από τους κτηνιάτρους(για νέες γέννες)
7. Υποχρεωτική ύπαρξη χαρτιών υιοθεσιάς που θα γίνεται σε δημόσια αρχή (βλ. αστυνομικό τμήμα, φιλοζωική ή ότι άλλο) και θα πρέπει να συνοδεύει το ζώο σε όλη του την ζωή.
8. ουσιαστικοί έλεγχοι για να τηρούνται τα παραπάνω.
 


keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
το νούμερο 8 της παραπάνω λίστας είναι το κλειδί αλλά κομματάκι δύσκολο το βλέπω..... :(

οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν τόσο μεγάλο πρόβλημα και αν όχι πώς το έλυσαν?
 


matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Επίσης:

Ουσιαστική ενημέρωση και προώθηση της ζωοφιλικής παιδίας ('εχω σιχαθεί να ακούω μαμάδες να ουρλιάζουν στα παιδιά τους να μην πάνε κοντά στο βρωμόσκυλο, ή παιδάκια να τσιρίζουν ότι θα τους φάει ο 6 κιλών σκύλος μου ή να με αποκαλούν βρωμιάρα επειδή έχω το σκυλί μέσα στο σπίτι μου και όχι στην ταράτσα ή την αυλή μου.)

και του τι σημαίνει υπεύθυνη υιοθεσία ζώου (επίσης έχω σιχαθεί να κάνω σλαλομ ανάμεσα σε σκ........ες όπου βγάζουμε αρκετοί τα σκυλιά μας βόλτα και η σακουλίτσα να έχει αντικατασταθεί με το σφυράω κλέφτικα)

και τέλος ενημέρωση για κτηνιατρικά θέματα εννοώ τα απλά δηλαδή τι κολλάει και τι δεν κολλάει από τον σκύλο στον άνθρωπο (μήπως και καταφέρουμε να κινηθούμε σε περισσότερα μέρη άνετα με τα σκυλιά μας χωρίς να μας αντιμετωπίζουν λες και θα απελευθερώσουμε βόμβες με ιούς)
 


LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
45
thessaloniki
Εγω πιστευω οτι τιποτε απο τα παραπανω δεν θα βοηθησει.Ειδικα στη χωρα μας που τα προβληματα μας πνιγουν ετσι και το προβλημα των αδεσποτων ειναι πανω απο τις δυναμεις μας.Παιδεια στα θεματα αυτα της κυνοφιλικης στασης των πολιτων δεν υπηρχε και ουτε προκειται με καμια κυβερνηση να υπαρξει δυστυχως.Εδω χρειαζομαστε δημοσιους φορεις.Χρειαζεται η επεμβαση του κρατικου μηχανισμου.Για να δωσω ενα παραδειγμα τι εννοω.Οπως εχει δημιουργηθει ας πουμε η δημοτικη αστυνομια οι οποιοι κοβουν κλησεις χωρις λογο και δεν βοηθουν πουθενα και τους πληρωνουμε ολοι εμεις,να δημιουργηθει σε καθε δημο και κοινοτητα ενας οργανισμος που να ασχολειται αποκλειστικα με ολα τα παραπανω.Να δημιουργηθουν απο το κρατος ειδικοι χωροι για τα ζωακια σε εκτασεις που μενουν ανεκμεταλευτες και στο τελος καταληγουν μπαζοτοποι,ωστε να φιλοξενουνται τα εκαστοτε αδεσποτα αλλα σε συνθηκες ποιοτητας.ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΑΠΑΝΕΣ.Θα πρεπει δηλαδη εκτος απο τους υπαλληλους που θα κανουν την περισυλλογη,την φυλαξη,την φροντιδα,το ταισμα,την περιποιηση των ζωων να υπαρχουν και κτηνιατροι,χωροι περιθαλψης,χωροι καθαροι οπου θα μπορει ο κοσμος να γνωρισει τα ζωακια αυτα και αν θελει να υιοθετησει καποιο παντα με την προυποθεση οτι ολες οι διαδικασιες θα γινονται νομιμα και δωρεαν.ΠΟΥ ΖΩ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΩ ΑΥΤΑ :?: :?: Θα πρεπει να σταματησει οπως ειπαν και παραπανω η πωληση ζωων απο τα pet shop.Ας ανοιξουν τα ματια τους κι ας δουν εκει την φοροδιαφυγη που τα παιρνουν για 100€ και πουλανε 1000€ και ουτε αποδειξη δεν σου κοβουν και χωρις προσωπικα εξοδα φροντιδας των ζωων οπως οι εκτροφεις.Οσο παει χειροτερευει η κατασταση στην Ελλαδα και ποναει η ψυχη μου να τα βλεπω σκοτωμενα στον περιφεριακο καθε μερα (οπου φυσικα κανεις δεν τα μαζευει και αποσυντιθενται μερα με τη μερα).Αυτες ειναι οι σκεψεις μου για ενα καλυτερο μελλον δεν ξερω αν ημουν ασχετη η κουραστικη :wink:
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Συμφωνώ με όλους σας! Θέλω απλά να κάνω κάποιες επισημάνσεις…

