Η οδύσσεια μιας μη διάγνωσης?








medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.233
7.774
Δεν γνωριζω απο τα παραπανω ιατρικα... Ευχομαι το καλυτερο...

Παντως ο σκυλακος φαινεται εμφανως καλύτερα με την χρήση του φαρμάκου!!!

Ασχετο συζητησες με τους γιατρους μηπως και αν εχανε λιγο βαρος βοηθούσε ? Δεν λεω οτι ειναι παχυς αλλα πιθανα να βοηθα σε αυτη την περιπτωση να είναι λιποβαρης.
 


mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.021
1.314
Τεράστια η διαφορά!!!
Γι αυτό μας έχει μπερδέψει!!!!

Δεν γνωριζω απο τα παραπανω ιατρικα... Ευχομαι το καλυτερο...

Παντως ο σκυλακος φαινεται εμφανως καλύτερα με την χρήση του φαρμάκου!!!

Ασχετο συζητησες με τους γιατρους μηπως και αν εχανε λιγο βαρος βοηθούσε ? Δεν λεω οτι ειναι παχυς αλλα πιθανα να βοηθα σε αυτη την περιπτωση να είναι λιποβαρης.
Σε ευχαριστώ πολύ... αν μπορώ να συνεχίσω την πισίνα σίγουρα θα χάσει λίπος και θα δυναμώσουν οι μύες του. Που σημαίνει αύξηση βάρους.
Το σκυλί μου χωρίς χάπια ΔΕΝ τρώει πάρα μονο με το ζόρι... κι ευτυχώς με άφηνε να του χώνω φαγητό στο στόμα αλλιώς θα κλαίγαμε αλλα πράγματα μετα. Κανένας δεν αναφέρθηκε στο βαρος του...
 
  • Like
Reactions: medusa


medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.233
7.774
Δεν ειχα προσεξει το θεμα ανορεξιας κι οτι τρωει με τα βιας, ξεχνα οτι το ανεφερα καν.
 
  • Haha
Reactions: mariakala


canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.410
6.538
Χωρίς να μπαίνω σε λεπτομέρειες και μακροσκελής σχολιασμούς, το θέμα φαίνεται να είναι η φλεγμονή... Άρα, πρέπει να δεις πως μπορείς να μειώσεις την φλεγμονή και όσα βοηθούν την φλεγμονή στον οργανισμό του σκύλου. Αντιφλεγμονώδης προσέγγιση των πάντων και κυρίως της διατροφής... Σε συνδυασμό και με την χρήση φαρμάκων που "δουλεύουν", ίσως σε μικρότερες δόσεις ή μικρότερα διαστήματα.

Όσο για το βάρος... Προσωπικά θα τον ήθελα πιο αδύνατο, πιο "ελαφρύ" σε αυτό που βλέπω (να βλέπω πλευρές) και όχι απαραίτητα στην ζυγαριά. Έχει περιθώρια να χάσει κιλά και φυσικά, αν αυτά είναι λίπος είναι το ιδανικότερο και ο στόχος. Ακόμα και αν πάρει τα ίδια σε μυς η εικόνα θα αλλάξει.

Να συνεχίσει πισίνα και κολύμπι όσο το δυνατόν... Βοηθά και το μασάζ και το ρεύμα (δεν έχω εμπειρία).

Να έχει σταθερό έδαφος κάτω από τα πόδια του και να μη μακραίνουν πολύ τα νύχια του είναι 2 σημαντικές λεπτομέρειες.

Είναι 8,5 ετών και σκύλος που το προσδόκιμο ζωής (λόγο τύπου/φυλής) συνήθως δεν ξεπερνά τα 12-13. Στόχος μου θα ήταν να πλησιάσει εκεί όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα και ευχάριστα.
 


mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.021
1.314
Καταρχήν να ευχαριστήσω δημόσια την @yasemin που μιλήσαμε χτες και σόρρυ για το ποστ μπερδεύτηκα και νόμιζα πως απαντούσα στην Αμαλία... Κατά δεύτερον Ναι θα συνεχίσουμε κολύμπι... πισίνα και οσονούπω θάλασσα που ούτως ή άλλως κάνουμε χρόνια! Οπότε λογικά χάσιμο λίπους θα γίνει εύκολα.

@canis κι εγώ αυτό ακριβώς αυτό το σκεπτικό έχω! Την ευζωία του μέσω της διαχείρισης της όλης κατάστασης και του πόνου!

