Η πρώτη προίκα του κοριτσιού μας!


Pepev50

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2016
460
2.570
38
Μια απλή ταυτότητα με ένα τηλέφωνο είναι κάτι παραπάνω απο απαραίτητη.
πχ ένα βαρελάκι με το τηλ μέσα, ή ένα πλαστικό ταμπελάκι σαν αυτά που έχουν οι κλειδαράδες ή πάρε ένα απο μια βαλίτσα.
(και το δικό μου σκυλί με την 1η ευκαιρία πήγε να την κοπανήσει)
 


Pepev50

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2016
460
2.570
38
Μπάνιο,
αν δεν είναι μέσα στις ακαθαρσίες μην την πλύνετε αμέσως. Μετά απο 2-3 ημέρες θα ταν καλύτερα. Ίσως να είναι και η 1η φορά που το βιώνει αυτό και μπορεί να μην της αρέσει. Αν πρέπει να την πλύνετε ντε κ καλά κάντε το με προσοχή και ήρεμες κινήσεις.

Παιχνίδια,
αν δεν παίζει μην την πιέσετε. Αν ζουλήξετε το παιχνίδι με τον ήχο μπορεί να τρομάξει.
Σπρώξτε ένα μπαλάκι κ αν το κυνηγήσει έχει καλώς. Αλλιώς μην επιμένετε.

Κρεβατάκια κ λοιπά καταλύματα
μια παλιά δικιά σας κουβερτούλα ή ένα οικονομικό κουβερτάκι θα κάνει μια χαρά την δουλειά του για αρχή. το κρεβατάκι παίζει να το καταστρέψει

Βόλτες,
το περιλαίμιο ελπίζω να έχει αρκετό εύρος ρύθμισης. Αν δεν της κάνει και είναι χαλαρό δεν θα την έβγαζα έξω βόλτα πριν βρω το κατάλληλο. Αν υπάρχει αυλή θα πρότεινα να κάνετε εκεί τις πρώτες βόλτες σας με λουρί κανονικά πριν βγείτε έξω. Αν γίνει κάτι και στρεσαριστεί (πχ άλλος σκύλος ή κάποιος θόρυβος) συνεχίστε σα να μην συμβαίνει τίποτα, προσπαθήστε να της αποσπάσετε την προσοχή με κάποιον μαλακό ήχο ή ένα παιχνίδι αν παίζει. οχι αγκαλιές, οχι κανακέματα, οχι παρακάλια.
Ένα ¨ευχάριστο¨ πάμε-πάμε, συνδυαστικά με ένα ελαφρύ τράβηγμα του οδηγού.
Γενικά αν μπορείτε να χρωματίζετε την φωνή σας ανάλογα με την δραστηριότητα, θα βοηθήσει να συνεννοείστε καλύτερα. Βάλτε ενθουσιασμό στον τόνο της φωνής σας.

Θα συμβούλευα τις πρώτες ημέρες να την αφήσετε να επεξεργαστεί τον χώρο, τους ήχους, εσάς και τις συνήθειες σας. Χαλαρά πράγματα και ρουτίνα. Να κάνετε τα ίδια πράγματα τις πρώτες ημέρες για ν αποκτήσει μια σταθερότητα. πχ φαγητό στάνταρ ώρες.
Μην την κοιτάτε επίμονα. Ανοίξτε τις κουρτίνες να μπορεί να βλέπει έξω τι γίνεται.

Δεν ξέρω αν θα βρίσκεται κάποιος στο σπίτι μόνιμα, αλλά καλό θα ήταν να μάθει οτι ίσως χρειαστεί να μείνει μόνη της. Πιστεύω οτι όσο πιο νωρίς συμβεί αυτό τόσο το καλύτερο. Καθώς δεν θα έχει προλάβει να δεθεί με εσάς και ίσως ζητάει την μοναξιά-ηρεμία της. Μικρά διαστήματα στην αρχή, 5-10-15 λεπτά να δείτε πως αντιδράει. Κάτι αντίστοιχο πρέπει να γίνει και με το αυτοκίνητο.

Γενικά όταν με το καλό την πάρετε θα τα συζητάμε.
Ααα και να μην ξεχάσω, να βγάζετε φωτογραφίες. Οχι στημένες, αυτές τις απλές τις καθημερινές για να μπορείτε να τις βλέπετε μετά απο ένα χρόνο και να αισθάνεστε περήφανοι που έχετε έναν χαρούμενο σκύλο.
Αυτή η αρχική περίοδος της συμβίωσης αν και φαντάζει άχαρη έχει πολλές πολλές κρυφές χαρές.
Το πρώτο ενθουσιώδες κούνημα της ουράς, το πρώτο γλύψιμο, η πρώτη ανέμελη βόλτα στη λιακάδα... θα το καταλάβετε.
 