matilda said:
Άμεση απαγόρευση της πώλησης ζώων συντροφιάς από pet shop. Για να αποφύγουμε την παγίδα της συναισθηματικής και αυθόρμητης αγοράς που δεν βολεύει κανέναν πάρα μόνο την αύξηση του τζίρου των καταστημάτων.
Σε αυτήν την περίπτωση πολύ φοβάμαι πως η εκτροφή των ζώων και το παραεμπόριο θα γίνεται σε ακόμα ποιο άθλιες συνθήκες από τις γυάλες των pet shop. Μην ξεχνάμε πως στην Ελλάδα βρίσκουμε ιδιαίτερα ευφάνταστους τρόπους για να προσπεράσουμε τα νομικά κολλήματα. :evil:

matilda said:
Προωθηση της υιοθεσίας αδεσπότων με ενημερωτικές εκπομπές, καταχωρίσεις και σπότ.
Καλά θα ήταν να υπάρχουν τηλεοπτικές εκπομπές που προωθούν την ζωοφιλική παιδεία, αλλά δυστυχώς θα απευθύνονταν σε τόσο λίγο κόσμο που θα «κόβονταν» με συνοπτικές διαδικασίες. Ως γνωστόν ισχυει το τριπτυχο τηλεθέαση=διαφημίσεις=χρήμα για το καναλι. Οτιδήποτε άλλο απλά δεν «κάνει». :(

matilda said:
Πριμοδότηση της υιοθεσίας αδεσπότων με δωρεαν ή συμβολικής τιμής παροχή κτηνιατρικών υπηρεσιών ή ακόμα και εκπαίδευσης. Είμαι σίγουρη πως θα στοιχίσει λιγότερο από το χάος που γίνεται τώρα.
Σωστό! Ίσως και κάποιου είδους φοροελάφρυνση...
Θα μου πεις εδώ δεν έχουν πριμοδοτήσεις και φοροελαφρυνσεις οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, θα έχουν αυτοί που υιοθετούν αδέσποτο? :roll:

matilda said:
Υποχρεωτική στείρωση των ζώων συντροφιάς που δεν προορίζονται για αναπαραγωγή.
Συμφωνώ, αν και θα υπάρξουν αντιδράσεις από τους οικολόγους και τους παλαιοημερολογίτες μέχρι τους Ιεχωβάδες!

matilda said:
ουσιαστικοί έλεγχοι για να τηρούνται τα παραπάνω.
Το σημαντικότερο!
Πιστεύω και εγώ πως θα έπρεπε να υπάρχει ουσιαστικός και αυστηρός έλεγχος από τους Δήμους.
Καταγραφή και σήμανση όλων των ζώων, αδέσποτων και δεσποζόμενων.
Υποχρεωτική καταβολή τέλους δικαιώματος ιδιοκτησίας κατοικίδιου. Τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν να συντηρήσουν με το παραπάνω τα δημοτικά κυνοκομεία που θα έπρεπε να έχει κάθε Δήμος.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιδότησε το Ελληνικό κράτος με κονδύλια τα οποία προορίζονταν για τα αδέσποτα ζώα. Σε ποιες τσέπες κατέληξαν αυτά τα χρήματα?
 


ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
Η λύση είναι μια

matilda

Ουσιαστική ενημέρωση και προώθηση της ζωοφιλικής παιδίας
ενημέρωση και επιμόρφωση της νέας γενιάς ότι

τα σκυλιά δεν ΠΡΕΠΕΙ να ζευγαρώνουν ανεξέλεγκτα

ότι δεν είναι ΟΛΑ τα σκυλιά κατάλληλα για αναπαραγωγή

ότι το σκυλί είναι δέσμευση και όχι παιχνίδι

όσα μέρη συγκέντρωσης και αν γίνουν

όσες απαγορεύσεις και αν ψηφιστούν

ότι έλεγχοι και εαν γίνουν

εαν δεν καταλάβει ο κόσμος τα αυτονόητα ένα θα μαζεύεις 2 θα πετάγωντε στον δρόμο

ενημέρωση - επιμόρφωση των ΠΑΙΔΙΩΝ
 


ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
ROTTIE

Υποχρεωτική καταβολή τέλους δικαιώματος ιδιοκτησίας κατοικίδιου
καλά αυτό τώρα το είδα.

την επόμενη της ψήφισης του νόμου έβγα να δεις πόσο θα έχουν αυξηθεί τα αδέσποτα.

οι χώροι περισυλογής ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ

πόσα μπορείς να βάλεις μέσα?????

200 ???

300???

400???

και ύστερα???

τα υπόλοιπα που θα έρχοντε ΄ευαισθητοποιημένοι΄ πολίτες και θα σου τα αφήνουν έξω από την πόρτα τι θα τα κάνεις???

τα υπόλοιπα στο δρόμο που θα αυξάνοντε τι θα τα κάνεις???

η μοναδική λύση είναι Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Συμφωνώ απόλυτα! Η μόνη λύση είναι η προώθηση της ζωοφιλικής παιδείας…
Μόνο σε περίπτωση που ισχύσουν όλα όσα γράψαμε και πάψουν να πολλαπλασιάζονται τα αδέσποτα ζώα, θα μπορούσε να βρει εφαρμογή το μέτρο των δημοτικών κυνοκομείων, στο οποίο θα μπορούσαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντές δημότες.
Έτσι όπως είναι τώρα η κατάσταση βέβαια, το μέτρο αυτό δεν μπορεί να έχει αποτέλεσμα.

Ένα πρόγραμμα εικονικής υιοθεσίας επίσης θα ήταν καλή λύση εάν εφαρμόζοντας ευρέως…
 




kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Εγω παντως στην Ελλαδα δεν πιστευω τιποτα πια..
Για μενα η ελπιδα ,ειναι στη καινουρια γενια, μεσα στα σχολεια..
Ειναι καθαρα θεμα ευαισθητοποιησης..και επειδη την ευαισθητοποιηση την μεταφερουν οι γονεις στα παιδια τους..και στην Ελλαδα καποιοι ειναι ευαισθητοποιημενοι καποιοι οχι..,πρεπει η καινουρια γενια να παιρνει
σωστες πληροφοριες..,δηστυχως βλεπω παιδακια που πετανε πετρες στα σκυλακια,τα κλωτσανε,τα διωχνουν..και αυτο ειναι απο τους γονεις..Αν δεν αποκτησουμε ευαισθησια για τα ζωα τιποτα και κανεις δεν θα ασχοληθει..
τα αδεσποτα πληθυνονται για πολαπλους λογους,αλλα για μενα η ουσια των πραγματων και η αρχη των παντων ειναι η ευαισθητοποιηση..ο κοσμος να ενδιαφερθει για να μαθει..
Αν δεν αγαπαει τα ζωα ,δεν θα ενδιαφερθει..και αυτο θα συμβει γιατι δεν εμαθε να ενδιαφερεται..
Δεν θα ασχοληθει γιατι και πως εγινε το καθε αδεσποτο..,ισα ισα ,μακαρι για αυτον να μην υπηρχαν ποτε σκυλια..,ειναι θεμα παιδειας..να καταλαβουν οτι αυτα τα πλασματα,πονανε,πινανε,
ευγνομονουν,ΑΓΑΠΑΝΕ..ειναι ψυχουλες και οχι αψυχα ζωα(που δεν υπαρχουν αψυχα αλλα λεμε..),αν δεν το καταλαβουν δεν θα τους νοιαξει ποτε..,οποτε στα σχολεια πρεπει να διδασκεται η φιλοζωια και τα αυριανα παιδια να μαθουν να σεβονται τα ζωα και συγουρα ετσι θα δημιουργησουν καλυτερες συνθηκες για αυτα..
Ειναι σαν το ταμπου με το sex που καποτε δεν μιλαγαν οι γονεις..και εμεναν εγκυος ,κολαγανε αρρωστιες..και ενω θα επρεπε το κρατος να βαλουν περι σεξουαλικης διαπαιδαγωγισης.. δεν βαλανε..,αλλα αρχισαν να μιλανε οι γονεις στα παιδια και σημερα δεν υπαρχει νεος να μην ξερει για το προφυλαχτικο και τις αρρωστιες..
Ολα ειναι θεμα παιδειας για εμενα ,η οποια δημιουργει την αντιληψη..,ειναι η προυποθεση για την ουσιαστικη λυση ενος προβληματος..,να αλαξει η κουλτουρα μιας χωρας σε ενα θεμα οπως η φιλοζωια..,τι σημενει εγκαταλυψη.. τι σημενει αδεσποτα..
:?
 


LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
45
thessaloniki
Εδω δεν αγαπανε τους συνανθρωπους τους ,τα ζωα θα αγαπανε.Σημερα 5 ανθρωποι μπηκαν στο γραφειο μου και ειχαν χεστει απο τον φοβο τους βλεποντας την LUNA.Aν ειναι δυνατον :!: Πως να ευαισθητοποιηθουνε μετα :?:Αυτες τις μερες ειδικα στην περιοχη που μενω βρισκουμε συνεχεια πεταμενα στο δρομο μεχρι και καθαροαιμα.Τις προαλλες ενα χασκυ και ενα golden retriver με τσιπακια παρακαλω αλλα οχι κατεχωρημενα.Οτι δεν κανει στον καθενα το ξεφορτωνεται απλα.
 


spanielboy

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2007
79
0
Μακεδονία
suspektir.blogspot.com
Μείζον κοινωνικό ζήτημα έθιξες rottie.

Λύσεις εννοείται πως μπορούν να υπάρξουν, αλλά χρειάζονται προσπάθειες. Με τα λόγια μονάχα τίποτα δεν πρόκειται να γίνει στον αιώνα τον άπαντα.

Ουσιαστική Ζωοφιλική Παιδεία μέσα στα σχολεία και τουλάχιστον ένα Ζωοφιλικό Σωματείο σε κάθε πόλη της χώρας, υπό την εποπτεία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στείρωση.

Σεβασμός.

Το θέμα είναι μεγάλο και χωράει πολλές απόψεις για εποικοδομητική συζήτηση.

Σκοπός είναι κάποιος να αναλλάβει την πρωτοβουλία, ώστε η προσπάθεια να ξεκινήσει.
 


matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Σε αυτήν την περίπτωση πολύ φοβάμαι πως η εκτροφή των ζώων και το παραεμπόριο θα γίνεται σε ακόμα ποιο άθλιες συνθήκες από τις γυάλες των pet shop. Μην ξεχνάμε πως στην Ελλάδα βρίσκουμε ιδιαίτερα ευφάνταστους τρόπους για να προσπεράσουμε τα νομικά κολλήματα.
Συμφωνώ, τίποτα δεν σταματά το επιχειρηματικό δαιμόνιο. Απλά με το να απαγορεύεις την πώληση ζώων από τα pet shop τους κλείνεις την εύκολη πόρτα διάθεσης των κουταβιών, και γλυτώνεις από αγορές του τύπου: κακομαθημένο παιδάκι που κλαίει έξω από βιτρίνα, μπαμπάς που πληρώνει / είδα ένα σκύλο μακίτα τον λένε ή κάπως έτσι μου τον φέρνετε? / άχου τι γλυκούλι, έχω και την κάρτα μου μαζί κλπ που είναι μια από τις κύριες πηγές νέων αδεσπότων.