Με συμπληματα και σκευάσματα μου έδωσε έξτρα κατεύθυνση η γιασμιν.
Με το θέμα της αντιφλεγμονώδη διατροφής... Πρέπει να ψάχνω πολύ γιατί και στα καλά του είναι δύσκολος στο φαγητό. Θα μπορούσες κάπως να με βοηθήσεις για αρχή?
Σε ευχαριστώ και πάλι!
 


canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.410
6.538
Για αρχή, θες μη επεξεργασμένες τροφές... Θες να μείνεις μακρυά από δημητριακά, άλευρα και υδατάνθρακες (πολλούς). Κρέας και καλά, ζωικά λίπη... Όταν λέμε κρέας, όχι μόνο "καθαρό κρέας" (μυ) μα και όργανα και κόκαλα (όχι μεγάλο ποσοστό).

Λίγο σπανάκι και λίγα μούρα που και που, κάνα αυγουλάκι, ελαιόλαδο και λίπος από τα κρέατα και ψαράκια όπως η σαρδέλα...

Τζίντζερ και κουρκουμάς ακούγεται να έχουν αντιφλεγμονώδη δράση... Δε θα σου το έλεγα 100% αλλά θα τα έβαζα σε μικρές ποσότητες στην διατροφή του.

Γλυκοζαμίνη και χονδροϊτίνη και κρεατίνη μετά την άσκηση προσωπικά θα τα χρησιμοποιούσα για την όποια αντιφλεγμονώδη δράση και την ενδυνάμωση.

Ωμά ιδανικά όλα τα φαγητά, αλλά αν του αρέσουν καλύτερα μαγειρεμένα μέτρια ή αρκετά δεν θα το θεωρούσα τόσο μεγάλο μειονέκτημα.

Θα έβαζα και μέρες νηστείας ανά 10 μέρες... Βοηθά στον "πόλεμο" κατά της φλεγμονής, στον έλεγχο βάρους μα και στην δημιουργία όρεξης για φαγητό.
 
Last edited:


mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.021
1.314
Επειδή δεν έχω ιδέα... την σαρδέλα μπορώ να την μαγειρέψω και να την δώσω ολόκληρη με τα κοκαλακια?
 


canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.410
6.538
Από πλευράς "ασφάλειας"... Ναι, μπορείς... Δεν είναι τόσο επικίνδυνο το κόκαλο της σαρδέλας. Τα δικά μου μα ακόμα κι εγώ, δε το βγάζουμε το κόκαλο. Τώρα, αν τον βλέπεις να δυσανασχετεί βγάζε το...
 
  • Like
Reactions: mariakala


stefanosk

Well-Known Member
9 Μαρτίου 2018
261
295
Ανάβυσσος
Επειδή δεν έχω ιδέα... την σαρδέλα μπορώ να την μαγειρέψω και να την δώσω ολόκληρη με τα κοκαλακια?
Καλημερα, θα ηθελα να πω λιγα πραγματα για την διατροφη του σκυλακου που εχω μαθει με πολυ ερευνα και διαβασμα αλλα και προσωπικη εμπειρια απο τα δυο κουταβια μου τα οποια σταματησαν να τρωνε κροκετα απο τεσσαρων μηνων.
Κατ' αρχην η κροκετα και ιδιαιτερα αν εχει και δημητριακα αλλαζει το (πεχά ) pH ή ενεργό οξύτητα του στομαχιου του σκυλου με πολλες επιπτωσεις στην καλη πεψη και την αποροφηση των χρησιμων συστατικων απο το εντερο.
Επισης πολυ σημαντικη ειναι η ενισχυση και διατήρηση της υγιους χλωρίδας που υπάρχει στο πεπτικό σύστημα του σκύλου (προβιοτικα-πρεβιοτικα).