Judi2021

Active Member
2 Ιανουαρίου 2021
41
52
39
Μην αγχωνεσαι, θα τα δεις ολα απο κοντά σιγα σιγα, τι αναγκες θα εχει.
Τροφη δινεις την παλια αν σου φερουν για κανα 2 μερες και κάνεις σταδιακή αλλαγή, δηλαδη δίνεις 2-3 μέρες 25% νεας αναμειγμενη με 75% παλι, μετα 2-3 50-50 κ.τ.λ
Ζήτησα να μου δωσουν λιγη από την τωρινή της τροφη για 3-4 μερες για να κανω σταδιακα την αλλαγη! Να σας ρωτησω η τροφη που διαλεξα πως σας φαίνεται? Γιατι πήγε ο σύζυγος στο πετ σοπ να ρωτησει μηπως εχουν καποια προσφορα και του ειπαν οτι εχουν την ξηρα τροφη Αμβροσια (ουτε την εχω ξανακουσει!) που ειναι πολύ καλυτερη απο αυτην που διάλεξα και πολυ πιο οικονομικη.
Δεν ξερω για την ποιοτητα παντως πιο οικονομικη δεν ειναι!
 


Judi2021

Active Member
2 Ιανουαρίου 2021
41
52
39
συμφωνω απολυτα με την μαρια σχετικα με την τροφη, οι τροφες για παχυσαρκα η στειρωμενα ζωα ναι μεν βοηθανε σε καποιες περιπτωσεις, αλλα γενικα ειναι μπαρουφες. δεν μου φαινεται καθολου καλη η τροφη αυτη, γιατι εχει μονο 15% κοτοπουλο, και αν δεν κανω λαθος για την proplan δεν εχω ακουσει και τα καλυτερα. μια σωστη διαιτα εχει να κανει με την ποσοτητα και την ποιοτητα της τροφης. επιλεγουμε παντα μια τροφη με το κυριο συστατικο να ειναι κρεας, πανω απο 30%. παραθετω ενα σαιτ για το πως να υπολογισεις το ποσο ακριβως πρεπει να τρωει ο σκυλος σου που με εχει βοηθησει παρα πολυ (ΥΓ, τον μαθηματικο αυτο τυπο μας τον εμαθαν και στη σχολη, οποτε δεν ειναι μπουρδα!) How to calculate your pet's calorie needs

σχετικα με το καθαριστικο δοντιων, δεν προτεινω σε καμια πριπτωση αυτα τα μαλακα στικς! εχουν ζαχαρη και αλλα συστατικα που ειναι επιβλαβη, συν οτι δεν κρατανε σχεδον καθολου και το ζωο δεν εχει την ευκαιρια να τα μασησει και να καθαρισει τα δοντια του. προτεινω κερατο ελαφιου, παιχνιδια ειδικα για καθαρισμο δοντιων (με πολλες εξωχες και τρυπουλες), κονγκ, μια οδοντοπαστα για σκυλο με γευση κρεατος η μεντας, και την σκονη Plaque off.

για τους αφρους/σαμπουαν στεγνου καθαρισμου δεν ακουω καλα λογια, λενε οτι απλα πασαλιβουμε την βρωμια πανω στο σκυλο χωρις να κανει καποια δουλεια. προτεινω οποτε μονο το κανονικο σαμπουαν, με 4 μπανια τον χρονο και συχνο βουρτσισμα θα ειναι καθαροτατη.

περαν αυτων, εγω παντα παιρνω και τα παρακατω:

πανες! ατυχηματα συμβαινουν μεχρι να μαθει τον χωρο/λογω στρες.
αντιπαρασιτικο κολαρο η αμπουλα (αν δεν φοραει ηδη)
χαπι για ενδοπαρασιτα (αν δεν εχει παρει ηδη)
οδοντοβουρτσα, ειδικη οδοντοπαστα για σκυλο και νυχοκοπτη
ψηφιακο θερμομετρο για δικη της χρηση μονο
λιχουδιες
παρα πολλα σακουλακια, εγω παιρνω τα μαυρα για να μην δειχνουμε σε ολο τον κοσμο τα καμωματα μας :ROFLMAO:
το φαρμακειο της! Το φαρμακείο των διακοπών (ΠΟΛΥ σημαντικο γιατι δυστυχως ζουμε σε εποχες που πολλοι ανωμαλοι βαζουνε φολες με δηλητηρια, γυαλια, κλπ)
καθαριστικο αυτιων! πολυ σημαντικο να καθαριζουμε τα αυτια καθε 2-3 βδομαδες, ειδικα αν πηγαινει σε παρκο η γενικα σε χωματα. προτεινω το EpiOtic.
δερματικη σκονη madecassol, μπορει να την βαλει και ανθρωπος και ζωο. ειναι φυτικη σκονη η οποια μπαινει σε ανοιχτες πληγες (αφου τις εχουμε καθαρισει πριν με αραιωμενο μπεταντιν) και τις κλεινει σε χρονο ντετε. (βαζουμε 1-2 φορες τη μερα για περιπου μια βδομαδα, με εχει σωσει)
μαλακα πανακια που θα ειναι για το σκουπισμα των πατουσιων μετα τις βολτες (μονο με νερακι)
απο σαμπουαν εχω να πω πολυ καλα λογια για το Coatex! κανει για ευαισθητα δερματα και καθαριζει πολυ καλα.
ουαου... παρα πολυ βοηθητικα οοοολα αυτα... και δεν ειχα ιδεα. Την τροφη που διαλεξαν μου την προτειναν ως πολυ καλη και γιαυτο την διαλεξα και την παραγγειλα δυστυχως. Κακως που δεν σας ρώτησα πρωτα.... οποτε ποια τροφη μου προτεινετε ? Οσο για το καθαριστικο... στεναχωρηθηκα....
Τα παιχνιδακι που προτεινετε ποια ειναι ? (σας εχω τρελανει αλλα τωρα αγωθηκα παραπαννω απο πριν!) Το κονγκ ουτε ξερω τι ειναι χεχε
Τον αφρο δεν τον προτιμω γιατι συμφωνω οτι απλως πασαλειβει. ζητησα απο την κυρια να την κανει ενα μπανακι την προηγουμενη μερα (αφου μου το προτεινε εκεινη πρωτα) και δεχτηκα να μην την κανω εγω για να μην στρεσαριστει μεσα σε ολα και απο αυτο. Μονο 4 μπανια τον χρονο? απο οτι εχω διαβασει 1 το μηνα επιτρεπεται... λαθος?
Πανες εχω παραγγείλει για τον λογο που αναφέρατε ... τις πρωτες μερες θα ειναι προσαρμογης και ανακαλυψης του νεου περιβαλλοντος κτλ Κολαρο εχω παρει και εχω ρωτησει για το χαπακι που της το εχουν δωσει για αυτον τον μηνα οποτε ειμαι κομπλε σε αυτο.
Οσο για τον νυχοκοπτη τρεμω.... φοβαμαι πολυ να το κανω αυτο! οδοντοβουρτσα και οδοντοπαστα νομιζω για πρωτη φαση δεν χρειαζεται.... μετεπειτα ναι εννοειται. Μαυρα σακουλακια που βρισκεις?
τα πατουσακια λες με πανακι και νερο? σκεφτομουν για μωρομαντηλο !!! Καταλαβα ολο το βραδυ δεν θα κοιμηθω απο το αγχος χεχε
 
  • Haha
Reactions: medusa




Judi2021

Active Member
2 Ιανουαρίου 2021
41
52
39
@medusa εσύ από την Αθήνα μπορείς να βρεις χαμένο σκύλο και στον Όλυμπο άμα θες :cool::whistle:

@Judi2021 για την τροφή ήθελα να σου πω, ρώτησε τους ανθρώπους που την είχαν τι τροφή της έδιναν. Αν της έχει κάτσει καλά και είναι σχετικά ποιοτική, μην την αλλάζεις. Αν θέλεις να την αλλάξεις κάντο σταδιακά όπως σου είπαν.
Για τον έλεγχο του βάρους πολύ μεγαλύτερο ρόλο παίζει η άσκηση, οπότε φρόντισε να της κάνεις ένα πρόγραμμα με "καλές" βόλτες και κάποιου είδους εξάσκηση σε ασφαλείς χώρους.
Επειδη ρωτησα της δινουν μια τροφη που την παιρνουν απο κτηνιατρο (Farmina) τα 18 κιλα 28 ευρω.
Δεν ξερω κατα ποσο ειναι καλη και σιγουρα ηθελα μια καλη τροφη γιατι το θεωρω σημαντικο. Αλλα ενδιαφερθηκα η ιδια να την αλλαξω σταδιακα γιατι μου ειπαν οι ιδιοι οτι δεν εχει προβλημα και δεν παθαινει τιποτα αν την αλλαξω. Τεσπα εστω και προληπτικα για την κοιλιτσα της θα το κανω ετσι. βεβαια στεναχωρηθηκα που διαβασα οτι τελικα δεν ηταν καλη τροφη αυτη που μου συστησαν.
 