Καλά θα ήταν να υπάρχουν τηλεοπτικές εκπομπές που προωθούν την ζωοφιλική παιδεία, αλλά δυστυχώς θα απευθύνονταν σε τόσο λίγο κόσμο που θα «κόβονταν» με συνοπτικές διαδικασίες. Ως γνωστόν ισχυει το τριπτυχο τηλεθέαση=διαφημίσεις=χρήμα για το καναλι. Οτιδήποτε άλλο απλά δεν «κάνει».
Δεν είμαι και τόσο σίγουρη για αυτό. Κάποτε ναι, σήμερα νομίζω ότι υπάρχει πλέον έδαφος για μια τέτοια εκπομπή. Τι γίνεται όλος αυτός ο κόσμος που με ελάχιστη ενημέρωση ήρθε στην μέρα του ημίαιμου, στις εκθέσεις μορφολογίας??

Γιατί τα σήριαλ και οι ταινίες με σκυλιά κάνουν πάταγο? Χαζοί είναι στην Walt Disney?

Νομίζω ότι κύριο λόγο παίζει το πως θα πλασαριστεί μια τέτοια εκπομπή (σκηνοθεσία, φωτογραφία, θεματολογία). Αν τολμήσουν τα κανάλια θα δουν ότι αξίζει τον κόπο. :idea:
 


keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
matilda said:
Γιατί τα σήριαλ και οι ταινίες με σκυλιά κάνουν πάταγο? Χαζοί είναι στην Walt Disney?

Νομίζω ότι κύριο λόγο παίζει το πως θα πλασαριστεί μια τέτοια εκπομπή (σκηνοθεσία, φωτογραφία, θεματολογία). Αν τολμήσουν τα κανάλια θα δουν ότι αξίζει τον κόπο. :idea:
ναι αλλά μην ξεχνάμε πως όταν ο κόσμος βλέπει χαριτωμένα σκυλάκια στην τηλεόραση λέει :''αχ τι ωραίο!ναι να το πάρουμε,θέλω και γω ένα''....και μετά ξέρουμε που καταλήγουν :( (βλ.101 σκυλιά της δαλματίας-είχε γεμίσει ο τόπος σκυλιά δαλματίας από τα οποία κάποια έγιναν αδέσποτα....)
εμένα με απασχολούν οι λόγοι που ωθούν κάποιον να εγκαταλείψει το ζώο του.Είναι οικονομικοί?Είναι λόγοι άσχημης συμπεριφοράς του ζώου?Είναι λόγοι υγείας του ιδιοκτήτη?Είναι λόγοι υγείας του ζώου?
Πιστεύω πως οι Ελληνες δίνουν λεφτά για να αγοράσουν ένα σκύλο και θέλουν να έχουν σκύλο και εύκολα παίρνουν την απόφαση να αποκτήσουν σκύλο,το πρόβλημα είναι πως σύντομα αλλάζουν γνώμη :roll: .Γιατί???
 


matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Θα πω την γνώμη μου επιγραμματικά για να μην κουράσω πάλι:
1. Είναι πολύ δουλειά να μεγαλώσεις ένα κουτάβι κάτι που λίγοι γνωρίζουν πριν το αποκτήσουν.
2. Αν δεν είσαι ενημερωμένος πριν πάρεις σκύλο για βασικά πράγματα θα καταλήξεις να έχεις προβλήματα.
3. Δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι τις ίδιες αντοχές ούτε την ίδια τρέλα. Κάποιοι τα παρατάνε στην πρώτη δυσκολία.