Το καλυτερο για το σκυλο λοιπον ειναι οσο γινεται πιο φυσικη και ανεπεξέργαστη τροφη οπως λεει και ο φιλος canis .
Τωρα σαρδελες ωμες ολοκληρες (αγοραζεις φρεσκες και τις βαζεις σε δισκακι με μεμβρανη στην καταψυξη και του δινεις 2-3 την ημερα αφου τις ξεπαγωσεις ). Οχι σολομο κλπ. εχουν πολυ περισσοτερα βαρεα μεταλλα.
Κουρκουμας μαζι με μαυρο πιπερι (αυξανει την αποροφηση της κουρκουμινης κατα 2000 φορες) και λιγο εξτρα παρθενο ελαιολαδο γιατι η κουρκουμινη ειναι λιποδιαλυτή αλλα καλύτερα αυτο το συμπλήρωμα :

Τακτικα δινεις κεφιρ κατα προτιμηση απο κατσικισιο ή βουβαλισιο γαλα αλλα και απο αγελαδινο που ειναι πιο φθηνο. Και αν το τρωει ξινολαχανο που εχει περισσοτερα προβιοτικα απο το κεφιρ.
Μπορεις να του δινεις ακομη μηλοξυδο βιολογικο αφιλτραριστο μια κουταλια της σουπας / ημερα.
Δυο τρεις φορες την εβδομαδα συκωτι μοσχαρισιο ( 60-70 gr) αν οχι ωμο ελαφρα ζεματισμενο το οποιο εχει ολο το συμπλεγμα των βιταμινων Β.
Δυο τρεις φορες την εβδομαδα αυγο ωμο μονο τον κροκο.
Αν αντεχεις οικονομικα του δινεις και κατσικισιο κρεας 3-4 φορες το μηνα που ειναι το καλυτερο κρεας με τα περισσοτερα ιχνοστοιχεια και αμινοξεα.
Ξερω οτι ειναι επιπονο να τηρείς μια τετοια διαιτα αλλα σε συντομο διαστημα θα δεις αποτελεσματα τοσο σωματικα αλλα και πνευματικα-ψυχολογικα στον σκυλακο.
Εύχομαι τα καλυτερα για τον σκυλακο.
Φιλικα.
 


mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.021
1.314
Καταρχήν σε ευχαριστώ πολύ που έκατσες και έγραψες όλα αυτά... Στην διαδικασία του ώμου δεν παίζει να μπω... θέλει πολύ ψάξιμο η ιστορία βαθιά κατάψυξη και για να το ξεκινήσω τώρα με όλα αυτά που συμβαίνουν είναι δύσκολο καθώς κι αυτό θέλει την μετάβαση του από την στιγμή που το στομάχι του δεν είναι μαθημένο...
Κουρκουμινη δοκίμασα να του δώσω φτιάχνοντας το golden paste την αυθεντική συνταγή με το πιπέρι. Δεν το ήθελε Ούτε κατά διάνοια. Αναγκαστικά λοιπόν και πήρα καψουλες ζωικής ζελατίνη που γέμισα με σύριγγα. Δεν τον βοήθησαν καθόλου και 3 εβδομάδες μετά την σταμάτησα.
Χτες παρήγγειλα διαφορετικά κρεατικα και εντόσθια. Καθώς και κόκαλα για να του κάνω bone broth.
Σαρδέλες από Δευτέρα θα πάρω λογικά και θα τις κάνω ψητές στον φούρνο.
Κεφιρ κλπ. Δεν νομίζω να τα αγγίξει καθώς το γιαούρτι δεν του αρέσει...

Βασικά εχω πολλα βήματα να κάνω οπως πρωτον να τον κερδίσω από την ξηρά.
Δεύτερο να εμπλουτισω την διατροφή του.
Τρίτο να τον βοηθησω με συμπληρώματα.
Να αρχίσω φυσιοθεραπεία και να συνεχίσω μπάνια

Και σημαντικότερο όλων που μέχρι στιγμής δεν έχω καταφέρει να μειώσω το πρεβικοξ στο μισό χάπι από 3/4 και βλέπουμε!

Επίσης αυτό που δεν θυμάμαι να σας έχω γράψει είναι ότι χωρίς αγωγή δυσανασχετεί και πονάει ακόμα και ξαπλωμένος αυτό είναι που με στεναχωρεί πιο πολύ από όλα ρε γαμωτο....

Συνεχίζω και ψάχνω διαβάζω. Χτες πέτυχα ένα έλαιο αρνικας για μασαζ αν θυμάμαι καλά. Απλά είναι ολίγον δηλητηριώδες οπότε για ζώα δεν ενδείκνυται... καθως ευκολα μπορουν να γλυψουν την περιοχή!
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.646
19.878
Ενα μπουκαλάκι ολόκληρο άρνικα, έφαγε προ καιρού ο Μαρκούλης :mad:
Τίποτα δεν έπαθε.
Δεν ενδείκνυται να το περιδρομιάζουν, αλλά απαιτείται μεγάλη ποσότητα, για να επηρρεαστούν. Με δυό γλυψιές δεν θα πάθει κάτι, αλλά καλό θα είναι να είσαι από πάνω του, μέχρι να απορροφηθεί.