Judi2021

Active Member
2 Ιανουαρίου 2021
41
52
39
@Judi2021 αγχωθηκα και εγω :LOL: . Μια χαρά τροφή είναι η Ambrosia.
Θα τα βρείτε όλα τ αλλα...

Φωτογραφίες περιμένουμε οταν ερθει με το καλο .
Καλυτερη απο αυτη που εχω παραγγειλει? (Ruayal )
 


Judi2021

Active Member
2 Ιανουαρίου 2021
41
52
39
απο ολα αυτα παιζει μονο το φαρμακειο το κερατο και τα αποπαρασιτικα να εχω .
πχ ο δικος μου δε χρειάζεται μπάνιο ουτε κοψιμο νυχιων ουτε καθαριζω αυτια, πελματα

@TheBestBoi το μέλος @p__nat δε θύμωσε μαζί σου, ειδε απλα το 4 φορες το χρόνο μπάνιο και θυμήθηκε τις σειρες καλλυντικών και πόσο συχνά θελει μπανάκι ενα μαλτεζ. :LOL:

Οπως ειπα ξανα ....ας περιμένετε το σκυλάκι και στην πράξη θα δειτε τι χρειάζεται, καθε σκύλος έχει τις δικές του ανάγκες !
Κοιτα επειδη θα ζει μαζί μας μεσα στο σπιτι θελω να καθαριζω τα πατουσακια. Και ποσο μαλλον τωρα με τον ιο
 


TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
809
920
27
ουαου... παρα πολυ βοηθητικα οοοολα αυτα... και δεν ειχα ιδεα. Την τροφη που διαλεξαν μου την προτειναν ως πολυ καλη και γιαυτο την διαλεξα και την παραγγειλα δυστυχως. Κακως που δεν σας ρώτησα πρωτα.... οποτε ποια τροφη μου προτεινετε ? Οσο για το καθαριστικο... στεναχωρηθηκα....
Τα παιχνιδακι που προτεινετε ποια ειναι ? (σας εχω τρελανει αλλα τωρα αγωθηκα παραπαννω απο πριν!) Το κονγκ ουτε ξερω τι ειναι χεχε
Τον αφρο δεν τον προτιμω γιατι συμφωνω οτι απλως πασαλειβει. ζητησα απο την κυρια να την κανει ενα μπανακι την προηγουμενη μερα (αφου μου το προτεινε εκεινη πρωτα) και δεχτηκα να μην την κανω εγω για να μην στρεσαριστει μεσα σε ολα και απο αυτο. Μονο 4 μπανια τον χρονο? απο οτι εχω διαβασει 1 το μηνα επιτρεπεται... λαθος?
Πανες εχω παραγγείλει για τον λογο που αναφέρατε ... τις πρωτες μερες θα ειναι προσαρμογης και ανακαλυψης του νεου περιβαλλοντος κτλ Κολαρο εχω παρει και εχω ρωτησει για το χαπακι που της το εχουν δωσει για αυτον τον μηνα οποτε ειμαι κομπλε σε αυτο.
Οσο για τον νυχοκοπτη τρεμω.... φοβαμαι πολυ να το κανω αυτο! οδοντοβουρτσα και οδοντοπαστα νομιζω για πρωτη φαση δεν χρειαζεται.... μετεπειτα ναι εννοειται. Μαυρα σακουλακια που βρισκεις?
τα πατουσακια λες με πανακι και νερο? σκεφτομουν για μωρομαντηλο !!! Καταλαβα ολο το βραδυ δεν θα κοιμηθω απο το αγχος χεχε
καποιες πολυ καλες τροφες ειναι οι essentials, arden grange, sam's field, ambrosia, belcando, και εχει κι αλλες αρκετες, αλλα αυτες ακουω εγω πως ειναι αρκετα καλες, την πρωτη την εχω δωσει για μεγαλο χρονικο διαστημα και ειναι τελεια. (αν εξαιρεσουμε οτι ο δικος μου μαλλον εχει μια ευαισθησια σε καποιο απτα συστατικα της).