Οπότε μόνο οικονομικοί δεν είναι οι λόγοι!!
 


aggeliki1

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2007
407
0
47
Ν.ΜΑΚΡΗ
και το πιο σημαντικο ειναι οτι δεν τα αγαπανε!!ολα αυτα τα ''προβληματα''μπορουν να ξεπεραστουν με σωστη ενημερωση και θεληση να εχουν σκυλο.απλα δεν μπαινουν καν στον κοπο.ποιος θα αγαπουσε πραγματικα τα ζωα και θα τα πεταγε στο δρομο με οποιαδηποτε δυσκολια?? :evil:
 


amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
kango1 said:
Εγω παντως στην Ελλαδα δεν πιστευω τιποτα πια..
Για μενα η ελπιδα ,ειναι στη καινουρια γενια, μεσα στα σχολεια..
Ειναι καθαρα θεμα ευαισθητοποιησης..και επειδη την ευαισθητοποιηση την μεταφερουν οι γονεις στα παιδια τους..και στην Ελλαδα καποιοι ειναι ευαισθητοποιημενοι καποιοι οχι..,πρεπει η καινουρια γενια να παιρνει
σωστες πληροφοριες..,δηστυχως βλεπω παιδακια που πετανε πετρες στα σκυλακια,τα κλωτσανε,τα διωχνουν..και αυτο ειναι απο τους γονεις..Αν δεν αποκτησουμε ευαισθησια για τα ζωα τιποτα και κανεις δεν θα ασχοληθει..
τα αδεσποτα πληθυνονται για πολαπλους λογους,αλλα για μενα η ουσια των πραγματων και η αρχη των παντων ειναι η ευαισθητοποιηση..ο κοσμος να ενδιαφερθει για να μαθει..
Αν δεν αγαπαει τα ζωα ,δεν θα ενδιαφερθει..και αυτο θα συμβει γιατι δεν εμαθε να ενδιαφερεται..
Δεν θα ασχοληθει γιατι και πως εγινε το καθε αδεσποτο..,ισα ισα ,μακαρι για αυτον να μην υπηρχαν ποτε σκυλια..,ειναι θεμα παιδειας..να καταλαβουν οτι αυτα τα πλασματα,πονανε,πινανε,
ευγνομονουν,ΑΓΑΠΑΝΕ..ειναι ψυχουλες και οχι αψυχα ζωα(που δεν υπαρχουν αψυχα αλλα λεμε..),αν δεν το καταλαβουν δεν θα τους νοιαξει ποτε..,οποτε στα σχολεια πρεπει να διδασκεται η φιλοζωια και τα αυριανα παιδια να μαθουν να σεβονται τα ζωα και συγουρα ετσι θα δημιουργησουν καλυτερες συνθηκες για αυτα..
Ειναι σαν το ταμπου με το sex που καποτε δεν μιλαγαν οι γονεις..και εμεναν εγκυος ,κολαγανε αρρωστιες..και ενω θα επρεπε το κρατος να βαλουν περι σεξουαλικης διαπαιδαγωγισης.. δεν βαλανε..,αλλα αρχισαν να μιλανε οι γονεις στα παιδια και σημερα δεν υπαρχει νεος να μην ξερει για το προφυλαχτικο και τις αρρωστιες..
Ολα ειναι θεμα παιδειας για εμενα ,η οποια δημιουργει την αντιληψη..,ειναι η προυποθεση για την ουσιαστικη λυση ενος προβληματος..,να αλαξει η κουλτουρα μιας χωρας σε ενα θεμα οπως η φιλοζωια..,τι σημενει εγκαταλυψη.. τι σημενει αδεσποτα..
:?
Ποιός θα διδάξει τα παιδιά μας στα σχολεία? Γερμανοί δάσκαλοι???

Στο δημοτικό του γιού μου, ένας αδέσποτος κούταβος, μεγαλόσωμος, έπαιζε με τα παιδάκια. Ο γιός μου πρώτος καικαλύτερος έκανε επίδειξη στα άλλα παιδάκια πόσο δεν φοβάται τον σκύλο, πως του δίνει εντολές και ο σκύλος κάθεται κλπ.

Κάποια στιγμή βγήκε η διευθύντρια του σχολείου, και διέταξε τα παιδάκια να απομακρυνθούν από τον σκύλο, για να μην τα δαγκώσει!!!
Ο γιός μου παρέμεινε μόνος του να παίζει με τον σκύλο, και προσπαθουσε το παιδί να εξηγήσει στην διευθύντραι ότι οι σκύλοι μας αγαπάνε και δεν μας δαγκώνουν...
Γύρισε το παιδί στο σπίτι, μου είπε τα καθεκαστα, και έψαχνε για επιβεβαίωση ότι καλά της τα είπε της διευθύντριας.