Σε ότι σκεύασμα δοκιμάζεις, δίνεις τον απαιτούμενο χρόνο "να δείξει";
Από προσωπική μου εμπειρία, δύο ολόκληρους μήνες μετά, που έβριζα κάθε φορά, που έπαιρνα συμπληρώματα για συγκεκριμένο πρόβλημα, και τα θεωρούσα χαμένο χρόνο και χρήμα, ξαφνικά ένα ωραίο πρωί, ως δια μαγείας, ήμουν περδίκι. Τόσο, που δεν το πίστευα, ότι απλώς, ήθελαν τον χρόνο τους.
 


mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.021
1.314
Χάπια η έλαιο? Καλέ αυτό το σκυλί δεν παίζεται! Κοίτα το golden paste ήταν πολύ ταλαιπωρία γιατί έπρεπε να του γεμίσω και να του δίνω τις κάψουλες αμέσως μόλις έτρωγε! Και αυτό 3 φορές την ημέρα! Κάθε οργανισμός είναι σίγουρα διαφορετικός. Οπότε προτίμησα απλά να του βάζω λιγάκι στο μαγειρευτό και ότι κάνει!

Σε εσένα χρησιμοποιούσες την αρνικα? Σε τι μορφη?
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.646
19.878
Έλαιο!
Ωραιότατα "μαγειρεμένο" και με πολυυυύ αγάπη αγορασμένο από φίλη, για να μου το δώσει.
Σε μένα...θα ήθελα...να το είχα χρησιμοποιήσει :mad:

* Φαντάσου, ότι του άρεσε τόσο, που είχε μασουλήσει το μπουκαλάκι τόσο πολύ, που το είχε κάνει φλατ. Μου πήρε μέρες να καταλάβω, τι ήταν (στην άλλη του ζωή), αυτό το φλατ πλαστικό αντικείμενο. Το πήρα πρέφα, όταν ήρθε η ώρα, να χρησιμοποιήσω την άρνικα :cry:
 


mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.021
1.314
Μάλιστα.... Ναι βρήκα μια ωραία μαγειρεμένα συνταγή χτες που πέρα από αρνικα έχει τόσα πολλά βότανα μέσα που πραγματικά το κάνει και ντρεσινγκ για σαλάτα!

Θα το ψάξω πάλι όμως μήπως βρω χρήση που να έχει γίνει σε σκύλους στα αγγλικά σήμερα! Άμα βρω λεπτομερές θα σας πω!
 
  • Like
Reactions: mareco


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.548
6.975
Αν είναι γενικά ανόρεχτος και ακατάδεχτος και τυχαίνει να είναι και επιρρεπής σε γαστρεντερικές διαταραχές (συχνός συνδυασμός), δοκίμασε μαγειρευτή διατροφή για ευαισθητα στομάχια. Αυτά που δεν τρώει βάζε τα από λίγο και καλά ανακατεμμένα στο μαγειρευτό του φαϊ, "πλάσε" τα όπως κάνεις με τον κιμά ας πούμε μέσα στο φαϊ του.

Το μηλόξιδο που λέει ο Στέφανος βάλτο μέσα στο νερό του.
 
  • Like
Reactions: mariakala


mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.021
1.314
Γαστρεντερικα έντονα ευτυχώς δεν έχει... καμία βλεννη που και που. Θα το δοκιμάσω το ξυδι να δω αν θα το πιει... Ίσως λίγο λίγο για να το συνηθίσει. Αλη ιδεα!
Αυτό το κεφτεδοκατασταση το δοκίμασα και με τον κουρκουμα δεν έπιασε... λες και το έχω γεννήσει αυτό το σκυλί! Χαχαχαχα
Θέλει και μια περίοδο εμπιστοσύνης πάλι γιατι όταν δεν έτρωγε τπτ... Ε τον τάιζα όπως είπα με το ζόρι... οπότε τώρα θέλει ένα ρεσταρτ!
 


mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.021
1.314
Το μυλοξυδο σκετο που βοηθάει παιδιά? Το έχω πάρει για να του φτιάξω τον ζωμό από τα κόκαλα.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.112
Μηνύματα
895.795
Μέλη
19.921
Νεότερο μέλος
Αργυρώ Π