μην αγχωνεσαι καλε! και εγω στο ποστ μου ισως τα ειπα λιγο υπερβολικα, δεν εννοουσα να σε αγχωσω :p εγω απο παιχνιδια προτεινω καποια σαν τα παρακατω που εχω στον δικο μου:

IMG_20210106_212314.jpg

IMG_20210106_212317.jpg

IMG_20210106_212321.jpg
(αυτο ειναι το κονγκ)

IMG_20210106_212350.jpg

και παντα σαφως θελει επιβλεψη οταν παιζει με αυτα, μην κοψει και φαει κανενα κομματι.

οσο για το μπανιο, ναι, ετσι λενε αρκετοι, για το 1 φορα το μηνα, και εγω ετσι νομιζα οτι επρεπε, αλλα απο οσα διαβαζω στο φορουμ και στο γενικο ψαξιμο που κανω, 1 φορα τον μηνα ειναι απαγορευτικη για τα περισσοτερα σκυλια. 1 φορα το 2μηνο η 3μηνο μαξ.

το χαπι για τα ενδοπαρασιτα ειναι καθε 3 μηνες! και για τα εξωπαρασιτα επισης, αν παιρνει και απο αυτο, αυτα θα τα πει και ο κτηνιατρος βεβαια

μαυρα σακουλακια εχει το πετ σοπ που παω εγω, και νομιζω γενικα θα εχουνε στα πετ σοπ, αν δε βρεις μαυρα παρε οτι βρεις, δεν εχει ιδιαιτερη σημασια :ROFLMAO:

τα μωρομαντηλα, ακομα και αυτα που ειναι "ειδικα" για σκυλους, εχουνε ουσιες που ερεθιζουν το δερμα και χαλανε το ph, οποτε καλο ειναι να μην τα σκουπιζεις με αυτα. ενα πανακι βρεγμενο με χλιαρο νερακι σκετο κανει τη δουλεια του τελεια.
 
  • Like
Reactions: Judi2021


medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.221
7.753
Καλυτερη απο αυτη που εχω παραγγειλει? (Ruayal )
Κοιτα επειδη θα ζει μαζί μας μεσα στο σπιτι θελω να καθαριζω τα πατουσακια. Και ποσο μαλλον τωρα με τον ιο
Για την τροφή οτι της κάτσει καλό είναι, και οι 2 καλές ποιοτικές τροφές, ναι μαλλον θα προτιμούσα την ambrosia αλλα αν εχει πάρει την άλλη θα την έδινα και πάλι.
Το νόημα γενικά είναι απλα να μη ταιζουμε εντελώς αχυρα πχ τροφές με 15-20 ευρω το τσουβαλι.

Για τα πατουσάκια υπάρχει κατι πιο οικονομικό, πρακτικό, οικολογικό (καθως τα μαντηλακια δεν διασπώνται στο περιβάλλον) και υγειινό για τα σκυλάκια. Ενα πανακι μικροίνας/πετσετάκι το βρέχεις με λιγο νερο και λιγο μηλόξιδο και τα περνάς. :)
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.633
19.859
@Judi2021 όταν επιστρέφετε όλοι στο σπίτι σας, απ' οπουδήποτε, αφήνετε τα παπούτσια, τα ρούχα, τις τσάντες σας εκτός σπιτιού, κάθε φορά;
Αν όχι, ο ιός έχει ήδη μπει μέσα και κυκλοφορεί στο σπίτι σας.
 
  • Like
Reactions: ΒασιλικηΖ


Judi2021

Active Member
2 Ιανουαρίου 2021
41
52
39
καποιες πολυ καλες τροφες ειναι οι essentials, arden grange, sam's field, ambrosia, belcando, και εχει κι αλλες αρκετες, αλλα αυτες ακουω εγω πως ειναι αρκετα καλες, την πρωτη την εχω δωσει για μεγαλο χρονικο διαστημα και ειναι τελεια. (αν εξαιρεσουμε οτι ο δικος μου μαλλον εχει μια ευαισθησια σε καποιο απτα συστατικα της).

μην αγχωνεσαι καλε! και εγω στο ποστ μου ισως τα ειπα λιγο υπερβολικα, δεν εννοουσα να σε αγχωσω :p εγω απο παιχνιδια προτεινω καποια σαν τα παρακατω που εχω στον δικο μου:

View attachment 74020

View attachment 74021

View attachment 74022
(αυτο ειναι το κονγκ)

View attachment 74023

και παντα σαφως θελει επιβλεψη οταν παιζει με αυτα, μην κοψει και φαει κανενα κομματι.