Ποιοί δάσκαλοι θα διδάξουν την νέα γενιά στην οποίαν ελπίζεις?

Τελικά τον σκύλο τον μάζεψε ο Δήμος, με εντολή της Διευθύντριας, δήθεν ότι τρόμαζε τα παιδιά και κινδύνευαν... Ποιός άραγε τρόμαζε τα παιδιά?

Η καραμέλα της παιδείας, έχει κι ένα περιτύλιγμα:
Ποιοί δάσκαλοι και ποιοί διδάξανε τους δάσκαλους?
 


keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
matilda said:
Θα πω την γνώμη μου επιγραμματικά για να μην κουράσω πάλι:
1. Είναι πολύ δουλειά να μεγαλώσεις ένα κουτάβι κάτι που λίγοι γνωρίζουν πριν το αποκτήσουν.
2. Αν δεν είσαι ενημερωμένος πριν πάρεις σκύλο για βασικά πράγματα θα καταλήξεις να έχεις προβλήματα.
3. Δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι τις ίδιες αντοχές ούτε την ίδια τρέλα. Κάποιοι τα παρατάνε στην πρώτη δυσκολία.

Οπότε μόνο οικονομικοί δεν είναι οι λόγοι!!
άρα χρειάζονται εκπομπές στην τηλεόραση που να δείχνουν ένα κουτάβι να χέζει και να κατουράει παντού,να μην σε αφήνει να κοιμηθείς το βράδυ,να σου τρώει τα πανάκριβα παπούτσια σου,να αρρωσταίνει και να πληρώνεις τα μαλλιοκέφαλα σου στους κτηνίατρους,να μην βρίσκεις δωμάτιο σε ξενοδοχεία.Και ύστερα έναν τεράστιο σκύλο που μαδάει και δεν προλαβαίνεις να μαζεύεις τρίχες,που σε τραβάει στο δρόμο,που τσακώνεται με άλλα σκυλιά στο δρόμο,που χέζει και συ πρέπει να μαζέψεις τα σκυλοσκατά και άλλα τέτοια δελεαστικά.... :D
ενημέρωση δεν είναι αυτό?
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
amangos said:
kango1 said:
Εγω παντως στην Ελλαδα δεν πιστευω τιποτα πια..
Για μενα η ελπιδα ,ειναι στη καινουρια γενια, μεσα στα σχολεια..
Ειναι καθαρα θεμα ευαισθητοποιησης..και επειδη την ευαισθητοποιηση την μεταφερουν οι γονεις στα παιδια τους..και στην Ελλαδα καποιοι ειναι ευαισθητοποιημενοι καποιοι οχι..,πρεπει η καινουρια γενια να παιρνει
σωστες πληροφοριες..,δηστυχως βλεπω παιδακια που πετανε πετρες στα σκυλακια,τα κλωτσανε,τα διωχνουν..και αυτο ειναι απο τους γονεις..Αν δεν αποκτησουμε ευαισθησια για τα ζωα τιποτα και κανεις δεν θα ασχοληθει..
τα αδεσποτα πληθυνονται για πολαπλους λογους,αλλα για μενα η ουσια των πραγματων και η αρχη των παντων ειναι η ευαισθητοποιηση..ο κοσμος να ενδιαφερθει για να μαθει..
Αν δεν αγαπαει τα ζωα ,δεν θα ενδιαφερθει..και αυτο θα συμβει γιατι δεν εμαθε να ενδιαφερεται..
Δεν θα ασχοληθει γιατι και πως εγινε το καθε αδεσποτο..,ισα ισα ,μακαρι για αυτον να μην υπηρχαν ποτε σκυλια..,ειναι θεμα παιδειας..να καταλαβουν οτι αυτα τα πλασματα,πονανε,πινανε,
ευγνομονουν,ΑΓΑΠΑΝΕ..ειναι ψυχουλες και οχι αψυχα ζωα(που δεν υπαρχουν αψυχα αλλα λεμε..),αν δεν το καταλαβουν δεν θα τους νοιαξει ποτε..,οποτε στα σχολεια πρεπει να διδασκεται η φιλοζωια και τα αυριανα παιδια να μαθουν να σεβονται τα ζωα και συγουρα ετσι θα δημιουργησουν καλυτερες συνθηκες για αυτα..
Ειναι σαν το ταμπου με το sex που καποτε δεν μιλαγαν οι γονεις..και εμεναν εγκυος ,κολαγανε αρρωστιες..και ενω θα επρεπε το κρατος να βαλουν περι σεξουαλικης διαπαιδαγωγισης.. δεν βαλανε..,αλλα αρχισαν να μιλανε οι γονεις στα παιδια και σημερα δεν υπαρχει νεος να μην ξερει για το προφυλαχτικο και τις αρρωστιες..
Ολα ειναι θεμα παιδειας για εμενα ,η οποια δημιουργει την αντιληψη..,ειναι η προυποθεση για την ουσιαστικη λυση ενος προβληματος..,να αλαξει η κουλτουρα μιας χωρας σε ενα θεμα οπως η φιλοζωια..,τι σημενει εγκαταλυψη.. τι σημενει αδεσποτα..
:?
Ποιός θα διδάξει τα παιδιά μας στα σχολεία? Γερμανοί δάσκαλοι???