οσο για το μπανιο, ναι, ετσι λενε αρκετοι, για το 1 φορα το μηνα, και εγω ετσι νομιζα οτι επρεπε, αλλα απο οσα διαβαζω στο φορουμ και στο γενικο ψαξιμο που κανω, 1 φορα τον μηνα ειναι απαγορευτικη για τα περισσοτερα σκυλια. 1 φορα το 2μηνο η 3μηνο μαξ.

το χαπι για τα ενδοπαρασιτα ειναι καθε 3 μηνες! και για τα εξωπαρασιτα επισης, αν παιρνει και απο αυτο, αυτα θα τα πει και ο κτηνιατρος βεβαια

μαυρα σακουλακια εχει το πετ σοπ που παω εγω, και νομιζω γενικα θα εχουνε στα πετ σοπ, αν δε βρεις μαυρα παρε οτι βρεις, δεν εχει ιδιαιτερη σημασια :ROFLMAO:

τα μωρομαντηλα, ακομα και αυτα που ειναι "ειδικα" για σκυλους, εχουνε ουσιες που ερεθιζουν το δερμα και χαλανε το ph, οποτε καλο ειναι να μην τα σκουπιζεις με αυτα. ενα πανακι βρεγμενο με χλιαρο νερακι σκετο κανει τη δουλεια του τελεια.
Δεν με αγχωσες εσυ μην ανησυχεις.... χαχα!!!!
Α πολυ ωραια τα παιχνιδακια. Θα τα εχω υποψιν μου! Το χαπι για τα ενδοπαρασιτα καθε 3 μηνες? εμενα απο το καταφυγιο μου ειπε οτι της δινουν καθε μηνα! ΣΟΚ!
Καλα σακουλακια θα παρω απο το παιχνιδαδικο το γνωστο....
Οκ λοιπον πανακι και οικονομικοτερο και πιο υγιεινο.
Οσο για την τροφη τωρα την εκανα την βλακεια και την παραγγειλα.... Ελπιζω αφου δεν ειναι η καλυτερη να ειναι καλυτερη απο αυτη που της δινουν ( που τι στο καλο? νομιζω θα ναι) και οταν τελειωσει θα την αλλαξω κανοντας σωστη ερευνα αναμεσα στις τροφες που μου προτεινεις
Παντως σε ευχαριστω και εσενα και ολους που με συμβουλευτε!
 




Judi2021

Active Member
2 Ιανουαρίου 2021
41
52
39
@Judi2021 όταν επιστρέφετε όλοι στο σπίτι σας, απ' οπουδήποτε, αφήνετε τα παπούτσια, τα ρούχα, τις τσάντες σας εκτός σπιτιού, κάθε φορά;
Αν όχι, ο ιός έχει ήδη μπει μέσα και κυκλοφορεί στο σπίτι σας.
Τα παπουτσια εννοειται οτι ουτως η αλλως τα βγαζαμε στην πορτα (και προ ιου) και αμεσως στο μπαλκονι. Τα ρουχα τα βγαζουμε και φοραμε του σπιτιου και το καναμε και απο πριν για την ανεση μας. Σχετικα με τον ιο ομως δεν πολυ-κυκλοφορουμε και τηρουμε οσο μπορουμε τα μετρα.... Αλλα και πέρα απο τον ιο για την καθαριοτητα καλο ειναι τα πατουσακια που πατανε εξω να καθαριζονται κατα την δικη μου αποψη.
 


Judi2021

Active Member
2 Ιανουαρίου 2021
41
52
39
Οτι χρειάζεσαι, να το ψωνίζεις από το pet shop της γειτονιάς σου.
Αρκεί αυτό, να μην πουλάει ζώα.
Εννοειται οτι δεν πουλαει ζωα..... Ειναι μικρο μαγαζακι χρόνια και τους ξερω.... Να τους προτιμήσω δηλαδή απο το pet city? Κοιτα για τα σακουλακια που θελω απλως να κανουν την δουλεια τους και δεν ερχονται σε επαφη με την κουκλιτσα θα παρω τα πιο φτηνα δεν υπαρχει λόγος να κανω διαφορετικα
 


zerom0

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2015
490
728
Αθήνα
Δεν ξέρω ποιά farmina της δίνουν πάντως η εταιρία φιλοξενεί κάποιες πάρα πολύ καλές σειρες σε λογικά πλαίσια τιμών, τις N&D σε ωραίους συνδυασμούς με χαμηλά σιτηρά ή καθόλου, με κολοκύθα ή ακόμα και κινόα.
Επίσης οι farmina κτηνιατρικές, όσες έχω τσεκάρει για υποαλλεργικά και γαστρεντερικά που μας ενδιαφέρουν, έχουν σαφέστατα πιο "καθαρό" προφίλ συστατικών από τις γνωστές και καθιερωμένες.
Ξαναλέω, θα τα βρείτε στην πορεία, αυτά που θα πρόσεχα είναι να μην της κάνω απότομη μετάβαση από τη μια ξηρά στην άλλη και να μη μασάω σε κομέρσιαλ ανοησίες για ειδικές τροφές για στειρωμένα.

Σε γενικές γραμμές για τις τροφές, να αναγράφεται ξεκάθαρα και πρώτα το συστατικό της πρωτείνης που περιέχουν (κρέας ή ψάρι πχ) και το ποσοστό του, αν έχουν ρύζι να είναι σε λίγο ποσοστο, προτιμότερη η πατάτα, απόφυγε τα καλαμπόκια και τα λογής άλευρα.

Οσο για το μπάνιο....όχι συχνότερα από μήνα, θα κρίνεις τη συχνότητα από την κατάσταση του σκύλου, τα σαμπουάν που παίρνεις να μην είναι τα τελείως φτηνότερα για να μη σου κάνει δερματικά.

Μαύρα σακουλάκια γιατί ρε παιδιά; Εχει και αυτά με διάφορα αρώματα για να αντέχεται η εμπειρία ως τον πλησιέστερο κάδο :p :LOL:
 
  • Like
Reactions: Judi2021 and medusa


ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
Αν τις δίνουν farmina team breeder μείνε εκεί και άσε την Royal.

Σκυλί που περπατά και αθλείται δεν χρειάζεται νυχοκόπτη, θα δεις πως τροχίζονται μόνα τους τα νύχια. Σε αντίθετη περίπτωση τα κόβει ο κτηνίατρος.

Τα "ειδικά" σακουλάκια για τα περιττώματα τα έχω κόψει. Άφθονα τα σακούλια από διάφορα μαγαζιά που αγοράζω προϊόντα. Απλά έχω μερικά ως εφεδρεία.

Υπάρχουν σκυλιά που έχουν να τα κάνουν μπάνιο 2,3,4 χρόνια και δεν υπάρχει πρόβλημα.

Το χάπι για τα ενδο-παράσιτα είναι κάθε τρεις μήνες. Εγώ αποφάσισα να το δίνω μόνο αν και όταν προκύψει πρόβλημα για να μην τον επιβαρύνω με χημικά.

Ένα πανί βρεγμένο και πολύ καλά στυμμένο είναι ότι πρέπει για τις πατούσες, δεν χρειάζεσαι ειδικά μαντηλάκια. Ο λόγος που το κάνω είναι γιατί οι βόλτες περιλαμβάνουν και περιοχές με χώματα σε χωράφια. Όταν γυρνάμε σπίτι πίνει νερό και επειδή του τρέχουν από το στόμα πατά στα νερά και γίνεται το πάτωμα μια χαρά για σφουγγάρισμα.

Μην τρελαίνεστε. Ούτε τα αγοραστά παιχνίδια θα κάνουν ευτυχισμένο το σκυλί. Την δική σας προσοχή και ενασχόληση θα χρειαστεί.
 
  • Like
Reactions: Judi2021 and zerom0


Judi2021

Active Member
2 Ιανουαρίου 2021
41
52
39
Για την τροφή οτι της κάτσει καλό είναι, και οι 2 καλές ποιοτικές τροφές, ναι μαλλον θα προτιμούσα την ambrosia αλλα αν εχει πάρει την άλλη θα την έδινα και πάλι.
Το νόημα γενικά είναι απλα να μη ταιζουμε εντελώς αχυρα πχ τροφές με 15-20 ευρω το τσουβαλι.

Για τα πατουσάκια υπάρχει κατι πιο οικονομικό, πρακτικό, οικολογικό (καθως τα μαντηλακια δεν διασπώνται στο περιβάλλον) και υγειινό για τα σκυλάκια. Ενα πανακι μικροίνας/πετσετάκι το βρέχεις με λιγο νερο και λιγο μηλόξιδο και τα περνάς. :)
Μια διορθωση οχι royal.... Της παραγγειλα proplan για στειρωμενα σκυλακια.
Αρα απο την proplan προτιμας Αμβροσια? Παντως το τσουβαλι σε προσφορα εχει 58 ευρω και κανονικα 78-79ευρω.
Ναι οταν ελεγα πανακι αυτο με τις μικροινες σκεφτηκα που πλενετε κιολας ναι ειναι κομπλε!
 


TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
809
920
27
Το χαπι για τα ενδοπαρασιτα καθε 3 μηνες? εμενα απο το καταφυγιο μου ειπε οτι της δινουν καθε μηνα! ΣΟΚ!
βασικα για να ξερεις κιολας, το χαπι για τα ενδοπαρασιτα (Drontal, Milbemax etc.) δεν λειτουργει ως προληψη. Δεν προσφερει καμια προστασια απο τα ενδοπαρασιτα. Πιο πολυ το δινεις μονο εαν δεις ασπρα σκουληκακια στα κακα. 2 χαπια (αναλογα παντα με τα κιλα) το ενα 15 μερες μετα το αλλο, για να πεθανουν τα παρασιτα. Περαν αυτου, εαν ζεις σε περιοχη που εχει υψηλο κινδυνο για παρασιτα, θα σου πει ο κτηνιατρος αν πρεπει να το δινεις καθε μηνα. ας πουμε εμενα η κτηνιατρος μου λεει οτι δεν χρειαζεται να το δινω καθε μηνα, διοτι δεν εχουμε μεγαλο ρισκο στην αθηνα, εγω ειχα αγχωθει για διροφιλαριωση (σκουληκι της καρδιας απο τσιμπημα μολυσμενου κουνουπιου), αλλα ειπε πως εδω δεν υπαρχουν πολλα. οποτε το δινω καθε τριμηνο και ΑΝ.

ΕΝα τους προτιμήσω δηλαδή απο το pet city?
εννοειται!

σχετικα με τα σακουλακια, εκανα πλακιτσα βρε παιδια πως εγω παιρνω τα μαυρα για να μην φανουν τα κακακια μεσα, αλλα και τα διαφανα polybag μια χαρα κανουν δουλεια.

και τελευταια, σχετικα με τα παιχνιδια, δεν το ειπα επειδη θα κανουν το σκυλι χαρουμενο (που θα το κανουν!), αλλα προτεινα αυτα τα συγκεκριμενα παιχνιδια με εσωχες και δοντακια για σωστο καθαρισμο των δοντιων και των ουλων. βοηθανε.
 
  • Like
Reactions: Judi2021


Judi2021

Active Member
2 Ιανουαρίου 2021
41
52
39
Αν τις δίνουν farmina team breeder μείνε εκεί και άσε την Royal.

Σκυλί που περπατά και αθλείται δεν χρειάζεται νυχοκόπτη, θα δεις πως τροχίζονται μόνα τους τα νύχια. Σε αντίθετη περίπτωση τα κόβει ο κτηνίατρος.

Τα "ειδικά" σακουλάκια για τα περιττώματα τα έχω κόψει. Άφθονα τα σακούλια από διάφορα μαγαζιά που αγοράζω προϊόντα. Απλά έχω μερικά ως εφεδρεία.

Υπάρχουν σκυλιά που έχουν να τα κάνουν μπάνιο 2,3,4 χρόνια και δεν υπάρχει πρόβλημα.

Το χάπι για τα ενδο-παράσιτα είναι κάθε τρεις μήνες. Εγώ αποφάσισα να το δίνω μόνο αν και όταν προκύψει πρόβλημα για να μην τον επιβαρύνω με χημικά.

Ένα πανί βρεγμένο και πολύ καλά στυμμένο είναι ότι πρέπει για τις πατούσες, δεν χρειάζεσαι ειδικά μαντηλάκια. Ο λόγος που το κάνω είναι γιατί οι βόλτες περιλαμβάνουν και περιοχές με χώματα σε χωράφια. Όταν γυρνάμε σπίτι πίνει νερό και επειδή του τρέχουν από το στόμα πατά στα νερά και γίνεται το πάτωμα μια χαρά για σφουγγάρισμα.

Μην τρελαίνεστε. Ούτε τα αγοραστά παιχνίδια θα κάνουν ευτυχισμένο το σκυλί. Την δική σας προσοχή και ενασχόληση θα χρειαστεί.
Δεν της δινουν αυτη την σειρα. Και ξερεις ποια ειναι η πλακα...? Μου εστειλε φωτογραφια απο το σακι της τροφης και δεν την βρισκω στο ιντερνετ. Λεει Farmina pet food αλλα καμία σχεση με αυτα που βρίσκω.
Καλα γιατι εκεινη η κυρια μου ειπε καθε μηνα οτι της δινει χαπι??? Τρελο δεν ειναι? Καλα θα επισκεπτουμε την κτηνιατρο και θα μας πει οτι πρεπει.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.594
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3