Στο δημοτικό του γιού μου, ένας αδέσποτος κούταβος, μεγαλόσωμος, έπαιζε με τα παιδάκια. Ο γιός μου πρώτος καικαλύτερος έκανε επίδειξη στα άλλα παιδάκια πόσο δεν φοβάται τον σκύλο, πως του δίνει εντολές και ο σκύλος κάθεται κλπ.

Κάποια στιγμή βγήκε η διευθύντρια του σχολείου, και διέταξε τα παιδάκια να απομακρυνθούν από τον σκύλο, για να μην τα δαγκώσει!!!
Ο γιός μου παρέμεινε μόνος του να παίζει με τον σκύλο, και προσπαθουσε το παιδί να εξηγήσει στην διευθύντραι ότι οι σκύλοι μας αγαπάνε και δεν μας δαγκώνουν...
Γύρισε το παιδί στο σπίτι, μου είπε τα καθεκαστα, και έψαχνε για επιβεβαίωση ότι καλά της τα είπε της διευθύντριας.

Ποιοί δάσκαλοι θα διδάξουν την νέα γενιά στην οποίαν ελπίζεις?

Τελικά τον σκύλο τον μάζεψε ο Δήμος, με εντολή της Διευθύντριας, δήθεν ότι τρόμαζε τα παιδιά και κινδύνευαν... Ποιός άραγε τρόμαζε τα παιδιά?

Η καραμέλα της παιδείας, έχει κι ένα περιτύλιγμα:
Ποιοί δάσκαλοι και ποιοί διδάξανε τους δάσκαλους?
Καλά εντάξει, τότε η επομενη ερώτηση είναι ..θα έχουν πτυχία?θα πηγαίνουν πανεπιστήμιο?που θα υπάγεται?τι θα είσαι δάσκαλος φιλοζωίας?που αλλου θα βρίσκεις δουλειά..?

Εγώ μίλησα για ευαισθητοποιηση..και κάποιοι από την γενιά μας..είναι ζωόφιλοι..!Να δίνεις παραδείγματα στα παιδιά με σωστά ερεθίσματα..
Αν τα παιδιά αποκτήσουν ευαισθησία για τα ζώα,θα υπάρξει μια πολύ γέρη βάση για τα πάντα στο μέλλον..,θα υπάρξει ενδιαφέρον..είναι θέμα κουλτούρας που πρέπει να αλλάξει..και μονο έτσι μπορεί να
αλλάξει..
Αυτό θα μπορούσε να το διδάξει ο καθένας που αγαπάει τα ζώα..και δεν είναι λίγοι..απλά στο να αλλάξουν τον κόσμο χωρίς μια μαζικοί επιρροή είναι δύσκολο..
αυτό για μένα είναι το τελευταίο.. :?
Και την σεξουαλική διαπαιδώγιση δεν χρειαζόταν ο Ασκητης αλλα ο καθενας που νοιαζεται για την νεα γενια.. :p
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.113
Μηνύματα
895.815
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf